פענוח אולטראסאונד צוואר+ב. תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/03/2022 | 22:11 | מאת: לי

היי, לפני כחודשיים ביצעתי אולטראסאונד צוואר בלוטות לימפה ובלוטת תריס עקב בלוטת לימפה נימושה בעורף. רושמת כאן את התוצאות = הבדיקה בוצעה בתנוחת ישיבה, כי הנבדקת מקבלת סחרחורות בשכיבה. מידות הבלוטה: בגדר התקין . האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 14 מ"מ האונה השמאלית:העובי 16 מ"מ, הרוחב 13 מ"מ האיסת'מוס : העובי 2,1 מ"מ מירקם הבלוטה: הומוגני ,פרט למוקד ציסטי זעיר באונה ימנית בגודל כ- 3 מ"מ היכול להתאים לציסטה קולואידית זעירה) 1 TIRADS(.זרימת הדם דיפוזית תקינה משני צדדים. נוכחות קשרי לימפה: משני הצדדים נצפו קשרי לימפה בודדים ברוחב תקין, במראהם סונוגרפיים תקינים. בצוואר ימין אחורי הודגם קשר לימפה באורך כ-9 מ"מ, ברוחב תקין, במראהו סונוגרפי תקין. בהשוואה לבדיקה מ - 01/07/2021 הקשר מעט פחת)היה כ- 11 מ"מ(. בלוטות רוק בגודל ומבנה תקין, ללא עדות לממצאים ציסטיים או סולידיים. יש לציין שביצעתי לפני כמעט שנה בדיקות דם ובבלוטת תריס מאוזנת . אך סובלת לעיתים מהזעה בלילה האם יש קשר? ומה זה אומר ציסטה בבלוטת תריס? האם זה מסוכן? משהו שיכול להתפתח לממאיר בעתיד? מהסתכלות באינטרנט הבנתי שלציסטות יש נטיה לגדול עם הזמן ושב5% מהמקרים ציסטה קולואידית יש סיכוי להפוך לממאיר… אשמח לחוות דעתך בנושא תודה רבה

05/03/2022 | 22:12 | מאת: לי

שכחתי לציין את גילי בת 28

...

שלום רב, כפי שכתבתי בשאלה הקודמת.. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)