פענוח אולטרא סאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/06/2022 | 22:39 | מאת: ישראל

שלו' וברכה, לאחרונה אימי בת 68 מאוד מבולבלת. אושפזה בעין כרם ואמרו שיש לה סידן מאוד גבוה 5.2 ומלחים נמוכים כנראה בעיה ביותרת בלוטת התריס. נתנו לה זריקה שעוזרת לשבועיים לאזן את הסידן. עדיין מאוד מבולבלת. שלחו אותנו לאולטרא סאונד ביום חמישי ולהלן התוצאות. רציתי פיענוח, תודה רבה צילומים שבוצעו: אולטראסאונד בלוטת התריס >>> פענוח רדיולוג: עובי האיסטמוס 5 ממ. אונה ימנית במימדים 15*14*40 ממ. הודגמו קשריות הפואקואיות זעירות. הודגמה קשרית מעורבת 14*10 ממ (עם הסתיידויות)בולטת מחוץ לאונה- TIRADS6. אונה שמאלית במימדים 14*15*40 ממ. הודגמו קשריות הפואקואיות זעירות. בעומק האונה הודגמה קשרית מעורבת עם הסתיידויות 4*5 ממ -TIRADS3 לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בשרשרת הגוגולרית דו-צדדי. בלוטות הרוק התת ליסתיות במרקם מעט לא סדיר. חתום על ידי דר. סקוט פילדס בתאריך 02/06/2022 00:00

שלום רב, התשובה הינה תקינה למדיי אך לא מאבחנת את בלוטת יותרת התריס הפתולוגית. ממליץ להגיע ליעוץ אנדוקרינולוג- ניתן ע"י ד"ר סרברו במרפאתינו בארם (03-7645464) בהקדם. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)