טנטון וסתימת אוזניים, TMD

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

22/09/2021 | 12:12 | מאת: רוני

שלום, יותר מ 6 חודשים סובלת מטינטון, סתימות אוזניים בעת נסיעה ברכב ולפעמים כשמתעוררת בבוקר, סחרחורות לעיתים קרובות, עייפות בשרירי הפנים במקומות שונים (אך ללא כאב) לפעמים הטינטון מתחזק  והסחרחורות גם אחרי אכילה. תופעות אלו התחילו אחרי שבוע מאז שסמתי ריטינר עקב הורדת גשר בשיניים.. את הריטינר שמתי יומיים או שלושה, לא היה נוח בכלל וגרם לי לאי נוחות .. זרקתי אחרי 3 או 4 שימושים. (באותה תקופה היו לי גם לחצים מסיבות אחרות). נבדקתי על ידי א.א.ג ועשיתי בדיקת שמיעה והכל תקין. בדיקה נוירולוגית גם תקינה. ניגשתי לרופא פה ולסת, אמר לי שכל התופעות שאני סובלת נובעות מ tmd. כנראה שהריטינר גרם לתזוזה של מפרק הלסת וזה גורם לי לכל התופעות, טינטון, סתימה באוזניים, סחרחורת, רעשים במפרק לפעמים, עייפות בשרירי פנים. מחכה לקבל סד לילה השבוע הזה, אותו כירורג הפנה אותי לעשות MRI, אך בבית חולים סירבו, מכוון שיש לי פלטות בלסת עליונה עקב ניתוח הקדמת לסת שעברתי ב 2013. חשוב לי להזכיר שעברתי MRI ראש בשנת 2015 ולא קרה כלום (גם אז היו פלטות בלסת), לא יודעת סוג המתכת שיש לי בלסת. יש לי כמה בירורים ברשותך: 1) האם יכול שכל תופעות אלה של TMJ? ואין לי כאב במפרקים ואין לי קושה או הגבלה בפתיחת פה (חוץ מהעייפות שאני מרגישה). 2) אם עברתי כבר  MRI ראש כשיש פלטות ולא קרה כלום, זה לא אמור להיות אותו דבר גם עכשיו? מה יכול לקרות עכשיו ב MRI מפרקי לסת שאין את אותו סיכון ב MRI ראש? (פניתי לבית חולים אחר, עוד לא קיבלתי תשובה מהם). 3) האם המצב הזה הפיך? אני כבר 6 חודשים ולא חלף לי, אפילו החמיר (לפי הרגשתי).. הטינטון לכ נסבל וסתימת אוזניים וסחרחורות.. זה מאוד קשה לחיות כך 4) סד לילה יעזור? יש לי חששות שיזיק, יש מצבים כאילו?

שלום, כיוון שהשאלות שלך לא שייכות לנושא של הפורום, אענה לך רק בקצרה. לפי ההגדרות של בעיות מפרק הלסת (RDC/DC), בעיות של מפרק הלסת גורמים או לקליקים במפרקי הלסת או כאב מפרקי או ים מפרקיים בעת פתיחה או תזוזה של הלסת. הם לא גורמים לסחרחורת או טנטון. לכן, לדעתי, מקור הבעיה שלך לא במפרקי הלסת ולכן אין סיבה לעשות MRI של מפרקי הלסת או סד סגרי. בד"כ, פלטות קיבוע בשימוש היום עשויים מטיטניום שאינו חומר מגנטי ולא מונע ביצוע של MRI אך יכולים לטשטש את התמונה. לדעתי, כדאי לפנות לנוירולוג שמטפל בסחרחורת. מקווה שזה עוזר לך, בהצלחה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה