תחליף לניתוח אורתוגנטי דחוף!!

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

17/09/2021 | 18:01 | מאת: לוברבום

ילדה של חברה שלי צריכה לעבור יישור שיניים בגלל מנשך החוצא במקסילה הילדה בת 17 אני לא ממליצה לה על ניתוח בגלל הקשיי התאוששות אבל אני כן רוצה לדעת האם יש כזה מושג שעושים יישור שיניים במידה וגם השיניים וגם הלסת החוצא,האם אפשר לעשות קודם טיפול של יישור שיניים ואז לבצע שיוף של הלסת העליונה אשמח למענה מוקדם כי הילדה מאוד סובלת מאוד והאמא מחכה למענה אחותי עשתה יישור שיניים עם כזה ניתוח וגם היה לי אחיינית שאמרו לה לעשות ניתוח ובסוף לא בצעו כי אמרו לאמא שיש קושי בהתאוששות שלאחריו שלמרות שמדובר על ניתוח רפואי ואסתטי לגמרי אשמח למענה מהיר כי הילדה סובלת מי בעיות בשיניים כמו: כאבים רגישויות וכדו' הסברתי לה שזה יכול החמרה של העששת בגלל הבעיה בלסת האם זה נכון??? וגם יש לה בעיה בנשימה בעקבות זה תודה רבה

שלום, למרות המטרות הטובות שלך, עדיף לא לתת ייעוצים אלא אם את מוסמכת לעשות כך. העניין של יישור שיניים וטפול אורתוכירוגי מאוד מורכב וחייבים לקחת פרטים אישיים של כל מטופל ומטופלת בחשבון. במידה והילדה ו/או הוריה מעוניינים לשמוע יותר על אפשרויות טיפוליות, כדאי להם לקבוע תור מסודר אליי או לכירורג פה ולסת אחר שמבין ומבצע ניתוחים אורתוכירורגים. לא מחליטים על רגל אחת. ואין דבר של החלטה דחופה לגבי טיפול שנמשך 12-18 חודשים. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה