ממצא ותשובתו

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

04/04/2021 | 19:42 | מאת: גלית

שלום, יש לי נגע ברירית הלחי. נגע רחב הנראה פסים לבנים אציין שהנגע אח ורק ברירית הלחי ואין ממצאים נוספים, אין היסטוריה רפואית. הרופא שלח את הביופסיה עם אבחנה מבדלת של ליכן פלנוס. תשובת מעבדה: Buccal mucosa with changes consistent with lichen planus. negative for dysplasia קראתי שבכדי שיהיה ליכן פלנוס יש ממצאים נוספים בגוף ואין לי. 1. יכול להיות גם שמדובר במשהו אחר (כממצא שפיר) והעיקר שאבחנו משהו (LP) רק בכדי שתיהיה אבחנה וזה מה שהעלה הרופא השולח? 2. LP הוא ממצא מגורם פיזי או נפשי ? (קראתי שהוא משוייך לדיכאון וחרדה... ומעולם לא היה לי) אשמח להסבר תודה.

שלום, ליכן פלנוס הינה מחלה של עור או ריריות ויכול להופיע אך ורק בחלל הפה או גם במקומות אחרים. לא משויך לדיכאון או חרדה. לא ברור לי איפה את קוראת את זה. בכל אופן, אני ממליץ לך לחזור לרופא שעשה את הביופסיה ותבקשי הסבר ממנו. הרי, אם הוא לא מבין מה זה ואיך לטפל, למה לקחת ביפסיה? בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה