דופק איטי ולא אחיד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

27/08/2015 | 14:01 | מאת: מנחם פוקס

שלום ד"ר ארבל, אני בן 76 ,בריא ועושה פעילות גופנית די קשה מדי יום בבוקר.בסה"כ אני מרגיש בריא. לחץ הדם שלי הוא בדרך כלל 60 על 110 ויש לי דופק לא אחיד ( פעימה,הפסקה ושתי פעימות רצופות). בשנה האחרונה עשיתי 3 -4 א.ק.ג ופעמיים הייתי אצל קרדיולוג ,עם ה א.ק.ג והוא אמר נחרצות שהכל בסדר וזו תופעה די מוכרת . עד כאן הרקע לשאלתי . בזמן האחרון (וגם אצל הקרדיולוג) היה לי דופק שנע סביב 55 בזמן מנוחה . גם בדיקת דופק בבית לרוב זה נע סביב 55 - 60 .עכשיו למשל בזמן כתיבת מכתב זה ואחרי ארוחת צהרים הדופק הוא 60. הרופאה המשפחתית אמרה לי שאמנם הדופק איטי מאד ואם ירד לכיוון 50 אולי אצטרך קוצב לב. האמנם ? כי כאמור אני בריא וחזק ואין לי עודף משקל. אודה על תשובתך.

שלום רב, הסיפור שלך לא נשמע מפחיד. בעיקרון, דופק איטי סביב 50 בד"כ קשור לבריאות . לכן, אם אין לך שום תלונות, לא הייתי עושה דבר. יש המחמירים אשר היו מייעצים לך לעשות פעם אחת הולטר (אקג שנמשך 24 שעות) כדי להוכיח שהדופק שלך בסדר רק בריאות ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)