פורום אורתוגנטיה

הפורום מיועד לכל מי שסובל מליקויים קוסמטיים ותפקודיים בעצמות הפנים והלסתות או מיחסים בלתי הרמוניים או תקינים בין עצמות הלחיים, האף, הלסתות והסנטר, עם דגש על איזור הלסתות, או למי שאובחן ע"י רופא השיניים הכללי או האורתודונט כמתאים לעבור טיפול אורתו-כירורגי משולב, ומעוניין להבין טוב יותר את מהות התהליך הטיפולי. למעבר לפורום לחצו כאן.
797 הודעות
761 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתוגנטיה

הפורום עוסק בניתוחים פלסטיים של עצמות הפנים והלסתות.

היי שאלתי את זה כבר וענית שלפעמים זאת אשליה וצריך לבדוק. אז השאלה אם בודקים ומגלים שהאוזניים אכן באמת בגובה שונה אחת מהשנייה יש מה לעשות כדי שיהיו באותו גובה? תודה רבה

שאלתי היא אם הגורם יכול להיות התקררות או שמא גרוע יותר חלילה ?

שלום קשה וגם לא נכון לאבחן את זה בלי בדיקה. גשי למיון או לרופא אף אוזן גרון. אם הסיבה היא זיהום דנטלי את תופני לבדיקת רופא פה ולסת. ד״ר אלון

שלום רב לגולשים. אנוכי מעוניין לעבור ניתוח אורתוגנטי. אשמח לשוחח עם מטופל שנותח באחד מן בתי החולים הבאים: כרמל, רמב"ם או בני ציון. נא לפנות אליי במייל: DanielBerg456@outlook.com תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה ד״ר אלון

ד"ר שלום, לגבי הוצאת הברגים/קיבוע לאחר ניתוח אורטוגנאטי האם ההליך מורכב? כמה זמן בצקות לאחר הורדת הברגים הרי פותחים הכל מחדש. והאם פעולה זו גם מחייבת לשלם עבור בית חולים פרטי בנפרד ושכר טירחה למנתח (ניתוח ה אורטוגנאטי הגיע ל85 אלף) פשוט רוצה לדעת להיערך גם כלכלית וגם נפשית כי שוב בצקות ונפיחויות ופתיחת באיזור, האם יש בזה סיכון לתזוזה של הלסתות?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה הוצאת הפלטות והברגים היא ניתוח לכל דבר. כמו בכל ניתוח, יש לשקול את היתרונות לעומת הסיכונים והתופעות הנלוות. ב95% מהמקרים הוצאת הברכיםמוהפתטות איננה נדרשת ובוודאי אינה מוצדקת. לעתים נדירות יש צורך רפואי בכך ואז עלות הניתוח מכוסה ברובה ע״י חברות הביטוח. ד״ר אלון

12/01/2019 | 18:28 | מאת: ר

אפשרי לשלם לפגישת ייעוץ גם בתשלומים?

כן

09/01/2019 | 23:51 | מאת: אביה

שלום, יתכן שזו שאלה לא רלונטית אך אנסה , מה טווח המחירים של ניתוח לסת יכול להיות ? והאם העלות כוללת כבר את הטיפול האורתודנטי שנדרש? האם אתה מקבל רק באופן פרטי או שיש אפשרות שניתוח שיבוצע על ידך ימומן עי הקופה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביה נתחיל מהסוף, אני מנתח רק באופן פרטי באסעתא רמת החיל ובהרצליה מדיקל סנטר. עלות כוללת של ניתוח אורתוגנטי תלויה במספר הפעולות שמבוצעות (ניתוח סנטר, לסת תחתונה, לסת עליונה, אף, עצמות לחיים, מילויים ומשתלים שונים) ונעה בין 20-120 אש״ח. ביטוחי הבריאות השונים מכסים בדרך כלל כ70-80% מסכומים אלה. ד״ר אלון

היי דר אלון יש אפשרות לתקן מצב ששתי האוזניים לא באותו גובה?

שלום רב, זאת שאלה קצת מורכבת, כי לפעמים האזניים באמת לא באותו גובה, ולפעמים זאת אשליה אופטית שנובעת ממנח הראש ומאסימטריה של הפנים. לסיכום : צריך להבדק על מנת לקבל תשובה מוסמכת ד״ר אלון

אוקיי, תודה על התשובה. נניח והן באמת לא באותו גובה מה אפשר לעשות?

05/01/2019 | 09:49 | מאת: לילך

שלום רב רופא השיניים עקר לי שן בינה בחלק העליון כשסיים לעקור את השן אמר לי שהוא עקר את השן עם עצם שהייתה יחד עם השן ושזה קורה ל10 אחוז מהאוכלוסייה . לאחר העקירה קשה לי לבלוע והתנפח לי כל הצד רציתי לדעת האם זה בסדר שהוא עקר את השן עם העצם ?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לראות בצילום שאין פתיחה של חלל הסינוס. עלייךצלהבדק אצל מנתח פה ולסת ד״ר אלון

27/12/2018 | 08:45 | מאת: מאי

שלום דר אלון מה עושים במקרה שעצמות הלחיים לא סימטריות? אני מתכוונת במצב שעצם לסת אחת גדולה ובולטת יותר מהשנייה בכל המימדים. יש אפשרות לתקן את זה בניתוח באופן כזה שעצמות הלחיים יהיו שוות לחלוטין?אם כן איזה ניתוח בדיוק? מה אפשר לעשות והאם החתכים גם במקרה כזה יכולים להיות דרך הפה ולא ממקומות אחרים שמשאירים צלקות?

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2018 | 08:51 | מאת: מאי

כתבתי עצם לסת אחת גדולה יותר, התכוונתי כמובן לעצם הלחי בלסת העליונה, העצם שנמצאת בגובה של האוזניים

שלום, כמובן. מתכננים שתלים מותאמים אישית על בסיס הדמיית CT שלך. השתלים סימטריים לחלוטין בצידם החיצוני. החדרת בשתלים מתוך חלל הפה וללא צלקות חיצוניות. לקביעת תור ליעוץ התקשרי לחן 0778104889 ד״ר אלון

הטלפון הנכון 0779104889

צהריים טובים דוקטור דרור אלון. שמי עדי. בעקבות בעיית ילדות שהחלה להחמיר החל מגיל מאוחר יחסית, התחלתי לקרוא המון בין היתר על מומחי התחום ונתקלתי בשמך ובחוות דעת מאוד חיוביות ממטופלים. אני פונה אלייך לעזרה בדילמה רבת שנים, אשמח לתשומת לבך. תמיד הייתה לי בעיה של מנשך הפוך, לכן עברתי בילדות טיפולים אורטודנטים כדי לישר את השיניים ולהקדים את התחתונות שהיו מאחור. התוצאה הייתה מוצלחת, אך לא כמו הסגר של שאר האנשים שרואים באופן בולט שהשיניים העליונות סוגרות על התחתונות באופן טבעי. הכל התחיל בסביבות גיל 18 כאשר שמתי לב שקצה הסנטר שלי החל לבלוט קצת החוצה. עם השנים שמתי לב שמיקום הלסת התחתונה שונה, והיא המשיכה להתקדם כמה מילימטרים. אפשר לראות כעת שבתקופת זמן הזו השיניים העליונות שוב חזרו בעמדה אחורית בחלל הפה, תחושת השפתיים שלי כאשר אני סוגרת את הפה לא נעימה, גם מבחינה ויזואלית אני רואה שחל שינוי בנראות. בנוסף, לעיתים מופיעים לי בבוקר כאבים לא רציניים בחיבור הלסתות. חשוב לי לציין שכבר הייתי בייעוץ לפני כשנה וחצי בבית חולים מאיר, והתייעצתי עם אנשים שעברו את הניתוח. רציתי מאוד לדעת מה הסיבה להתקדמות הלסת התחתונה בגיל שכבר העצמות הפסיקו לגדול? מה יכולים להיות הגורמים לכך והאם מדובר בהתנהלות שגויה של חיי היום יום? במידה וארצה לבצע את הניתוח, מה הסיכונים וההשפעות מבחינת כאבים כרוניים ועוד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי גדילה מאוחרת של הלסת התחתונה נקראת ״היפרפלזיה קונדילרית״ והיא יכולה להיות סימטרית או חד צדדית. הגדילה נמשכת עד גיל 24 דרך כלל ואז נעצרת באופן ספוטני. יש לוודא שהגדילה נעצרה ע״י ביצוע מיפוי עצמות לפני הניתוח. להמשך בירור ותכנון הטיפול אפשר לתאם עם חן בטלפון 0779104889 ד״ר אלון

11/12/2018 | 05:52 | מאת: ענבר

שלום, קוראים לי ענבר ואני בת 20 מדי פעם ולעיתים רחוקות, אני מתעוררת עם כאבים בלסת. חשוב לי להדגיש שלא מדובר בכאבים שמלווים בכאב ראש. זה לא דבר שקורה הרבה ועד עכשיו קרה לי בערך 3 פעמים במהלך שנה. מה יכולות להיות הסיבות לכך? והאם יש דרך טיפול?

04/12/2018 | 19:33 | מאת: תהילה

חצי שנה לאחר ניתוח אורטוגנאטי האם ניתן להזריק חומרי מילוי ללחיים בשלב הזה או שעלי להמתין 12חודש.. והאם לייעוץ עבור מילוי לחי התשלום 1500שח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהילה יש להמתין שנה מהניתוח עד לגמר ההתאמה מחדש של הרקמות הרכות לפנים, כדי לבחון את הצורך ולבצע את ההזרקות נכון. לגבי עלויות אנא פני לחן 0779104889 ד״ר אלון

09/12/2018 | 20:17 | מאת: תהילה

שלום ד"ר, תודה רבה על המענה אך יש לי שאלה שמטרידה מאד לאחר הניתוח כחצי שנה ועודני מרגישה הכל!! ברזלים האחזור קשה ממש ניתן להרגיש את השבר ולהבדיל כמו גשר שנמצא בתוך הבשר האם אי הנוחות הזו לכל החיים כי הדבר נותן לי תחושה של בעלת מום.. וגם השרירים עדיין לא טבעיים הכל נורא נוקשה ולא רגיל, האם בשלב מסוים ניתן להסיר את הברזלים? זה כרוך בניתוח קשה ושוב בצקות? ומתי ניתן להסיר כי זה ממש מציק. (החלום שלי זה שהשפתיים יחזרו, שאצליח להתגבר ולפתור את נושא השקעים ושאפסיק לרגיש את השבר והברזלים שאהיה כמו כולם.

שלום תהילה לאחר חצי שנה ניתן להוציא את מה שאת מכנה ״ברזלים״. אני משער שאת מתכוונת לפלטות הקיבוע. באותה הזדמנוצ ניתן גם להחליק את העצם כדי שלא תרגישי מדרגות או הפרעה כלשהי באיזור הניתוח. אני צריך לראות באיזה סוג פלטות השתמש המנתח שלך. אמא הביאי לי מכתב סיכום ממנו. ד״ר אלון

דר שלום, האם יש אפשרות לקדם לסת תחתונה בעזרת מכשיר carrier motion ובכך למנוע ניתוח?

שלום רב קיימת סברה לפיה ניתן להשפיע על גדילת הלסת התחתונה בתקופת הגדילה (עד גיל 14-16) על ידי הפעלת כוחות. לעומת זאת , קיים פוטנציאל לנזק מצטבר למפרק הלסת בשל הכוחות המופעלים ואני פחות ממליץ על כך. בתום הגדילה לא ניתן לשנות את עמדת הלסת באופן משמעותי ומדוייק ללא ניתוח, והפוטנציאל לנזק מפרקי בזמן הנסיונות לעשות זאת גדול פי כמה. ד״ר אלון

20/11/2018 | 14:27 | מאת: אבי

שלום האם נתן להרחיב את פתיחת הלסתות שננעלו כתוצאה מהקרנות? פתיחה הפה שלי מוגבלת לכדי 2 ס"מ בלבד דבר המקשה עלי באכילה ובמיוחד בטיפולי שיניים. גם אם אני עושה פזיוטרפיה , אני מגיע ל-3 ס"מ לזמן מוגבל של שעות ושוב ננעל. אשמח לשמוע על פתרון. אשמח לשמוע על פתרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תשובה אחראית לשאלתך דורשת בדיקה רצינית. בעקרון, אוכל לומר כי הבעיה שאתה מציג היא אחת הבעיות הקשות בתחום זה. יש חשיבות רבה לאיתור מקום ההגבלה והגורם המגביל. אם מדובר במפרק עצמו או בהגבלה גרמית ניתן לפתור את הבעיה בניתוח. אם מדובר בהגבלה על רקע הצטלקות שרירים יש לנתק את השריר הפגוע ולבצע פיזיותרפיה אגרסיבית בסמוך לאחר הניתוח. אבל כל מקרה לגופו. ד״ר אלון

19/11/2018 | 17:20 | מאת: ירון

דר שלום, אני עתיד לעבור ניתוח להשתלת שתל סנטר וגם שתלי לסת. לאחר קריאה של הסיכונים שכרוכים בניתוחים האלו יש בי לא מעט חששות לגביהם כי לא הנחתי שהסיכונים משמעותיים כל כך. מה גם שיש די עמימות לגביי הסבירות להתרחשות אותם סיכונים. שתי החששות העיקריים שלי הם בשאלה האם חוסר ההיצע של ניתוח עיצוב קו לסת באמצעות שתלים(מנתחים פלסטיים בודדים מבצעים אותו), לא נובע דווקא מהקושי שטמון בו אלא אולי מהסיכונים שכרוכים בו שגורמים למנתחים הפלסטיים להעדיף להימנע מלהציע ולבצע אותו? ולגביי הסיבוכים המשעותיים יותר שכרוכים בשתלי הסנטר והלסת( כמו למשל "חולשה זמנית או קבועה של עצב הפנים", "שינוי בצורת ההבעה של הפנים", "פגיעה תחושתית" , או "לעיתים רחוקות כאבים כרוניים בפנים" - כפי שמצויין בדף ההסכמה לניתוח), האם השכיחות והסבירות להתרחשות שלהם באמת "נדירה" כפי שהמנתחים הפלסטיים נוהגים לומר, או שהסבירות יותר גדולה ממה שמנסים לצייר? האם תוכל לנקוט אפילו בהערכה גסה לשם יצירת בהירות שתאפשר לי לקבל החלטה מושכלת יותר - האם הסבירות להתרחשות הסיבוכים היא בסבירות של 5 אחוז? 10 אחוז או אולי אפילו 20 אחוז או יותר? כי לא מצאתי שום מידע לגביי סבירות התרחשות הסיבוכים הנל באתרי הפלסטיקאים - מה שלא מאפשר לי באמת להעריך ולדעת האם אני נוטל על עצמי סיכון גדול מידי? אודה מאוד לתשובתך זה יכול לסייע לי מאוד בקבלת ההחלטה מכיוון שאני די בספקות לגביי הניתוחים הנל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, כמות הסיבוכים תלויה בראש והראשונה במיומנות המנתח. מחקרים אחדים (וגם מחקר שאנחנו עורכים בימים אלה) מראים שגם פגיעות עצביות וגם נפיחות, כאב וזמן ההתאוששות הם פונקציה של ביצוע מדוייק ויעיל של הניתוח. לכן, בראש ובראשונה עליך להבין אם המנתח שבחרת אכן ביצע ניתוחים רבים מסוג זה בעבר.  אם יש לך ספק, אל תהסס לקבל חוות דעת שניה. זה עדיף על פני נזק בלתי הפיך לאחר הניתוח. ד״ר אלון

23/11/2018 | 08:59 | מאת: ירון

תודה על התשובה דר כבר קבעתי לחוות דעת שנייה. אני מעריך את פועלך פה בפורום אתה מסייע להרבה מאוד אנשים תודה לך

18/11/2018 | 23:59 | מאת: קוראל

שלום, במשך שנתיים יוצאת לי גולה בשפה התחתונה בקו השפה בין רירית הפה לשפה, בתקופה האחרונה בתוך שלושה חודשים יצא לי פעמיים גולה בפה.. התסמינים הראשונים הם יובש בשפתיים מתפתח לגוש בעל רגישות, ואחר כך הופך לשלפוחית, אצרף תמונות כדי שתוכל לראות זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קוראל זה ככל הנראה מוקוצלה, ציסטה שמתפתחת סביב או בתוך בלוטת רוק קטנה בשפה. ניתן להסירה בלייזר בקלות וללא צלקת. ד״ר אלון

13/11/2018 | 09:55 | מאת: דור

דר שלום, האם בניתוח הוצאת לסת תחתונה החוצה אוטומטית גם יוצא הסנטר שגם היה אחורי מידי?

13/11/2018 | 09:53 | מאת: שיר

דר שלום, האם ניתוח קידום סנטר בלבד גם יכול לגרום לתופעות הלוואי של חוסר תחושה באזור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר ניתוח הסנטר מבוצע תוך מתיחה מסויימת של העצב המנטלי האחראי לתחושה בשפה התחתונה ובסנטר. הפגיעה בתחושה היא אינדיווידואלית ומשתנה ותלויה בין השאר בעיצוב החתך, שיעור הקידום, אנטומית העצב ומיומנות המנתח. כאשר הניתוח מבוצע נכון, רוב הפגיעות הן זמניות וחולפות. ד״ר אלון

08/11/2018 | 22:53 | מאת: עדי

היי לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לסת הלסת התחתונה שלי הייתה בולטת יותר מהעליונה ובנוסף הייתה נוטה לצד מה שיצר אי סימטריה בפנים. סידרו את הבעיה בניתוח וגם את הסימטריה בלסת אבל עכשיו זה נראה שהשפתיים שליי לא שוות שאין סימטריה ביניהם ממה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אסימטריה בשפתיים יכולה לנבוע מפגיעה עצבית (שיכולה להיות זמנית וחולפת מאליה) או מתמיכה לא נכונה או לא מדוייקת של הרקמות העמוקות יותר (שרירים, שיניים או עצם הלסת). לפעמים מדובר בתפירה לא נכונה או חיבור לקוי של השרירים למקומם. במקרים האחרונים יש חשיבות לתיקון מוקדם של הליקוי (פתיחה וחיבור מחדש) לפני שהפגם הופך לקבוע. ד״ר אלון

דר שלום! עשיתי סט צילומים אורתודונטי מלא יקר באפריל 2017. אם אני רוצה לגשת כרגע לייעוץ אורתוכירוגי, האם הצילומים בסדר או שצריך לעשות חדש? האם העצמות בצילום הצפלומטרי יכולות להשתנות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם לא עברת מאז טיפול אורתודונטי, לבדיקה הראשונית זה מספק. לקראת הניתוח תצטרך לבצע מספר צילומים מעודכנים. ד״ר אלון

06/11/2018 | 10:01 | מאת: אבי

דר שלום! תודה שאתה מקדיש מזמנך היקר לענות לנו על השאלות! לסת תחתונה אחורית- מתי יש צורך לקדם אותה בעזרת ניתוח ומתי אפשר למנוע את הניתוח ולקדם באמצעות מכשור אורתודונטי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב באדם בוגר לא ניתן לקדם לסת תחתונה באמצעים אורתודונטיים. הטיפול האורתודונטי כשמו כן הוא: יישור שיניים בלבד. על מנת לקדם את הלסת יש צורך בניתוח. ד״ר אלון

25/10/2018 | 12:27 | מאת: דנה

דר שלום, האם יש לך ניסיון רב בניתוחי לסת עליונה- הרמה והכנסה אחורה?

כן :-)

24/10/2018 | 09:26 | מאת: שי

דר שלום, האם לדעתך המערכת הפרטית באסותא תקבל בעתיד ט-17? האם יש תהליכים לכך?

שלום שי כן, הנושא בטיפול אולם עדיין לא ברור היכן וכיצד זה יתבצע. מבטיח לעדכן את כולכם כאשר ימצא הפתרון הראוי. ד״ר אלון

20/10/2018 | 13:36 | מאת: סיגלית

מדוע השתנה כל ההליך שאתה לא מקבל בבלינסון כמו בעבר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגלית פרשתי מבילינסון אחרי 19 שנים ואלפי ניתוחים כדי להתפנות למחקר, לימוד סטודנטים ופעילות אקדמית באוניברסיטת תל אביב. אני ממשיך לנתח במלוא המרץ במערכת הפרטית בבתי החולים אסותא והרצליה מדיקל סנטר. ד״ר אלון

הבת שלי מחכה כבר כמה שנים לניתוח .והיא עברה אצלכה טיפולי הכנה שהגיע המועד לניתוח התברר שאתה כבר לא עובד עם קופת חולים כללית מה היא אמורה לעשות.ולמה אתה לא מסיים את מה שהתחלת.ואז עובר לפרטי

שלום רב, אני מלווה בממוצע כ-300 מטופלים בכל רגע נתון, בשלבים שונים של הכנתם לניתוח. מאחר שבית חולים מבילינסון הוא בית חולים ציבורי לא ניתן לבחור את המנתח, בשונה מהשוק הפרטי. כיום יש בפנייך שתי אפשרויות : להמשיך במסלול ההכנה בבילינסון עם הרופא או אחד הרופאים שימלאו את מקומי, או להמשיך את התהליך איתי באופן פרטי, תוך הקפדה על חוק הצינון (חצי שנה) מהביקורת האחרונה במערכת הציבורית. ד״ר אלון

17/10/2018 | 11:46 | מאת: דניאלה

דר שלום, האם המטופלים שלך מבלינסון שנמצאים בהכנה אורתודונטית ויעברו לאסותא יצטרכו לשלם מחיר מלא עבור הניתוח? הרי מדובר בעשרות אלפי שקלים והם ניגשו לכל ההכנה בידיעה שאתה תהיה המנתח לאחר שקיבלו ט-17 על כל הטיפול?

שלום רב מטופלי בילינסון שנמצאו זכאים לט-17 יוכלו לעבור את הניתוח בבילינסון אצל רופא שימלא את מקומי. אני ממשיך לנתח במערכת הפרטית, שאינה מקבלת בשלב זה ט-17, אלא התחייבות והחזר של חברות הביטוח הרפואי בלבד. בכל מקרה, אנו נקפיד על חוק הצינון. ד״ר אלון

15/10/2018 | 14:16 | מאת: מרגריטה

ד"ר אלון דרור שלום, בתי עברה ניתוח HIPERPLASIA Rt. CONDYLAR ב-2012 , נכון לאז קליטת יתר בפרק הלסת ימין 56.5%, משמול 43.5%. מאז מיפוי עצמות מ-08/2016 הדגים קליטת יתר בצד ימין57% , שמול 43%, ומיפוי עצמות מ-02/2018 עדיין ישנה קליטת יתר מצד ימין. חוץ מזה דנה סובלת מסגר פתוח נסיגה וסטיית סנטר ועוד. מצ"ב מסמך רפואי האחרןן, ישנם גם צילומים. אני פונה אלך בבקשה לעזרה בלהבין מה צעדים שלנו היום, האם יש מצב לניתוח אורתוגנטי ומה סוג של הניתוח שמתאים במצבה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ככל הנראה בצד ימין יש תהליך דלקתי (ארטריטיס) או גדילה שאריתית עודפץ של הקונדיך חרף הניתוח שבוצע. הטיפול המתאים בשלב זה הוא ניתוח חוזר לעיגון המפרקים בשילוב עם ניתוח אורתוגנטי דו לסתי לתיקון הא-סימטריה. התזמון לניתוח תלוי בגיל הילדה ובמראה המדוייק של הMRI

15/10/2018 | 16:14 | מאת: מרגריטה

תודה דוקטור, היום היא בת 21, עדיין בצבא. האם ניתן להגיע אלך להתייעצות? תודה

14/10/2018 | 08:54 | מאת: דני

שלום. רקע: מבנה פנים מסוג 3. היה Underbite בילדות. באמצעות טיפול בעזרת גומיות, המצב הוחזר למצב תקין, אך לאורך השנים התוצאה לא נשמרה במלואה. מעוניין לבצע ניתוח אורתוגנטי לצורך תיקון מבנה הפנים (כאמור, סוג 3) בעבר כתבת כי הנחיות משרד הבריאות עודכנו ב-2017. להלן כמה שאלות: 1. ע"פ ההנחיות החדשות, האם אוכל קבל סיוע במימון ניתוח כזה? 2. לאור המצב כפי שתיארתי, איך כדאי להתחיל "להריץ" את התהליך? בהתחשב בנסיבות, האם כדאי להתחיל את התהליך על ידי קביעת תור לכירורג פה ולסת במרפאה המצויה בבית חולים ציבורי ולקבל הנחיות? או שכדאי לדלג ולפנות לפרטי? אם אחליט לבצע זאת דרך בית חולים ציבורי, האם אוכל לבחור את המנתח? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני ישנם קריטריונים לקבלת כיסוי קופת חולים לניתוח אורתוגנטי, ברוב בתי החולים הציבוריים קיימות מחלקות פה ולסת וניתן לעבור בהם את הניתוח. אולם, מאחר שמדובר בניתוח מורכב הדורש מיומנות בתכנון ובביצוע חשוב לברר מראש מי יהיה המנתח. מאחר שהמחלקות הציבוריות משמשות גם כמרכזי לימוד והתמחות, יש להניח שהניתוח בחלקו יבוצע בידי רופאים מתמחים תחת השגחתו של רופא בכיר. ד״ר אלון

תודה על המענה. נראה כי ישנם מעט מאד רופאים המבצעים באופן פרטי ניתוחים אורתוגנטיים, באופן כה חריג, כך שניתן לספור אותם עד יד אחת. מדוע לדעתך זה הוא המצב?

11/10/2018 | 22:35 | מאת: אנה

שלום, שתיתי מאותה כוס של חברה שהתברר שיש לה פפילומה בפה. האם זה מדבק?

לקריאה נוספת והעמקה

הנושא לא קשור לפורום הזה. אנא פני לפורום רפואת הפה

11/10/2018 | 10:59 | מאת: דור

דר שלום, קראתי בפורום שאתה לא מקבל יותר בבלינסון. אבל מי שכבר שלחת אותו להכנה אורתודונטית, ונמצא באמצע טיפול, אתה תקבל אותו לביקורת בבלינסון ותבצע לו את הניתוח בסוף ההכנה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא, מי שהתחיל את התהליך בבילינסון יכול להמשיך אצלי באופן פרטי (תוך דמירה על צינון של 6 חודשים בהתאם לחוק) או להשאר לטיפול בבילינסון אם וכאשר ימצא מחליף. ד״ר אלון

10/10/2018 | 11:56 | מאת: קו לסת ולחי

אני 4 חודשים אחרי הניתוח האורטוגנטי עדיין עם בצקות ,וחסר לי לחיים וקו לסת בין הלחי לסנטר ,רוצה לדעת מתי רלוונטי לבוא להתייעצות בעניין ,האם הבצקות יכולות לבלבל בעניין גודל השתלים או המילוי ?אני יודעת שרק לאחר שנה מהניתוח ניתן לתקן אבל אני רוצנ מושג מה עושים מכאן והלאה והאם לבעיה שלי יש פיתרון ריאלי שלא מסכן אותי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמובן, ניתן להגיע להתייעצות כדי לשמוע על האופציות הטיפוליות השונות. הניתוח עצמו יבוצע לא פחות משנה לאחר הניתוח האורתוגנטי. עם זאת יש תהליך תכנון וייצור של המשתלים ואותו ניתן להתחיל כבר מעט קודם. ד״ר אלון

04/10/2018 | 00:22 | מאת: אנונימית

היי ד״ר רציתי לשאול אם אפשרי לראות אצלך ביעוץ תמונות של אנשים לפני הניתוח לסת וסנטר ואחרי? זה מאוד יעזור ועוד שאלה , כמה זמן הפגישת ייעוץ אורכת? תודה

שלום רב, אני כרופא, מחויב לשמור על פרטיותם של המטופלים. אולם, כדי לענות על הצורך במידע ותמיכה הקמנו מספר מטופלים שלי בעבר ואנוכי קבוצה גדולה לתקשורת ישירה בין המנותחים לשעבר והמנותחים העתידיים בפייסבוק ובווטסאפ. שם מתפרסמות מעת לעת תמונות ביוזמת החברים שעברו את הניתוח בעצמם. ניתן להגיש בקשה להצטרף לקבוצה ששמה : היפים והאמיצים G0289 ד״ר אלון

02/10/2018 | 15:10 | מאת: אורית

האם יש כזה דבר? זאת אומרת השיניים שלי אחת על השניה אבל סנטר נסוג

02/10/2018 | 14:10 | מאת: דוד932

הגבות שלי בגובה שונה ברמה שזה מפריע לי עש מה לעשות במצב כזה?

02/10/2018 | 14:11 | מאת: דוד932

הגבות שלי בגובה שונה ברמה שזה מפריע לי אפשר לעשות משהו במצב כזה?

02/10/2018 | 07:52 | מאת: טליה

הי דר לפי המענה שלך לשאלות הקודמות אני מבינה שכרגע ניתן לקבוע אלייך תור רק באופן פרטי ? תודה על תשובתך

נכון

30/09/2018 | 00:19 | מאת: תמר

דר אלון שלום כאשר קובעים תור למרפאת פה ולסת בבלינסון האם ניתן לבקש תור ספציפית אלייך ? אודה לתשובתך

שלום תמר, החל מ1.10 אני כבר לא מקבל יותר מטופלים בבילינסון. ניתן לקבוע תור לבדיקה אצלי באסותא בטלפון 0779104889. ד״ר אלון

30/09/2018 | 09:41 | מאת: תמר

זאת אומרת שמעכשיו ניתן לפנות אליך רק באופן פרטי ולא דרך בית חולים ציבורי ?

30/09/2018 | 00:00 | מאת: ספיר

דר שלום במידה ורוצים לקבוע תור אליך בבית החולים בלינסון מה התהליך בבקשה בברכה ספיר

שלום, החל מ1.10 אינני מקבל יותר בבילינסון. ניתן לקבוע אלי תור בטלפון 0779104889 או דרך האתר שלי www.Dr-Allon.net ד״ר אלון

אני רוצה לבוא לפגישת ייעוץ אצלך אך לא יודעת אם אני צריכה לעשות ניתוח שקשור לתחום יש אפשרות שתראה תמונות לפני הייעוץ רק לומר אם יש מצב שאכן ניתוח אורטוגנטי יעזור לי?

אני רוצה לבוא לפגישת ייעוץ אצלך אך לא יודעת אם אני צריכה לעשות ניתוח שקשור לתחום יש אפשרות שתראה תמונות לפני הייעוץ רק לומר אם יש מצב שאכן ניתוח אורטוגנטי יעזור לי?

לקריאה נוספת והעמקה

כן בהחלט את יכולה לשלוח להתרשמות ראשונית ד״ר אלון

19/09/2018 | 17:57 | מאת: עומר

שלום רב מספר שאלות (מתנצל אם נשאלו כבר בעבר בפורום): 1- בניתוח הזזת סנטר קדימה (גניפלסטי)- עד כמה בס''מ / מ''מ ניתן לקדם את קצה הסנטר? האם גודל השינוי/הזזה משפיע על זמן ההחלמה? 2- עד כמה ניתוח זה נפוץ ומבוצע? מנסה להבין את הניסיון בידיים של מנתח מהשורה הראשונה בסוג זה של ניתוח... 3- במידה ומועמד נמצא מתאים לניתוח, מה משך ההמתנה הממוצע עד לביצועו? תודה רבה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שיעור הקידום הדרוש תלוי במבנה הסנטר ובעובי העצם, באורך השרירים ובטונוס שלהם וכמובן בפרופורציות של הפנים ושילוב עם פעולות נוספות (כמו קידום הלסת עצמה, שאיבת שומן תת סנטרי ועוד). כשמשלבים טכניקות שונות כמו מתיחת עצם אין מגבלה כלל וניתן לקדם כמה שצריך כדי להשיג פרופיל מושלם. ד״ר אלון

06/09/2018 | 19:00 | מאת: תהילה

מה הסיכונים הכרוכים במשתלים כי לפי הבנתי (מתוך גוגל) בארץ לא משתמשים בזה מעדיפים חומרי מילוי למה?(וגם יכול להיות מטעמים כלכליים כי הרי המטופל צריך לתחזק כל שנה ) וכמה זמן לאחר ניתוח אורתוגנאטי ניתן לבצע את הניתוח ?בגלל הבצקות וכו למרות שהבצקות לא באיזור השקעים , וכמה פלוס מינוס עלויות (כולל ביהח פרטי בכדי להיערך כלכלית לזה, ) .. אני 3 חודשים מהניתוח מתי רליוונטי לבוא לבירור העניין .. כי מרגע שיהיה אפשרי אני רוצה לתקן .. ולגבי השפתיים ההגיון אומר לי שזה בגלל שהוציאו שומן אז השפה נחתה והתכווצה אין את כח הכובד . . כי אחרת מה ההסבר לכיווץ השפה ולדקיקותה ? החלום שלי היום זה לחזור לחייך !!

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2018 | 08:30 | מאת: תהילה

והאם אני צריכה הפניה לct של הרקמות הרכות למתן ייעוץ בעניין ? ופרוס לי את הסיכונים בעניין כי אין מפחדת ממני אני צריכה לקבל את ההחלטה הכי בטיחותית.ומתי ניתן לבצע את הפעולה מהניתוח האורטוגנאטי,האם רליוונטי בשלב הזה כבר לקבל מתן יעוץ ? רוצה להתארגן למהלך הבא!

שלום רב ניתן להגיע כבר לפגישת יעוץ אולם תכנון המשתלים וביצוע הניתוח לא יקרה לפני שתחלוף שנה לפחות מהניתוח האורתוגנטי. העלויות משתנות בהתאם לסוג וגודל המשתלים ומורכבות הניתוח כך שאין אפשרות להעריך ללא בדיקה מסודרת עם ct שיבוצע, כאמור, בחלוף שנה מהניתוח הקודם. ד״ר אלון

06/09/2018 | 16:47 | מאת: תהילה

עשו לי ניתוח אורטוגנאטי כושל ובו הוציאו שומן מהלחיים בנוסף בעקבות הניתוח השפתיים הפכו קצרות ודקות בצורה כעורה האם זה בגלל השומן שהוציאו אז השפה נופלת ולא מתוחה או בגלל שרירים וזה אמור להשתחרר ? ומה הפיתרון האידיאלי ביצוע שתלים ללחי או חומצה הילרונית מאחר ואני כבר פגועה מרשלנות רפואית איזה פרוצדורה לבחור שומן עצמי הזרקות חומרי מילוי או שתלים ומה העלויות . והאם גם לצורך ניתוח שתלים אצטרך לשלם לביהח באופן פרטי בנפרד? אותה עלות שהניתוח האורטוגנאטי גובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית צר לי לשמוע שעברת ניתוח כושל. לצערי, לאחרונה מגיעים אלי לא מעט מקרים כמו שלך הדורשים תיקון אסתטי של הניתוח האורתוגנטי, גם אם הניתוח היה מוצלח בהיבט התפקודי. ולעניננו : קיים מגוון רב של חמרים וטכניקות לשיפור ועיצוב השפתיים ועצמות הלחיים. לאחרונה אני נוטה פחות להשתמש בחמרי מילוי ומעדיף משתלים מותאמים אישית שמאפשרים לי לעצב ולפסל את מבנה הפנים באופן מדוייק ולקבל תוצאה קבועה לכל החיים ללא צורך בטיפולים חוזרים. לגבי השפתיים, זה מחייב בדיקה והתאמה אישית מדוייקת של הטכניקה המתאימה. את מוזמנת להגיע לפגישת יעוץ עם כל הצילומים הדרושים. אני מבטיח לך שניתן לשפר משמעותית את התוצאה, כדי להחזיר לך את החיוך לפנים :-) ד״ר אלון

09/09/2018 | 14:58 | מאת: תהילה

ממש תודה על המענה המהיר ,שאלה נוספת חשובה ,האם השתלים מתקבעים לרקמה הרכה של הלחי או שיש אפשרות לקבע בעצמות עצמם ? כי הרי במצבי שהורידו שומן כשאתבגר יותר מן הסתם תהיה צניחה של העור ובמידה והשתל מונח על הרקמה הרכה הצניחה תהיה כפולה ומכופלת מכובד השתל ? האם השתל מחובר בתפרים או כמו בניתוח האורטוגנאטי עם ברגים ?

03/09/2018 | 17:55 | מאת: דוד

יש לי איסמטריה קלה בלסת התחתונה סנטר נוטה קצת שמאלה יש לי שיניים ישרות בלסת התחתונה ובעליונה יש לי גשר ומשיכה של ניב כלואה יש לי גם בעיות בדיבור אני צריך ניתוח אורטוגני או שאני מגזים?

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן, התשובה תלויה בבדיקה קלינית עם צילומים. באופן כללי אוכל להשיב כי אם הא-סימטריה היא פקטור משמעותי בקבלת ההחלטה, מבחינה אסתטית או תפקודית, אז יש מקום לשקול ניתוח. ד״ר אלון

04/09/2018 | 18:36 | מאת: דוד

כמה יעלה לי פגישת ייעוץ אצלך? ועוד שאלה מעניין אותי מסקרנות עם קורה שבן אדם בא עלייך ואתה לא ממליץ לעשות ניתוח או איזה שהוא טיפול?

כמובן, יש מקרים שבהם אין התוויה לניתוח

11/09/2018 | 14:56 | מאת: דוד

שמתי לב שבנוסף לאיסמטריה בלסת בלסת התחתונה יש לי סנטר חלש עכשיו לא יודע כמה הבעיה היא תפקודית עם הבעיה היא רק אסתתית אתה גם מנתח? סנטר חלש יכול לגרום לסנטר כפול כי אני ממש רזה ויש לי קצת סנטר כפול? שמתי לב גם שהפנים שלי קצרות והרבה אומרים שיש לי בייבי פייס ניתוח בלסת התחתונה יכול לגרום לפנים להיות טיפה יותר ארוכות? וקצת חפרתי הרבה שאלות חח אבל מעניין אותי.

02/09/2018 | 08:39 | מאת: דני

היי, קצת לא נעים לי אבל חייב לשאול: אני מבצע מין אוראלי לאשתי לעיתים רחוקות, ושמתי לב שתמיד ביום אחרי כואב לי מתחת ללשון, הרגשה של שריר תפוס כאילו הלשון נתפסת מהמאמץ. אתמול זה שוב קרה לי, ופתאום כשהסתכלתי במראה ראיתי שיש גולה על החוט שמחבר את הלשון. אף פעם לר הסתכלתי במראה מתחת ללשון אז אני לא יודע אם תמיד זה היה ככה, (כי את כאבי הלשון התפוסה אני מכיר) האם זה תקין או שלא אמורה להיות שם גולה? מצורפת תמונה.

30/08/2018 | 00:05 | מאת: לילי

שלום לכם אני לא יודעת איזה טיפולי שיניים עליי לעבור אך אני יודעת שאני רוצהנ לעשות זאת ביום אחד עם ניתוח כללי או מיקומי האם ניתן להתאים לי תוכנית ליום אחד ? האם הטיפולים אצלכם עולים כסף או שזה נעשה עם טופס 17 ? מדוע עליי לשלם 300 שח ליעוץ ראשוני

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום זהו פורום לאורתו- כירורגיה ולא לרפואת שיניים. אנא פני לפורום המתאים. בברכה, ד״ר אלון

הי רציתי לדעת אם מחיר ניתוח 2 לסתות זה מחיר שהוא יחד או בנפרד מהסנטר אם יש צורך גם לגעת בסנטר.. האם יש מצבים בהם ניתן לבצע ניתוח אורטוכירוגי ולוותר על ההכנה אורתודנטית של שנה ..ובמידה והמצב דחוף למטופל ויש דרך לקצר תהליך וגםצלשמור על יעילות הטיפול וכחודש לפניי ניתוח או בסמוך לעשות את ההכנה באופן פרטי ,כמו כן האם ניתן לקבל תור לניתוח תוך חודש באופן פרטי כולל את כל ההכנות במידת הצורך וההחלטה שניתן לנתח תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא תמיד צריך הכנה אורתודונטית, ובמקרים מסוימים גם כשצריך, ניתן לבצע לאחר הניתוח. עלות הניתוח מורכבת מהמרכיבים השונים : ניתוח לסת אחת או שתיים, ניתוח סנטר, ניתוח אף, עצמות לחיים, קו הלסת, מפרק הלסת וכו׳. כיום, התור בממוצע לניתוח באופן פרטי הוא כשלושה חודשים ולניתוח בבילינסון כ-3 שנים. בברכה, ד״ר אלון

תודה על התשובה במידה ואין לי ביטוח ואני עדין מעונינת בניתוח פרטי ותהליך מקוצר ומהיר תוך חודש - ישנה אפשרות להמתנה קצרה משלושה חודשים?

ראי תשובה קןדמת

08/08/2018 | 23:32 | מאת: אנונימית

שלום, אני בחורה בת 23 עם לסת תחתונה קצרה ונסוגה וסנטר נסוג. (מאמינה שיש גם בעיה בלסת העליונה אך אני לא בטוחה). הפרופיל שלי מאוד מפריע לי, השיניים העליונות שלי יותר בולטות מהתחתונות וגם רואים לי קצת את החניכיים העליונות כשאני מחייכת, השפה העליונה שלי קצרה, הסנטר שלי קטן, והפרופיל שלי לא אידיאלי ושקוע לאחור. עברתי טיפול אורטודנטי לפני כמה שנים בתקווה שהוא יעזור לבעיית המנשך שלי, הגשר אכן הצליח לקדם את הלסת התחתונה קצת בעזרת גומיות, אבל זמן קצר לאחר שהורדתי את הגשר הלסת התחתונה חזרה למצב הקודם ואני שוב נמצאת במצב של overbite. יש לי כמה שאלות בנושא 1- אתה עובד באופן פרטי או דרך בית החולים? איך אני מכינה את עצמי לפגישת הייעוץ איתך? האם הפגישה עולה כסף, והאם צריך להכין תצלומים מראש? 2- האם במקום ג׳ניופלסטי אתה גם משתמש בשתלים? ועל מה אתה ממליץ יותר בין השתיים? ו3- קראתי כתבות רבות על כך שהבעיה שלי בפנים עשויה להגרם מכך שנשמתי דרך הפה בתור ילדה (ועד היום). ושנשימה דרך הפה מגיל קטן עשויה לגרום ללסת נסוגה, סנטר נסוג, עצמות לחיים שקועות, עיניים עייפות ונפולות, צוואר לא יציב וכו׳, רציתי לשאול אם יש אמת בכך? ומה ניתן לעשות לגבי זה בגיל שלי? אני מוצאת שיש בפנים שלו את כל הסממנים האלו.. האם ניתוח לסתות יכול לעזור להשפיע גם על עצמות הלחיים שלי, ועל הצורה שבה הראש שלי ממוקם? (כשאני עומדת אני רואה שהצוואר שלי מכופף קדימה והוא לא ישר, העיניים שלי נפולות ועצמות הלחיים לא בולטות) ו4- האם חייב לבצע טיפול אורתודנטי לפני הניתוח או שיש אופציה לבצע אותו אחריו? אודה לך מאוד אם תענה לי.

