אולטרסאונד צוואר ובלוטות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/05/2022 | 18:45 | מאת: אפרת

שלום רב, עקב דלקות גרון חוזרות הופניתי ל US. אודה להתייחסות תוצאות בדיקת us צוואר: בלוטות רוק תקינות. מימין צמוד לבלוטה התת ליסתית הודגמה בלוטת לימפה מעט אקוגנית בגודל 1.1 ס"מ. משמאל צמוד לבלוטת הרוק התת לסתית הודגמה בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה בגודל 0.9 ס"מ. מה זה אומר? האם מדאיג? מצריך טיפול או בדיקות נוספות? תודה

שלום רב, הממצא יכול להתאים להגדלת קשרי לימפםה משני לדלקת גרון. יש לחזור לרופא ולבצע US חוזר עוד 6-8 שבועות.בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)