שאלה מה הפינוח בדיקת mri

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

27/05/2021 | 17:55 | מאת: שירי

מפרק לסת ימין: מודגמים שינויי אות בלשד ראש המנדיבולה מתאימים לבצקת לשדית. תנוחת פה סגור- עמדה וסיגנל תקינים של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- ללא טרנסלציה. מפרק לסת שמאל: המבנים הגרמיים כולל קורטקס ראש המנדיבולה וסיגנל לשד העצם שמורים. אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי. תנוחת פה סגור- קיימת התקה קדמית של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה מוגבלת. ללא עדות לרדוקציה דיסקלית. בסיכום: 1 .שינויי בצקת/ OA במפרק לסת ימין. 2 .התקה דיסקלית קדמית ללא רדוקציה במפרק לסת שמאל- ADDWOR- LT. 3 .הגבלת תנועתיות.

שירי שלום, כדי להבין את משמעות הבדיקה, חובה לדעת מה היה טווח פתיחת הפה בעת ביצוע הבדיקה. אני לא מבין איך הרדיולוג הגיע להסכמה שיש אוסטיוארטריטיס במפרק הלסת מימין. צויין שכמעט ואין תנועה. לכן קשה לדעת משמעות של דיסק ללא רדוקציה משמאל. חובה לבדוק אותך קלינית. יש לנו מרפאה לבעיות מפרק הלסת כל יום שני. את מוזמנת לקבוע תור לבדיקה וייעוץ 039376666 בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה