אןלטראסונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/06/2022 | 09:12 | מאת: אור

היי ביצעתי אולטראסאונד בצוואר אונה ימנית: לא מוגדלת, קשר 0.5 סמ ,עם מרקם לא אחיד , היפו ווסקולרי, גבול לא סדיר . אונה השמאלית : לא מוגדלת , מוקד דומה בגודל 0.9 סמ ,מתחת לאונה קשר זעיר 0.3. לסיכום : Tirads 4a ממליץ על המשך בירור על ידי ניקור אבחנתי משתי אונות חשד ל lt pta ממליץ על קורולציה עם תוצאות מעבדה מימצא חריג המדווח לרופא. להבנתי למרות שהקשרים קטנים גבולות ומרקם לא אחיד מחייבים fna . שנכנסתי להוציא את ההפניות מהאפליקציה ולקבוע תורים , התברר לי שהרופא הוציאה לי הפניה לאנדרוקינולגיה אונקולוגית (?) מה פיספסתי ? אונקולוגיה זה לא מחלקה לטיפול בסרטן ? לפני תוצאות ה fna הוציאה לי הפניה ? האם הסיכום של האולטראסאונד באמת גרוע כל כך?

שלום רב, ה US לא מדאיג. הממצאים קטנים ומה שלא יהיו הם ניתנים לטיפול בקלות. ניתן להגיע לאנדוקרינוןלוגית מומחית לנושא במרפאתינו בא.ר.ם. (037645464) ולהתקבל תוך ימים לבדיקה (פרטית). במקביל ניתן לתאם באותו מספר תור לניקור תחת US של הגושים. מומלץ לבצע בדיקת דם לרמת סידן ו PTH לפני הביקור אצל אנדוקרינולוג (לבקש מרופא המשפחה את הבדיקות). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)