צנתור וירטואלי תוצאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/11/2015 | 17:20 | מאת: אבי

הנני בן 45 עם היסטוריה של אב שקיבל התקף לב ונפטר בגיל 47. אינני מעשן, שומר על משקל (68 קילו ו176 גובה) עושה ספורט ונמנע ממתוקים. פרופיל השומנים תקין: כולסטרול 180 ldl - 110 hdl- 56 triglyceridies- 51 בבדיקה של צנתור וירטואלי נדהמתי לקבל תוצאה כדלקמן: ספירה קלציום של 96 פלאק מסוייד שטחי גס בחלק הפרוקסימלי של ה לד וגורם להיצרות בשיעור 25-50 אחוזים. הייתי מאוד מבקש לדעת מה משמעות הבדיקה, איזה טיפול מומלץ להתחיל (מעבר לאספרין שהנני כבר נוטל)והאם יש טיפול שיכול להוריד את רמת הפלאק וההיצרות ללא התערבות ניתוחית? מה הסיכוי שלי לקבל התקף בשנים הקרובות לאור הממצאים ומתי לערוך בדיקה חוזרת?

שלום רב, לצערנו, לגנים שלנו יש מרכיב חשוב בסיכון שלנו למחלות בכלל ומחלות לב בפרט. הסיפור המשפחתי שלך ותוצאות הצינטור מרמזות שאתה בסיכון מוגבר למחלות לב. לכן, ממליץ להתחיל טיפול בסטטין (תרופה להורדת כולסטרול) במטרה להוריד את הLDL לאיזור ה50. זה הוכח כמעכב התפתחות מחלות לב. פרט לכך, תמשיך לחיות חיים בריאים רק טוב, ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)