כמה מצונתרים עם 5 סטנטים ישנם בישראל?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

24/10/2015 | 21:47 | מאת: שמעון

כמה מצונתרים עם 5 סטנטים ישנם בישראל?מישהו יודע את המקור לנתונים?משרד הבריאות?האגודה לקרדיולוגיה? האם ישנם כאלו עם שישה סטנטים?ואוליי יותר? עזרו לי להגיע לנתונים המעניינים האלו. שמעון 0537366653

הי, אין לנו נתונים לגבי מספר הסטנטים לאדם ברמה של המדינה. כל בית חולים שומר נתונים על החולים שלו. 5 סטנטים זה לא מספר חריג. אני צינתרתי מישהו שעבר 29 צינתורים בעברו. ד"ר ארבל

26/10/2015 | 22:03 | מאת: שמעון

אני מחדד את השאלה,כוונתי להשתלת סטנטים לא למספר הצינתורים,כוון שצינתור נועד לעיתים לצורך איבחוני/אבחנתי ולא מחייב גם השארת תומכן.מובן וידוע שתומכן טומן בעצמו סיכון(תזוזה,הנחה לרוחב העורק ולא באורך העורק,צמיחת "עלים" וכיו"ב)ולכן השאלה א.לפי הידוע לך כמה סטנטים הושמו בבת אחת למישהו בצינתור יחיד? ב.לגופו של עניין,האם 5 סטנטים נחשב הרבה? ג.לזה שעשו 29 צינתורים,נותר איכות חיים? ד.לא היה יותר פשוט לשים לבחור הממוזל(בעל המזל)הזה,תריס?במקום כל פעם לחדור דרך כל העורקים(בין אם זה מהמפשעה או מהיד?)

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)