מקרה מ 1994

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

13/10/2015 | 19:31 | מאת: אריה

שלום רב ברצוני להעלות מקרה שקרה לי ב1994, -והאם יתכן שעד היום יש השלכות ממנו,? מאז שזכור לי תמיד הייתי פיזית חלש,לא מאוד מפותח גופנית, ואפילו מינית, היה לי קשה להתמודד עם זה ,ובמבט לאחור ,נראה שטעיתי במעשיי,לפני 21 שנה זה קרה, רכשתי כ12 אמפולות של טסטווירון 100,ולאחר לימוד מספר, הזרקתי את החומר לשריר,לא הבנתי שהתדירות קובעת ובעצם השתמשתי ב2 אמפולות לשבוע.לאחר כ10 אמפולות, ערב אחד התחלתי לראות ולהרגיש משונה, הקירות הלבנים נראו לי צהובים,הופיע ציפצוף באוזניים, בראיה,הכל התחיל "לשוט" לזוז,והופיע הרגשה רעה אני זוכר שהתפתח דופק מהיר, לא זוכר לכמה זמן, אבל לפחות שעה, ולמחרת היה מצב שהרגשתי שהידיים כמעט לא זזות לי, וזה חלף אחרי כמה דקות.,אני פשוט לא סיפרתי לבני מישפחתי מה קורה כי חשבתי שזה משהו קל שיחלוף,זה רק הלך והחמיר, וכעבור ימים מספר הגעתי לאישפוז,ולא סיפרתי שם כלום, הרופאים לא הצליחו לגלות מה מקור התופעות האלה,השתחררתי על דעת עצמי כעבור 3 ימים, רופא נוירולוג שאליו פניתי אז, ציין שלפי תלונותיי הייתה תופעה של מיקרופסיה, סבלתי חודשים רבים מהתופעות האלה,כעבור 4 שנים בבדיקה מקרית של US ורידיי רגליים, היה ממצא של DVT ישן צמוד לורידיי הברך מאחור, בעקבות ממצא זה לא קיבלתי כל טיפול מיוחד, לבסוף התופעות התמתנו ונחלשו, אחרי כל השנים האלה, אני יודע שעשיתי שטויות, ואולי אני משלם מחיר,הרבה טוב מזה לא יצא,וזה שהעדפתי לא פנות לרופא שיטפל מיקצועית בבעיה הגופנית שלי, כי היתבישתי,ברור לי שזו הייתה טעות חמורה מצידי, יש לי תופעת פעימות מוקדמות שאנני יודע ממתי הופיע ואם זה לא מהאירוע הזה,מכל מה שסיפרתי כאן, האם סביר לחשוב שנגרם אז אירוע מוחי? האם סביר שנגרם נזק ללב,ובגלל זה בשנים האלה פוקדות אותי הפעימות המוקדמות? במבט לאחור מה יכול היה להיות? ומה יכול להיות שקרה אז? בתודה

שלום רב, ראשית, מיותר לציין שלא ניתן למצוא קשר בין תלונה כלשהי ובין מה שעשית לפני יותר מ-20 שנה. מבחינה פרקטית, אם יש לך תלונות של דפיקות לב, ניתן לבצע בירור ראשוני אצל קרדיולוג . גם אם תימצא בעיה, קשה לדעת אם יש לזה קשר לזריקות שלקחת מכיוון שהזמן שעבר הוא רב. בכל מקרה, אם אתה לא מרגיש טוב לפרקים, מומלץ לברר זאת בצורה יסודית אצל רופא בהצלחה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)