תומכן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

27/04/2015 | 09:55 | מאת: רועי ואיתי

שלום אנחנו תלמידי כתה ה עושים עבודה על הסטנט והיינו רוצים לדעת מס' דברים: 1. לכמה אנשים בממוצע מושתל תוכן מידי יום? 2. אילך משתילים את התומכן? 3. מהו האורך הממוצע של הסטנט? 4. האם הסטנט שהושתל במקום מסוים בעורק הכלילי שומר על אזור זה לכל החיים או שצריך לחזור על הפעולה? תודה מראש על הענותך רועי ואיתי

שלום רב, כמות האנשים שמקבלים תומכן משתנה ממקום למקום (בית חולים לבית חולים). ברוב המקרים, מדובר על 50% מהחולים אשר עוברים צינתור השתלת תומכן מתבצע דרך צנתר אשר מכניסים לתוך עורקי הלב. אתם יכולים לחפש סרטים באינטרנט עם הדגמה של התהליך אורכי סטטנים מתחילים ב8ממ ברוב החברות ועד 38ממ. קוטר 2.25 עד 4.5. סטטנים הם תומכנים ממתחת אשר יישארו לכל החיים בתוך העורק. ב10% המחולים תופיע היצרות חוזרת בתוך התומכן אשר יצריך טיפול חוזר מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)