פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
1086 הודעות
1054 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/09/2016 | 20:23 | מאת: אירנה

שלום ד"ר אבי חפץ אני בת 47,לפני חודש וחצי 24.07.16 עברתי ניתוח בכריתת אונה ימנית של התירואיד(HEMITHYROIDECTOMY) ,כי היה גידול פפילרי 10ממ לפני ניתוח היה 8.TSH-5.0,FREE T4-9 ,אחרי חודש אחרי הניתוח ב26.08: 9.6-TSH-6.36 ,FREE T4 7.14-THYROGLOBULIN-1.01,THYROG.ABS- אני רציתי לשאול למה TSH עכשיו עלה וFREE T4 הוא בסדר?לפי בדיקות מה מצב של בלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מדאיג. למעקב אנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

31/08/2016 | 08:01 | מאת: אפרת

שלום ד"ר ב 25/16/2016 בוצע אולטרסאונד ונמצא כי יש שתי קשריות באונה הימנית בגדלים 8 מ"מ ו 6 מ"מ ללא הסתידויות בתוכן . לאחרונה ב 24/8/2016 נרשם באולטרסאונד כי הקשרית הגדולה יותר גדלה מעט וגודלה 1.0*0.6 ס"מ . האם זה משמעותי?? האם צריך לעשות דיקור ?? תודה מראש אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, באופן עקרוני קשריות עד 1 סמ אינן מצריכות ניקור אלא אם גדלות. כאן הקשרית גדלה מעט. ניתן לבצע ניקור שלה. לא נשמע מדאיג בכל מקרה. ניתן לחזור ולבצע US במקום איכותי ואם תקין לחלוטין לוותר על הניקור (ניתן לתאם במרפאתנו באסותא ביחידה להדמייה (03-7645464) . בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/08/2016 | 08:35 | מאת: ליאן5רה

הבן שלי ניסה את כל התרופות האפשרויות בארץ. כל תרופה עושה לו תופעות לואי קשות. כרגע לוקח אלקטרוקסין בפורמולה הישנה מחול. וסובל גם. מה עושים? זקוקים לעזרה

שלום רב, ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג ליעוץ. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/08/2016 | 13:44 | מאת: מיכל

בתוצאות בדיקת nfa .. ניקור טירואיד באיסטמוס בהנחיית סונר התקבל קולואיד רב וסמיך קבוצות רבות של תאע הרטל , פוליקולים שלמים במבנים גדולים , בינוניים וקטנים מקרופגם מעטים , לימפוצטים מעטים וגבישים מעטים .זפק קןלואידי עם היפרפליזה בולטת של תאי הרטל קבוצה 3 , מה המשמעןות , תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מאוד מדאיג. סיכון לממאירות נמוך. ממליץ להגיע לבדיקה מכיוון שהממצאים בבדיקה חשובים בקבלת ההחלטה הנכונה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/08/2016 | 13:30 | מאת: ליאת

שלום רב,בת 40 לפני כחודשיים וחצי עברתי ביופסיה בעקבות קשרית באונה הימנית של בלוטת התריס ומאז עד היום יש סימן אדום של הדקירה, אציין שאחרי הדיקור במשך יומיים היה לי כאבים חזקים בגרון,כאבים לשתות ולאכול ואחרי יומיים זה חלף. שאלתי האם יש צורך לבדוק למה הסימן של הדקירה לא עובר או שאין צורך ליחס לזה כל חשיבות. תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. לתת לזה יותר זמן. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לפני כשבוע בני בן השש התלונן על כאב מתחת ללסת ואכן היתה לו שם נפיחות וכאב. בעקבות אנטיביוטיקה (כנראה) הנפיחות ירדה אולם האיזור עדיין נוקדה במקצת. בבדיקת US נמצא: בלוטות רוק תקינות הודגמה לימפדנופתיה קלה בצוואר דו צדדי. כל הבלוטות הודגמו שמורות בצורה, לא מוגדלות ולא היפרמיות, מעט היפו-איקואיות. למה הכוונה?? מאוד מאוד דואגת!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה נראית תקינה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לבני בן השש פתאום התנפח החלק שבין הסנטר לצוואר וזה גם מאוד רגיש לכאב. המקום קצת נוקשה ולא נראה אדום או עקוץ. אני ממש ממש דואגת.מה זה יכול להיות? הרופא נתן לנו אנטיביוטיקה הבוקר שטרם עזרה. אודה על הכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע זיהום שיכול להיות בציסטה באזור זה בצוואר (טירוגלוסל). ממליץ להמשיך טיפול אנטיביוטי ובהמשך להגיע ליעוץ במרפאתינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/08/2016 | 23:26 | מאת: צבי

קשרית חמה באורך 3.5 ס"מ היפר תירואידזים מתלבט בו ניתוח הסרה או טיפול ביוד רדיואקיבי מה הקרטריונים להחלטה ומה יתרונות חסרונות של כל אחת משיטות הטיפןל הנל גיל 65

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגידול בגודל זה ישנו יתרון לניתוח על טיפול ביוד מכיוון שגידול גדול גורם לקרינה משמעותית יותר לאזור ולכן סיבוכי הטיפול גוברים. יתרון נוסף הינו שבמרבית מקרי הטיפול ביוד ישנה תת פעילות הבלוטה וצורך בטיפול תרופתי בניגוד לכריתת אונה- מה מרבית החולים חופשיים מטיפול הורמונלי. ניתן לרבוע ביקור ליעוץ להסבר על הניתוח שיכול להתבצע היום בחתך קטן מאוד וללא תפרים או נקז. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/08/2016 | 16:46 | מאת: ליאורה

מצאו בבדיקת אולטראסאונד קשרית 0.3 מ"מ עם הסתיידוית הלכתי לדיקור ולקחו לבדיקה fna . האם זה הגיוני שהצליחו לדקור בגודל כזה. האם עלי להיות אופטימית שהממצא קטן למרות ההסתידויות . האם ההסתיידויות מופיעות גם כשזה שפיר . אני בת 43.

