אחרי ניתוח לסת עליונה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

25/07/2021 | 05:54 | מאת: אורחת

שלום, בעקבות חשיפת חניכיים, עברתי לפני חודשיים ניתוח לסת עליונה. הניתוח כלל גם דחיפת הלסת העליונה קדימה. מאז האף שלי התרחב מאוד ונוטה שמאלה,בנוסף יש נפיחות באזור הלחיים ומעל השפה ששינתה וכיערה את הפנים. הנפיחות לא מלווה בכאבים. האם ייתכן והנפיחות הזאת היא כתוצאה מהזזת הלסת קדימה, ותהיה תמידית? (לעומת האפשרות שזה כתוצאה מפגיעה ברקמות הרכות ואז זה חולף?). מה אפשר לעשות במקרה שזה תמידי? האם יש ניתוח לתיקון?

שלום, הזזה של לסת עליונה יכולה לגרום לשינוי במראה ורוחב של האף. במקרים מסויימים, גם יכול להיות סטייה של האף או רק סטייה של המחיצה של האף. חלק ממה שאת מתארת זו תוצאה צפויה של הזזה קדימה ולמעלה של הלסת. עדיין יהיו שינוים אחדי חודשיים ועד כ3-6 חודשים. סטייה ושינוי ברוחב של האף בד"כ לא משתנה משמעותי אחרי 3 חודשים. במידה ומפריע לך, אפשר לתקן באמצעות ניתוח. בברכה, ד"ר גילמן

27/07/2021 | 20:06 | מאת: אורחת

תודה רבה על תשובתך

מנהל פורום אורתוגנטיה