פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
1086 הודעות
1054 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/02/2018 | 18:06 | מאת: ל

שלום אני בת 46, עברתי לפני שבועיים שלוש ניתוח פארתרואיד להסרת אדנומה ומאז אני צרודה למרות שקצת ישתפר הקול. אך יש נפיחות בצוואר שנראית כמו בלון. מעל הצלקת ושטפי דם בחזה. האם הנפיחות תרד בהמשך.... יום טוב והרבה בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול לקרות אחרי ניתוח. יש להגיע לבדיקת הרופא המנתח בהקדם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום בסוף שבוע הבא אפגש עם המנתח להתייעצות מקווה שהצרידות והנפיחות בצוואר תשתפר

18/02/2018 | 19:28 | מאת: דוריס

בבדיקת us צוואר נמסרה התשובה הבאה: אונה שמאלית תקינה. אונה ימנית בגודל תקין, מודגם קשר מעורב, בעל גבולות חדים בגודל 10*12 מ"מ, בקוטב התחתון. הדגמה תקינה של בלוטות הרוק, לא הודגמו בלוטות לימפה. אודה מאוד על הסבר ברור בנוגע לאונה הימנית. מה פירוש ממצא זה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גושים בתירואיד שכיחים מאוד ורובם המוחלט שפירים. בגודל זה מומלץ בירור ע"י US וביופסיה של הגוש באמצעות מחט עדינה. במידה והממצא שפיר כצפוי- אזי ניתן להסתפק במעקב בלבד. ממליץ לבצע את הניקור במרפאתינו באסותא שם מבוצע בזמינות גבוה וע"י מיטב הרופאים. התשובות הראשוניות ניתנות במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/02/2018 | 20:01 | מאת: ח

ערב טוב אני בת 46 - השבוע ביום ראשון עברתי ניתוח פראתרואיד להסרת האדנומה בבלוטת יותרת התריס. היה מאד קשה. ומאז אני צרודה וקצת הצוואר נפוח האם הקול יחזור בהקדם והנפיחות תרד לדעתך. כמובן ביום שני יש לי ביקורת אצל הרופא המנתח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תיאלצי להמתין לבדיקת המנתח. תלוי מאוד מה היה בדיוק בניתוח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/02/2018 | 19:17 | מאת: לילי

שלום ! מאוד מבקשת להסביר מה משמעות התוצאה : אונה שמאלית בגודל 0.9x4.5 ס"מ באספקט המדיאלי הודגם גוש בגודל 0.6 מעט אקוגני עם מוקדים מסוידים בתוכו, יציב מבדיקה קודמת מ12/2016-. באספקט הלטרלי הודגם גוש בסמיכות מעורבת בגודל 1 ס"מ בהשוואה עם בדיקה קודמת דופן יותר מעובה עם זרימה קלושה בתוכו. איסטמוס ברוחב תקין. לאורך כלי דם הגדולים משמאל הודגמו בלוטות לימפה הגדולה כ 0.4x 2 ס"מ, יציבות. מימין - ללא עדות לבלוטות לימפה פתולוגיות. בלוטות תתלסתניות תקינות. להתאמה קלינית. מאוד מודאגת. אבקש התייחסות בהקדם האפשרי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מאוד מדאיג. ממליץ לבצע US איכותי הן כדי לוודא שבלוטות הלימפה הינן חסרות משמעות והן כדי לבצע ביופסיה לגוש בגודל 1 סמ בבלוטת המגן. ניתן לבצע את שניהם במרפאתינו בזמינות גבוהה וע"H מיטב הרופאים. תשובות ראשוניות במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אני בת 46 . תוצאות בדיקות הדם גילו פעולה מוגברת של בלוטת התריס. באולטרסאונד התגלה: אונה מימין AP בגודל 0.1*5.1*5.2 ס"מ. גודל ומרקם תקין. הודגמה קישרית סולידית כ- 5.0 ס"מ . הודגמה קישרית נוספת בקוטר כ- 8.0 ס"מ. זרימת דם מוגברת בבלוטה. איסטמוס אינו מעובה. אונה משמאל AP בגודל 0.1*8.1*4.2 ס"מ. גודל ומרקם תקין. הודגמה קישרית היפואקוגנית בקוטר כ- 7.0 ס"מ. זרימת דם מוגברת בבלוטה. ללא לימפואדנופטיה צווארית חשודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשריות בגודל זה מחייבות ניקור שלהן לביופסיה. האם אכן מדובר ב 5-8סמ ולא ממ?? ניתן לבצע US איכותי וניקור במידה הצורך במקום במרפאתינו באסותא בזמינות גבוהה וע"י מיטב הרופאים. תוצאות ראשוניות ניתנות במקום. (03-7645464) בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/02/2018 | 17:45 | מאת: חנה ניצן

אני בת 67 ובבדיקה עכשוית של הבלוטה ישנם ממצאים חדשים ביחס לבדיקה קודמת שנעשתה לפני 7 שנים (שנתוניה מצויינים בסוגריים) : אונה ימנית:גודלה 1.5*1.7: הודגמו מס' קשריות בעלות אקוגניות שונה,שהגדולה שבינהן ממוקמת באספקט תחתחון אחורי של האונה בקוטר של 1.3 ס"מ(בקודמת 0.8) במנח לונגיטודינלי,נצפתה זרימה בתוכה. אונה שמאלית: גודלה 1.3*1.5 :קשרית סולידית קטנה בקוטר כ0.3 (בקודמת עד כ0.8) איסטמוס לא מעובה. בשרשראות צוואריות: מס' בלוטות לימפה באורך עד כ 1.0 ס"מ מימין ו 1.8 ס"מ משמאל בעלות מבנה תקין.(לעומת בקודמת: לא נצפו קשרי לימפה מוגדליים או פתולוגיים)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנה קשרית באונה הימנית של גדלה מעט. בגודל מעל 1 סמ ובנוכחות של גדילה- מומלץ לבצע ניקור של הבלוטה לביופסיה. ניתן לבצעה בא.ר.ם. שם מבוצעת ע"י מיטב הרופאים והתשובה הציטולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/02/2018 | 15:13 | מאת: משי

היי..אני אמורה לקבל את הכדור יוד בעוד מספר ימים..רציתי לדעת מה גודלו של הכדור יוד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. למיטב ידיעתי כטבליה רגילה. יש לשאול את האונקולוג המטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/02/2018 | 18:44 | מאת: סיון

שלום ד"ר אבי חפץ עברתי ב 2016 כריתה של צד ימין בלוטת התריס עקב גידול פפלרי צד שמאל נשאר למעקב פעם בחצי שנה ידוע שיש שם קשר 0.7 מ"מ קיבלתי תוצאות US שביצעתי כחלק ממעקב ורשום: אונה שמאלית בגודל תקין, מרקם בלתי אחיד , הודגם קשר היפואקוגני בחלקו ציסטי, בחלקו סולידי ,גבולות מטושטשי ומעט ווסקולרי בהיקף בגודל כ 8.0 x 1.1 ס"מ. האם יש סיבה לדאגה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אין סיבה לדאגה אך יש לבצע us איכותי של הצוואר. במידה והקשר גדל מעל 1סמ אז מומלץ ניקור שלו לביופסיה. ממליץ לבצע במרפאתינו בא.ר.ם. שם מתבצע ע"י רופאים מובילים בתחום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב בעלי , בן 36 , עבר כריתה של אונה מאחר והיה גידול בגודל 4.5 ס"מ. בבדיקות קודמות נמצא כי הגידול שפיר אך לאחר הניתוח , בבדיקת הביופסיה נמצא כי הגידול סרטני מסוג פאפילרי. היינו אצל 3 רופאים לקבלת הסבר וחוו"ד לגבי הסרת האונה השנייה. שניים מהם הסבירו את הסיכונים אך בשורה התחתונה הוסבר כי יש גם אופציה לא לבצע ניתוח נוסף ולעקוב. הוסבר לנו גם על הסיכונים בניתוח חוזר מבחינת מיתרי הקול. ועדיין, יש לי מס' שאלות: 1. האם קיימת סכנה של איבוד הקול לחלוטין בניתוח חוזר? אם כן , האם מדובר בסיכוי גדול? 2. במידה ומחליטים להמשיך לעקוב ולא לבצע כעת את הניתוח : אם בבדיקת אולטרסאונד רואים כי האונה השנייה "נקייה" האם עדיין ייתכן שיהיו גרורות במקום אחר בגוף? 3. במידה ויש גרורות של הסרטן הספציפי הזה, לצורך הדוגמה בבלוטת הלימפה, האם גם אז הטיפול הוא ביוד ?(ידוע לי שיש לכרות את הבלוטה באופן מלא לפני הטיפול ביוד רדיואקטיבי, רק רוצה להבין מה המשמעות הטיפולית מבחינת סרטן בלוטת התריס מסוג פאפילארי ששולח גרורות אל מחוץ לבלוטת התריס) תודה מראש סיון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בגידול בגודל זה ובמיוחד בגברים רוב המנתחים ימליצו על כריתת האונה הנגדית כדי לאפשר טיפול ביוד רדיואקטיבי. זו בוודאי הגישה הבטוחה ביותר. חשובים פרמטרים נוספים פתולוגיים וקליניים ןגם הממצא הניתוחי. לגבי מיתרי הקול- אם לא נפגע המיתר בצד שנותח אז הסיכון הינו לצרידות ולא אובדן קול מלא. אם נפגע העצב בניתוח- הייתי ממתין ןנותן לא לחזור לתפקוד לפני הניתוח (בהנחה ולא נערת בניתוח). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/02/2018 | 10:49 | מאת: נמרוד

יש לי בעיה כבר דנתיים וחצי. התחילה לי עייפות חשבו שזה בלוטת התריס היתה גבולית וגילו שני נודולים. נתנו לי 50מג יוטירוקס. הסבירו שזה מהבלוטה במח בגלל בדיקת הורמוני ה t3 t4 אבל לא יכלו להמשיך בברור בגלל רגישות ליוד. אחרי הר ה זמן זזה הלך והתדרדר העלתי השערה בהעדר כל ממצא אחר, שזה אולי טסטוסטרון. אבל לא היו לי כל סימנים בעייתי בתפקוד מיני או זיקפה העיפות בלבד ולא של דכאון אלא ירידה באנרגיה ועליה. בבדיקה מצאו 6 טסטוסטרון שהבבול התחתון 8. שאלתי האם לא יתכן שיש איזה בעיה או גידול בבולוטת במח? ופשוט לא מכוונים נכון באבחון? איזה בדיקה צריך לעשות לשלול זאת. mri / ct. אני אודה אם תוכלי לשקול את בעיתי לאור נסיונך. תודה במידת הצורך אפילו אעשה זאת באופן פרטי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הנושא אינו בתחום הפורום. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אני במעקב של 4 שנים על קשריות בבלוטת התריס. עשיתי השבוע אולטראסאונד ונמצאו 2 קשריות. אחת באונה הימנית במראה אובלי במרקם סולידי מעט היפואקואי בקוטר 11 מ"מ (יש לציין שבקשרית זו עשיתי ביופסיה לפני שנתיים כשהייתה 9 מ"מ ויצא שפיר) והקשרית השנייה מצד שמאל, אובלי במרקם מעט איפוקואי עם הסתידויות מוקדיות במידות 7 מ"מ כפול 3 מ"מ. גודלי שתי הקשריות לא גדלו משנה שעברה והרופאה אמרה שהכל תקין. אבל נכנסתי לאינטרנט להבין את המונחים היפואקואי, הסתיידויות מוקדיות ואובלי ונבהלתי כי ראיתי שאלה הן קשריות עם מראה שיותר נוטה לממאירות. ניגשתי שוב לרופאה שתסביר לי את המונחים והיא איננה רוצה לענות במענה שהכל בסדר. האם יש לי מה לדאוג בדבר המונחים האלה? האם המראה הסונגרפי הזה מדאיג? האם יש סיכוי שהקשריות ייגדלו ותהפוכנה לסרטניות בעקבות המראה הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קשרים בגודל זה אינם מדאיגים. הייי ממליץ us איכותי יותר כפי שציינתי במרפאתינו בא.ר.ם. (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר אבי חפץ הבנתי שקשריות בגודל זה אינן מדאיגות אבל כוונת שאלתי הייתה האם יש סיכוי רב יותר שקשריות אלה ייגדלו לאור ההסתידויות והמראה ההיפואקואי? האם מראה זה משפיע על גדילתן? כי אף פעם הקשריות לא היו נראות כך והן כבר לפחות 3 שנים. תודה מראש שרון

שלום אני במעקב של 4 שנים על קשריות בבלוטת התריס. עשיתי השבוע אולטראסאונד ונמצאו 2 קשריות. אחת באונה הימנית במראה אובלי במרקם סולידי מעט היפואקואי בקוטר 11 מ"מ (יש לציין שבקשרית זו עשיתי ביופסיה לפני שנתיים כשהייתה 9 מ"מ ויצא שפיר) והקשרית השנייה מצד שמאל, אובלי במרקם מעט איפוקואי עם הסתידויות מוקדיות במידות 7 מ"מ כפול 3 מ"מ. גודלי שתי הקשריות לא גדלו משנה שעברה והרופאה אמרה שהכל תקין. אבל נכנסתי לאינטרנט להבין את המונחים היפואקואי, הסתיידויות ואובלי ונבהלתי כי ראיתי שאלה הן קשריות עם מראה שיותר נוטה לממאירות. ניגשתי שוב לרופאה שתסביר לי את המונחים והיא איננה רוצה לענות במענה שהכל בסדר. האם יש לי מה לדאוג בדבר המונחים האלה? האם המראה הסונגרפי הזה מדאיג? האם יש סיכוי שהקשריות ייגדלו ותהפוכנה לסרטניות בעקבות המראה הזה?

המשך לשאלתי: כתוב הסתיידויות מוקדיות ומירקם היפואקואי ואובלי אלה המונחים שמלחיצים אותי ובמיוחד שמופיעים בשתי הקשריות כשאחת מהן בגודל 11 ס"מ

שלום רב. נא ראה תשובתי הקודמת. לשקול us נוסף. דר אבי חפץ.

שלום לכבודך . נתגלה אצל אמי שנת 1978 גידול פוליקורלי בבלוטת התריס ( אז אמרו לה שזה גידול פוליקורלי שפיר ) . שנת 85 הסירו לה ( בבי"ח רמב"ם ) כל הבלוטה ( שתי האונות ) והתחילה לקבל תרופת התירוקסין ונקבע דאז שאין אצלה ממאירות . בשנת 93 נקבע שהמחלה חזרה – עשו לה מיפוי ביוד לכל גופה - קיבלה 200 קירי יוד למיפוי גרורות - וטופלה בבלוטה באבלציה ביוד במינון 30 מליקירי וכמובן המשיכה לקבל התרופה עד יום זה . שאלתי לכבודך האם גידול זה בדגש לסוג וטיב הטיפול בו – ביוד רדיו אקטיבי - יסווג גידול פוליקורלי שפיר או ממאיר . והאם לו היה שפיר - בשנת 1978 – יש סיכוי שהפך לממאיר שנת 1993 לכן טופל באבלציה ביוד . תודה מראש לכבודך ד"ר .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לעיתים קשה לקבוע כי גידול פוליקולרי הינו ממאיר ורק כשנוא מתפשט מאבחנים זאת. במקרה כזה יוד רדיואקטיבי הינו טיפול הבחירה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

23/01/2018 | 12:07 | מאת: הדר

שלום רב. אני נמצאת במעקב כבר כמה שנים עקב 2 ציסטות ממשני צידי בלוטת התריס. אני בת 34 שילדתי בשנה האחרונה . להלן תשובות המעקב האחרון שעשיתי . האם יש מקום לדאגה ? האם צריכה להסיר את הבלטה שגדלה ? להלן תשובת ה US: אונות התירואיד הודגמו בגודל .הדגמו ציסטות על פני שתי אונות - מימין - עד 1,3 ס"ם /עם מחיצה/ - הגדלה קלה בהשוואה ל 2015- מומלץ מעקב משמאל - עד- 0,2 ס"ם לא הודגמו קשריות באונות התירואיד. איסטמוס בגודל ו מרקם תקין בבדיקת דופלר זרימת הדם בגדר הנורמה US צווארי ============== בצוואר לא נצפו קשרי לימפה מוגדלים או פתולוגיים מחכה לתשובתך תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראו תשובתי בפורום גידולי ראש צוואר . בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/01/2018 | 06:56 | מאת: אמיר

בכל המידע ברשת לא הצלחתי להבין מה הסיבה להווצרות קשריות בבלוטת התריס ובכלל, והאם יש דרך למנוע אותם. ליקופאן הוא חומר שיכול לעזור בגדילתם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגורמים היחידים המשמעותיים שמשפיעים על הופעת נגעים בבלוטת התירואיד הינם חשיפה לקרינה משמעותית (נוסח צ'רנוביל) ודיאטה חסרת יוד (שלא רלבנטי לארץ). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/01/2018 | 18:12 | מאת: דוד

יש לי נודלים בבלוטת התריס מספר שנים מעקב באולטראסאונד. אחרי fna תקין לפני 3 שנים. יש לי בלוטות שחי מעט נפוחות. שאלתי מה הבדיקה העדיפה לאבחון ןלמעקב של בלוטות השחי? סיטי או אולטראסטונד בהקשר לגילוי סרטן. אציין אני גם במעקב ריאות פחות קרינה 3 שנים בגלל קשרית בריאה תחתית 5 ממ ואז גם רואים בית בלוטות שחי, האם זה מספק או לגשת לאולטראסואנד בית שחי? זה יגלה משהו נוסף חיוני לאבחון? תודה אני בן 50 בריא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע ש US הינו המועדף. ממליץ להתייעץ עם כירורג כללי שגם יבדוק את בתי השחי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/01/2018 | 13:12 | מאת: קשרית בבלוטת המגן

שלום.אני בת 61.לפני כ-3 שנים,בגלל תלונות שמתאימות ליתר פעילות, הופניתי ע"י רופא המשפחה(שהוא גם מומחה לאנדוקרינולוגיה) ל-us של בלוטת המגן. התוצאה היתה:קשרית בצד ימין 1*3 ס"מ .הופניתי ל-FNA שתשובתו היתה: שפיר. הייתי במעקב וה-us מחודש 11/17 הראה שהקשרית בגודל 1.7*3.6 מוגדרת היטב ללא סיד.בלוטות הרוק והלימפה תקינות. לגבי רמת TSH- בתחילת המעקב היה בתוך הנורמה(1.1) ,אך בהמשך היה בגבול התחתון (0.6, 0.44) ,ובשנה אחרונה נמוכות מאד (0.17 , 0.04 ) הורמוני התריס T3 T4 -עדיין בתוך הנורמה. (T3 האחרון היה 6.2) אני רוצה לציין שהתופעות עליהן התלוננתי בעבר אינן קבועות. רוב הזמן מרגישה טוב. שאלתי היא: מה דעתך ,האם רק להמשיך במעקב או שיש לנקוט בפעולות נוספות? תודה רבה, שירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רושם שהקשרית גדלה בכ 20%. מחייב התייחסות למרות שעדיין סביר שהינה שפירה. הייתי ממליץ בדיקה כולל מישוש הגוש וניקור נוסף לביופסיה. גם הבדיקה חשובה ביותר ובגוש שנמוש נוקשה וחשוד שגדל- מבחינתי יש אינדיסקציה לכריתתו בהנחה וה US היו מדוייקים. בכל מקרה הייתי ממליץ להתחיל בניקור חוזר.ניתן לביצוע בזריזות במרפאתינו באסותא ע"י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

.תירואיד ס /המגן בלוטות /התריס * ברור א.א.בגרון ג לתחושת חנק . * בלוטת התריס ========= מוגדלת ,השמאלית בעיקר על חשבון האונה . . מ"מ 16*15 - אונה ימנית כ . מ"מ 25*24 - אונה שמאלית מוגדלת כ מרקם הטרוגני ונודולרי באופן דיפוזי . אונה שמאלית תפוסה ע"אקוגנית י קשרית הטרוגנית בעיקר , מ"מ .וסקולריזציה 43*20 בגודל כ ללא הסתיידויות ועם היקפית . איסטמוס הודגם תקין . ללא עדות להיפרהמיה על פי דופלר . בלוטות רוק תת-תקינות לסתיות הודגמו . לא הודגמה לימפאדנופאטיה בצוואר הקדמי . המלצות : סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: . 1.בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה השמאלית ,ונודולרית הטרוגנית ,ל ) אולי chronic thyroiditis ייתכן מתאימה hashimoto ( 2.תהליך גדול באונה שמאלית של בלוטת התריס ,ל .ACR TIRADS 3 תודה על התשובה.. אם הגוש שפיר... 1.מה הטיפול ? 2.אפשר בלי בדיקה FNA ...אפשר רק מעקב ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגושים בגודל מעל 1 סמ, ובודאי בגוש כמו זה, מומלץ ניקור של הגוש לביופסיה. הניקור נעשה עם מחט עדינה והינו פשוט למדיי. ניתן לביצוע בזריזות במרפאתינו באסותא ע"י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/12/2017 | 23:57 | מאת: נחמי מירושלים

תוספת פרטים חשובים להשלמת התמונה למיל קודם אני בת 58 תוצאות קלסיום סרום 11.40 pth 64.90 יש אוסטאופורזיס - (אבל יש אוסטאופורזיס במשפחה ולאחיותי) תודה נחמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שכתבתי לעיל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/12/2017 | 23:27 | מאת: נחמי מירושלים

לדר' אבי חפץ בבקשה להסבר לתוצאות בדיקת סי טי בלוטות פאראתירואיד וכן התירואיד תהליך סגלגל בקוטר כ-7 על 15 ממ העובר האדרה עורקית חזקה ומתאים לפראתירואיד אדנומה אקטופית מודגם באיזור פאראורטברלי ימני מאחורי אונה ימנית של התירואיד. התירואיד אטרופי נא קורלציה לתת תפקוד הבלוטה / האשימוטו. אונה שמאלית קטנה מאוד ואונה ימנית מראה נודולרי עם הסתיידויות עדינות מומלצת הערכה סונוגרפית ושקילת ביצוע fna אני אסביר קצת על הרקע הכללי הבריאותי לפני 20 שנה עברתי טיפול ביוד עקב פעילות יתר של בלוטת התריס ע"י טיפול זה נכנסתי לתת פעילות -ולוקחת אלטרוקסין , ואני מאוזנת בצורה טובה בשנה האחרונה אובחן קלציום בדם ובשתן גבוהים מהנורמה ובדיקת pth גבוהה עקב תוצאות הללו התחלנו בביצוע בדיקות ברשותך אשמח לתשובה מה דעתך על התמונה אני מבקשת שתשלח לי את התשובה למיל שציינתי למעלה שלא ילך לאיבוד כי חוות דעתך חשובה לי מאוד האם לחשוב על ניתוח ומה הדחיפות של הנושא תודה רבה נחמי מירושלים 052-7628310

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם שני מצבים שנצפים בבדיקות: 1. פעילות יתר של הפרתירואיד שגורמת לעליית הקלציום בבדם ובשתן. מצב זה מחייב ניתוח בנסיבות מסויימות ויש לבדוק אותן (כגון צפיפות עצמות, רמת הקלציום בדם ובשתן, אבני כליות ועוד..) 2 ממצא בבלוטת התירואיד שבעטיו מומלץ ראשית US וע"פ הצורך ניקור. ממליץ להגיע למרפאתינו לייעוץ. לפי כן ניתן לבצע US איכותי של הצוואר ע"י רופאים מובילים בארץ ולהיכנס אליי כבר עם התשובה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/12/2017 | 01:34 | מאת: סקרנית

