האם חייבים ניתוח לב פתוח בתינוק בן 6 חודשים עם ASD

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

12/09/2014 | 22:01 | מאת: שרון

שלום! אחי כרגע חי בספרד ולבן הקטן שלו -תינוק קטן בן 6 חודשים אובחן ב ASD OSTIUM SECUNDOM עם חור 10-12 מ"מ, נאמר לו שהילד נולד ללא מחיצה (זה יכול לקרות?) הוא מזיע כל הזמן במיוחד כאשר אשתו מניקה אותו הבדיקת לב הבאה שלהם היא בעוד 5 חודשים ... אנחנו חוששים שהם צריכים אולי לפעול מהר יותר, כולל להגיע לארץ לבדיקות ולניתוח, מה הדרך פעולה הנכונה והבטוחה ביותר במקרה זה? האם חייבים ניתוח לב פתוח או צינתור?

שלום רב, ברוב המקרים, אין צורך בניתוח בגיל צעיר. ההחלטה מתקבלת על ידי קרדיולוג ילדים ותוצאות אקו לב ולפעמים גם צינתור. ההחלטה על הדחיפות תלויה במצב של התינוק. אם הוא לא בקוצר נשימה ואוכל טוב וגדל טוב, יש זמן להתייעצויות. ממליץ לפנות לקרדיולוג ילדים נוסף לצורך דעה נוספת ולפי זה לפעול בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)