השפעת צילומי שיניים מרובים על בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/02/2022 | 10:36 | מאת: טלי

ד"ר חפץ שלום, אני בת 70, לפני מס' שנים עברתי כריתת בלוטת תריס חלקית מחשש לסרטן. כמו כן , גרתי באזור צ'ירנובל בתקופה שהתרחש שם פיצוץ בכור האטומי. קיבלתי הפניה לביצוע צילום סטאטוס של שיניים, שכולל כ 14 צילומים. מהי רמת הסיכון לבלוטת התריס והאם עדיף לא לעשות. תודה רבה מראש, טל

שלום רב, אין כל בעיה בצילום זה. הקרינה מינימלית- בודאי בהשוואה לקרינה מצרנוביל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)