06/08/2016 | 16:55 | מאת: ליאורה

התכוונתי ל3 מילימטר. האם הסתיידויות שווה תמיד גידול ממאיר או שהסתיידות מופיעות גם שמדובר בממצא שפיר.

05/08/2016 | 06:33 | מאת: אביגיל

"ר שלום רב לפני כחודש היתה לי שפעת שנמשכה כשבועיים נזלת וכאבי גרון שיעול ליחה שבוע לאחר שחלפה שוב החלו כאבי גרון עשיתי בדיקות דם והתוצאות הן TSH - 0.03 FT4 - 25.6 FT3 - 8.34 ESR - 54 ד"ר מה דעתך על הבדיקות? נשלחתי ל U.S אונה ימנית ואיסטמוס מוגדלים, אונה שמאלית בגבול העליוןשל נורמה . מימדים במישור : AP 5.3 ס"מ, 2.1 ס"מ, 9.1 ס"מ . מרקם הבלוטה רב גושי . עם נטיה להתמזגול של הקשרים . בקושי ניתן להגדיר נגעים נפרדים בגודל עד - 5.1 6.1 ס"מ בכל צד . בהשוואה לבדיקה קודמת מלפני 3 שנים, הפעם כמעט ולא הודגמו אזורים של פרנכימה תקינה . האם מדובר בהצטרפות של מחלה מפושטת? טירוידיטיס ? הנבדקת עברה 2 X FNA ,חסרים פרטים מדוייקים . תוצאות הניקור תקינות מה דעתך?

05/08/2016 | 11:16 | מאת: אביגיל

מספרי המידות באולטראסאונד התהפכו תודה

04/08/2016 | 12:10 | מאת: רפי

כתבתי אלטרוקסיל במקום אלטרוקסין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כנ"ל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/08/2016 | 12:04 | מאת: רפי

שלום לרופא האם אפשר לקחת בבוקר את האלטרוקסיל ביחד עם מעכב חומצה לנזופרזול? והאם זה סביר שבמשך השנים הבלוטה פחות מתפקדת ויש צורך להעלות את מינון התרופה? מה התוצאה הרצויה של TSH שצריך לקבל? אני בן 71 וסובל מתת פעילות של הבלוטה. בתודה מראש רפי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להיוועץ באנדוקרינולוג מאחר והנושא אינו בתחום התמחותינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/08/2016 | 22:01 | מאת: שמואל כהן

שלום דר גיל 50 לפני 7 שנים בצתי הקרנה לרוש ביגלל מניגיומה לפני שבועה בצתי ניקור בלותת מגון וזה תאור מיקרוסקופי בניקור טירואיד אונה ימנית בהנחיית סונ התקבל קלואיד דליל קבוצות יחסיתרבות של תאים פוליקולרים חלקם ס בסידור סולידי עם שינויים דגנרטיבים ופוליקולים שלמים במבנים גדולים בינוניים וקטנים זפק קולואידי II דר מה הקבנה של הבדיקה הים יש צורך בטיפול א הים הבדיקה תקינה דר אפשר אסבר תודה דר

03/08/2016 | 22:53 | מאת: שמואל כהן

הגוש גדל והגודל שלוק 1.50 סתימתר מי שם לכחו את אניקו יש לצין שאני מבצע בדיק של MRIרוש למעכב אני מרגיש חנק מי בעזור הצבר ומישתעל בבדיק תודה דר

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. רק במידה והגוש יגדל במעקב מסודר יהיה צורך לשקול ניתוח וכריתה שלו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/08/2016 | 19:20 | מאת: אירנה

שלום, אני בת 47 בחודש יוני במקרה מצאו גוש באונה ימנית של התירואיד. גודלו 7-10ממ . ניקור שלו חיובי לקרצינומה פפילרית. שאר הבלוטה ללא גושים. ללא הבלוטות לימפה בUS לרינקס לקין.צוור ללא הבלוטות לימפה מוגדלות,כלי הדם ,הקרוטידים וגיוגולריים תקינים. .תאריך 24.07.6 עברתי ניתוח בכריתת אונה ימנית של התירואיד. המנתח אמר ,שניתוח עבר בשלום והיה הכל נקי שם . תוצאה הפתולוגי של הניתוח עוד לא ידוע. השאלה שלי: מה סיכוי ,שתוצאה ציטולוגית יהיה אותו דבר עם תוצאה פתולוגת אחרי הניתוח. גם דואגת,שלא יהיה צורך לכרות אונה שמלאית

שלום רב, בגידול בגודל זה מרבית הסיכויים שלא יהיה ניתוח נוסף. יש להמתין לפתולוגיה הסופית. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

31/07/2016 | 11:04 | מאת: יעל

שלום. אני צריכה לקחת אלטרוקסין 5 פעמים בשבוע עקב תת פעילות של בלוטת התריס. (עקב השימוטו). איך כדאי ליטול את הכדורים במשך השבוע ? האם אפשר ליטול בימים א-ה וסופ"ש לא ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום פעילות הפורום. יש לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בת 33,ללא פעילות גופנית בכלל..עובדת במשרד..כל היום בישיבה..לפני כשנה בלוטת תריס תקינה הייתי פעילה יותר ,הייתי רצה כל יום .,כיום גבוהה 5.06 T4- 13.8 האם יש קשר בין חוסר הפעילות גופנית לעלייה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. יש לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/07/2016 | 10:00 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 38 עשיתי סי טי עמוד שדרה צווארי. בסיכום רשום ממצא לוואי : שתי אונות של התירואיד כ-4.4 מ"מ באונה השמלית-לקורלציה עם US . מה זה אומר ? האם זה סרטן ? תודה .

שלום רב, לא נשמע מדאיג כלל. מרבית הממצאים כגון זה הינם חסרי משמעות ומצריכים מעקב עם US אחת לשנה בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג או ליעוץ במרפאתינו. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/07/2016 | 21:04 | מאת: א.ה

אני שוקלת לעבור ניתוח חוזר בארהב בבית חולים על שם. Norman פלורידה . אשמח לשמוע חוות דעת על המרכז והאים דר חפץ מכיר את השיטה בה מנתחים בבית חולים זה . בברכה

שלום רב, איני מכיר את המקום. שמעתי שעושים שם ניתוחי פרתירואיד ותירואיד. לא חושב שמחשב מוביל בארה"ב אך ייתכן וכן. נראה לי שלניתוח פרתירואיד, גם אם חוזר, יש לנו מספיק נסיון בארץ ונסיעה לחו"ל לאו דווקא תגרום לניתוח משודרג, אך לשיקולכם. בהצלחה בכל מקרה, בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, בת 62, יש לי תת פעילות בלוטת התריס כבר 30 שנה מאוזנת באלטרוקסין/סינטרואיד, לפני כ- 20 שנה עברתי ניתוח להסרה של בלוטת הרוק. ביצעתי בדיקת אולטראסאונד בלוטת מגן + צוואר. בפענוח הבדיקה כתוב: אונה שמאלית: בגודל 2.3 * 0.7 * 1 ס"מ עם מראה לא אחיד מעט היפואקואי. הודגמה קשרית ציסטית בגודל 0.6 ס"מ. לאחר הפעלת דופלר לא הודגמה הגברת זרימה על פני שטח האונה. הפרוטיס מימין: הודגמה ציסטה בגודל 0.5 ס"מ. לסיכום: קשרית מסוג TIRADS2 באונה שמאלית. אציין שלפני שנה וחצי ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ואז נמצא באונה שמאלית "בקדמת האונה הודגם נגע עם מרקם ספוגי בקוטר 0.5 ס"מ - TIRADS2" אבל אז היה כתוב "פרוטיס דו"צ תקינות". ברצוני לשאול: 1. מה משמעות התוצאה "הודגמה קשרית ציסטית בגודל 0.6 ס"מ באונה השמאלית" ומה משמעות התוצאה "ציסטה בגודל 0.5 ס"מ בפרוטיס מימין"? האם מדובר בשתי ציסטות שונות? 2. אם לפני שנה וחצי היה לי TIRADS2 באונה השמאלית בגודל 0.5 ס"מ ועכשיו יש לי קשרית ציסטית בגודל 0.6 ס"מ באונה השמאלית - האם הכוונה שזה תקין? שהקשרית לא גדלה ולכן זה בסדר? 3. נראה שהציסטה בפרוטיס מימין בגודל 0.5 ס"מ היא ממצא חדש. האם זה מסוכן? מה זה יכול להיות? כיצד בודקים זאת? 4. אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע? עד כמה הממצאים נראים בעיתיים, והאם זה דחוף? אודה לתשובתה, בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

כשכתבתי שלפני 20 שנה עברתי ניתוח להסרת בלוטת המגן התכוונתי שלפני 20 שנה עברתי ניתוח להסרת בלוטת הרוק...

שלום רב, הממצאים בתירואיד לא נשמעים מדאיגים ומחייבים מעקב בלבד. בפרוטיד צריך לחזור על US במקום איכותי ובמידה ונראה שיש גוש ולא רק ציסטה- לבצע ביופסיה שלו בניקור תחת US. במידה ורק ציסטה- מעקב עוד 4-6 חודשים. ניתן לבצע US איכותי במכון ה US שלנו בארם אסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שתי האונות של בלוטת מגן בגודל תקין. מימין הוגדמו שתי קשריות, קשרע אחת היפואקוגני בקוטר כ-6 מ"מ, השניה בחלק התחתון של האונה, במידות כ – 11*6 מ"מ, מכילה מרכיב ציסטי קטן –TIRADS 3 אונה שמאלית הומוגנית פרט למוקד איזואקוי זעיר, קוטרו כ – 4 מ"מ. לא הודגמו קשרי לימפה מוגדלים בצוואר. יציבות במשך שנתיים בעונה הימנית, מוקרד חדש בעונה שמאלית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג כלל. לייעוץ אנדוקרינולוג או רופא אאג להחלטה על המשך מעקב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/07/2016 | 14:39 | מאת: משה

ד"ר אבי שלום, אני בן 39 בריא בד"כ. לפני כשנתיים בצעתי בדיקות דם שגרתיות והתגלתה בהן רמה מאוד גבוה של TSH . התחלתי טיפול של דיקור ורפלקסולוגיה והTSH תקין כבר חצי שנה אך רמת הנוגדנים גבוה. לא נטלתי כדורים (המלצת המדקר) . מה המלצותיך להמשך טיפול? מה פרוש המצב ש TSH תקין אך קיימת רמה גבוהה של נוגדנים (126 בTHYROID PEROXIDASE)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנוגדנים כשלעצמם אינם משמעותיים. הם מעידים על נוכחות מחלה חיסונית והיא זו הגורמת לעליית TSH עקב פגיעה בתאי הבלוטה. לדעתי יגיע היום בו יהיה צורך בטיפול מסוג אלטרוקסין עקב תת פעילות הבלוטה. מציע להישאר במעקב אנדוקרינולוגי. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

