Overjet מוגדל לאחר ניתוח אורתוכירורגי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

13/04/2021 | 00:41 | מאת: נתי

לאחר ניתוח דו לסתי הרופא כתב בביקורת לסת תחתונה מעט אחורית( overjet(oj מוגדל האם זה אומר שהכניסו יתר על המידה לסת תחתונה או הוציאו יתר על המידה לסת עליונה האם ניתן לתקן את זה על ידי יישור שיניים בלבד או צריך ניתוח חוזר לשיחזור קידמת הלסת התחתונה או עליונה הכנסתה פנימה האם זה אומר שהניתוח דו לסתי נכשל והרופא התרשל שעשה לי oj מוגדל

נתי שלום, קשה מאוד לתת תשובה מדוייקת בלי לראות אותך ולדעת את מטרות הניתוח. יש מצבים שרצוי OJ מעט מוגדל אחרי ניתוח כדי לתת מקום לשיניים להתיישר וכך לתת תוצאה יותר יציבה. פער של כמ מילימטרים 1-2 אחרי ניתוח בהחלט אפשר להיסגר באמצעות יישור שיניים. הכי נכון זה לדבר עם הכירור שניתח אותך. במידה ואתה מאוכזב או מוטרד מתוצאות הניתוח - תשתף אותו! הכירורג יסביר מה משמעות של תוצאה כזו או כזו, ומה ניתן לטפל באמצעות יישור ישניים ומה לא. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה