פורום אורתוגנטיה

הפורום מיועד לכל מי שסובל מליקויים קוסמטיים ותפקודיים בעצמות הפנים והלסתות או מיחסים בלתי הרמוניים או תקינים בין עצמות הלחיים, האף, הלסתות והסנטר, עם דגש על איזור הלסתות, או למי שאובחן ע"י רופא השיניים הכללי או האורתודונט כמתאים לעבור טיפול אורתו-כירורגי משולב, ומעוניין להבין טוב יותר את מהות התהליך הטיפולי. למעבר לפורום לחצו כאן.
828 הודעות
782 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתוגנטיה

הפורום עוסק בניתוחים פלסטיים של עצמות הפנים והלסתות.
26/03/2019 | 02:13 | מאת: לירון

שלום דר', למרות שכתוב פורום אורתוגנטיה אשמח אם בכל זאת תענה על שאלתי. אני סובלת מיזה מספר שנים מיובש קיצוני כרוני בפה וגרון. האם יכול להיות תוצאה של הדבקה בזיהומים נגיפיים / דלקתי? (קראתי מאמר שבו כתוב: זיהומים נגיפיים קשורים לעיתים קרובות עם פתולוגיה של בלוטת הרוק) בפה ולסת איזו בדיקה יש לבקש ספציפית לברור פתולוגיה זו? אשמח לתשובתך. תודה.

25/03/2019 | 20:18 | מאת: דניאל

היי רציתי לשאול כמה שנים אתה כבר מנתח ? אתה מקבל באסותא?

22/03/2019 | 18:46 | מאת: מעדיף בעילום שם

שלום רב. האם תאירוטית, לאחר השלמת עצם לסת וחניכיים ניתן להזיז לאיזור של הלסת המושתלת את שורשי השיניים הקדמיות? תוספת עצם לסת מושתלת יכולה להיות יעילה עבור שיניים חיות? תודה

כן, תלוי בסוג העצם וכמות העצם הדרושה לשחזור. יש להשתמש בעדיפות ראשונה בעצם עצמית ובעדיפות שניה בעצם ממקור אדם (בנק עצם). ד״ר אלון

22/03/2019 | 15:54 | מאת: שירן

זה נכון שאחרי ניתוח גם אם הוא מוצלח לא חוזרת התחושה ב100 אחוז רק ב85 אחוז?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. התחושה חוזרת בדר״כ במלואה, או קרוב לזה, כאשר אין פגיעה עצבית. זה עשוי לארוך מספר רב של חודשים. ד״ר אלון

21/03/2019 | 19:40 | מאת: עמית

לכל רופא יצא מתישהו לעשות ניתוח אורתודונטי לא תקין ? גם לך? זה מפחיד שיש סיכוי לפגיעה עצבית ולפגיעה שהיא לכל החיים מתי הרופא יודע שהוא חתך לא נכון ופגע בעצב? ישר?

שלום עמית, בניתוח אורתוגנטי, כמו בכל ניתוח, ישנם סיבוכים. מחקרים רבים הראו שרמת הסיבוכים תלויה בעיקר בנסיונו של המנתח ובמיומנותו. ברור, שרופא מתמחה שזהו הניתוח הראשון או השני שלו עלול לשגות. במקרה זה רצוי שיהיה לצידו רופא מנוסה (מאד) שיוכל לזהות את הטעות לפני שהיא מתרחשת ולקחת את השליטה על הניתוח. בכל בתי החולים הציבוריים הגדולים מחנכים ומלמדים דור חדש של רופאים. זהו עתיד הרפואה ואין דרך אחרת. רצוי תמיד לברר מי עומד לנתח אותך. מי הרופא המנתח ומי הרופא הבכיר שמשגיח עליו. מהו נסיונם בניתוח הספציפי הזה שהם עומדים לבצע, ומהם הסיבוכים האפשריים. גם אני, כמתמחה בתחילת הדרך, לפני 20 שנה, הרביתי לטעות ולמזלי היו לצידי רופאים מנוסים ומוכשרים שהצליחו למנוע את הנזקים שהיו עלולים להגרם. ד״ר אלון

21/03/2019 | 20:14 | מאת: עמית

תודה על התגובה המהירה, כשאתה אומר מה נסיונם אתה מתכוון כמה שנים הם מנתחים? מה עוד רצוי לברר?  כי גם רופא שיש לו ניסיון יכול לטעות , כל אחד והמזל שלו

17/03/2019 | 21:31 | מאת: אור

איזה צילום מראה בדיוק כמה פער יש בן שני הלסתות?ומפרט כמה ס״מ? אנליזה ממוחשבת?

לקריאה נוספת והעמקה

צילום צפלומטרי משמש למדידת הפער. האנליזה היא אוסף של מדידות על הצילום הצפלומטרי. היא יכולה להיות ידנית או ממוחשבת. ד״ר אלון

13/03/2019 | 13:23 | מאת: מישהי

היי ד״ר , ראיתי באתר של הזימון תורים שיש תור פנוי כל עשרים דקות נגיד 9:40 , 10:00 זה אומר שהפגישת ייעוץ אורכת סך הכל 20 דקות? תודה רבה (:

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פגישת יעוץ ראשונית נמשכת בהתאם למקרה ולשךב הטיפול. אחד מהיתרונות המשמעותיים בטיפול אישי, היא שניתן לקבל את כל הזמן ותשומת הלב שנדרשים. באורתו-כירורגיה של הפנים, יש לכך משמעות רבה משום שמדובר בניתוח משמעותי שמשנה את מבנה הפנים . חשוב שאני אבין למה בדיוק שואפים המטופל או המטופלת, ברמה הפרטנית ביותר. וגם חשוב שאתם תבינו בדיוק מה התהליך. לסיכום : בתפיסתי, הזמן איננו פקטור בתהליך כזה. ד״ר אלון

11/03/2019 | 14:41 | מאת: רון

יש לי ניתוח לחשיפת ניבים כלואים ולמחרת אירוע חשוב אז רציתי לדעת, מהוא זמן ההתאוששות (אם יש) מניתוח לחשיפת ניבים כלואים

שלום רב, עדיף שלא לבצע ניתוח שבוע וחצי לפני ארוע חשוב. ממליץ לדחות את התור. ד״ר אלון

09/03/2019 | 23:19 | מאת: אור

שלום, ברצוני לדעת כמה זמן נמשך ניתוח אורטודנטי של לסת אחת? מה הסיכוי לאבד תחושה בשפתיים? האם לאחר הניתוח ניתן להרגיש תחושה בשפתיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתוח אורתוגנטי אורך כשלוש שעות. הסיכון לפגיעה קבועה בעצב הלסת התחתונה הוא נמוך מאד (כאשר הניתוח מבוצע בצורה מדויקת ומיומנת) אולם ירידה זמנית וחלקית בתחושה סביב השפתיים היא תופעה נפוצה מאד. עם זאת, הגיעו אלי ליעוץ מקרים לא מעטים שבהם כתוצאה מביצוע לקוי וחיתוך העצב בשגגה בעת הניתוח חל אובדן מלא של התחושה בשפה התחתונה לצמיתות. לעתים זה מלווה גם בכאבים או תחושה בלתי נעימה. במקרים אלה, רק אם חלפו לא יותר מ3-6 חודשים מהניתוח, אני ממליץ לנסות לבצע תיקון מיקרוכירורגי של העצב. ד״ר אלון

09/03/2019 | 21:53 | מאת: שירן

היי חודש וחצי אחרי ניתוח יש לציין שפה תחתונה וסנט3 עדיו חא מורגש וםגעו לי באף נוט ימינה מה עושין

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום תשלחי לי צילומים בפרטיס. לא אוכל להתייחס ספציפית ללא הנתונים. ד״ר אלון

שלום. הייתי אצל מספר אורטודנטים. נאמר לי שיש הפרש של עשרה מילימטרים בין הלסת התחתונה לעליונה. אחד אמר שניתן לעשות יישור אבל שהחיוך לא יהיה מושלם. אצל האורטודנטים האחרים נאמר לי שהלסת התחתונה לא התפתחה ונאמר לי שניתן לפתור זאת בניתוח. האם זה שווה את הסיכון? האם אפשר להזיז לסת ללא ניתוח (כמו מכשירים תפקודיים bimler וכדומה) כמו כן מה הסיכון לכך? נאמר לי שלא שווה לקחת את הסיכון של לעשות ניתוח שכזה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יסמין. פער של 10 מ״מ ניתן לתיקון רק בניתוח, ברמה כזאת, הוא מוגדר כהפרעה תפקודית. הסיכונים בניתוח כזה תלויים בעיקר במיומנות המנתח ובנסיונו. כאשר מתוכנן ומבוצע בצורה נכונה ומדויקת הסיכון בניתוח נמוך והתוצאות התפקודיות והאסתטיות מרשימות. בהצלחה ד״ר אלון

אוקיי, ראשית תודה רבה על התשובה המהירה. האם זה מוגדר שניתוח לסת פשוט או שזה יותר מורכב? כמה זמן הוא נמשך?

יש אפשרות לעשות ניתוח אורתוגני וניתוח אף בו זמנית יש לציין שבמקרה שלי צריך רק לנתח לסת אחת את הלסת התחתונה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, בחלק מן המקרים ניתן לבצע. תלוי בסוג הניתוח האורתוגנטי ובסוג ניתוח האף הדרוש ד״ר אלון

07/03/2019 | 09:56 | מאת: הילה

דר שלום האם אתה מבצע מיני מתיחה של איזור הלחי והזרקת שומן עצמי? או מיד פייס

לאחר שבדיקות חוזרות לא מצאו סיבה ליובש בפי, האם מכשיר אדים קרים יכול לפתור בעיה זו? וחשוב לי לדעת האם כרוך בשימוש בו רעש כלשהו, או שהוא שקט לחלוטין (הרוקח לא ידע להשיב לשאלה זו). בברכה, אלי

26/02/2019 | 10:31 | מאת: רחח

כ 3 שבועות קיים נגע בצבע לבן על הלשון. מעט שורף. מציק. טיפול במשחת דקטרין אורל גל שרשם א.א.ג למשך 10 ימים לא הועילה והנגע קיים. האם יש מקום לביופסיה או טיפול נוסף ?

האם ניתוח תיקון עצב (אחרי 6 חודשים מניתוח הזזת לסתות) הוא אפשרי ומוצלח? כמובן שאני לא מרגיש בכלל את השפה התחתונה וגם לא את הסנטר

לקריאה נוספת והעמקה

בבקשה צור איתי קשר במייל: DanielBerg456@outlook.com

שלום רב, סיכויי ההצלחה של ניתוח לתיקון העצב לאחר פגיעה חבלתית או ניתוחית הולכים וקטנים ככל שחולף הזמן מעבר לשלושה חודשים מהפגיעה ועד לתיקון. ד״ר אלון

22/02/2019 | 09:20 | מאת: מיטל

שלום , בן 8.5 מנח לסתות בקלאס 2 deep bite, הומלץ על רסן מיוחד למשיכת המנדיבולה קדימה בלילה. סובל מדום נשימה ,ריור יתר והפרעות גדילה שמטופלות בהורמון גדילה.1. מהן האופציות הטיפוליות 2. האם רסן יגרום לעיוות בפנים בתום סיום הגדילה 3. תוך כמה זמן נראה שיפור בשינה? 4. מי הרופא שצריך לבצע מעקב וטיפול? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל בגלל דום הנשימה, הייתי שוקל מתיחת לסת כירורגית distraction osteogenesis, שהיא יעילה ומהירה בהרבה מהרסן. ד״ר אלון

כאב בלסת בצד ימין כבר כמה ימים. ו"פקים" דוקא בצד שמאל בפתיחת הפה. התחיל בזמן אכילה. אולי שריר תפוס? משהו אחר? מה עושים? מה בנ

17/02/2019 | 22:07 | מאת: אורנה

מזה מס' חודשים שאני סובלת מכאב נפיחות וחולשה בצד הדמאלי של הפנים.קבלתי אנטיביוטיקה בתחילה ולאחר חודש וחצי דוב חזר ..בצעתי צילומי פנורמה , סיטי של השיניים , בקרתי אצל אאג, נוירולוג ואף אחד לא מזהה את הבעיה..נכון לעכשיו הכאב הנפיחות קושי באכילה, לא משו מפני...מה עוד אפשר לעשות עם מי להתייעץ ..אנא עזרתך ...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי, הבעיה אינה בתחום ההתמחות של הפורום או שלי. ממליץ לך לפנות לבדיקה במחלקת פה ולסת בבית חולים. ד״ר אלון

17/02/2019 | 16:48 | מאת: רקאן

שלום, אם אחרי 6 חודשים מניתוח הזזת לסתות אין תחושה ככלל בשפה תחתונה האם זה אומר שהעצב נחתך למרות שהמנתח שלל את האופציה שהוא נחתך? אני נמצא אצלך בבירור חודש הבא , האם כדאי לחכות ?

19/02/2019 | 08:25 | מאת: דניאל

שלום. בבקשה פנה אליי במייל: danielberg456@outlook.com

11/02/2019 | 15:06 | מאת: לא משנה

שלום, לאחר שעברתי בניתוח הזזת לסתות לפני חצי שנה , כתוצאה מזה אני לא מרגיש(לחלוטין) את השפה התחתונה וסנטר ,אני חש שקיימת פגיעה בעצב , ישנם בלסת התחתונה ברגים שאני חושב שהם לוחצים על העצב (בכל מקרה אעלה תמונת X-RAY אם יעזור) האם קיים צילום כלשהו (כמו CT) שמראה אם העצב נפגע ? או שצריך פשוט להוציא את הפרגים וזהו?

14/02/2019 | 07:14 | מאת: דניאל

פנה אליי בבקשה למייל: DanielBerg456@outlook.com

09/02/2019 | 18:49 | מאת: נאור

דוקטור אינני זוכר אם מזה שנים רבות אני לועס על צד אחד יותר מאשר על הצד השני אבל הבנתי שיש גם לזה חשיבות משמעותית. מעבר לזה שאני צריך לעבור שיקום פה שהוא כולל תיקון המנשך והסגר או על ידי יישור אורטודנטי או על ידי כתרים (שעל זה אני מחפש נחרצות תשובה לדעת אם על ידי כתרים אפשר לסדר את המנשך ואת הסגר) ושתי שתלים צמודים בלסת תחתונה צד שמאל (שיניים טוחנות) בכל אופן האבחנה שקיימת לה כנראה מילדות עוד היא שצד ימין באיזור קצה הלסת התחתונה האיזור נראה "נפוח" "בולט" (תלוי איך מגדירים את זה) ובכך מתקבל מראה א-סימטרי בין שתי קצוות הלסתות. אני מפרט את כל זה כי הוצע לי להתחיל את השיקום, אבל ממיטב הבנתי במידה וקיימת בעיה מולדת או נרכשת לעצם הלסת אז עדיף וחשוב לטפל בבעיה הזאת לפני השיקום. הבעיה היא שאינני יודע למי לפנות קודם כדי לשלול או לאמת את הסיבה לאי-סימטריות והשאלה היא האם ניתן לתקן זאת גם עם מדובר בבעיה כלשהי ברקמות או בבלוטות הרוק או בשרירי הלעיסה ? ויותר מסובך מזה - האם אוכל לדעת על איזה צד להסתמך כ-הצד הנכון והתקין שהצד המקביל שלו אמור להיות שווה לו ? אשמח לתשובות, ייעוץ והכוונה. תודה ושבוע טוב ! דרך אגב גילי 29 ואני רוצה לפתור את כל הסוגיות הנ"ל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אסימטריה של הלסת נובעת ברוב המקרים מגדילת יתר של אחד ממפרקי הלסת. מיעוט המקרים נןבע מחבלה או תת גדילה של המפרק בצד ה״קטן״ יותר. ישנם גם מקרים נדירים יחסית של סינדרומים. חשוב לאבחן את הגורם כדי להגדיר את הצד התקין כבסיס להשואה וכדי לטפל נכונה בצד הבעייתי. לפעמים, תיקון הסגר ומבנה הפנים חייב להיות משולב בשיקום הפה ו/או בטיפול אורתודונטי. לאחר הגדרת היעדים האסתטיים בתיקון מבנה הפנים והלסת VTO, יגדיר המנתח את ההכנה האורתודונטית-שיקומית הדרושה לצורך ביצועה בידי רופא השיניים המשקם והאורתודונט. רק לאחר ההכנה בשלב הכתרים הזמניים יבוצע הניתוח האורתוגנטי. המפתח להצלחה במקרים אלה הוא שיתוף פעולה טוב בין הרופאים המטפלים. וגם נסיון. ד״ר אלון

10/02/2019 | 13:56 | מאת: נאור

תודה רבה לך אבל זה במידה ומדובר בבעיה בלסת או שגם אם מדובר בבעיה עם הרקמות או השרירים ? בכל אופן אצל מי אני מאבחן במה מדובר ?

09/02/2019 | 00:40 | מאת: לא משנה

שלום, בנוגע לשאלה קודמת,,, כמה עולה ניתוח מיקרוכירורגיה? והאם יש הצלחה כלומר האם יהיה שיפור בתחושה ממצב שאין תחושה למצב שיש תחושה חלקית . עוד שאלה: אם חצי מהלשון רדום אבל יש תחושת כאב אם דוקר אותו האם זה פגיעה רצינית? ----------- תודה

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2019 | 02:08 | מאת: דניאל

שלום. אודה לך אם תפנה אליי למייל: danielberg456@outlook.com תודה.

שלום רב, אם יש תחושה חלקית אין הצדקה לניתוח לתיקון העצב וצפוי שיפור עם הזמן. עלות הניתוח תלויה בממצאים ותידון בעת בגישת היעוץ. ד״ר אלון

08/02/2019 | 14:30 | מאת: אדם

שלום, אני מעוניין לעשות ניתוח מיקרוכירורגיה עקב חוסר תחושה (בכלל) בשפה תחתונה וסנטר השאלה האם הניתוח מכוסה ע"י ק"ח ?אם לא כמה הוא עולה? והאם אפשר לעשות אותו לאחר 6-12 חודשים מניתוח אורתוגנטי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסיכוי להחלמה של העצב לאחר חיבורו מחדש נמוכה יותר לאחר 12 חודשים. ניתן לבצע את הניתוח במסגרת ציבורית או פרטית. ד״ר אלון

05/02/2019 | 21:36 | מאת: שתלים בזאלים ועוד.

1. למיטב הבנתי אין שום חסרונות לשתלים הבזאלים אז מדוע הם לא מוצעים עדיין ברוב מרפאות השיניים ? ואם יש חסרונות אשמח לדעת. 2. האם יכול לקרות מצב לטווח הארוך שהעצב יכול לנוע ולפגוע בצורה כזאת או אחרת בשתלים הבזאלים ובכלל בשתלים הרגילים ? 3. האם השתלת עצם יכולה לשנות את מראה החניכיים או/ ו מראה הפנים ? 4. במידה וצריך לעבור ניתוח אורטוגנטי לתיקון עיוות לסת, קיימת עדיין אפשרות להשתיל שתלים בזאלים ? כי כאמור מדובר בלסת הבזאלית שעוברת את התיקון בניתוח (משתייך לחסרונות השתלים במידה והם קיימים) 5. האם אפשר לשחזר חניכיים באופן מושלם ותקין לאחר נסיגה חריפה מאוד וגם "לעצב" את החניכיים במראה טבעי ולא מנותח כפי שנראה בהמון לקוחות שעשו זאת ? 6. האם ייתכן מצב שבו שורש השן לא יושבת בחניכיים או בעצם בצורה תקינה, לדוגמא מסובבת או אלכסונית ויש אפשרות או צורך ומשמעות ליישור שלהם על ידי גשר או טיפול אורטודנטי כלשהו ? או שכל עוד שורש השן יושבת היטב ובמצב בריא אין לכך משמעות באיזה צורה היא יושבת בחניכיים / בעצם ? 7. אם המראה הכולל של הפנים נראה סימטרי כולל השפתיים וכו'. אך אני צריך לעבור יישור שיניים. היישור יכול להשפיע לרעה על המראה האסתטי בגלל השינוי שיהיה ?! 8. במידה וכל השיניים והמנשך והחניכיים והלסתות יעברו טיפול ויגיעו לשלמותם כפי שצריכים להיות באופן תקין ובריא אך משהו בעובי הרקמות או בעור ישתנה גם אך לרעה, האם אצטרך להתחיל טיפולים אסתטים כבר בתחום הפלסטי ?! קרו מקרים שכאלה ?

