תוספת למה שעובר אליי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

26/07/2015 | 06:42 | מאת: אליה

הייתי אצל רופא הריאות שחשד ביל''ד ובזכות האקו מאמץ החליט לא לעשות צינתור למרות העורק המורחב, רק ביקורת עוד חצי שנה. רציתי להוסיף עוד פרט מטריד ממה שקורה איתי בזמן האחרון. זו כבר הפעם השניה בחודשים האחרונים שאני מרגישה קשיים וחולשה פתאומית במקלחת. אני למשל רגילה לשיר במקלחת עם המוזיקה ופתאום נוחתת עליי תחושת כבדות בנשימה שמאלצת אותי להפסיק אחרת אתנשם, ערפול בראייה ובמחשבה, סחרחורת, רעד, דפיקות לב מואצות וממש הרגשה כאילו אני עומדת ליפול ולהתעלף כל רגע (ומעולם לא התעלפתי כך שאני מניחה שזו ההרגשה שלפני) עד שהייתי חייבת למהר מאוד לסיים את המקלחת ולעוף החוצה לשבת על הספה כי הרגשתי שאני עומדת להתמוטט כל רגע. לאחר הישיבה הרגשתי השתפרה לאחר 5 דקות בערך שבהן עדיין הייתי מסוחררת והרגשת חולשה די קשה. זה לא היה התקף אסתמה כי כבדות הנשימה חלפה מאליה ומשאף לא עזר. האם זה נשמע לך קשור לבעיה לבבית\ריאתית (וזה לא היה קשור בשום אופן לאסתמה או למקלחת כי לא קרה בה שום דבר חריג כולל טמפרטורה) וכדאי לחזור לקרדיולוג להתייעץ? זה פשוט היה מוזר ומבהיל מאוד

הי, המקרה שאת מתארת אכן קצת מבהיל. אם זה חוזר על עצמו, בהחלט הייתי חוזר לייעוץ. נשמע לי סביר להמתין מספר חודשים לצורך אקו חוזר והחלטה על צורך בצינתור בהצלחה ד"ר ארבל

08/08/2015 | 15:47 | מאת: אליה

שיש מקום לחזור על אקו ולשקול שוב צינתור? האירוע עשוי להיות קשור ליל''ד ריאתי? מחר יש לי תור לקרדיולוג במרפאת אי ספיקה (על אף שכנראה אין בעיית אי ספיקה ע''פ אקו, לשם הזמינו אותי). יש משהו ספציפי שכדאי לשאול אותו לדעתך לאחר שכמובן אתאר לו את כל תוצאות בדיקות המאמץ, האקו והאירועים המבהילים האלה? הוא יכול להורות למשל על צינתור או שרק רופא ריאות שמומחה ליל''ד? מודה לך מאוד!

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)