הגבלה בפתיחת הפה, קנאקים וכאב

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

06/07/2021 | 00:50 | מאת: רחל

שלום וברכה. אני בת 30 למעלה מ15 שנים יש לי קנאקים בפתיחת הפה. לרוב ללא כאב, אלא אחרי תנועה לא נכונה או משהו, אך חולף מהר. הייתי אצל רופא פה ולסת בעבר. שאמר שזה שום דבר ושהוא ממליץ לא לפהק במלוא הפה (!) ולא ללעוס מסטיק. לאחרונה החלטתי לעשות יישור שיניים, עקב שן קדמית עקומה מעט ולסת עליונה בולטת החוצה. לפני האישור ליישור התבקשתי על ידי רופא חניכיים לבצע הקצעת חניכיים. בחלקו הראשון של הטיפול בוצע צד ימין, התאוששות מהירה ללא תופעות לוואי. אך מאז הטיפול בשמאל- ה קנאקים החמירו מאוד בצד זה ואין ביכולתי לפתוח פה כרגיל, ישנה הגבלה בתנועה. כדי לפתוח את הפה אני צריכה להזיז מספר פעמים את הלסת התחתונה ימינה ושמאלה וליצור את הקנקים הללו, ואז העניין משתחרר ואני יכולה לפתוח יותר. בנוסף- הקנאקים ופתיחת הפה-כואבים. מציינת גם כי יש לי שן בינה תחתונה שוכבת כלואה בצד זה (אני לא יודעת אם זה קשור, אבל הקנאקים בצד ימין של הפה השתפרו מעט לאחר שהוצאתי את שן הבינה הכלואה התחתונה מימין לפני מספר שנים). תודה שקראת הכל ואשמח למידע- האם יש טיפול? למי לפנות? והאם בעייתי להתחיל יישור שיניים במצב כזה?

רחל שלום, מומלץ להגיע למרפאתנו לבדיקת רופא - ד"ר ענת גביש. ניתון לקבוע אליה דרך זימון תורים 039376666 או דרך המרפאה 039377213/7201. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה