אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/10/2014 | 11:47 | מאת: לילי

בת 64 ברקע סכרת ולחץ דם מאוזנת.לפני שנתיים עשיתי אקו לב שיצא תקין EF65% חדר ימני תקין חוץ תלחץ ריאתי 36 +ראפ עשיתי ברור ריאות מעקיף שיצא תקין. היום עשיתי אקו נוסף האקו יצא תקין מלבד הלחץ הריאתי שהיה41 ראפץ מה עלי לעשות האם זה לא מסוכן? בתודה לילי

שלום רב, בעיקרון בדיקות חוזרות יכולות להדגים מספרים שונים. ההבדל בין 36 ל41 הוא לא כל כך שונה וייתכן כי מדובר רק בטעות מדידה. בד"כ מומלץ במצבים אלו, לעשות עוד אקו לב בביח לצורך מעקב. אם יש חשש שבאמת יש לחץ דם ריאתי, ניתן לבצע צינתור ימני. ההחלטה על זה מתבצעת בשיתוף עם קרדיולוג שלך בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)