פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
1086 הודעות
1054 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/10/2018 | 15:30 | מאת: AA

שלום רב שנה אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס בעקבות קרצינומה ביצעתי בדיקות דם תחת תירוגן התוצאות שהתקבלו THYROG.ABS 1.6 THYROGLOBULIN 0.35 TSH 2.55 האם תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה תקין. יש השוות לבדיקות קודמות ולגשת ל US צוואר איכותי לביקורת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בלוטות הרוק התת ליסתיות ללא ממצא.בצמוד לחלק עליון של בלוטות תת ליסתיות מימין מודגם ממצא היפואקוי אוהלי עם מרכז אקוגני כנראה קשרית לימפה עם קורטקס מעובה צמודה לבלוטת התתלסתית.בתחנה 2 משני הצדדים הודגמו קשריות לימפה נוספות עם שער שומני שמור וקורטקס מעובה ברוחב עד כ0.8 ס" מ קשריות לימפה קטנות יותר בתחנה 3 ברוחב עד כ0.4 ס"מ.לסיכום: קשריות לימפה קטנות עם קורטקס מעובה בתחנות 2 ו3 כנראה תגובתיות. בנוסף יש גם אולטרהסאונד בלוטת התריס והממצאים:בלוטת מגן אינה מוגדלת .בלוטת התריס נראית בעלת מרקם הטרוגני עם מוקדים היפואקוים זעירים ורושם לזרימה מעט מוגברת בדופלר לסיכום: מרקם הטרוגני של בלוטת התריס - ממצאים חשודים לthyroditis...בבקשה אודה לפיענוח ..מאוד מודאגת!! תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שפיר. יש ךגשץ לבדיקת אנדוקרינולוג. ניתן לתאם בזריזות במרפאתינו בארם (03-7645464) או דרך קופ"ח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה .שנית האם לפי המימצאים של אולטרהסאונד בלוטת התריס קיימת דחיפות לגשת לאנדיקרינולוג? (שואלת זאת מכיוון שנרשם שאפשר לעשות זאת בזריזות דרך ארם ותוהה לגבי הדחיפות) תודה רבה!

27/10/2018 | 20:36 | מאת: שרי קנדל

שלום,רציתי לדעת אם כריתה מלאה של בלוטת התריס לפני7 שנים,מבטלת את מחלת ההשימוטו אשר איבחנו אצלי לפני הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברגע שהבלוטה הוסרה ההשימוטו נמצאת במכון הפתולוגי. הכל בסדר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, כן. למחלה עבר אין משמעות כשהבלוטה נכרתה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/10/2018 | 14:10 | מאת: בלוטת התריס

ב2015 התקבלה תוצאה של bathesda2 על קשרית קטנה בבלוטת התריס מצד שמאל וגדולה(2.4) מצד ימין. לפני כחודשיים ללא שינוי באונה שמאלית אך באונה ימנית 2 מוקדים סולידיים היפראקוגניים -3/1.8/2.3 ו- 2.2/1.2/1.9הגוש נמדד בתלת מימד ולכן לא ניתן להשוות ל2015 כעת מצד ימין המימצא הוא bathesda 3 עקב זפק עם היפרפלזיה של תאי הרטל. שאלתי היא האם לנתח ללא דיחוי או להמשיך מעקב ובניקור הבא לשלוח לבדיקת afirma שבודקת שפירות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בטסדה 3 עדיין בד"כ שפיר. האופציה הינה כריתה מול בדיקה גנטית. הבדיקה מהמנה יחסית לשלב זה ובמידה והגוש נמצא שפיר בבדיקה- הסיכוי לממאירות קטן מ 5%. עדין לא אפס אך הניתן רק לעקוב. האופציה השניה הינה כריתת האונה. האונה הנגדית תמשיך לתפקד כרגיל. ניתן החתך קטן או בגישה ללא חתך חיצוני. לשיקולכם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/10/2018 | 14:17 | מאת: מיה

שלום דר שוב בקשר לאי נוחות בצד שמאל של הראש, פניתי לרופא משפחה הוא טוען שזה מתח נפשי ולקחת תרופות פסיכיאטריות , אני סובלת מחרדה שנים שיש תקופות של רגיעה ויש תקופות של גלים עצומים של חרדה . האם ניתן להסתמך על אבחנת רופא המשפחה או שעדיף להתעקש על Ct שאולי יש משהו שאי אפשר לאבחן רק מתיאורים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. נא המשך בירור רופא משפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/10/2018 | 04:35 | מאת: מיה

שלום ד"ר אני כותבת לך בקשר לדודתי בת 54 עשתה Us צווארי לבלוטת התריס לאור הממצאים הופנתה ל Fna לדגימה . אצטט מה שנרשם : ב Ct נמצאו ממצאים בתריס בעקבותיהם בוצע Us ובו ימין-קשריות עד 19 מ"מ ובשמאל עד 17 מ"מ. Tsh 0.7 אבחנה : nodule thyroid without thyrotoxicosis. דר אני שואלת אותך בכנות , האם לאור הקשריות שלפי הבנתי הינן נחשבות גדולות הסיכוי לממאירות סביר ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין כל תאור סונוגרפי של הקשריות ולא ניתן לדעת. סטטיסטית רוב הקשריות הינן שפירות. ממליץ לבצע ניקור לביופסיה במקום איכותי ובמרפאתינו ישנם ממיטב הרופאים בתחום והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/10/2018 | 21:32 | מאת: יעל

ממצאי אולטרסאונד בלוטת התריס- באונה שמאלית הודגם נודול6 מ"מ תת הדי מסויד בשוליים.לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. האם מצריך ללכת למומחה או רק למעקב בעוד 6 חודשים כפי שרופאת המשפחה המליצה .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן להסתפק במעקב. מומלץ שה US יבוצע במקום איכותי כדי לא "לפספס" פרמטרים חשובים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/10/2018 | 14:55 | מאת: נעמה12

איפה ניתן לבצע בדיקת FNA לא מאד כואבת ועם לקיחת חומר שתאפשר אבחנה? באיזור הדרום רצוי, (וגם במרכז) בקיצור רנטולוג/אנדוקרינולוג שמבצע עם יד טובה והרבה נסיון ... רצוי אנדוקרינולוג. מבקשת שם של רופא ואיך להגיע אליו . בפעם הקודמת (סורוקה) כאב לי מאד מאד, ולקח חודש להחלים. שבועיים התקשיתי להזיז את הצוואר... ובסוף חזרה הביופסיה עם חומר לא אבחנתי. נאלצת לחזור על הבדיקה ומאד חוששת עקב החוויה הקשה והתסכול שאין תוצאות. ​ממש לא רוצה לחזור על החוויה הזו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן במרפאתינו בא.ר.ם. באסותא רמת החי"ל. שם מבוצעת ע"י שניים מהרופאים המובילים בארץ בתחום זה וישנו פתולוג שיושב ומסתכל על הדגימה מיידית לוודא שמספקת. גם התשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/10/2018 | 10:22 | מאת: דנה 31

שלום דר, רציץי לדעת האם הממצאים הבאים מדאיגים או נדרשים המשך טיפול ממצאים מus מימין: אונה ימנית מעט מןגדלת מרקמה אחיד פרט לקשרית נוזלית עד1.2 ס"מ עם רקמה רכה בתוכה איסטומוס אינו מעובה באספק שמאלי - קשרית סולידית עד 0.7 ס"מ עם halo מסביב משמאל- אונה שמאלית מעט מוגדלת מרקמה אחיד פרט למס קשריות היפואקוגניות קטנות עד 0.5 ס"מ סיכום- קשריות בשתי אונות ובאיסטמוס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג אך אנו ממליצים על ביופסיה בעזרת מחט עדינה ובהכוונת US לכל קשרית מעל 1סמ. מומליץ להצע במקום איכותי. ניתן במרפאתינו באסותר שם מבוצע במהירות ע"י רופאים מובילים בתחום והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/10/2018 | 09:31 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, אפרט מעט: בחודש ספטמבר 2016 התגלה (בבדיקה אקראית) קשרית בגודל בודדת בגודל 13*15 אשר נוקרה באמצעות FNA תחת US והתוצאה היתה: זפק. וו BETHESDA. לאחר שנאמר לי שהתוצאה תקינה, לא הייתי בביקורת במשך שנה וחצי. כעט, שוב ביצעתי אולטרסאונד לבלוטת התריס וכפי שאפרט: בלוטת המגן-מוגדלת, באונה ימנית - קשרית קטנה, בגודל 4 מ"מ. אונה שמאלית - קשר הטרוגני בגודל 2.1 ס"מ, גדל בהשוואה 19.9.2016 - נוקר בעבר. משמאל קשר לימפה עם קורטקס מעט מעובה בגודל 2.1 ס"מ, וסקולרי. מימין - ללא לימפהאדנופטיה. בלוטת הפרוטיס- תקינות דו צדדית. בלוטת תת לסתיות - תקינות דו צדדית. מומלץ FNA מהגוש באונה שמאלית וקשר לימפה באונה שמאלית. שאלתי היא: האם ככל הנראה זה סרטני? עקב הגדילה של הממצא משנת 2016 ועד עתה? עברו שנה וחצי. מה זה אומר זפק? עפ"י הניקור בשנת 2016? כעט יש גם בלוטת לימפה עם קורטקס בגודל 2.1 ס"מ , האם זה אומר כי זה התפשט לבלוטת הלימפה? ומה זה קורטקס? אני מבינה שללא ניקור לא ניתן לדעת דבר, אך האם כל האמור לעיל מחשיד לממצא סרטני? האם זה שעבר שנה וחצי מהבדיקה הראשונה של הניקור שנאמר שזה זפק ועד עתה זה אומר שיכול להיות שהגידול הגיע כבר לבלוטת הלימפה? אנא תשובותיך ותודה מראש על סבלנותך האדיבה. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
06/10/2018 | 10:47 | מאת: שירה

ד"ר , שכחתי לציין כי אני גבר בן 63 ולאחיינית שלי שהינה בגיל 40 התגלה גידול ממאיר בבלוטת התריס עברה כריתה ומטופלת ביוד. האם זה מראה שאם לי יש בגילי שני גושים כפי שציינתי במייל הקודם אחד שהיה בגודל 1.3 ס"מ ולאחר שנה וחצי כיום הינו בגודל 2.1 ס:מ וכםן גוש אחד בבלוטת הלימפה שלא היה באולטרסאונד לפני שנה וחצי וכיום יש בלימפה בגודל 2.1 ס"מ מראה על גושים סרטניים ? ממה שקראתי בפורום ישנם 4 סוגים לפחות של גידולים בבלוטת התריס ולפי מה שהבנתי בגילי (63) הם יותר אלימים ומסוכנים? האם זה שיש במשפחה המורחבת דבר כזה זה מעיד על מרכיב גנטי וזה יותר מסוכן? אודה לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שלום רב, הימצאות גידול במשפחה אינה בהכרח קושרת אותך לאותה האבחנה אך בודאי מומלץ לבצע ניקור תחת US. מרבית המקרים יהיו שפירים וביתר מן התסם הגידולים המאוד שכיחים של התירואיד (פפילרי בעיקר) שהם מאוד לא אגרסיביים. הסוגים האגרסיביים נדירים ביותר. ניתן לבצע ניקור תחת US ע"י מיטב הרופאים במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא רמת החיל והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, ראשית אין כל לחץ. הממצא שכיח ביותר ובלוטת הלימפה קרוב לודאי אינה קשורה כלל. גדילת הגידול הינה משמעותית יחסית ואכן מחייבת התייחסות. הניקור חייב להיות במקום איכותי ואם הוא תקין אז יש להיבדק ע"י מנתח ראש צוואר ולהחליט מה הלאה. מערה מול כריתת הממצא. לגוש שגדל באדם צעיר הייתי ממליץ על כריתה בהנחה ואנו משוכנעים שבאמת גדל. ניתן היום לבצע בחתך מינימלי ולעיתים אנחנו מבצעים כריתה כלל ללא חתך חיצוני. אשמח להיפגש ולתת חוות דעת אך לפני כן מומלץ לבצע ניקור לביופסיה וניתן לבצעה במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא ע"י רופאים מובילים בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/10/2018 | 08:23 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובותיך אך בבקשה רציתי להוסיף וגם לשאול אני גבר בן 63. (לא הייתי משוכנע שהסברתי את עצמי בפעם הקודמת לענין מין וגיל).. ולכן שאלתי האם מבחינת גילי זה ממצא עקב מהירות ההגדלה של הממצא מלפני שנה וחצי מחשיד יותר לכך שזה סרטני? האם בגילי שאינו צעיר במיוחד כן היית מבצע כריתה ולא מעקב עקב הגדילה המהירה? ולגבי זה שציינת כי לא נראה שבלוטת הלימפה באונה שמאלית בגודל 2.1 ס"מ אינה קשורה כנראה לענין, שאלתי היא האם יתכן כי זו בלוטת לימפה שגדלה, מכיוון שיש לי גם הגדלה באדרנלים ועלי לעבור MRI שעדיין ממתין לתור עבורו, האם ייתכן כי בלוטת הלימפה הזו המתוארת באונה השמאלית יכולה להיות גרורה מאזור האדרנל? תודה מראש ובברכה

