פאראתירואיד וערכי PTH

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/03/2022 | 20:46 | מאת: מעיין

שלום רב, לאחר ניתוח פאראתירואיד לפני חודשיים (וגם כריתת אונה אחת של בלוטת התריס בשל אדנומה. בביופסיה היה ממצא אקראי קטן מאוד ללא קופסית של קרצינומה פפילארית). הוסרו 2 בלוטות מתוך 4 של פאראתירואיד. אחת מהן מוגדלת. ערך pth ירד לאחר הניתוח לערכי הנורמה. מ 74 ל- 27 (ערכים תקינים: 6.5-36.8). כעבור חודשיים עלה שוב ל 41.30. מה משמעות הדבר? שיש עוד בלוטה "חולה"? האם יכול להיות שתוסף סידו או אחת התרופות שנוטלת פוגעות בפאראתירואיד? (רשימת תרפות: קרדילוק, נורווסק, קנדור, סטאטור, אסיוול לעתים, סידן וויטמין D 1000 יחב"ל). תודה רבה, מעיין

שלום רב, ערכי PTH מוגברים הינם שכיחים לאחר כריתת אדנומה של פרתירואיד וייתכנו כתוצאה מיצירת עמידות להורמון. במידה והסידן תקין אין כל צורך בטיפול אלא מעקב בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)