צינתור איבחוני טיפולי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/10/2015 | 12:25 | מאת: עדי

אני בת 61 לאחר לפני 3 שנים התחלתי להרגיש שאני עומדת להתעלף , עם נטיה לצד , שלחו אותי לבדיקות לאף אוזן גרון ,נאורולוג ,וקרדיולוג ,בעיקבות בדיקות אקו לב גילו שיש לי מום מולד , ודליפה עשיתי לפני שלושה חודשים tee , לאחר הבדיקה הרופא המליץ על צינתור איבחוני טיפולי,אני רוצה לדעת האם חשוב לקבל את הטיפול כמה שיותר מהר או שניתן לחכות, אני אציין שיש לי אי ספיקה קלה בינונית, אני מתעייפת בעליה במדרגות. אני גרה בקומה שלישית , בתודה מראש

שלום רב, לא נתת לי מספיק מידע. איזה מסתם. מה הבעיה שלו. איזה סוג צינתור רוצים לעשות. בד"כ מסתמים בדרגה קלה עד בינונית לא מצדיקים טיפול. הסיבה לביצוע TEE היא שזו בדיקה יותר מדויקת לחלק מהמסתמים (מיטרלי) ולכן מאפשר לאחבן מסתם שנראה בינוני בתור קשה כי מסתכלים מזווית אחרת על הלב בהצלחה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)