א.תירואיד ס /המגן בלוטות /התריס * ברור א.א.בגרון ג לתחושת חנק . * בלוטת התריס ========= מוגדלת ,השמאלית בעיקר על חשבון האונה . . מ"מ 16*15 - אונה ימנית כ . מ"מ 25*24 - אונה שמאלית מוגדלת כ מרקם הטרוגני ונודולרי באופן דיפוזי . אונה שמאלית תפוסה ע"אקוגנית י קשרית הטרוגנית בעיקר , מ"מ .וסקולריזציה 43*20 בגודל כ ללא הסתיידויות ועם היקפית . איסטמוס הודגם תקין . ללא עדות להיפרהמיה על פי דופלר . בלוטות רוק תת-תקינות לסתיות הודגמו . לא הודגמה לימפאדנופאטיה בצוואר הקדמי . המלצות : סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: . 1.בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה השמאלית ,ונודולרית הטרוגנית ,ל ) אולי chronic thyroiditis ייתכן מתאימה hashimoto ( 2.תהליך גדול באונה שמאלית של בלוטת התריס ,ל .ACR TIRADS 3 מה אומר כל זה בבקשה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה אומר שיש גוש גדול באונה שמאלית של התירואיד שאינו מאוד חשוד אך מחייב בירור נוסף שהוא ניקור שלו לביופסיה תחת US. יש לזכור שמרביתם המוחלט של הגושים האלו שפיר וגם לאחרים הטיפול יעיל וקל. ממליץ לפנות למרפתינו באסותא לניקור מהיר ותשובות ראשוניות במקום ע"י רופאים מובילים בארץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה על התשובה.. אם הגוש שפיר... 1.מה הטיפול ? 2.אפשר בלי בדיקה FNA ...אפשר רק מעקב ??

06/06/2019 | 09:33 | מאת: מזל

היי , אתמול 05.06.19 עברתי אולטרסאונד צוואר בעקבות תלונה כי יצא ולא מהיום בלוטה אשר נמצאת מאחורי אוזן ימין ונפיחות לאורך הצוואר בצד עם מדי פעם כאבים וצריבות. קיבלתי כבר היום 06.06.19 תשובה שאומר כי.... הודגמו קשרי לימפה מעט מוגדלים בגודל מירבי 0.5*ס"מ 1.3 הגדול משמאל במראה סונוגרפי שפיר. בנוסף רשום.... מאחורי אוזן ימין בשכבה התת עורית הודגם קשר לימפה בגודל 0.3 ס"מ 1.0 מראה סונוגרפי שפיר. Tirads 1 מה אומר בבקשה התוצאה הזו?? תודה על המענה🙏🙏🙏

25/12/2017 | 18:21 | מאת: דינה

שלום דוקטור! קודם כל תודה רבה על תשובתך הקודמת.אני פניתי אליך לגבי בני חייל בן 21. רק היום קיבלתי לידיים את התוצאה של אולטרסאונד ושם כתוב: בלוטת מגן בגודל תקין.מרקמה מעט גס.שתי אונות היפרווסקולריות.אין בלוטות לימפה מוגדלות. כמו שכבר ציינתי במאי 2017 נעשו בדיקות דם כולל TSH וזה היה תקין. מהי משמעות התוצאות הללו?בתודה מראש ובברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבחינתי הבדיקה תקינה. למעקב אנדוקריני. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, בת 29, תת פעילות בלוטת התריס אובחנה לפני 4 שנים נוטלת 350 מ"ג שבועי של סינטוריד מאוזנת לרוב על הסף התחתון 0.8 לפני חודש עלה הTSH ל20 - עקב סטרס ולחץ - שבוע לפני החתונה שלי הרופא המליץ להשאיר אותו מינון ולתת לסטרס לעבור תוך שבועיים אכן ירד ל11 וממשיכה רגיל עשיתי אולטרסאונד בלוטת המגן+צוואר לפני שבוע אונה ימנית 4.6*1.7*2.2 ס"מ גודל רגיל. מרקם בלתי אחיד. מגורגר עם זרימת דם מוגברת מאוד אונה שמאלית 4.5*1.7*1.5 ס"מ בגודל רגיל. מרקם בלתי אחיד. מגורגר עם זרימת דם מוגברת מאוד. בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס תקינות דוצ קשריות לימפה לא הודגמו קישריות מוגדלות פתלוגיות בצוואר דוצ מתאים להשימוטו באולורסאונד קודם ב2015 אכן היה מרקם דיפוזי מגורגר אך ללא זרימת דם מוגברת. מה הכוונה בזרימת דם מוגברת? על מה זה מצביע? האם יכול להיות בעקבות סטרס? האם ניתן לטפל בהשימוטו? האם יכול להעלם? מעוניינת להכנס להריון בקרוב, מה המשמעות מבחינתי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השימוטו זו מחלה שמשפיעה על מבנה הבלוטה עקב נוגדנים שהגוף מייצר נגדה. זה מחלה שלא תחלוף אך תחת טיפול ביוטירוקס אין לה משמעות רבה. יש לבצע US שנתי למעקב ובדיקת אנדוקרינולוד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/12/2017 | 00:00 | מאת: שירן

שלום דוקטור יש לי כמה שאלות האם שיעול וכאב בזמן שיעול באיזור הגרון צד שמאל מעיד חלילה על סרטן? מרגיש לי התקררות התחיל לי בהתחלה כליחה ואז צריבה בגרון ונמשך לגירוי ושיעול נבחי שבא בהתקפים.. שאני נוגעת באיזור הגרון הצאוור יש לי כל מיני גבשושיות יש לי מזה כ4 5 שנים בלוטת לימפה מתחת ללסת כזה קטנה שבדקתי בעבר ואמר הרופא שזה בלוטה תגובתית לזיהום או משהו מאז עד היום היא לא נעלמה לפני כשנה ומשהו גדלה לי בלוטת לימפה בצאוור צד ימין שגם בדקתי ואמר לי שהיא תגובתית באותו הזמן זה היה סמוך לזה שהיה לי בעיות עם שיני בינה תחתונות ועברתי עקירות כי היה לי מורסה ודלקת.. אממ מזה שנים מאז שאני בעצם זוכרת את עצמי נדמה שצד שמאל שלי בצאוור שנוגעים יותר בעייתי זה מתבטא בכאבים וחוסר נוחות כאב כזה איפה חיבור עצם הבריח מתחת לגרון אני ממש בחרדות האם עליי לדאוג? אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי ושחלות פוליצסטיות עשיתי בדיקות דם אשר הראה שכדוריות אדומות ולבנות תקינות וגם בלוטת התריס נמצאה תקינה אני בת 25 ומאוד מודאגת האם בדיקת רופא כמוך שיבדוק לי את הצאוור תספיק לשלול גורמים חשודים? בירור להמשך us צאוור זה רק אם יש סיבה לבירור? והאם כאב באיזור הרגל שמאל ומפשעה כזה מערב את איזור איבר המין השמאלי וכאב בבית שחי שמאל מצביע על חלילה סרטן הלימפה? אני ממש מודאגת אשמח אם תוכל לעזור לי ולבדוק אותי אפשר להגיע אלייך לבדיקה אשמח אם תתיחס לשאלותיי ברצינות אני מטבעי טיפוס חרדתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מציע להרגיע ולגשת לבדיקת רופא משפחה. אין צורך כעת ביותר מזה והתלונות אינן מחשידות באופן משמעותי לכל גידול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/12/2017 | 22:19 | מאת: יערה

שלום רב, לפני כחצי שנה, בעקבות נפיחות בצוואר התגלו אצלי נודולים בבלוטת התריס. בבדיקות דם: TSH - 2.72 , TPO Ab - 244. בבדיקת אולטרסאונד: אונה ימנית - הודגם קשר מעורב סולידי עם אזורים נוזליים בגודל 3.3*1.7 ס"מ עם זרימת דם בתוכו וזרימת דם היקפית. אונה שמאלית - הודגמו קשריות עד קוטר 2 ס"מ (הערה שלי: כנראה קשר סולידי בקוטר 2 ס״מ וקשר סולידי נוסף בקוטר 1 ס״מ). תשובה מבדיקת FNA בה נדגמו נודול מאונה ימין ונודול בקוטר 2 ס״מ מאונה שמאל: Consistent with benign follicular nodule, Bethesda 2 למיטב הבנתי בדיקת FNA לא מסוגלת להגדיר גידול פוליקולרי כשפיר או ממאיר אלא להצביע על רמת חשד בלבד ויש לקחת בחשבון גם נתונים נוספים. רופא המשפחה מתייחס אל התשובה כשפיר באופן מוחלט. כך גם כירורג אא״ג שאמר שאין לי נודול פוליקולרי ואני פשוט לא הבנתי את מה שקראתי. עבור שניהם הנוגדנים אינם רלוונטים ולא מצריכים התייחסות, וכך גם גודלם של הנודולים והמאפיינים שלהם. אציין שיש לי סימפטמים של תת פעילות של הבלוטה אולם רופא המשפחה ואנדוקרינולוג לא מכירים בהם כל זמן שה-TSH שלי בתוך הנורמה (וגם לא מציעם הסבר חלופי או טיפול). האם לדעתך עלי להסתפק בתשובות שקיבלתי או מוטב שאפנה לייעוץ נוסף? האם כירורג אא״ג הוא הכתובת הנכונה לבירור העניין? בתודה ובברכה, יערה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן לא מדובר בגידול פוליקולרי אלא ממצא שפיר. אם ה TSH תקין אז תפקודי התירואיד תקינים. ממליץ לשמוע לעצת הרופאים שלך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/12/2017 | 15:47 | מאת: דינה

שלום רב! אני פונה אליך לגבי בני חייל בן 21. כבר שנה יש לו חוסר נוחות באיזור הצוואר הצדדי והאחורי.לפני חחודש וחצי היה לו התקף של כאבים עזים באיזור הצוואר הצדדי מצד שמאל.הכאב התגבר בשרצה לבלוע או לנשום עמוק. בבדיקה גופנית לא נמצא כלום.הבדיקות היו תקינות כולל TSH,ספירה,סי אר פי. כרגע אין לו כאבים ,אך חוסר נוחות בצוואר נמשכת. היום ביצע אולטרסאונד והטכנאי שעשה את הבדיקה טען שיש זרימה מוגברת באיזור בלוטת התריס.האם זרימה מוגברת מעידה אך ורק על מצב ממאיר או שיש עוד מצבים בהם הזרימה עלולה להיות מוגברת? בתודה מראש ובברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זרימה מוגברת בלבד ולא גושים אינה מעידה בד"כ על מצב מממאיר אלא יתר פעילות הבלוטה ומכיוון שבבדיקות אין לו יתר פעילות אז נראה שהכל בסדר. יש לפנות עם התשובות לרופא משפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/12/2017 | 15:15 | מאת: בתיה

שלום רב, בשנת 2005 עברתי כריתה מלאה של הבלוטה עקב קרצינומה פפילרית. מאז ה-TSH לרוב מאוזן, עם חריגות קטנות בערכים. לרוב ערכים בסביבות 1. מזה מספר שנים עומדת על מינון קבוע של 100 ליום. בבדיקה החצי-שנתית היום נדהמתי לגלות שהערך קפץ ל- 16 (הרגשתי לאחרונה קור ועייפות אבל ייחסתי את זה לחורף ולעבודה...) צירפת את הערכים בשנתיים האחרונות. מה יכול להיות הגורם? מה לעשות? אני קצת בלחץ שהגידול חזר... תודה רבה בתיה

12/12/2017 | 15:19 | מאת: בתיה

קובץ הערכים משום מה לא צורף, אבל הערכים בשנתיים האחרונות בין 0.44- 4.5, לרוב בסביבות 1. תודה.

שלום רב, יש להיוועץ באנדוקרינולוג ולראות אלו דברים גרמו לזה אם בכלל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/12/2017 | 12:03 | מאת: מיכל

היי בת 39 בריאה בדרכ. הופנתי לאולטרסאונד us של בלטות התריס היות והרגשתי גוש . שולחת קובץ עם התוצאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ראיתי בדיקה מצורפת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס -השימוטו. באולטרסאונד של הצוואר באונה השמאלית של בלוטת המגן ברוב שטח האונה נגע בעל הדיות מעורבת ברובו היפראקוגני בקוטר 4.1 ס"מ. אין הסתידויות פטולוגית. לא הודגמו קשרי לימפה פטולוגיים. האם זה קשור להשימוטו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נגע בגודל כזה דורש התייחסות ובירור. הייתי ממליץ לבצע ניקור של הגוש תחת US ואז להגיע לבדיקה עם התוצאות. ניתן לבצע גם את הניקור תחת US במרפאתינו באסותא ע"י רופאים מובילים בתחום והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בהמשך עם התשובה ניתן להגיע לייעוץ מכיוון שהבדיקה ומישוש הגוש חשובים לא פחות מהניקור. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה על תגובתך המהירה עברתי ניקור באסותא השלום ואני ממתינה לתשובה.

02/12/2017 | 04:15 | מאת: דנה

שלום קיבלתי תוצאות אולטראסאונד אין בלוטות לימפה מוגדלות בלוטות הרוק תקינות. בצד ימין של בלוטת התריס נראית קישורית איזואקוית בגודל 13*17*12 מ"מ עם גבול סדיר היפואקוי וזרימת דם מעט בולטת בתוך וסביב הקשרית. סוף התוצאות. בנוסף אני מרגישה כאב גרון וקצת שורף בחזה מקריאה באינטרנט נראה שזה שילוב של סרטן הגרון או חלל הפה הייתכן???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר לסרטן גרון או חלל פה. הממצא בבלוטת המגן שכיח ובמרבית המקרים הינו שפיר. מומלץ לבצע ניקור של הממצא לביופסיה בכל מקרה ואז קרוב לודאי מעקב. ניתן לבצע את הבדיקה במרפאתינו באסותא ע"H רופאים מובילים בתחום והתשובה הפתולוגית הראשונית במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/12/2017 | 08:49 | מאת: דנה

אבי היקר תודה על התשובה המהירה...שאלה נוספת : הקישורית התגלתה בעקבות דלקת בגרון שהייתה ללא חום...הקישורית נמצאת בצד ימין ויש לי בצד שמאל כאב תחושת נפיחות ואי נוחות בגרון הרגשה שמשהו תקוע...האם זה גם קשור לקישורית או יכול להיות משהו אחר?

26/11/2017 | 21:27 | מאת: טובה

שלום רב, אני אחרי כריתת בלוטת תריס בתאריך 2.07.17 עקב PTC. משמאל PTC בגודל 1.8 ס"מ אינפילטרטיבי ללא ETE וללא חדירה לכלי דם. מוקד נוסף של PTC קלאסי בגודל 0.4 ס"מ. כרגע לפני טיפול עם יוד רדיואקטיבי 100 מיליקירי תחת תירוג'ין. בעברי כריתת כלייה בשל גידול סרטני RCC.(ללא טיפולים). שאלתי האם היוד הרדיואקטיבי עלול לפגוע לי בכלייה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכליה שמתפקדת היטב לא צריכה להיות בעיה בפינוי היוד אבל ממליץ לפנות לנפרולוג בשאלה זו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, אני כשנה וקצת אחרי כריתה של האונה השמאלית של בלוטת התריס וגם סובלת מהשימוטו. באולטרסאונד שנעשה לפני כחצי שנה במוקד נצפה ממצא חשוד. בשני אולטרסאונדים נוספים שביצעתי בבתי חולים קיבלתי את התשובה שהכל בסדר. לפני מספר ימים שוב עשיתי את האולטרסאונד במוקד ושוב נצפה הממצא, רק קטן יותר. זאת התשובה שנכתבה בפענוח: אולטראסאונד בלוטת התריס >>> פענוח רדיולוג: מצב לאחר כריתה של האונה השמאלית והאיסטמוס. במיטת האונה השמאלית בבסיס הצוואר מודגם ממצא בגודל 5X2X6 ממ. הממצא סולידי היפואקוגני, ללא עדות להסתיידויות. האונה הימנית בגודל 13X12X39 ממ- בגודל תקין. מודגמת אי סדירות דיפוזית קשה עם ווסקולריות מוגברת באונה הימנית, ללא קשר מוגדר. נצפו בלוטות לימפה מגדלות בתחנה 2 בשני צידי הצוואר. גודל הבלוטות בצד ימין עד 24X9 ממ ובצד שמאל עד 32X9 ממ. הבלוטות בעלות ארכיטקטורה שמורה, ללא הסתיידויות חשודות. הממצא במיטת האונה השמאלית מעט קטן בהשוואה לבדיקה מנובמבר 2016 (היה 8X3X7 ממ). בלוטות הלימפה המוגדלות- ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה מיוני השנה. מצרפת גם צילומים מהבדיקה. אשמח לשמוע חוות דעתך ולקבל הכוונה מה לעשות כעת. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע לא מדאיג. מומלץ לוודא שה US בוצע במקום איכותי ואם כן אז מעקב בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב מבקשת עזרה בפענוח תוצאות אולטראסאונד בלוטת מגן + צוואר. מצורף מסמך עם התשובות. תודה מראש דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה קובץ מצורף. נא שלחי שוב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

הי אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס -השימוטו. באולטרסאונד של הצוואר באונה השמאלית של בלוטת המגן ברוב שטח האונה נגע בעל הדיות מעורבת ברובו היפראקוגני בקוטר 4.1 ס"מ. אין הסתידויות פטולוגית. לא הודגמו קשרי לימפה פטולוגיים. האם זה קשור להשימוטו?

19/11/2017 | 12:59 | מאת: מעיין

האם גידול סרטני בבלוטת התריס בעקבות הקרנה בילדות - נוטה להיות אגרסיבי יותר ופחות מגיב לטיפולים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים. לאו דווקא. ובכל מקרה מדובר בגידול שבבסיסו הינו לא אגרסיבי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/11/2017 | 09:43 | מאת: אורית

באולטרסאונד בחוטת הצריס מצאו " קשר איזואקוגני בגודל 1.5 ס"מ וסקולרי בדופלר רקמתי עם הילה מסביב" . לפני 30 שנה עברתי קרינה לצוואר. ברור שאצטרך לעבור ניקור בעקבות הממצא? אני מבינה שהאפיון של הקדרית מעיד על חשד גבוה לממאירות? האם יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות לפני הניקור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דווקא קשרית איזואקואית הינה עם סיכוי נמוך לממאירות. הייתי מבצע את הניקור וממשיך במעקב בהנחה ותקין. ניתן לבצע במרפאתינו באסותא ע"י רופאים מובילים בתחום ובנוכחות פתולוג שנותן תשובה ראשונית במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב. בן 26 בריט בדרך כלל להלן תוצאות הבדיקות us בתאריך 12.9.17 ממצאים : אונה ימנית בגודל ומרקם תקינים אונה שמאלים בגודל ומרכם תקינים מכילה קישרית היפראקוית עם הילה היפראקוית בגודל 16 ממ איסומוס הודגם תקין סיכום קישרית משמאל TIRADS 2 לא נידרש מעקב צוואר כולל בלוטות לימפה : ממצאים : בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס הודגמו תקינות הודגמו בלוטות לימפה היפראקוית עם הילוס שמור ללא היפרמיה ביקר בתחתונות a2 ו3 יותר בולט משמאל עד עובי 1.3 ממ המלצות :ביקור בעוד חודש בתאריך :16.10.17 אסימוטוס לא מורחב מירקם אחיד אונה ימנית :לא מוגדלת מירקם אחיד אונה שמאלית :לא מוגדלת עם קשר ריקמתי אקוגני כ 16 ממ גבול סדיר מרקם אחיד הילה ווסקולרית שמורה בלוטות תת לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי הדגמה תקינה של בלוטות רכות לא הודגמו בלוטות לימפה נפוחות על פי הנחיה של רופאת משפחה הופנתי לרופא אאג למעקב אחרי בלוטת התריס והופנתי לFNA עי רופא אאג לאחרונה התחלתי להרגיש בלוטת לימפה נפוחה על הצוואר למטה קרוב לעצם הבריח בצד שמאל (אני חושב ומסתמך על מישוש ותמונות של איזורי בלוטות הלימפה ) השאלה שלי היא אם יש מצב שבלוטת לימפה אחת חוזרת לגודלה המקורי ואחרת מיתנפחת ואם יש סיבה לחשוש לגידול בהלוטת התריס עקב הגדלה של בלוטות לימפה באותו הצד בתודה מראש לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראה פנייתך הקודמת. בהצלחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב להלן תוצאות הבדיקות us בתאריך 12.9.17 ממצאים : אונה ימנית בגודל ומרקם תקינים אונה שמאלים בגודל ומרכם תקינים מכילה קישרית היפראקוית עם הילה היפראקוית בגודל 16 ממ איסומוס הודגם תקין סיכום קישרית משמאל TIRADS 2 לא נידרש מעקב צוואר כולל בלוטות לימפה : ממצאים : בלוטות רוק תת לסתיות ופרוטיס הודגמו תקינות הודגמו בלוטות לימפה היפראקוית עם הילוס שמור ללא היפרמיה ביקר בתחתונות a2 ו3 יותר בולט משמאל עד עובי 1.3 ממ המלצות :ביקור בעוד חודש בתאריך :16.10.17 אסימוטוס לא מורחב מירקם אחיד אונה ימנית :לא מוגדלת מירקם אחיד אונה שמאלית :לא מוגדלת עם קשר ריקמתי אקוגני כ 16 ממ גבול סדיר מרקם אחיד הילה ווסקולרית שמורה בלוטות תת לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי הדגמה תקינה של בלוטות רכות לא הודגמו בלוטות לימפה נפוחות על פי הנחיה של רופאת משפחה הופנתי לרופא אאג למעקב אחרי בלוטת התריס והופנתי לFNA עי רופא אאג לאחרונה התחלתי להרגיש בלוטת לימפה נפוחה על הצוואר למטה קרוב לעצם הבריח בצד שמאל (אני חושב ומסתמך על מישוש ותמונות של איזורי בלוטות הלימפה ) השאלה שלי היא אם יש מצב שבלוטת לימפה אחת חוזרת לגודלה המקורי ואחרת מיתנפחת ואם יש סיבה לחשוש לגידול בהלוטת התריס עקב הגדלה של בלוטוץ לימפה באותו הצד בתודה מראש לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,הרושם הינו של גידול שפיר בבלוטה. עדין ניתן לבצע ניקור לגידול של מעל 1 סמ ואז להמשיך מעקב. יש לראות ב US גם את הבלוטות לימפה. מומלץ לבצע את ה US עם הניקור במקום איכותי כדי לאבחן נכון ולא להלחיץ ללא צורך. ניתן לביצוע במרפאתינו באסותא שם נמצאים רופאים מובילים פתולוג שנותן תשובה ראשונית כבר במקום (03-7645464). בהצלחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/11/2017 | 11:01 | מאת: חגית

שלום רב. אני בת 36 חולת אפילפסיה ופיברומיאלגיה. בגלל ורטיגו הגעתי לא.א.ג והוא שלח אותי גם לu/s צוואר/תירואיד. קיבלתי תשובה ועד שאראה רופא יקח זמן. אשמח לדעת האם הכל תקין או צריך המשך בירור. אונה ימינית של בלוטת המגן מוגדלת,בעלת מרקם בלתי אחיד. הודגמו מספר קשריות ציסטיות בגודל מירבי 0.4 ס"מ, וקשרית סולידית איזואקוגנית בגודל 1.2*0.8*1.4ס"מ. אונה שמאלית של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם בלתי אחיד. הודגמו מספר קשריות היפואקואיות בגודל מירבי 0.5 ס"מ. זרימת דם מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה. .בלוטות הרוק תת לסתיות ופארוטיס תקינות. לא הודגמו גושים או קשרי לימפה מוגדלים בצוואר הקדמית תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשרית המעט גדולה יותר בעלת מרקם שאינו מאוד חשוד אך בכל קשרית מעל 1 סמ אנו ממליצים על ניקור של הגוש לבדיקה פתולוגית. הניקור יכול להיעשות במרפאתינו באסותא בזמינות גבוהה ע"י מומחים מובילים בתחומם והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בהצלחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/11/2017 | 13:09 | מאת: שלומית

שלום וברכה, ב-petct נצפתה קליטה מוקדית פתולוגית SUV34 בקשרית באונה הימנית. באולטרהסאונד באונה הימנית קשירית דומיננטית 9 מ"מ היפואקואית עם הסתיידויות זעירות. באונה השמאלית שלוש קשריות, שתיים דומיננטיות הפואקואיות צמודות בקוטע עד כ-11 מ"מ ללא לימפואנודפטיה צוואריתל מעט קישרית קטנה תגובתית 6 מ"מ תת-לסתי מימין. ב-FNA מימין בטסדה 4 ומשמאל ביופסיה אחת - בטסדה 2. אחרי הקרנות בגלל סרטן השד, כנראה בלוטת התריס נכללה בשטח המוקרן. שאלתי היא אם יש טעם לעשות בדיקת רוזטה, האם הממצא חד-משמעי או קרוב לזה, האם יש לדעתך רופא שלא ישלח אותי חד-משמעית לניתוח? ואם כן חד-משמעי, האם יש טעם לכרות רק את האונה הימנית. מעוניינת ככל האפשר להימנע מניתוח מיותר ותלות בכדורי תירוקסין. תודה רבה, שלומית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב להשלים עם בדיקה פיזיקלית ובדיקת US איכותית. במידה והגושים נראים חשודים באמת - אז אכן יומלץ ניתוח קרוב לודאי. בכל מקרה ניתן יהיה לכרות רק את האונה הפתולוגית- שוב בהנחה והגושים שנוקרו משמאל נראים גם ב US איכותי שפירים. רוזטה יכולה לדחות את הניתוח במידה ויוצאת שפירה- אך יש עדיין סיכוי לניתוח בעתיד- אם כי נמוך יחסית. ממצאי ה PET טורפים כאן מעט את הקלפים ולכן הנטיה לניתוח תגבר כאן מעט יותר ממקרה רגיל של גידול כזה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/11/2017 | 15:45 | מאת: שלומית

ברשותך שאלה נוספת וחשובה לי: קראתי שבמקרים שבהם התוצאה אינה חד משמעית הנטייה היא לשלוח לניתוח, וש-70 עד 80 אחוזים מהניתוחים מתגלים בדיעבד כמיותרים - הקשרית אינה ממאירה. בהנחה שנתונים אלה מבוססים, שאלתי היא מה הסיבה להפניה הגורפת כל כך כשברור שרוב הסיכויים הם שהניתוח מיותר. לפי מה שהבנתי, גידולים בבלוטת התריס מתפתחים במשך שנים' ולכן לכאורה אפשר להמתין ולבצע מעקב במקום לעשות מיד ניתוח, שתוצאתו גם תלות בכדורי תירוקסין לכל החיים. שוב תודה, שלומית

12/11/2017 | 09:20 | מאת: אני

שלום, אני בת 32 מאובחנת בהשימוטו מזה מספר שנים ומקבלת אלטרוקסין. פניתי לא.א.ג בעקבות כאב באוזן, ירידה בשמיעה ואטימות, הוא אבחן דלקת באוזן ושלח אותי לאולטרסאונד בגלל ההשימוטו והעובדה שלא עשיתי אלוטרסאונד מזה שלוש שנים. באולטרסאונד הקודם נמצאו ממצאים מתאימים להשימוטו (כפי שנאמר לי) - מרקם הטרוגני וקשריות היפואקוגניות זעירות. תוצאות הבדיקה הנוכחית: אונה ימנית: גודל 1.3 * 0.7 * 4 ס"מ. מרקם הטרוגני דיפוזי. זרימת דם מוגברת. אונה שמאלית: גודל 1 * 1 * 4.2 ס"מ. מרקם הטרוגני דיפוזי. איסטמוס תקין. בלוטות רוק - תת לסתיות ופרוטיס תקינות דו"צ. קשריות לימפה - הודגמה קשרית לימפה צוארית בתחנה 2 צד ימין בקוטר 1.7 ס"מ. עם מראה סונוגרפי שמור. מבחינת היסטוריה משפחתית- יש לציין שלאחי היה סרטן מסוג לימפומה נונהוג'קינס. האם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך בהמשך בירור? (הרופא שהפנה אותי פנוי רק במאי...האם יש צורך להגיע לפני כן לראות רופא?)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שהבדיקה תקינה. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה

08/11/2017 | 13:54 | מאת: ענת

דוקטור יקר שלום רב, בת 52 .בעקבות ציסטה אשר התגלתה באקראי , בגודל 1.7 סמ, עברתי ניקור. במהלך הניקור נעשה נסיון לשאוב את הציסטה אשר חלקה נוזלי וחלק לא. בציטולוגיה הציסטה שפירה והרופא שביצע את הניקור בביח אמר שאין צורך במעקב. עברו שנתיים ולאחר דלקת וירלית בצד זה של הגרון חשתי נפיחות ואי נוחות באזור. באולטראסאונד אובחנה ציסטה מסויידת בתוך הציסטה המקורית , אשר נגרמה כתוצאה מהניקור ונסיון השאיבה. אנדוקרינולוג ממליץ לנקר שוב, אני כמובן חוששת. אנא תשובתך..אני לפני ניתוח להסרת שוואנומה מהעצב הפריניאלי המשותף ברגל..מה דעתך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית הניקור קרוב לודאי לא הזיק ומומלץ לבצע ניקור חוזר לשלול גידול. שנית איני מכיר ניתוח לכריתת שוואנומה כזו והייתי ממליץ להגיע עם החומר לייעוץ במרפאה. גם את הניקור ניתן לבצע במרפאתינו באסותא ע"H רופאים מומחים מהטובים בארץ בניקור תחת US. התשובה הראשונית מתקבלת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/11/2017 | 14:01 | מאת: ענת

ראשית תודה. מבצע הרנטגן בקופח הוא שאמר שהציסטה בתוך הציסטה נגרמה כתוצאה מהניקור. לפני כחודש היו כאבים חזקים בגרון בצד שמאל , כמעט ללא תסמינים אחרים מלבד מעט ליחה. הכאבים נמשכו כשבוע ואז עברו, ואז הרגשתי קושי בבליעה ונפיחות של האונה השמאלית אשר בה הציסטה הידועה. 1.האם יתכן שהדלקת שהיתה היא הטריגר להתנפחות הציסטה או היווצרות ציסטה עם דופן מסויידת בתוך הציסטה הקיימת, או שאם הדופן כבר מסויידת זה אומר שהציסטה ותיקה. 2. האם יש קשר בין ליחה לבין ציסטה בבלוטת התריס. האם הציסטה יכולה לגרום להופעת ליחה בגרון או שאין קשר והליחה היא תוצאה של הדלקת מלפני חודש. 3. הציסטה אובחנה כשפירה בניקור והרופא שביצע אמר שאין כל צורך בשום מעקב נוסף, הלכתי כי הרגשתי את הנפיחות, מכאן לא הבנתי למה עלי לבצע ניקור נוסף. ברקע , לפני ניתוח להסרת גידול עצבי (שוואנומה) מעצב פריפרי ברגל. לתגובתך אודה מאוד

01/11/2017 | 17:29 | מאת: מרים

אני בת 43 עשית בדיקה אולטרסאונד של בלוטת התריס ובתשובות רשמו שיש לי : אונה שמאלית בגודל כ - *4.2 3.1 ס"מ, מכילה קשר היפואקואי לא מוגדר בקוטר כ - 2.1 ס"מ עם הסתיידויות בתוכו . מתאים ל TR5 מה זה אומר ? ומה אני צריכה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ה US מדגים גוש בתירואיד. ההסתיידויות הינן מדד מסויים ולפי הממצאים הייתי ממליץ בדיקת US ותחת הכוונת US- בוצוע של ביופסיה עם מחט עדינה. הביופסיה יכולה להתבצע במרפאתינו באסותא תוך ימים ספורים והתשובה הראשונית הינה במקום. הבדיקה מתבצעת ע"י שני רופאי US מהטובים בארץ. עם התשובה (הראשונית) ניתן להגיע אליי לייעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

על פי תוצאות בדיקה אני נדרשת לביופסיה . יש בי פחד עצום מביצוע הביופסיה. האם ניתן לאלחש באופן שאי אפשר יהיה לחוש כאב בזמן הבדיקה? או לחילופין להרדים...?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במרפאתינו בארם ניתן לבצע ניקור תחת טשטוש. זה דורש ארגון מיוחד וגם יקר יותר. ניתן לבצע את הניקור (שאגב כואב רק מעט)- תוך שימוש בקרם הרדמה מקומי. ניתן לתאם תור ב 03-7645464. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

לאורי, יכולה להגיד מניסיון שהבדיקה מהירה מאוד ולא נוראה בכלל. בהצלחה!