דר חפץ שלום. לפני חודש עברתי ניתוח כריתה לחצי בלוטת תריס, וכרגע יש לי צרידות. בבדיקה נאמר לי כי לא נפגע לי העצב אבל יש לי שיתוק חלקי שעם הזמן הוא זה יחלוף(מקווה). שאלתי היא- אם אני מעוניינת לבצע השלמת לכריתה מלאה, מה הסיכוי שיפגעו לי במיתר השני? אני ממש חרדה... האם ישנו מיכשור שיכול להקטין את הסיכויים לפגיעה בו? האם ניתוח רובוטי מקטין סיכויי פגיעה? כרגע הצד השני נקי, אל עם ציסטה שפירה 1 סמ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חייב לראות את כל החומר כדי לתת המלצה אמיתית האם באמת חובה לנתח כעת כשהמיתר האחד משותק. אם אפשרי לדחות את הניתוח בכמה חודשים ולקוות שהמיתר אכן יתאושש- הייתי עושה זאת ללא ספק. בהנחה והעתב לא נפדע משמעותית בניתוח- הייתי מצפה לחזרה לתפקוד של המיתר תוך כמה חודשים. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום לאחר בדיקה גופנית של המטולוגית והפניה לביצוע אולטרסאונד רקמות רכות התקבלו התוצאות הבאות: מידות הבלוטה בגדר תקין אונה ימנית בעובי 14 מ”מ, רוחב 11 מ”מ אונה שמאלית עובי 13 מ”מ, רוחב 9 מ”מ האיסטמוס בעובי 1 מ”מ מרקם הבלוטה: הומוגני, למעט נגע איזואקוגני עם halo היפואקקוגני דק סביבו באונה השמאלית, באספקט המרכזי, במימדים 4*4*8 מ”מ, בעל גבול חד וסדיר, ווסקולרי בהיקף. בלוטות פרוטיס ורוק תת-ליסתיות בגודל ובמרקם תקינים משני צידי צוואר, נצפו קשרי לימפה קטנים, בעלי מראה סונוגרפי תקין. רופא המשפחה שלי הפנה אותי לרופא אא"ג להמשך בירור. אלו הממצאים, אודה להמלצתך על המשך ולפענוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא אינו מדאיג בכל מקרה. ממליץ להגיע לבדיקה כולל מישוש הגוש וניתן לבצע במרפאתינו באסותא. בהמשך ניתן לשקול הצורך בניקור של הגוש לביופסיה בהנחיית US. ואז מעקב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/06/2016 | 14:16 | מאת: סיגל

שלום בפענוח בדיקת ה US נרשם: נסרקו בלוטות הטיירואיד , פאראטייראיד ורקמות רכות של הצוואר. שתי האונות של בלוטת התריס והאיסטמוס נראות תקינות במימידיהן. מרקם הבלוטה נראה תקין בשתי האונות הודגמו נודולים 3 בכל צד בעלי מרקם היפואקוגני בגודל 6.2 מ''מ מימין ועד 4.3 מ''מ משמאל באזור בלוטת הפאראטיירואיד מצד שמאל הודגם נגע אקוגני בקוטר 5.4 מ''מ, הודגמו קשריות למפה דו צדדית 4 מימין ו 3 משמאל בגודל עד 16-6 מ''מ בעלות מרקם אחיד, גבולות סדירים, ללא סימני הפרמיה בבדיקת קשרית הגדולה . אשמח לקבל תשובה למה הכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא באזור הפררתירואיד לא ברור כלל. ממליץ לברר בשתי דרכים: 1. בדיקות דם לקלציום ו PTH 2. US איכותי של הצוואר לבדיקת הממצא ובמידה וישנו ממצא שלא מתאים לפרתירואיד אלא גוש אחר- ניקור שלו לביופסיה תחת US. ממליץ לבצע במקום איכותי כגון ע"י ד"ר בלנק באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מצאו קשרית חשודה בבלוטת התריס ורציתי לשאול על הממצאים _מה הם אומרים. הממצאים: באותה שמאלית חלק אנטריורי אמצעי ממצא באקוגניות מעורבת עם זרימת דם בתוכו. בממדים של 1.4*1 סמ לאור הגודל ממליץ לשקול דגימה. האם עלי לזרז את הבירור? מה זה אומר? האם יש סכנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשרית של מעל 1 סמ מצדיקה ניקור שלה לביופסיה. הייתי ממליץ לבצע ניקור תחת US במקום איכותי (ניתן ע"י ד"ר בלנק באסותא 03-7645464). מרבית הסיכויים שהתהליך שפיר ואין כל לחץ במועד הבדיקה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/06/2016 | 08:59 | מאת: ע.ג

שואלת בשם חתני בן 34 שעבר לפני חודשיים כריתה של בלוטת התריס עקב פפילרי קרצינומה . בעוד יומיים יקבל טיפול ביוד . עשה בדיקות דם antithyroid peroxid<10.0 thyroglobulin AB<20.0 thyroglobulin<0.20 מה משמעות התוצאות שיש עדין שאריות של הגידול בגוף? או תוצאות תקינות? בתודה מראש ע.ג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התוצאות נראות תקינות. ממליץ המשך וטיפול ביוד כמתוכנן. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/06/2016 | 12:07 | מאת: נאוה

שלום להלן הממצא: קולואיד רב בחלקו סמיך, תאים פוליקולארים רגילים פזורים ובקבוצות גרעינים ערומים. לסיכום קשר קולואידלי Bethesda class II אודה לתשובה האם הממצא שפיר או חלילה לא ומה עלי לעשות

שלום רב, הממצא נראה שפיר. ממליץ להיבדק ע"י רופא אאג או אנדוקרינולוג ולהמשיך מעקב מסודר. רק במידה והגוש יגדל תהיה אינדיקציה לכריתתו (אלא אם חשוד או גדול במיוחד כבר כיום במישוש). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/06/2016 | 23:30 | מאת: שני

שלום.לפני כשנתיים התחלתי מעקב באולטרסאונד עקב נפיחות בבלוטת התריס.עברתי fna ונמצאו שתי ציסטות שפירות באונה מימין,ללא פגיעה בתפקוד הבלוטה.לפני כשבועיים התנפחות פתאומית נוספת בבלוטה אשר גרמה להפרעה בבליעה ותסמינים הדומים לשפעת.בשקיעת דם ers58 ללא פגיעה בתפקוד הבלוטה וכן נשאב נוזל רב בfna נוסף והופחתה הנפיחות.באולטרסאונד אונה ימנית תפוסה על ידי שתי קשריות בגודל 2.5 סמ.טרם התקבלו תוצאות הביופסיה.שאלתי היא,ממה יכולה לנבוע התנפחות פתאומית כזאת? מהו הטיפול הנדרש כאשר אין פגיעה בתפקוד הבלוטה אבל יש התמלאות נוזלים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא יכול להיות משני לדימום פנימי או זיהום. שניהם אמורים להיעלם. ממליץ להמתין לתשובה הביופסיה ולהגיע ליעוץ. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/06/2016 | 18:15 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני כחצי שנה בעקבות בדיקת ct נמצא ממצא לוואי -הודגמו מספר בלוטות לימפה במשולשים אחוריים של הצוואר בעיקר מימין שתי אונות של התירואיד הטרוגניות,לציין היפודנסי כ-1ס"מ באונה הימנית לקורלציה קלינית ועם us.לא התיחסתי לממצא רק אחרי שלושה חודשים החלטתי לקבוע תור ל א.א.ג בעיקבות גוש שהרגשתי בצוואר וקושי בבליעה מעיין מחנק. הרופא שלח אותי לבדיקה us תיאוריד/ צוואר להלן התוצאות.אונות התיאוריד הודגמה במונחים רוחביים ואורכיים. אונות התיאוריד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקינים.אונה ימנית -17*19 מ"מ עם קשרית בגודל 23*11 מ"מ אונה שמאלית-11*10מ"מ עם מספר קשריות בגודל 4*2מ"מ. האיסטמוס 4מ"מ עם קשרית בקוטר 3 מ"מ בלוטות לימפה ורוק תקינות. נשלחתי לבדיקת fna תחת us ועקב טעות של הפקידה שקבעה לי תור רגיל ל us ולא fna עשו לי שוב us להלן התוצאות-בלוטות התירואיד הודגמה במונחים רוחביים ואורכיים. אונה ימנית-בגודל 15*21מ"מ עם קשרית ציסטית בגודל 13*9 ס"מ בנוסף קשרית בגודל 8*5 מ"מ. אונה שמאלית- 11*96ס"מ מרקם אחיד פרט למס' קשריות בגודל 3*2מ"מ. האיסטמוס ברוחב 4מ"מ בלוטות רוק ולימפה תקינות. סיכום ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת שברשותינו. יש לציין שאותו רופא עשה את שתי הבדיקות בהפרש של שבועיים. לאחר שבועיים הלכתי לעשות את הביופסיה וכשהרופאה ראתה את שתי התוצאות של הus היה לה קצת מוזר שתי התוצאות והחליטה לעשות us להלן התוצאות : בדיקה חוזרת לפני fna. אונות התירואיד הודגמו בגודל תקין.באונה השמאלית קשרית ציסטית 4מ"מ באונה הימנית באזור המעבר לאיסטמוס קשרית סולידית/ציסטית 20*10מ"מ בקוטב התחתון קשרית סולידית/ציסטית 8*6מ"מ .אבקש את חוות דעתך לגבי כל תוצאות הבדיקות .תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקות ה US השונות אינן תואמות. ממליץ לבצע US במקום איכותי ולפי התשובה להחליט על הצורך בביופסיה. ממליץ לפנות לד"ר בלנק ענת במרפאתינו באסותא 03-7645464. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/06/2016 | 18:38 | מאת: אורחת בפורום

שלום לפני כ 9 שנים כריתת בלוטת תריס+בלוטות לימפה בעקבות פפילרי מאז אחת לשנה עושה בדיקת דם לתרגלובולין כל שנה התוצאה: THYROGLOBOLIN <0.8 THYROGLOBOLIN AB <0.20 כ להלן תוצאות מהיום: THYROGLOBOLIN<0.8 THYROGLOBIN AB 20.8 TSH 0.48 T3 4.4 T4 18.4 שאלות 1 הגיוני שאחרי 10 שנים ללא נוגדנים פתאום יהיו נוגדנים? שאחרת איך בדיקת THYROGLOBIN AB הינה עם ערך כה גבוהה? 2 האם יש עדות לחזרת הגידול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנוגדנים אינם עדות למחלה אלא מפחיתים מעט מאמינות הבדיקה לטירוגלובולין. עדיין אינם ברמה משמעותית. אין כל לחץ. המשך מעקב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/06/2016 | 22:41 | מאת: נאוה

להלן התוצאות קולואיד רב בחלקו סמיך, תאים פוליקולארים רגילים פזורים ובקבוצות גרעינים ערומים. לסיכום קשר קולואיד לי Bethesda class Zizi. ברצוני לדעת האם זה שפיר או חלילה לא

שלום רב, קבוצת הבטסדה- יש טעות בהקלדה שלך...נא הקלידי שוב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה על תשובתך גילי הוא 64 שאלתי היא מדוע לאחר נטלית 5 טיפות ויטמין די ליום במשך חודשים הערך עלה וכן יש לי אוסטאוםניה והומלץ רק תזונה רגילה ונטילת ויטמין די

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ללא שינוי מתשובתי הראשונה. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/06/2016 | 14:19 | מאת: חנה

בבדיקת pth נמצא ערך 133 לפני חודשים 103 הומלץ ליטול ויטמין די על ידי אנדוקרנולוג הונאמר שזו הסיבה אז למה חודשים נטחתי 400 יחידות של ויטמין די 5 טיפות ליום והערך עלה האם יש מקום לדאגה סידם תקין זרחן תקין אלבומין תקין וכן שאר הפרמטרים כולל קראטנין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הסידן בדם תקין לחלוטין ואין סיפור של אוסטאופורוזיס או אבני כליה- ניתן להסתפק במעקב. ייתכן וישנו ממצא שפיר בפרתירואיד אך בערכים כאלה וללא תופעות לואי אין חובה לטפל. גם פקטור של גיל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/06/2016 | 19:25 | מאת: עדי

עדיתי צילום pet ct ונרשם דם: קליטה מוקדית בבלוטת התריס. מה הכוונה? מה עליי לעדות להמשך בירור/טיפול. (הזמנתי אולטרה סאונד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השלב הבא הינו אכן US ועם התוצאות מומלץ להגיע לבדיקה במרפאתינו. ברוב המקרים הממצא אינו משמעותי אך לעיתים יש להסירו בניתוח. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/05/2016 | 21:49 | מאת: מורן

שלום רב, אני מועמדת לניתוח עקב חשד בבדיקת fna לקרצינומה פפלירית בבלוטת התריס אונה שמאלית ובלוטת לימפה שנמצאת לידה. נאמר לי שבניתוח יבדקו אם צריך לכרות גם את בלוטות הלימפה או לא. השאלה היא מה המשמעות של ההבדל בין שני הניתוחים? האם גם כשמסירים בלוטות לימפה החתך הוא 4 ס"מ? האם ההחלמה ארוכה מיותר? ושאלה אחרונה מה הסבירות לחזרת המחלה במידת וגם הלימפות מעורבות בסיפור הזה? אני בת 32 בריאה והכל פתאום נפל עליי משמיים...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית, בלוטות לימפה מעורבות בחולים רבים עם קרצינומה פפילרית ואינם מחמירים את סיכויי ההבראה מהמחלה שבנשים צעירות קרובים ל 100%. לכן אין לחץ. השוני הוא שיש לכרות אות הבלוטות הנגועות בניתוח וזה מבוצע בדיסקציה צווארית בה כורתים את כל הבלוטות במדור שבו נמצאה ולו בלוטה אחת נגועה בגידול, כדי להקטין את הסיכוי שהבלוטות יחזרו. לפי מיקום הבלוטה שנמצאה כפתולוגית כך יתוכנן הניתוח ולכן במידה והבלוטה במדור הפרטרכיאלי (צמוד לבלוטת המגן) עדיין ניתן לבצע את הניתוח בחתך קטן של כ 4-5סמ. במקומות אחרים הניתוח שונה. הייתי ממליץ ראשית US איכותי של הצוואר לפני ניתוח כדי לעשות stagubg נכון של הבלוטות בצוואר (ניתן ע"י ד"ר בלנק במרפאתינו באסותא- 037645464)- פעולה שיכולה לחסוך ניתוח בעתיד. בהמשך הינך מוזמנת לקבוע תור ליעוץ במרפאתי ולשוחח על הניתוח (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/05/2016 | 19:51 | מאת: שמרית

שלום רב היום עברתי בדיקת דם של TSH התוצאה יצאה 1.01, וT4 FREE. 13 האם זה תקין ? אני בת 33. אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין. ממליץ לפנות לרופא המטפל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/05/2016 | 15:02 | מאת: ניסן

שלום ד"ר חפץ, אודה לך מאוד אם תעזור לי להבין מה התוצאות האולטראסאונד האלה אומרות: סיבת הפניה: גויטר להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן+צוואר: אונה שמאלית: בגודל רגיל עם מרקם אחיד אונה ימנית: בגודל רגיל עם מרקם אחיד איסטמוס תקין בלוטת רוק: תת לסתיות תקינות בלוטות לימפה: הודגמו בלוטות לימפה צוואריות בתחנה 2-3 דו"צ עד קוטר 2.3ס"מ עם מראה סונוגרפי שמור יתכן בלוטות ליפמה ראקטיביות לסיכום: בלוטות לימפה צוואריות דו"צ - יתכן בלוטות לימפה ראקטיביות. נחוץ המשך מעקב. תודה רבה, ניסן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שסה"כ הבדיקה תקינה. ממליץ המשך מעקב רופא מטפל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום דוקטור אמי בת 74 סובלת מפעילות יתר של הבלוטה מטופלת על ידי כדורים. בבדיקת אולטרה סאונד: אונה ימנית 5.5 ס"מ -4.7*3.3 האונה בעלת מירקם לא אחיד הודגמו מספר קשרים גדולים התופסים את מרבית שטח האונה הקשר הגדול בקוטר 2.2 ס"מ מרקם מעורב בחלקו היפואקואי בחלקו אנאקואי עם זרימת דם בתוכה בראש האיסטמוס הודגם קשר 2.0*1.2 בעל מרקם היפואקואי. מבקשת דחוף הסבר תודה

שלום רב, גושים בתירואיד הינם שכיחים ביותר ורובם שפירים. המקובל הוא שגושים מעל 1 סמ מצדיקים ניקור שלהם ליופסיה ולכן זה מה שהייתי ממליץ לבצע בשלב זה. קרוב לודאי שהניקור יהיה שפיר. ממליץ להגיע לניקור למקום איכותי כדי שהסיכוי ל"פספס" את הגוש וליטול ממנו דגימה מייצגת יהיה טוב. ניתן ע"י ד"ר ענת בלנק במרפאתינו באסותא. בהמשך להגיע לבדיקת רופא המטפל בתחום עם התוצאות (ניתן במרפאתי באסותא). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/05/2016 | 17:49 | מאת: לירון

