הייתי אצל מפענח הבדיקה היום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

16/06/2015 | 06:29 | מאת: אליה

מנהל השירות ליל''ד בבלינסון. החדשות לא משהו. הוא לא חושב שנפלה טעות בבדיקת המאמץ וראה בCT שההמטולוג נתן באוקטובר הרחבה של עורק ה PA- 28 מ''מ לעומת האאורטה שבקוטר 22 מ''מ! איך יכול להיות שהעורק הריאתי גדול יותר מהאאורטה?? אני יודעת שזה כבר לא נופל בתחום שלך אלא הרבה יותר לתחום רפואת הריאות אך אני נואשת למידע כדי שלא אחטוף שבץ... הסיכום שלו: "בת 21 לא מעשנת. אובחנה כסובלת מאסטמה מגיל 12. סימביקורט 160 2X2. מתלוננת על קשיי נשימה מדי יום. התקף בזמן מקלחת (עם התכופפות או חפיפה עם ידיים למעלה) או בשכיבה במיטה, גם במאמץ, אין סחרחורת במאמץ או כאבי חזה. בצעה מבחן מאמץ לב ריאה-VO2 ירוד 51% 16.6ML\KG\MIN ניצול מלא של רזרבה נשימתית ועלייה מתונה ב DEADSPACE כמו כן עברה אקו לב באוקטובר 14 שעצם תקין LV\RV ללא TR כך שלא הוערך לחץ דם ריאתי. CT ריאות (כל גופי של ההמטולוג)-פרנכימה שמורה, PA קצת מורחב 28 מ''מ יחסי לאאורטה שהוא בקוטר 22 מ''מ. תפקודי ריאות fvc93% fev 1-76% fev1\fvc 0.72, tlc 111%, dlco 109% בבדיקת גופנית-השמנה, ריאות נקיות, RV HEAVE, אוושה ססטולית, P2 לא מוגבר. המלצות-בינתיים אין עדות חזקה מאוד ליתר לחץ דם ריאתי. בעד יש הרחבה של PA ב CT ריאות וממצאים במאמץ לב-ריאה. נגד האקו לב מאוקטובר תקין. תעשה אקו מאמץ בקרוב ותבוא לפגישה אחריו להחליט אם יש צורך בצנתור המודינמי או לא". רציתי לשאול אותך איפה לדעתך מכון האקו טוב יותר מבחינת הציוד המתקדם ומבחינת הבודקים שלו-שיבא או בלינסון? הוא אגב מעדיף אקו רגיל ולא מאמץ כי לדבריו באקו מאמץ אין דגש מספיק על העורק והמסתם הריאתי ועשויים לפספס בו יל''ד (אמר שיכול להיות בגם באקו הקודם מאוקטובר פספסו יל''ד). מה דעתך? מבואסת ומחכה לתשובתך. תודה

הי, נשמע שיש שם משהו. לגבי אקו טוב, בכל אחד מבתי החולים אני בטוח שיעשו לך אקו טוב אם יודעים מה לחפש. אם לא יצליחו למצוא את מה שמחפשים, יאלצו לשלוח אותך לצינתור של צד ימין של הלב. אני מסכים שרוב הסיכויים שאקו רגיל מספיק טוב בהצלחה ירון

17/06/2015 | 06:50 | מאת: אליה

הייתי אתמול באקו מאמץ (הוא אמר לעשות אותו ונתן הנחיות לבודק לשים לב באקו במנוחה במיוחד לאפשרות של יל''ד ריאתי). לא ממש הצליחו לחשב לחץ ריאתי (לא הודגם TR, מדוע?) ובסיכום הבדיקה אמר הרופא המפענח שהיא תקינה (אעתיק לך את הבדיקה במלואה בצהריים). אז אם כך התוצאות ממבחן המאמץ וממצאי הרופא בבדיקה עשויות להיות במקור פשוט מאסתמה בהחמרה וכושר לא טוב? נראה לך שהבדיקה לא החלטית מספיק ועשויים לבקש צינתור בכל מקרה? תודה שוב וסליחה על ההצקה, אני חוששת מהעניין הזה הרבה יותר מהחשד ללימפומה...

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)