יוד בצינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

21/04/2015 | 17:09 | מאת: ענת

אימי בת 87. לפי תוצאות אקו לב, המסתם האורטלי הוא 5 מ"מ. לדעת הקרדיולוג, יש צורך בצינטור אבחנתי, כדי להחליף את המסתם האורטליאח"כ בצינטור. לאור אלרגיה ליוד, האם יש חומר אחר שניתן להשתמש בו? (לא מעונינת בפיתרון של מתן פרידיזין בימים שלפני הצינטור, עקב נטילת קומדין, וחשש על תגובות בין תרופתיות, שכבר ארעו בעבר). תודה רבה!

שלום רב, לצערי, בחולים עם אלרגיה ליוד, הטיפול המונע מבוסס על תרופות מקבוצת הסטרואידים (כמו פרדניזון) ואנטיהיסטמינים (נוגדי אלרגיה). תרופות אלו נחשבות בטוחות מאוד לשימוש ולא אמורות ליצור אינטרקציות עם קומדין ברוב המקרים. בהצלחה ד"ר ירון ארבל

24/04/2015 | 14:20 | מאת: ענת

תודה רבה על תשובתך! כנראה שזה מה שייעשה. ולשם כך, הוצע להחליף את הקומדין בזריקות קלקסן, לקחת פרדיזן... ולגשת לצינתור.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)