לקריאה נוספת והעמקה
08/08/2018 | 23:37 | מאת: אנונימית

האם יש אופציה לקדם את הלסת התחתונה בצורה לא ניתוחית בגיל 23? והאם אתה עובד עם המכשירים האלו, או שהאופציה היחידה שלי היא ניתוחית?

ואוו המון שאלות :-) אבל נעשה את זה פשוט. התשובה לכל השאלות שלך היא חיובית. כל הבעיות שציינת מטופלות בניתוח או בשילוב אור ודונטיה וניתוח, הכל על פי הנתונים הספציפיים שלך. את צריכה להביא את כל הצילומים לפגישה הראשונה. וכן, אני מבצע גם שתלים וגם ניתוחים אורתוגנטיים, שוב בהתאם לנתונים שלך. על כל השאלות האלה ועוד נשוחח בפגישה. לקביעת תור פני לעודרת האישית שלי, חן בטלפון 0779104889 ד״ר אלון

אני אחרי תהליך של יישור שיניים ושמתי לב שקו האמצע של השיניים העליוניות שלי לא תואם לשיניים התחתונות שלי. שאלתי את האורטודנית, והיא השיבה כי זה יכול לקרות בתהליך של יישור שיניים. אני לא חושבת שזה אמור לקרות כי זה משפיע לי על הסימטריה של הפנים, ומפריע לי מאוד אישית. אני לא בטוחה אם הלסת שלי זזה או שהשיניים זזו ממקומן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם יש אסימטריה בלסת זה לא תקין ויתכן שצריך לתקן בטיפול אורתודונטי ואולי אף כירורגי ד״ר אלון

06/08/2018 | 13:01 | מאת: אור

שלום.לפני כעשרה חודשים פיהקתי ושמעתי קליק.כמה חודשים התעלמתי אבל היות וזה לא עבר פניתי למרפאת פה ולסת בבית חולים.שם נאמר לי לקחת ארקוקסיה 5 ימים,לעשות פיזיוטרפיה ולשים סד לילה קשיח. לצערי גם זה לא עזר ואז אמרו לי לקחת אתןפן שבועיים,להמשיך פזיוטרפיה וסד ואם זה לא יעזור אז לעשות שטיפת מפרק אבל שסיכויי ההצלחה הינם 50% בלבד.במקביל הייתי אצל פרופסור מומחה בתחום והיא אמרה לי לא לעשות פזיוטרפיה לא לקחת אתופן ורק להשתמש בסד לילה שאצלה בבית חולים עושים(עם הגבהה) ולא הסד שעשו לי ואח"כ היא תעשה לי שטיפת מפרק.כרגע אני מבולבלת כי כל אחד אמר לי לעשות דברים שונים.למי להקשיב? איך להמשיך להתנהל בינתיים מבחינת מזון(משתדלת לחתןך דברים קשים )ומבחינת ספורט-עושה הרבה מאוד-האם הקפיצות יכולות להחמיר את המצב של הלסת?(בבדיקת הmri ראו שחיקה גדולה) כמו כן לאחרונה מרגישה מעין "נפילה" של לסת שמאל כך שהשיניים נוגעות אחת בשנייה בזמן דיבור).אודה על תשובתך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני צריך לראות את הMRI. עקרונית, סד לילה קשיח למשך שלושה חדשים הוא הקו הראשון בטיפול. לאחר מכן מחליטיםמעל המשך בטיפול שמרני או בהתערבות כירורגית. יש ויכוח לגבי יעילות השטיפה, אולם מנסיוני זה משפר קצת את המצב לפחות מבחינת הכאב. חשוב להבין באיזה שלב של בעיה מפרקית את נמצאת, ולכן כל תשובה תהיה חלקית ללא בדיקה מסודרת עם ההדמיה. ד״ר אלון

בmri יש נזק משמעותי במפרק הלסת.הפתיחה תקינה אך התנועה לשמאל כואבת וכן התנועה לימין מוגבלת וכואבת.ישנן קרפיטציות חמורות במפרק שמאל.לאור הנתונים האלה-האם לעשות רק מה שהפרופסור (שהיא אחת המומחיות בתחום)אמרה-ז"א לא אתופן ולא פיזיוטרפיה אלא רק סד לילה מוגבה וקשיח ואם זה לא יעזור אחרי שבועיים לעשות שטיפה או ללכת עם הרופא מאיכילוב שאמר שצריך אתןפן במשך שבועיים+פיזיוטרפיה+דיקור+סד לילה ואם זה לא יעזור אז שטיפה.(היות ועבר הרבה זמן עד כמה כדורים יכולים לעזור?).תודה רבה.

לפי הממצאים שצרפת הטיפול הוא סג לילה לשלושה חןדשים ולאחר מכן ניתוח לעיגון או שחזור הדיסק הפגוע. ד״ר אלון

היי דוקטור, רציתי לשאול איך ניתן להגיע אליך לייעוץ דרך קופת החולים? והאם כבר לפגישה הראשונה יש להביא צילומים וכו? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתן לקבוע תור ליעוץ במחלקת פה ולסת בבילינסון. בחלק מן מהמקרים אני מבצע את היעוץ הראשוני ולעתים הוא מבוצע בידי אחד הרופאים המתמחים. ד״ר אלון