עליות לפני ניתוח אורתוגנטי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

15/09/2021 | 20:15 | מאת: יעל

שלום ד״ר אני באמצע תהליך של אורתוגנטי ( הניתוח נקבע לפברואר כרגע אני עם גשר) קיבלתי אישור מקופת חולים לתהליך. השאלה שלי אם לפני הניתוח ששולחים אותי להדמיות וסיטי זה גם משהו שנכלל בסל הבריאות או שזה הוצאה פרטית? כי עדיין לא הבנתי את זה. הרבה אנשים שעברו את זה אמרו שזה ממומן ואני הבנתי שלא… אשמח לתשובה

היי יעל, לא ברור לי אם את מדברת ספציפית על טיפול בבילינסון או במקום אחר? CT אפשר לעשות דרך הקופה או במכון לצילומי שיניים במימון שלך. בדרך כלל, צילומי פנים ולסתות / פנים בחשבון שלך. הקופות חולים משלמים הרבה כסף עבור כל מטופל אבל יש חלק יחסית קטן שממומן ע"י כל מטופל/ת. בברכה, ד"ר גילמן

20/09/2021 | 02:13 | מאת: יעל

אני אמורה לעבור את הניתוח בבית חולים כרמל בחיפה. ואני מדברת על הדמיה וכל מה שצריך לעשות לפני הניתוח. ההדמיה גם לא ממומנת? ועוד שאלה… לפני התהליך קיבלתי התחייבות בעצם לתהליך ואז התחיל התהליך ועשיתי גשר, האם לפני הניתוח עצמו אצטרך שוב להוציא התחייבות או הפניה? ובמה זה כרוך? תודה על התשובה

היי שוב, חג שמח! כדי לעבור ניתוח וטיפול אורתודונטי מכין במימיון של קופת חולים, עלייך להעביר טפסי 17 למחלקה שבה את מקבלת טיפול. טופס 17 אחד עבור הטיפול האורתודונטי וטופס 17 אחר עבור הניתוח. תשאלי בבית חולים כרמל במחלקת פה ולסת, הם יכתו לך איזה טפסים עלייך להכין. לגבי מימון להדמיות לפני הניתוח - יש כמה סוגים של הדמיות והדרישות משתנות בין מחלקה למחלקה. לפעמים מבקשים CT לפעמים מבקשים צילומים "רגילים" כמו פנורמי וצילום צפלומטרי. לפעמים תמונות פנים ושיניים מקצועיות מכון צילומי שיניים. לא כל העלויות עבור הצילומים מכוסאות ע"י קופת חולים. לגבי החזרים ספציפיים, אני מציע לשאול את הצוות במרפאת אם שלך. בהחלצה! ד"ר גילמן

16/02/2022 | 16:38 | מאת: לא כותבת השאלה

היי אני לא זו שכתבה את השאלה אבל לצערי לא ניתן לכתוב שאלה חדשה. אם אני עומדת בכל הקריטריונים של הקופה בעקרון (יש לי הפרעה בנשימה בשינה - צריכה עוד לעבור בדיקה נוספת אבל בעקרון, כאבים בלסת וכו) האם זה עוזר גם מול ניתוח באופן פרטי או שזה לא רלוונטי? האם הנתוח משפיע על גומות חן?

מנהל פורום אורתוגנטיה