04/02/2019 | 20:55 | מאת: לא משנה

שלום, לפני כ6 חודשים עברתי ניתוח לסתות ומאז אין לי תחושה בכלל בשפה תחתונה וסנטר וחצי לשון כמעת רדום ,המנתח שלל את האופציה של חתיכת עצב הוא ניסה לדקור את השפה התחתונה אך לא הרגשתי כאב ,השאלה אם באמת הוא לא חתך אז למה אין תחושה ? האם זה יהיה תמיד כך אין סיכוי שיחזור אפילו חלקי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב פגיעה עצבית חולפת בעצב הלסת התחתונה לאחר ניתוח אורתוגנטי היא תופעה שכיחה בשיעור שנע בין 10-40%. במקרה של פגיעה חולפת קיימת תחושה חלקית באיזור שהולכת ומשתפרת במהלך תקופה של 6-24 חודשים. מנסיוני התחושה עשויה להמשיך ולהשתפר גם הרבה מעבר לטווח זמן זה (עד 4 שנים מהניתוח) לעומת זאת, פגיעה מלאה בתחושה שלא משתפרת כלל לאחר 3-6 חןדשים עלולה להיות סימן לחיתוך העצב בעת הניתוח. במקרה זה כדאי להתערב, ניתוחית, על מנת לנסות ולחבר את קצות העצב החתוך. במקרים מסויימים ניתן גם להשתמש בשתל-עצב או שרוול לצורך גישור על האיזור הפגוע. לאחר חיבור מחדש מוצלח של העצב בטווח הזמן של 3-6 חודשים מהפגיעה יש לצפות לחזרה של 70% מהתפקוד. ד״ר אלון

ואי ואי נשמע קשוח אבל מה זה אומר בעצם למה זה קורה הניתוח לא התבצע נכון ?

"לא משנה"- בבקשה פנה אליי למייל: Danielberg456@outlook.com

04/02/2019 | 14:03 | מאת: יריב

האם עצם מאחורי האוזן גם נחשבת לזיגומה?

27/01/2019 | 21:30 | מאת: שיר

היי מאז שאני קטנה אני סובלת מסנטר נסוג (לא אובחנתי)אני חושבת שזה מבנה גנטי .(גם לאחותי יש ככה)כשהלכתי לאורתודנט חזרתי בוכה כי הוא אמר שזה סוג של מבנה פנים ואין מה לעשות עם זה .האם יש סוגי מבני פנים שאי אפשר לתקן?והאם לא חייב לשים גשר לפני הניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

אענה לך בקצרה : 1. כן, אפשר לתקן גם סנטר נסוג וגם לסת נסוגה. 2. לפעמים לא צריך בכלל יישור שיניים ולפעמים זה מבוצע לפני או אחרי הניתוח. לפרטים נוספים ניתן לפנות לקריאה באתר שלי www.Dr-allon. Net ד״ר אלון

24/01/2019 | 16:42 | מאת: א

היי דר יש לי תור אליך חודש הבא.. לגבי הצילומים זה בסדר לוותר על חלק מהצילומים כמו מודלים של השינים מגבס וצילומי פנים ושינים ולהגיע אם צילום פנורמי ,צפלומטרי , ואנליזה ממוחשבת או שחייב להגיע עם הכל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צריך להגיע עם הכל ד״ר אלון

24/01/2019 | 20:13 | מאת: א

אצל מי עושים מודלים של השינים מגבס? במכון צילום ?

דר שלום, קראתי באחת בתשובות שלך שביטוחי הבריאות מכסים כ-80 אחוז מעלות הניתוח. האם גם מי שלא היה לו ביטוח, ועושה אותו רק בשביל הניתוח, לאחר תקופת המתנה גם יקבל 80 אחוז כיסוי?

שלום שי, להערכתי כן, אולם יש לברר סופית מול סוכן הביטוח. ד״ר אלון

18/01/2019 | 16:56 | מאת: אפרת

סובלת מעל 20 שנה מקלייקים וכאבים במפרק הלסת . הומלץ לי ארתוסקופיה ושטיפה . איך מבצע הניתוח?סוג ההרדמה ? כאבים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ארתרוסקופיה ושטיפה הן שתי פעולות שונות. השטיפה מבוצעת בהרדמה מקומית או כללית והארתרוסקופיה בהרדמה כללית. בדרך כלל אין כאבים אחרי השטיפה ומעט כאביפ אחרי ארתרוסקופיה. ד״ר אלון

היי שאלתי את זה כבר וענית שלפעמים זאת אשליה וצריך לבדוק. אז השאלה אם בודקים ומגלים שהאוזניים אכן באמת בגובה שונה אחת מהשנייה יש מה לעשות כדי שיהיו באותו גובה? תודה רבה

שאלתי היא אם הגורם יכול להיות התקררות או שמא גרוע יותר חלילה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה וגם לא נכון לאבחן את זה בלי בדיקה. גשי למיון או לרופא אף אוזן גרון. אם הסיבה היא זיהום דנטלי את תופני לבדיקת רופא פה ולסת. ד״ר אלון

שלום רב לגולשים. אנוכי מעוניין לעבור ניתוח אורתוגנטי. אשמח לשוחח עם מטופל שנותח באחד מן בתי החולים הבאים: כרמל, רמב"ם או בני ציון. נא לפנות אליי במייל: DanielBerg456@outlook.com תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה ד״ר אלון

ד"ר שלום, לגבי הוצאת הברגים/קיבוע לאחר ניתוח אורטוגנאטי האם ההליך מורכב? כמה זמן בצקות לאחר הורדת הברגים הרי פותחים הכל מחדש. והאם פעולה זו גם מחייבת לשלם עבור בית חולים פרטי בנפרד ושכר טירחה למנתח (ניתוח ה אורטוגנאטי הגיע ל85 אלף) פשוט רוצה לדעת להיערך גם כלכלית וגם נפשית כי שוב בצקות ונפיחויות ופתיחת באיזור, האם יש בזה סיכון לתזוזה של הלסתות?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה הוצאת הפלטות והברגים היא ניתוח לכל דבר. כמו בכל ניתוח, יש לשקול את היתרונות לעומת הסיכונים והתופעות הנלוות. ב95% מהמקרים הוצאת הברכיםמוהפתטות איננה נדרשת ובוודאי אינה מוצדקת. לעתים נדירות יש צורך רפואי בכך ואז עלות הניתוח מכוסה ברובה ע״י חברות הביטוח. ד״ר אלון

12/01/2019 | 18:28 | מאת: ר

אפשרי לשלם לפגישת ייעוץ גם בתשלומים?

כן

09/01/2019 | 23:51 | מאת: אביה

שלום, יתכן שזו שאלה לא רלונטית אך אנסה , מה טווח המחירים של ניתוח לסת יכול להיות ? והאם העלות כוללת כבר את הטיפול האורתודנטי שנדרש? האם אתה מקבל רק באופן פרטי או שיש אפשרות שניתוח שיבוצע על ידך ימומן עי הקופה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביה נתחיל מהסוף, אני מנתח רק באופן פרטי באסעתא רמת החיל ובהרצליה מדיקל סנטר. עלות כוללת של ניתוח אורתוגנטי תלויה במספר הפעולות שמבוצעות (ניתוח סנטר, לסת תחתונה, לסת עליונה, אף, עצמות לחיים, מילויים ומשתלים שונים) ונעה בין 20-120 אש״ח. ביטוחי הבריאות השונים מכסים בדרך כלל כ70-80% מסכומים אלה. ד״ר אלון

היי דר אלון יש אפשרות לתקן מצב ששתי האוזניים לא באותו גובה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זאת שאלה קצת מורכבת, כי לפעמים האזניים באמת לא באותו גובה, ולפעמים זאת אשליה אופטית שנובעת ממנח הראש ומאסימטריה של הפנים. לסיכום : צריך להבדק על מנת לקבל תשובה מוסמכת ד״ר אלון

אוקיי, תודה על התשובה. נניח והן באמת לא באותו גובה מה אפשר לעשות?

05/01/2019 | 09:49 | מאת: לילך

שלום רב רופא השיניים עקר לי שן בינה בחלק העליון כשסיים לעקור את השן אמר לי שהוא עקר את השן עם עצם שהייתה יחד עם השן ושזה קורה ל10 אחוז מהאוכלוסייה . לאחר העקירה קשה לי לבלוע והתנפח לי כל הצד רציתי לדעת האם זה בסדר שהוא עקר את השן עם העצם ?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לראות בצילום שאין פתיחה של חלל הסינוס. עלייךצלהבדק אצל מנתח פה ולסת ד״ר אלון

27/12/2018 | 08:45 | מאת: מאי

שלום דר אלון מה עושים במקרה שעצמות הלחיים לא סימטריות? אני מתכוונת במצב שעצם לסת אחת גדולה ובולטת יותר מהשנייה בכל המימדים. יש אפשרות לתקן את זה בניתוח באופן כזה שעצמות הלחיים יהיו שוות לחלוטין?אם כן איזה ניתוח בדיוק? מה אפשר לעשות והאם החתכים גם במקרה כזה יכולים להיות דרך הפה ולא ממקומות אחרים שמשאירים צלקות?

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2018 | 08:51 | מאת: מאי

כתבתי עצם לסת אחת גדולה יותר, התכוונתי כמובן לעצם הלחי בלסת העליונה, העצם שנמצאת בגובה של האוזניים

שלום, כמובן. מתכננים שתלים מותאמים אישית על בסיס הדמיית CT שלך. השתלים סימטריים לחלוטין בצידם החיצוני. החדרת בשתלים מתוך חלל הפה וללא צלקות חיצוניות. לקביעת תור ליעוץ התקשרי לחן 0778104889 ד״ר אלון

הטלפון הנכון 0779104889

צהריים טובים דוקטור דרור אלון. שמי עדי. בעקבות בעיית ילדות שהחלה להחמיר החל מגיל מאוחר יחסית, התחלתי לקרוא המון בין היתר על מומחי התחום ונתקלתי בשמך ובחוות דעת מאוד חיוביות ממטופלים. אני פונה אלייך לעזרה בדילמה רבת שנים, אשמח לתשומת לבך. תמיד הייתה לי בעיה של מנשך הפוך, לכן עברתי בילדות טיפולים אורטודנטים כדי לישר את השיניים ולהקדים את התחתונות שהיו מאחור. התוצאה הייתה מוצלחת, אך לא כמו הסגר של שאר האנשים שרואים באופן בולט שהשיניים העליונות סוגרות על התחתונות באופן טבעי. הכל התחיל בסביבות גיל 18 כאשר שמתי לב שקצה הסנטר שלי החל לבלוט קצת החוצה. עם השנים שמתי לב שמיקום הלסת התחתונה שונה, והיא המשיכה להתקדם כמה מילימטרים. אפשר לראות כעת שבתקופת זמן הזו השיניים העליונות שוב חזרו בעמדה אחורית בחלל הפה, תחושת השפתיים שלי כאשר אני סוגרת את הפה לא נעימה, גם מבחינה ויזואלית אני רואה שחל שינוי בנראות. בנוסף, לעיתים מופיעים לי בבוקר כאבים לא רציניים בחיבור הלסתות. חשוב לי לציין שכבר הייתי בייעוץ לפני כשנה וחצי בבית חולים מאיר, והתייעצתי עם אנשים שעברו את הניתוח. רציתי מאוד לדעת מה הסיבה להתקדמות הלסת התחתונה בגיל שכבר העצמות הפסיקו לגדול? מה יכולים להיות הגורמים לכך והאם מדובר בהתנהלות שגויה של חיי היום יום? במידה וארצה לבצע את הניתוח, מה הסיכונים וההשפעות מבחינת כאבים כרוניים ועוד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי גדילה מאוחרת של הלסת התחתונה נקראת ״היפרפלזיה קונדילרית״ והיא יכולה להיות סימטרית או חד צדדית. הגדילה נמשכת עד גיל 24 דרך כלל ואז נעצרת באופן ספוטני. יש לוודא שהגדילה נעצרה ע״י ביצוע מיפוי עצמות לפני הניתוח. להמשך בירור ותכנון הטיפול אפשר לתאם עם חן בטלפון 0779104889 ד״ר אלון

11/12/2018 | 05:52 | מאת: ענבר

שלום, קוראים לי ענבר ואני בת 20 מדי פעם ולעיתים רחוקות, אני מתעוררת עם כאבים בלסת. חשוב לי להדגיש שלא מדובר בכאבים שמלווים בכאב ראש. זה לא דבר שקורה הרבה ועד עכשיו קרה לי בערך 3 פעמים במהלך שנה. מה יכולות להיות הסיבות לכך? והאם יש דרך טיפול?

04/12/2018 | 19:33 | מאת: תהילה

חצי שנה לאחר ניתוח אורטוגנאטי האם ניתן להזריק חומרי מילוי ללחיים בשלב הזה או שעלי להמתין 12חודש.. והאם לייעוץ עבור מילוי לחי התשלום 1500שח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהילה יש להמתין שנה מהניתוח עד לגמר ההתאמה מחדש של הרקמות הרכות לפנים, כדי לבחון את הצורך ולבצע את ההזרקות נכון. לגבי עלויות אנא פני לחן 0779104889 ד״ר אלון

09/12/2018 | 20:17 | מאת: תהילה

שלום ד"ר, תודה רבה על המענה אך יש לי שאלה שמטרידה מאד לאחר הניתוח כחצי שנה ועודני מרגישה הכל!! ברזלים האחזור קשה ממש ניתן להרגיש את השבר ולהבדיל כמו גשר שנמצא בתוך הבשר האם אי הנוחות הזו לכל החיים כי הדבר נותן לי תחושה של בעלת מום.. וגם השרירים עדיין לא טבעיים הכל נורא נוקשה ולא רגיל, האם בשלב מסוים ניתן להסיר את הברזלים? זה כרוך בניתוח קשה ושוב בצקות? ומתי ניתן להסיר כי זה ממש מציק. (החלום שלי זה שהשפתיים יחזרו, שאצליח להתגבר ולפתור את נושא השקעים ושאפסיק לרגיש את השבר והברזלים שאהיה כמו כולם.

שלום תהילה לאחר חצי שנה ניתן להוציא את מה שאת מכנה ״ברזלים״. אני משער שאת מתכוונת לפלטות הקיבוע. באותה הזדמנוצ ניתן גם להחליק את העצם כדי שלא תרגישי מדרגות או הפרעה כלשהי באיזור הניתוח. אני צריך לראות באיזה סוג פלטות השתמש המנתח שלך. אמא הביאי לי מכתב סיכום ממנו. ד״ר אלון

דר שלום, האם יש אפשרות לקדם לסת תחתונה בעזרת מכשיר carrier motion ובכך למנוע ניתוח?

שלום רב קיימת סברה לפיה ניתן להשפיע על גדילת הלסת התחתונה בתקופת הגדילה (עד גיל 14-16) על ידי הפעלת כוחות. לעומת זאת , קיים פוטנציאל לנזק מצטבר למפרק הלסת בשל הכוחות המופעלים ואני פחות ממליץ על כך. בתום הגדילה לא ניתן לשנות את עמדת הלסת באופן משמעותי ומדוייק ללא ניתוח, והפוטנציאל לנזק מפרקי בזמן הנסיונות לעשות זאת גדול פי כמה. ד״ר אלון

20/11/2018 | 14:27 | מאת: אבי

שלום האם נתן להרחיב את פתיחת הלסתות שננעלו כתוצאה מהקרנות? פתיחה הפה שלי מוגבלת לכדי 2 ס"מ בלבד דבר המקשה עלי באכילה ובמיוחד בטיפולי שיניים. גם אם אני עושה פזיוטרפיה , אני מגיע ל-3 ס"מ לזמן מוגבל של שעות ושוב ננעל. אשמח לשמוע על פתרון. אשמח לשמוע על פתרון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תשובה אחראית לשאלתך דורשת בדיקה רצינית. בעקרון, אוכל לומר כי הבעיה שאתה מציג היא אחת הבעיות הקשות בתחום זה. יש חשיבות רבה לאיתור מקום ההגבלה והגורם המגביל. אם מדובר במפרק עצמו או בהגבלה גרמית ניתן לפתור את הבעיה בניתוח. אם מדובר בהגבלה על רקע הצטלקות שרירים יש לנתק את השריר הפגוע ולבצע פיזיותרפיה אגרסיבית בסמוך לאחר הניתוח. אבל כל מקרה לגופו. ד״ר אלון

19/11/2018 | 17:20 | מאת: ירון

דר שלום, אני עתיד לעבור ניתוח להשתלת שתל סנטר וגם שתלי לסת. לאחר קריאה של הסיכונים שכרוכים בניתוחים האלו יש בי לא מעט חששות לגביהם כי לא הנחתי שהסיכונים משמעותיים כל כך. מה גם שיש די עמימות לגביי הסבירות להתרחשות אותם סיכונים. שתי החששות העיקריים שלי הם בשאלה האם חוסר ההיצע של ניתוח עיצוב קו לסת באמצעות שתלים(מנתחים פלסטיים בודדים מבצעים אותו), לא נובע דווקא מהקושי שטמון בו אלא אולי מהסיכונים שכרוכים בו שגורמים למנתחים הפלסטיים להעדיף להימנע מלהציע ולבצע אותו? ולגביי הסיבוכים המשעותיים יותר שכרוכים בשתלי הסנטר והלסת( כמו למשל "חולשה זמנית או קבועה של עצב הפנים", "שינוי בצורת ההבעה של הפנים", "פגיעה תחושתית" , או "לעיתים רחוקות כאבים כרוניים בפנים" - כפי שמצויין בדף ההסכמה לניתוח), האם השכיחות והסבירות להתרחשות שלהם באמת "נדירה" כפי שהמנתחים הפלסטיים נוהגים לומר, או שהסבירות יותר גדולה ממה שמנסים לצייר? האם תוכל לנקוט אפילו בהערכה גסה לשם יצירת בהירות שתאפשר לי לקבל החלטה מושכלת יותר - האם הסבירות להתרחשות הסיבוכים היא בסבירות של 5 אחוז? 10 אחוז או אולי אפילו 20 אחוז או יותר? כי לא מצאתי שום מידע לגביי סבירות התרחשות הסיבוכים הנל באתרי הפלסטיקאים - מה שלא מאפשר לי באמת להעריך ולדעת האם אני נוטל על עצמי סיכון גדול מידי? אודה מאוד לתשובתך זה יכול לסייע לי מאוד בקבלת ההחלטה מכיוון שאני די בספקות לגביי הניתוחים הנל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון, כמות הסיבוכים תלויה בראש והראשונה במיומנות המנתח. מחקרים אחדים (וגם מחקר שאנחנו עורכים בימים אלה) מראים שגם פגיעות עצביות וגם נפיחות, כאב וזמן ההתאוששות הם פונקציה של ביצוע מדוייק ויעיל של הניתוח. לכן, בראש ובראשונה עליך להבין אם המנתח שבחרת אכן ביצע ניתוחים רבים מסוג זה בעבר.  אם יש לך ספק, אל תהסס לקבל חוות דעת שניה. זה עדיף על פני נזק בלתי הפיך לאחר הניתוח. ד״ר אלון

23/11/2018 | 08:59 | מאת: ירון

תודה על התשובה דר כבר קבעתי לחוות דעת שנייה. אני מעריך את פועלך פה בפורום אתה מסייע להרבה מאוד אנשים תודה לך

18/11/2018 | 23:59 | מאת: קוראל

שלום, במשך שנתיים יוצאת לי גולה בשפה התחתונה בקו השפה בין רירית הפה לשפה, בתקופה האחרונה בתוך שלושה חודשים יצא לי פעמיים גולה בפה.. התסמינים הראשונים הם יובש בשפתיים מתפתח לגוש בעל רגישות, ואחר כך הופך לשלפוחית, אצרף תמונות כדי שתוכל לראות זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קוראל זה ככל הנראה מוקוצלה, ציסטה שמתפתחת סביב או בתוך בלוטת רוק קטנה בשפה. ניתן להסירה בלייזר בקלות וללא צלקת. ד״ר אלון

13/11/2018 | 09:55 | מאת: דור

דר שלום, האם בניתוח הוצאת לסת תחתונה החוצה אוטומטית גם יוצא הסנטר שגם היה אחורי מידי?

13/11/2018 | 09:53 | מאת: שיר

דר שלום, האם ניתוח קידום סנטר בלבד גם יכול לגרום לתופעות הלוואי של חוסר תחושה באזור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר ניתוח הסנטר מבוצע תוך מתיחה מסויימת של העצב המנטלי האחראי לתחושה בשפה התחתונה ובסנטר. הפגיעה בתחושה היא אינדיווידואלית ומשתנה ותלויה בין השאר בעיצוב החתך, שיעור הקידום, אנטומית העצב ומיומנות המנתח. כאשר הניתוח מבוצע נכון, רוב הפגיעות הן זמניות וחולפות. ד״ר אלון

08/11/2018 | 22:53 | מאת: עדי

היי לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לסת הלסת התחתונה שלי הייתה בולטת יותר מהעליונה ובנוסף הייתה נוטה לצד מה שיצר אי סימטריה בפנים. סידרו את הבעיה בניתוח וגם את הסימטריה בלסת אבל עכשיו זה נראה שהשפתיים שליי לא שוות שאין סימטריה ביניהם ממה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אסימטריה בשפתיים יכולה לנבוע מפגיעה עצבית (שיכולה להיות זמנית וחולפת מאליה) או מתמיכה לא נכונה או לא מדוייקת של הרקמות העמוקות יותר (שרירים, שיניים או עצם הלסת). לפעמים מדובר בתפירה לא נכונה או חיבור לקוי של השרירים למקומם. במקרים האחרונים יש חשיבות לתיקון מוקדם של הליקוי (פתיחה וחיבור מחדש) לפני שהפגם הופך לקבוע. ד״ר אלון