שלום רב, אני בת 28 עברתי us של בלוטת התריס והייתי רוצה לדעת מה אומרות התוצאות. אני קצת חוששת. בלוטת התריס אינה מוגדלת בעלת מבנה אחיד. באונה השמאלית של בלוטת התריס הודגם גוש במימדים של 20 מ"מ על 8 מ"מ, תת הדי, בלתי אחיד סולידי היפרווסקולרי. לא הוגמו בלוטות לימפה מוגדלות לסיכום: גוש סולידי היפרווסקולרי באונה השמאלית של בלוטת התריס, הממצא דורש בירור היסטולוגי. בדיוק בגלל שרשום בירור היסטולןגי אני מפחדת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גוש בגודל 2 סמ ובמרקם זה מחייב באמת ניקור שלו תחת US. בכל מקרה גידולי הבלוטה ניתנים לטיפול וריפוי מלא גם אם הם לא פשירים- אך ברובם הינם שפירים. ממלית לקבוע תור לביופסיה תחת US במקום איכותי כדי לדייק בניקור וכדי לקבל מידע על בלוטות הלימפה ב US. ניתן לקבוע תור ע"י ד"ר בלנק במרפאתינו באסותא- ולקבל תשובה ראשונית במקום (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/05/2016 | 16:42 | מאת: קטי

שלום רב. אני בת 38 מגיל 20 אני סובלת מהיפר של בלוטת תריס.כבר 3 פעמים שתיתי מרקפטיזול.הציאו לי יוד.אבל בדיוק כאשר הייתי צריכה לקבל אותו גיליתי שאני בהריון והתפקוד של הבלוטה הסתדר ועד עכשיו בסדר. אני עושה פעם בכמה שנים אולטרסאונד בלוטת תריס.עשיתי לפני כמה ימים והתשובה הייתה שפחות או יותר הכל תקין אבל התגלתה ציסטה 0.4 שניראת coloid cyst. השאלה שלי האם זה משהו סרטני,והאם זה ממצא שכיח? תודה רבה מראש על התשובה. קטי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה ממצא שפיר ושכיח. מחייב מעקב שנתי בלבד עם US. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/05/2016 | 09:16 | מאת: zohar

אתמול עשיתי אולטראסונד צוואר להלן הממצאים: בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים: אונה ימנית- בגודל 15*16 מ"מ, מרקמו בלתי אחיד עם קשרית אזיקואית בגודל 11*18 ס"מ. אונה שמאלית- בגודל 10*12 מ"מ, מרקמו אחיד. האיסטמוס- ברוחב 3 מ"מ בלוטת הרוק והלימפה תקינות אציין כי אני בתחילת היריון- שבוע 7 אשמח לפענוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג כלל. לגושים מעל 1 סמ ההמלצה הינה לניקור וביופסיה תחת US. ממליץ אם כן לבצע זאת ואז, בהנחה ותקין, לחזור על US ביקורת לאחר ההריון. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר חפץ בבדיקות דם שנערכו אחרי חודש שעברתי ניתוח לכריתה צד ימין בלוטת התריס עקב גידול פפילרי 0.7 מ"מ TSH 1.88 תירוגלובולין TM 44.7 תירוגלובולין AB - קטן מ 20 מה זה אומר? אני ממש בלחץ. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגידול פפילרי בגודל 7ממ אין כל צורך להיכנס ללחץ. טירוגלובולין הינו מדד אמין רק לאחר כריתת תירואיד מלאה וטיפול ביוד רדיואקטיבי. במצבך זה מדד פחות אמין וממליץ להסתמך על US תירואיד לבדיקה האונה השנייה והצוואר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, במשך השנה האחרונה ביצעתי בדיקת PTH INTACT 3 פעמים כחלק מבדיקות דם. התוצאות היו 76, 55, 96 (בחודש שעבר). הסידן בדם היה תקין בכל הבדיקות. רופאת המשפחה מאיצה בי להעמיק בירור בגלל חשש לבעיה ביותרת בלוטת התריס. מה דעתך? עלי לציין שאני סובלת מאוסטיופורוסיס כ- 15 שנה ( אני בת 68). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרמות נראות סה"כ סבירות לגמרי. ממליץ לבצע בדיקת קלציום בשתן 24 שעות וכן לוודא שאין אבני כליה, כיב פפטי, שינויים מנטליים ותלונות אחרות שיכולות לדחוף לכיוון של גידול בפרתירואיד. במידה והכל תקין- אין צורך לדעתי בבירור נוסף מכיוון שממילא אם אין אינדיקציה לניתוח אזי אין צורך בבירור. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/05/2016 | 22:57 | מאת: תרין9

התגלה לי גידול בבלואת התריס יש לי כאבים איומים העצמות הכי מוגבר ודכאון האם יש צורך בניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לומר בשלב זה. יש לבצע US וניקור של הגוש פביופסיה ולהגיע לבדיקה ולהחליט לפי שניהם. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/05/2016 | 14:25 | מאת: אני

אני אחרי שנה וחודשיים מניתוח קרצינומה פפילרית מאז הסידן תמיד מתחת לנורמה וסובלת מהתכווצויות שרירים שמחמירות עם הזמן בעיקר בכפות הרגליים . האנדוקרינולוג אמר לי שאם יש לי התכווצויות אז להגדיל את כמות הסידן אך עדיין סובלת מאוד ואחרי היוד המצב החמיר כל יום נוטלת אלפא די 3 1 מיקרוגרם בנוסף לסידן האם יש סיכוי שאוכל לוותר על כל הכדורים והסידן יחזור להיות תקין גם לאחר תקופה כזאת מהניתוח או שזה לכל החיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אחרי שנה וחודשיים נראה שיהיה צורך להמשיך עם הסידן, למרות שניתן מידי פעם לנסות לרדת מעט במינון ואולי תהיה הפתעה. ממליץ להגיע לרמת סידן תקינה גם אם זה על חשבון מינון גבוה יותר של כדורי סידן. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/05/2016 | 13:39 | מאת: מילי

שלום, אני שבועיים לאחר כריתה של אונה ימין. הכריתה התבצעה בעקבות גילוי של קשרית ענקית כ5 ס"מ ולאחר שני ניקורים שפירים הוחלט לכרות את האונה בכל זאת. בא.ס לפני הניתוח היתה בלוטת לימפה חשודה בצוואר שמאל ( קטנה מאוד 3*6 ממ) אבל לאור העובדה שהיתה בצד הנגדי לקישרית וללא עדות למחלה ממאירה הוחלט לא לנקר אותה. הניתוח עבר בהצלחה האונה הוסרה עם בלוטת לימפה אחת, ואכן כמו שניבאו הניקורים הקישרית הגדולה היתה שפירה וכך גם הלימפה. אבל.... ממצא מקרי מה נקרא... בתוספת מצאו גם 4 ממ של פפילרי שאף אחד לא ראה עד עכשיו... פתולוגיה: follicular adenoma 4.5 cm, completely exciset. remaining lobe shows , papillary microcarcinoma follicular variant measuaring 0.4 cm in its maximal diaameter in addition lymphocytic thyroiditis is seen all resection margins are free of tumor one lymph node free of tumor על פי הכירורגית שניתחה אותי, אני צריכה להיות רגועה הממצא זעיר והוצא בשלמותו מבחינתה אין מקום להתערבות כירורגית נוספת.. ושלחה אותי למעקב אצל האנדו... לי לעומת זאת מאוד קשה להיות רגועה לצערי... אני תוהה אולי גם באונה השנייה מתחבא משהו, אולי באמת יש שם לימפה נגועה? למרות שבא.ס שעשיתי האונה השמאלית היתה נקייה מכל חשד... מצד שני גם אף אחד לא ראה את הפפילרי עד עכשיו... התירובוגלובין שלי לפני הניתוח היה מאוד גבוה כ-2700. סליחה על האריכות... אני לא מליחה להיות רגועה כמו שהכירורגית מאחלת לי... ברור שאני אפגש עם האנדו שלי אבל הית שמחה גם לשמוע את דעתך על זה? האם יש לשקול לכרות אונה שנייה? וכך גם התירובוגלובין יהיה למדד... יוד? או מעקב של א.ס? כמה זמן אחרי הניתוח לעשות את בדיקות הדם? שנראה באמת ירידה בתירובוגלובין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהנחה והאונה השניה אכן תקינה- אין כל צורך בטיפול נוסף. טירוגלובולין משמש בעיקר למעקב אחרי כריתה מלאה ולא במצב כזה. בכל מקרה מומלץ US אחת לחצי שנה ומעקב אנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/05/2016 | 11:38 | מאת: A.T

ד"ר חפץ שלום אני מרגישה לאחרונה נפיחות בקצע הפנימי שיל עצם הבריח, העצם מעט בולטת, כאשר אני לוחצת עליה אני מרגישה עצם, ובלחיצה יש מן הקרנת כאב לכתף, קצה העצם כל כך קרוב לגרון שאני בלחץ אולי זאת לא העצם אלא גוש בבלוטת התריס, על לציין שבבדיקת דם לפני חודשיים תפקוד הבלוטה תקני, האם התיאור שלי אכן יכול להיות גוש ולא נפיחות של העצם?

שלום רב, קשה מאוד לומר ללא בדיקה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר חפץ קרובת משפחתי עברה לפני כחודש ניתוח פאראתירואיד. רמות הסידן הפכו תקינות לחלוטין אך ההפרעות הפסיכולוגיות לא השתפרו וכולנו מודאגים. ידוע לך מנסיונך,האם ההפרעות פסיכולוגיות (דכאון, ישנוניות, חוסר כוז וכדו') אמורות להשתפר בהדרגה לאחר ניתוח שכזה ?? רוב תודות ד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההפרעות הפסיכולוגיות אמורות להשתפר עם ירידת הסידן אך לעיתים יש להמתין מעט יותר. למרות נסיוני בניתוחי פרתירואיד- קליניקה של הפרעות נפשיות משמעותיות אינה שכיחה והנסיון בכך מועט. תחושות של דכאון ותשישות לעיתים עוברות רק לאחר תקופת החלמה ארוכה יותר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/04/2016 | 13:52 | מאת: ורד

דר חפץ שלום אני אמורה לעבור אצלך ניתוח מחר ואני במחזור. האם אפשר לנתח?

שלום רב, אין כל בעיה. בהצלחה וניפגש בבוקר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/04/2016 | 15:02 | מאת: אופיר

בן 46 ללא סרטן תירואיד במשפחה. בבדיקת סיטי נכתב: ממצא לוואי- מוקד מסויד קטן באונה השמאלית של התירואיד- לקורלציה עם us.. עד כמה עלי להיות מודאג...?

שלום רב, לא נשמע מאוד מדאיג. ממליץ לבצע US איכותי של הצוואר ולהמשיך לפי התשובות. במידה ומדובר בממצא לא משמעותי שקטן מ 1 סמ - מעקב בלבד. אם הממצא חשוד או גדול מ 1 סמ ממליץ ניקור שלו תחת US לביופסיה. ניתן לביצוע בזריזות במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464