בבדיקת אולטרה סאונד הודגם מוקד היפואקגני לא ווסקולרי עם גבולות לובולריים בגודל 0.8*1.4 סמ הממצא חשוד לאדנומה בבלוטת פרתירואיד מה זה אומר ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהרבה מקרים זה לא משמעותי אך חייבים לבצע בדיקות דם לרמות של קלציום, פוספור ו PTH. כן קלציום בשתן. עם התשובות של הקלציום או PTH גבוהות- רצוי להגיע לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

סובלת מעבר שנה כאבי בטן חזקים מעוד בחלק התחתוןבזמן לפני ואחרי אוכל ומהלך היום.ונוסף יש לי לפעמים תקופה ארוך ולפעמים קצר התנפחות בטן כמו אישה ברהיון ויש לי גזים שלשולים מכל העצבעים אדום וצהוב בעיקר היה לי תקופה לפני 10 חודש שהיה לי חום ועצירות של שבוע בלי ללכת לשירותים כולל גדולים וקטנים ואחרי שבוע התחלתי ללכת לשירותים אבל בצורה מפחיד היה לי שלשול נוזלי הרבה ושכחתי עושה גדולים היתי עושה בצבע האפור שחור הלכתי לעשות בדיקות ואמרו שהכל בסדר מה עליי לעשות

תשובה

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. יש לפנות לרופא מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/10/2017 | 10:19 | מאת: איילה

שלום אני בת 44 בריאה בד"כ. בבדיקות שגרתיות באחרונה יצא קלציום מעט מוגבר 11 - היפרקלצמיה. כמו כן הפרשה מעט מוגברת של קלציום בשתן 24 שעות ( 350 ). מעבר לזה ספירת דם כימיה תקינות ו TSH תקין. הופנתי על ידי רופאת המשפחה ל US צוואר. להלן הממצא: "ללא לימפדנופתיה בצוואר משמאל אחורי לחלק אמצעי של האונה השמאלית של התירואיד הודגם מבנה היפואקואי אובלי בגודל כ 0.4-0.2-0.6 ס"מ - הממצא חשוד ל PTA , להמשך בירור. בלוטת המגן אינה מוגדלת בעלת מבנה אחיד באונה השמאלית קשר היפואקואי בקוטר עד 3 מ"מ - TIRADS 3 ל US ביקורת בעוד שנה. סיכום: חשד ל PTA זעירה אחורי לאונה שמאלית של התירואיד." אודה על עזרתך 1. האם הממצא מתאים לאדנומה שפירה בפרתירואיד? 2. האם יש צורך בבדיקות נוספות בשביל להחליט מה הטיפול? איזה בדיקות? 3. האם ממצא זה דורש ניתוח או שאפשר לחכות כמה שנים ולהחליט? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
24/10/2017 | 11:56 | מאת: איילה

עוד מידע בדיקת PTH תקינה = 72 הנורמה 18-80 בדיקת ויטמין D תקינה 38 NG בנורמה. האם בכלל הגיוני שיש לי אדנומה בפרתירואיד היות ו ה PTH תקין? האם ההיפרקלצמיה בכלל מהפרתאירואיד? תודה

שלום רב, נראה שמדובר בהיפרפרתירואידיזם ראשוני בד"כ עקב אדנומה שפירה של הפרתירואיד. הסיכוי לממאירות שואף לאפס בנוכחות ערכים כאלו של קלציום ו PTH. בנוכחות קלציום גבוה הצפי היה ל PTH מדוכא ונמוך- ולכן PTH בגבול עליון של הנורמה בנוכחות קלציום גבוה הינו כשלעצמו אינדיקציה למצב זה. בגיל צעיר הנטיה הינה לנתח עקב סיכון גבוה להיווצרות אבני כליות, אוסטאורפורוזיס, כיב פפטי או שינויים מנטליים כגון עייפות ודכאון. בכל מקרה אין לחץ וזה בודאי לא דחוף. לפני החלטה סופית הייתי מבצע מיפוי פרתירואיד עם מיבי (דרך קופ"ח) ובהמשך US איכותי יותר של הצוואר לזיהוי ודאי יותר של האדנומה (ניתן במרפאתינו בארם- 03-7645464). אשמח לראותך ולתת יעוץ יסודי יותר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/10/2017 | 16:11 | מאת: רבקה

מקבלת תרופה רמוטיב שזה היפריקום במרשם זה תרופה עם מרשם. מבקשת לדעת האם היא בעלת השפעה על פעלות התירואיד? כי זו תרופה די חדשה. אני מרגישה שהיא כן משפיעה בנתיים לא מצאתי מחקר על זה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להייועץ באנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אני בת 45+ ביצעתי בדיקת מיפוי בלוטת המגן כי באולטראסאונד ראו ממצא מתאים לאדנומה והרופאה רצתה לאמת את הנתונים. בתוצאות של המיפוי הם : בשלב מוקדם מודגמת קליטה מוקדית בממצא 1.4 *2.0 ס"מ אחורית ומתחת לקוטב התחתון של האונה הימינית של התירואיד. בשלב המאוחר מודגמת אותה קליטה בממצא מתחת לאונה הימינית של הפארתירואיד פחתה מעט בעוצמתה. בסיכום כתוב שהממצא מתאים לאדנומה של הפארא תירואיד מתחת לקוטב התחתון של התירואיד יתכן תחנת F לסיווג PERRIER - מה הכוונה האם אפשר להמשיך במעקב בלי לעשות ניתוח כירוגי. יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש פרמטרים רבים בהחלטה על ניתוח לגידול בפרתירואיד: גיל, תופעות לואי (כגון אבני כליות, אוסטאופורוזיס, עייפות ועוד.) וכן רמת קלציום והורמון PTH. מממליץ להגיע ליעוץ והחלטה על המשך בירור. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/10/2017 | 08:04 | מאת: מנשה הלחמי

הוא בעל תופעות לוואי כל שהם חוץ מהעלאת ההורמון בגוף ומה שקשור אליו? זה כדור בטוח? או שלטווח ארוך יש תופעת לוואי במערכות אחרות אם בכלל? אני משתמש בכדור אבל ברשת יש סיפורי זוועה על הכדור-הורמון הזה, סיוטים הפרעות זוועות, שאין לתאר. לי אין שום תופעות לוואי הוא טוב עבורי. אני גבר בן 40, שהיתה לי ירידה בפעילות ורופא הרופה נתן לי אותו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הכדור בד"כ בטוח לחלוטין וללא תופעות לואי. ממליץ לפנות לרופא מטפל לאיזון. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בת 42- בעלת תת פעילות בלוטת התריס מגיל 25 מטופלת באלטרוקסין- מאוזנת . באולטראסונד בלוטת התריס התקבלה התוצאה הנ"ל מאחורי אונה שמאלית של התירואיד הודגם נודל תת הדי א ווסקולרי בקוטר 9 מ"מ יש לציין סידן בדם באותו תאריך של הבדיקת אולטראוסנד הוא 9.3 כמו שהיה תמיד. בסיכום היה כתוב- ממצא סולידי חשוד לבלוטת פראתירואיד מוגדלת משמאל - ללא שינוי מבדיקת אולטראסאונד בלוטת התריס שהתקיימה לפני שנתיים וחצי 2015-יש לציין שבבדיקה מ2015 לא הזכירו את הממצא הסולידי כלל. אשמח להבין האם מדובר בממצא שדורש המשך בירור ? מה הוא המשך הבירור? או שדורש מעקב בלבד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי מבצע שני דברים. האחד חוזר על רמת קלציום ורמת PTH בדם. כן איסוף שתן לקלציום. השני הייתי מבצע US נוסף במקום איכותי ביותר לקבוע מה בדיוק רואים שם. ניתן לבצע במרפאתינו באסותא שם מבוצע ע"י שני רופאי רנטגן מובילים בארץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

האם יש בדיקה כמו למשל mri?מיפוי? ct? כדי לאמת את התוצאות של האולטראוסנד? במידה וכל הבדיקות של הסידן בשתן וויטמין די וPTH תקינות. האם עושים ביופסיה? או נתון למעקב ?