אסימטריה בפנים גובה ארובות העיניים

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

07/04/2021 | 16:15 | מאת: יוסי

מאובחן בתור mandibular hyperplsia right ,maxillaryy hypoplasia Reverse articulation Facial asemmetry פנים אסימטרית בגובה ארובות עיניים גשר האף עקום צד אחד של הפנים שקוע יותר רציתי לדעת איך זה קשור לעיניים וארובות עיניים שאני מצלם את עצמי אני מבחין עין קטנה שקועה יותר מעין שניה יש קשר להיפרפלזיה קונדילר לעיניים וארובות והתפתחות של כל חלקי הפנים עינים אף ואורבת העין

היי, זו שאלה מורכבת! יש כמה סינדרומים / תסמונות עם אסימטריה של הפנים, כמו גולדנהאר. יש גם מצבים התפתחותיים שמשפיעים על ההתפתחות של מרכז הפנים כמו אנקילוזיס של מפרק הלסת או טיפולים מסויימים כמו הקרנות. יש גם לא מעט אנשים עם אסימטריה של הפנים בגבהים שונים (מצח, ארובות, לסתות) בלי תסמונת ידועה. בכל אופן, היפרפלזיה ( גדילת יתר) קונדילארית בד"כ לא קשורה לאסימטריה של הארובות, אלא רק הלסתות. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה