אנדמה -האם אפשר בלי נתוח

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/04/2022 | 00:57 | מאת: איילה

יש לי קלציום בדם10.8במקום 10.4 יש לי pth 50.6 יש לי אוסטרופורוזיס ככתוב היצרות תעלה ספינלית פלוס שבר תת חריף 4 אל. us בלוטת מגן :ככתוב אחורי ובסמוך לחלק התחתון של אונה ימנית הודגם ממצא היפואקואי הגודל כ 12-8-9 ממ עם גבול חד וסדיר.רושם לזרימת הדם פריפרית ללא הדגמת הסתיידות.הממצא חשוד לבלוטה פרתרואידית מוגדלת -אנדומה. משני הצדדים נצפו קשרי לימפה בודדים ברוחב תקין במראהם סונוגרפי תקין. ויש עוד.אם נחוץ אשלח התשובה במייל בלוטות רוק בגודל ומבנה תקין ללא עדות לממצאים ציסטיים או סולידיים לשקול מיפוי עם mibi דר חפץ היקר.הייתי אצלך פעם דר ליסי לודמילה שלחה אותי אליך.אבל פעם שעברה לא מצאו את הבלוטה בבדיקות. אני בת 75 עייפה מניתוחים.יש לי תסמונת סיוגרן ואחרי נרקוזה מצב הגרון יבש לחלוטין וכואב. אני מקבלת פרוליה פעם בחצי שנה.הפעם אני עוברת טיפול שיניים וההזרקה של הפרולה תידחה. דר רבאו האורטופד אמר לי שאני לא חייבת ניתוח אלא זריקה או טיפול חזק יותר מפרוליה פרוליה או אלקלסטה בעירוי.או משהו אחר. שאלה האם pth 50 -וקלציום 10.8 מצריך נתוח? אין לי חס וחלילה גידול שחייבים להסיר. בתודה ובהוקרה איילה יעקובי .גרה כרגע עם בן זוגי ולכן האי מייל שלו

21/04/2022 | 11:08 | מאת: איילה

שלום לדר חפץ השאלה שלי מופנית אליו .ש לי קלציום בדם10.8במקום 10.4 יש לי pth 50.6 יש לי אוסטרופורוזיס ככתוב היצרות תעלה ספינלית פלוס שבר תת חריף 4 אל. us בלוטת מגן :ככתוב אחורי ובסמוך לחלק התחתון של אונה ימנית הודגם ממצא היפואקואי הגודל כ 12-8-9 ממ עם גבול חד וסדיר.רושם לזרימת הדם פריפרית ללא הדגמת הסתיידות.הממצא חשוד לבלוטה פרתרואידית מוגדלת -אנדומה. משני הצדדים נצפו קשרי לימפה בודדים ברוחב תקין במראהם סונוגרפי תקין. ויש עוד.אם נחוץ אשלח התשובה במייל בלוטות רוק בגודל ומבנה תקין ללא עדות לממצאים ציסטיים או סולידיים לשקול מיפוי עם mibi דר חפץ היקר.הייתי אצלך פעם דר ליסי לודמילה שלחה אותי אליך.אבל פעם שעברה לא מצאו את הבלוטה בבדיקות. אני בת 75 עייפה מניתוחים.יש לי תסמונת סיוגרן ואחרי נרקוזה מצב הגרון יבש לחלוטין וכואב. אני מקבלת פרוליה פעם בחצי שנה.הפעם אני עוברת טיפול שיניים וההזרקה של הפרולה תידחה. דר רבאו האורטופד אמר לי שאני לא חייבת ניתוח אלא זריקה או טיפול חזק יותר מפרוליה פרוליה או אלקלסטה בעירוי.או משהו אחר. שאלה האם pth 50 -וקלציום 10.8 מצריך נתוח? אין לי חס וחלילה גידול שחייבים להסיר. בתודה ובהוקרה איילה יעקובי .גרה כרגע עם בן זוגי ולכן האי מייל שלו

שלום רב, ישנם אינדיקציות יחסיות ואבסולוטיות לכריתת אדנומה של פרתירואיד ואצך האינדיקיה היא אבסולוטין ברדכ שיש אוסטאופורוזיס משמעותית. הטיפול לאוסטאופורוזיס יהיה יעיל הרבה יותר אחרי שנוציא את האדנומה. במידה והמיקום אכן מדוייק- האדנומה יכולה להיכרת תוך כחצי שנה דרך חתך קטן וללא כל כאב. שחרור באותו היום או למחרת. לפני החלטה סופית הייתי מבצע מיפוי מיבי ובמידה והמיקוםם תואם ל US- מתקדם לניתוח שיהיה קרוב לודאי פשוט. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/04/2022 | 21:13 | מאת: איילה

1.מה הסיכונים של הניתוח.נאמר לי צרידות עקב פגיעה במיתרי הקול 2,האם אפשר במקום נתוח אםשר להמשיך ולקבל פרוליה כל חצי שנה או טיפול למשל אקלסטה שזהו טיפול לבניית ולחיזוק העצמות בגוף. אם היה לי בפרותרואיד גידול - זה משהו אחר.-אני בת 75 ולא רוצה לעבור ניתוחים.אבקשך מאוד לבדוק אם אוכל לקבל תרופה שעוזרת לבנות את העצמות ולמנוע ניתוח .תודה רבה.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)