שלום רב, הקשר שגדל מחייב אכן ניקור וייתכן גם כריתה שלו מכיוון שהגדילה תמשך קרוב לודאי גם בעתיד. עדיין אין על מקום ללחץ- מרבית הגושים שפיר וגם הממאירים מאוד לא אגרסיביים. בלוטת הלימפה לא נשמעת מדאיגה אבל כמובן שיש לנקר גם אותה. ממליץ לבצע את הניקור במקום איכותי. ניתן לבצעו במהירות במרפאתינו באסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום וחוסכת זמן המתנה רב (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/11/2018 | 11:21 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, ביצעתי את בדיקת FNA של בלוטת התריס ובלוטת הלימפה ומדאיג אותי התשובה לגבי בלוטת הלימפה. להלן תשובות הביופסיה: בניקור קשר היפואקואי בהנחיית סונר באונה שמאלית של בלוטת המגן התקבל חומר לא רב המכיל קולואיד דליל, קבוצות של תאים פוליקולרים רגילים, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים, גבישים ומעט תאים מרובי גרעינים. לא נראו תאים ממאירים. זפק. BETHESDA 11 בניקור בלוטת לימפה בהנחיית סונר בצוואר משמאל, נראה דם, אלמנטים לימפטים רבים מפוזרים ובקבוצות. נראו לימפוציטים בשלים, פרולימפוציטים ומעט לימפובלסטים ותאי פלסמה בודדים. - יכול להתאים לקשר תגובתי, מומלצת קורילציה קלינית ומעקב. מאיג אותי לגבי בלוטת הלימפה, מה זה אומר, מה זה יכול להיות? מה זה ואיך עושים קורילציה קלינית? אנא תשובתך ותודה מראש לתשובותיך ןאדיבותך. בברכה

הבנתי כי למניעת פגיעה בעצב החוזר המנתח יכול להשתמש במהלך הניתוח בחיישן התראה על קירבת הסכין לעצב.האם המיכשור זמין בכל בתי החולים? איך ניקרא אמצעי זה בלקסיקון הרפואי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המכשור קיים ברוב בתי החולים אך קל יותר להשגה במערכת הפרטית (עדיין ללא תשלום ע"י המטופל). נראה nerve monitoring. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/09/2018 | 18:04 | מאת: מה עדיף סינטרואיאד או יוטירוקס

מה התרופה הטובה במקום אלטרוקצין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, Euthyrox. ניתנת באותו מינון. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום דוקטור עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס לאחר שמצאו לי גידול סרטני בו. התוצאות שלי לאחר הטיפול ביוד מצורפות האם עליי לחשוש מהתוצאה של תירוגלובולין tm - 4.5?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מה לחשוש. החשוב יותר זו המגמה של עליה או ירידת טירוגלובולין. יש להמשיך מעקב כולל רמת טירוגלובולין ו US איכותי עוד חצי שנה ולראות מה קורה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/09/2018 | 21:24 | מאת: ליאור

קיבלתי תשובה של אולטרסאונד מבנה אחיד ולא מוגדל מה זה אונה ימנית של בלוטת התריס נגע מוגדר 3 מ"מ תת הדי א-וסקולרי אונה שמאלית נודל 3 מ"מ האם זה תקין מה זה נגד 3 ממ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה תקין ולא מחייב בירור נוסף אלא מעקב אנדוקרינולוג ו US עוד חצי שנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/09/2018 | 13:45 | מאת: שירה

שלום, עקב כאבים בצוואר הופנתי ע"י אורתופד לסי טי ע"ש צווארי - הבדיקה תקינה למעט ממצא מבנה לובולרי של בלוטת התריס יותר של האונה הימנית, לקורלציה סונוגרפית מה זה מבנה לובולרי ? מה אומר הממצא ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ללא משמכות קלינית פשוט מבנה הבלוטה עם התבלטויות. מומלץ ביצוע US בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/09/2018 | 13:52 | מאת: שירה

קיבלתי את תשובת US מה אומר הממצא? האם יש צורך במעקב? להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן +צוואר: אונה ימנית : בגודל תקין. מרקם אחיד. הודגמה קשרית היפואקואית זעירה בקוטר 2.0 ס"מ, ללא עדות להסתיידויות חשודות וללא זרימת דם בתוכה- 2-TIRADS אונה שמאלית : בגודל ומרקם תקינים. ללא עדות לקשריות או להסתיידויות חשודות בתוכה. איסטמוס בעובי תקין. בלוטות רוק – תת לסתיות ופרוטיס תקינות דו"צ . קשריות לימפה - לא הודגמו קשריות מוגדלות פתולוגיות בצוואר.

28/08/2018 | 03:58 | מאת: זהבה

שלום ד"ר, לפני כחודש עברתי ניתוח לכריתה של בלוטת התריס עקב גידול שנמצא כשפיר בביופסיה בניתוח ראו גרורה בלימפה והוציאו אותה. שאלותי הם: האם הטיפול יוד סה כם לגרורה? והאם ישנו סיכוי גבוה שישנם עוד גרורות בגוף, שלא היה ניתן לראות בניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול ביוד מכסה את כל הגוף ובכל מקרה הסיכון לגרורות נמוך ביותר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, הסיכוי לבלוטות לימפה חיוביות בסרטן התירואיד הינו גבוה ולרות זה הסיכון לגרורת רחוקות נמוך ביותר. הטיפול ביוד מכסה את הנושא. אין לחץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בן זוגי, בן 47 עבר לפני שבועיים ניתוח להוצאת בלוטת התריס וגרורות מרובות באזור השמאלי של הצוואר עקב סרטן בלוטת התריס. מאז כל האזור השמאלי של הצוואר, האוזן והפנים רדום ומלווה בכאבים עזים במיוחד!! האם זה נורמלי? ואם כן, כמה זמן לוקח לכאבים אלו לעבור? אני מציינת שהכאבים העזים הם לא בעיקר באזור החתך, אלה יותר באוזן,פנים וחצי הראש הקדמי השמאלי. אודה לך לתשובה מהירה. הסבל הוא עצום. תודה רבה מראש, מרב ניר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להבדיל בין הירדמות חצי הצוואר והאוזן- שצפויה לאחר הניתוח ובד"כ חולפת ללא טיפול, לבין כאב "עז" שלא צריך לקרות בניתוח ויש לגשת למנתח לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אונה מימין apבקוטר 24 מ"מ אונה מוגדלת מרקמה אחיד הודגמה קישרית מעורבת גהולותיה מעט חדים 16*32 מ"מ איסטמוס ברוחב תקין האם יש מקום לדאגה אני לאחר 6 שניים מסרטן השד ברוך השם בריאה אשמח לקבל תשובה לפלאפון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קשריות בבלוטת המגן שכיחות ורובן שפירות. ללא כל קשר לממצאים בשד. מומלץ ניקןר של הגוש לביופסיה. ניתן לבצע במהירות וביעילות במרפאתינו באסותא עי מיטב הרופאים. תשובה ראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/08/2018 | 08:31 | מאת: es

בניקור של קשריות באונה שמאל רשום: קשריות שמאלי מעט היפואקוגניות עם הסתיידויות, אשמח לדעת מה אומר? רק כדי להירגע עד הפגישה אצל הרופא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הקשרית מעל 1 סמ אז יש צורך בביופסיה שלה. אם קטנה מ 1 סמ ניתן להסתפק במעקב בלבד ע"י אנדוקרינולוג. ניתן לבצע US וניקור תית US במרפאתינו באסותא שם מבוצעת ע"י שניים מהרופאים המובילים בתחום זה בארץ והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/08/2018 | 18:43 | מאת: רן

שלום בן 45 לפני כחצי שנה בוצע FNA בעקבות ממצא אקראי של קשרית בגודל 1.8 על 1.5. ה FNA יצא תקין. לפני כשבעיים החל חום נמוך של 37.5 ובהמשך כאב ורגישות בבלוטת המגן עם נפיחות בשתי בלוטות למפה תת לסטיות. זה הלך והחמיר ללא שיפור עד היום (כבר 10 ימים). היום הגיעו תוצאות בדיקות דם. TSH ירד לאפס, T3 ו T4 חורגים כלפי מעלה. CRP חורג (3.75), חריגות ב MONO וכדוריות דם לבנות. תמונה כללית של זיהום ויראלי. רופא המשפחה אמר שמדובר בדלקת תת-חריפה של בלוטן המגן ונתן לי Ibuprofen למשך שבועיים 3 פעמים ביום. אמר שזה זיהום לא שכיח, אבל אמור לעבור מעצמו תוך כמה חודשים עם הקלה בסימטומים תוך חודש לערך. הוא לא ידע להגיד אם הזיהום קשור לביצוע ה FNA. אמר לרוב מדובר בסיבוך של זיהום ויראלי בדרכי הנשימה, אבל לעיתים גם בעקבות חבלה או נזק פיזי לבלוטה. ההיתכן שהדלקת נגרמה בגלל חבלות של מימוש ו FNA? האם יש טיפול מומלץ אחר שיזרז החלמה? האם להסתפק בטיפול של רופא המשפחה או להתעקש לקבל הפניה למרפאה אנרוקרינולוגית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הטיפול נראה מספק. עדיף לעקוב עם אנדוקרינולוג ואם תפקוד הבלוטה מחמיר אז יומלץ טיפול בסטרואידים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/07/2018 | 09:49 | מאת: דודו

לאמי בת 96 גילו squamous cell carcinoma ,הוחלט על הוספיס בית וטיפול ע"י יחידת צבר. אמי מקבלת maשנים רבות euthyrox 100 mcg במשך 6 ימים בשבוע לטיפול בבלוטת התריס. השאלה אם להמשיך בתרופה זו כשיש גידול שמתקדם במהירות רבה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מניעה להמשיך יוטירוקס. אין קשר לגידול שנמצא. בהצלחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/07/2018 | 22:19 | מאת: שלי

שלום רב ותודה על המענה אימי ביצעה סיטי חזה בעקבות מעקב של אסתמה בפיענוח הייתה תשובה מדאיגה בבלוטת התריס מוקדים עם הסתיידות בשתי האונות מה משמעות הדבר האם זה הדבר הגרוע הזה שאני חוששת אפילו לומר? מה הסבירות שזה ממצא שפיר אודה לתשובתך המהירה מודאגת נורא טרם הגענו לרופא משפחה והיא כעת בחול לתקופה ארוכה מה הדחיפות? סליחה מראש על אורך השאלה

לקריאה נוספת והעמקה
27/07/2018 | 22:27 | מאת: שלי

מה משמעות של הסתיידות סליחה ותודה

שלום רב, לא ניתן לומר ללא הקשר קליני. יש לפנות לרופא מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב הסתיידויות התירואיד שנמצאו באקראי ברובן שפירות. מומלץ לבצע US של התירואיד והצוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, תשובתי לעיל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

.

26/07/2018 | 00:08 | מאת: הילה

לפני 3 שנים הרופא משפחה עשה לי בדיקות דם וביקש שאעשה us בלוטת המגן .בבדיקה ראו גוש בגודל .7 מ"מ באמצע ועשו לי ביופסיה שיצאה תקינה. מאז לא עשיתי שום צילום או מעכב ולפני כמה ימים עשיתי us הגוש שהיה לא נעלם /לא שינה גודל ונשאר אותו הדבר. בנוסף בצד שמאל מצאו לי עוד 2 זעירים. רציתי לדעת האם זה מעיד על אי תפקוד בלוטת המגן? האם זה משפיע על נשירת שיער או על בעיית פוריות? אני מנסה להכנס להיריון כבר למעלה משנתיים ואומרים כל הזמן שהכל תקין אצלי וגם אצל בעלי. רציתי לדעת הא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגושים בתירואיד לא משפיעים על תפקוד ניתן לבדוק זאת בבדיקת דם פשוטה. מציע לגשת לרופא המטפל ליעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/07/2018 | 17:03 | מאת: אני רק שאלה

שלום דוקטור, בת 40 ברמיסיה מסרטן שד מזה שנתיים. בפט סיטי שביצעתי עקב כאבים בעצמות נראה קליטה מוקדית באונה ימנית של בלוטת התריס. לפני שנה באולטראסאונד ראו קשרית באותו מקום. אופיינה כסולידית איזואקוגנית עם halo שלם סביבה, וסקולרית מעט בשוליים. עד שאצליח להגיע לרופא, מה המשמעות? עד כמה אני צריכה להיות מודאגת? תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רובן של הקשריות הללו שפירות אך הקליטה ב PET מחייבת בירור שיכלול ניקור של הממצא תחת הכוונת US, לביופסיה. גם אם חיובית- ההבראה מגידולים אלו במרבית המקרים קלה ומלאה. ממליץ לבצע את הביופסיה במקום איכותי, ניתן במרפאתינו שם יש שניים מהמובילים בתחום זה בארץ, והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/07/2018 | 17:08 | מאת: טלי

שלום, לפני 3 שנים הגעתי אליך ליעוץ. השבוע נשלחתי ע"י א.א.ג ל US בלוטת התריס וצוואר שתוצאותיו: "2 אונות בלוטת מגן ואיסטמוס תקינים, מרקם אחיד למעט קשר הטרוגני באונה שמאליתקוטר 1.8סמ עם זרימת דם היקפית ומרכזית בהפעלת דופלר צבע TIRADS3 . בלוטות רוק תת לסטיות ובלוטות הפרוטיס גודל ומבנה תקין. לאורך הצוואר משני הצדדים הודגמו קשרי לימפה באורך מירבי 1.4 סמ (הגדולה משמאל) במראה סונוגרפי שפיר. להמשך בירור FNA" אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלות שלי: 1.האם העובדה שלא מצויינות הסתיידויות, שלא מצויין אם גבולות הגוש חלקים או לא, אם זרימת הדם היא מוגברת, וכו' פרמטרים כגון האם משמע הדבר שלא נצפו פרמטרים כאלה או, או שמא הרדיולוג פשוט "חיפף" ולא ערך פענוח יסודי? 2. מה המשמעות של "לארוך הצוואר משני הצדדים קשרי לימפה באורך מירבי עד 1.4 סמ (הגדולה משמאל)"? תודה רבה מראש, טלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גוש בגודל זה בתירואיד מחייב ניקור. במקומות רבים ה US אינו ורט במיוחד ומומלץ לחזור על US במסגרת הביופסיה (שמבוצעת תחת US). ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בלוטות הלימפה - נשמע שנראו לבודק תקינות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/07/2018 | 14:56 | מאת: מיה

היי דר אני בת 26 +שני ילדים מטופלת באולטרוקסין כ 9 שנים עכב תת פעילות כיום נוטלת 100מ"ג כל יום ומאוזנת עשיתי בידקות דם אתמול שהכל יצא תקין מאוזנת וסידן גם תקין רק יש מחסור בויטמין D אצטרך לחזור על הבדיקה לבקשת האנדיקונולוגית ,, הייתי אצל האנדריקונולוגית היום היא אמרה שהבדיקות טובות מיששה את הצוואר והפנתה אותי לאולטרסאונד כששאלתי אותה למה ? והאם יש דבר חריג היא אמרה לי לא שלא מיששה שום גוש או קשרית אבל צד שמאל יותר גבוהה מצד ימין (לא הבנתי למה התכוונה) ושהיא רק רוצה לברר האם זה מבנה צוואר או משהו אחר . אצטט מה שהיא רשמה בהפניה . "ממצאים עיקריים" : בלוטת המגן לא מוגדלת קשר מימין?ללא בלוטת לימפה בצוואר .קולות לב סדירים . ד"ר מה הכוונה קשר מימין ? והיא טענה ששמאל יותר גבוהה ? והאם יש חשש לממאירות אני ממש לחוצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. לא יודע לומר מה היא חשבה- אולי תשאלי אותה... בכל מקרה US יפתור את הבעיה.. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב מזה כשנה וחצי פעילות יתר של בלוטת התריס מטופל במרקפטיזול, חל שיפור משמעותי. להלן תוצאות us שנעשה ללא קשר לנ"ל. א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה: ללא סימני לימפדנופתיה . בלוטות רוק תת לסתיות ובנות האוזן א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס: איסתמוס ברוחב תקין . אונות לא מוגדלות, מרקם מעט גס לא הומוגני, ווסקולרי . שמאל סמוך לחלק האחורי של האונה ניצפה קשר היפואקוגני אווסקולרי בגודל 0.6*1.4 ס"מ - PTA ?קשרית לימפה ? שאלותיי: האם במיקום בו ניצפה הקשר ניתן לבצע ניקור? האם יש צורך בניקור? אודה מאד על הסבר והמלצה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בלשב ראשון ניתן לבצע בדיקות דם לקלציום והורמון PTH. אם תקינים הייתי ממליץ ניקור של הממצא לביופסיה. ניתן לבצע במקפרתינו בארם ע"י מיטב הרופאים המובילים בתחום ותשובה פתולוגית ראשונית במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/06/2018 | 00:25 | מאת: אןהבת אותה

שלום רב חוששת מאוד,לאמי.בת59 חזרה של סרטן שחלות.מרקרים מעל 200 לאחר ניתוח וכימו. בנוסף לכל אורך הדרך בפטסיטי ראו קרינה מבלוטת תריס מוגדלת.קבוע לאורך השנה.בבדיקה היום TSH גבוה מהרגיל(מעל 7) frettin גבוה 400 והיא לאחרונה סובלת מכאבי גב קשים שנחשדו כפריצת דיסק האם יכול להיות שסרטן השחלותהתפשט לגב.או שמדובר בסרטן בלוטת תריס שהתפשט לעצמות? אנימתה מפחד. תוצאותבדיקת הבלוטה והפריטין עד כה היו תקינים. כמו כן ה-ESR111 גם חורג מאוד. מה יכול להיוץ הסיבה לתמונה הזאת? רק תרחישים קשים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר משהו ע"פ הנתונים. ניתן לבצע US וכך לאשר מצב בלוטת המגן. אין כל קשר בין גידול בבלוטה לבין בדיקות הדןם שציינת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום לאימי התגלה סרטן מסוג אנפלסטיק - כרגע הגוש מפריע לבליעה תקינה של אוכל רגיל האם ניתן להסיר את הגידול כדי לשפר את איכות החיים? מצ"ב CT ובדיקה פתולוגית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גידול זה קשה לניתוח ובמרבית המקרים הטיפול הינו קרינתי או כימותראפי. לא רואה צילומי CT מצורפים אך לקביעת נתיחות יש צורך ראשית בבדיקת החולה. ממליץ לפנות למנתח ראש צוואר עם הצילומים לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/06/2018 | 23:15 | מאת: אירית

בלוטת התריס לא מוגדלת , , לא הודגם ממצא מגודר באונה ימנית באונה השמאלית הודגם קשר בוד בגודל כ 5* 10 מ "מ , היפואקוי עם מרכיב נוזלי קטן בתוכו, ומוקד סיד זעיר בתוכו - TR4 . איסטמוס תקין . : ממצאים: . מעקב U/S ?FNA לא הודגמו בלוטות לימפה חשודות בכת התחנות של צוואר . בלוטות הרוק נראות סונוגפררפית תקינות האם כדאי לעשות בדיקת US אצל מומחים יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה אומר גידול בבלוטת המגן שרובם שפיר. בגודל זה גם הגידולים הממאירים של הבלוטה אינם מדאיגים וההבראה מהם כמעט ב 100% מהחולים. עדייין בגודל 1סמ ומעלה מומלץ לבצע ניקור של הגוש לביופסיה. מומלץ לבתע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י רופאים מובילים בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום בחודש פברואר השנה עברתי ניתוח פארתרואידקטומי - היה חודש וחצי קול צרוד - מאז אני במעקב סדיר אצל רופאה אינדוקרינית היו בדיקות עד עכשיו תקינות= בבדיקה האחרונה יצא ויטמין D נמוך -50.4 PTH גבוה-79.7 וזרחן מעט נמוך-2.48 הסידן תקין 10.15 מדוע שוב הערכים לא תקינים כי אחרי הניתוח כל הבדיקות היו בגדר הנורמה. ומה הטיפול תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להמשיך לעקוב אחר רמת הקלציום וה PTH. לעיתים נדירות ישנן שתי אדנומות והשניה באה לידי ביטוי רק לאחר כריתת הראשונה המשמעותית יותר. לא חייבים לטפל- ויש להמשיך ולעקוב ע"י אנדוקרינולוג שיחליט על המשך מעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/05/2018 | 21:43 | מאת: דינה

שלום בבדיקת אולטרסאונד מלפני שנתיים נמצאו קשריות בשני הצדדים,בימין קטנות ובצד שמאל 8, 9ממ .נעשתה בדיקה חוזרת לפני כחודש הגדרות גדלה ל 1.1ממ נעשה ניקור fna .התשובה bethesda 4 . הרופאה החליטה שצריך ניתוח מידי עם כריתה של כל הבלוטה.בקריאה באינטרנט הבנתי ש 70-80% אחרי הפתולוגיה גידולים שפירים .השאלה אם כך למה לכרות ולמה את כל הבליטה. הבנתי שיש בדיקה מיוחדת לבדיקת ממאירות לפני הניתוח בשם רוזטה ריבלין מה יעילותה אשמח לדעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכוי לממאירות בשלב זה הינו כ 20-30%. האופציה המקובלת עד כה הייתה כריתת האונה (האונה השניה ממשיכה בד"כ לתפקד ללא צורך בטיפול לאחר הניתוח). במידה ומחליטים על מעקב אזי נכנסת לתמונה הבדיקה הגנטית ואז יש שתי אופציות: האחת שהגידול יהיה חשוד לממאיר ואז תופני לניתוח. השניה שהגידול ייראה שפיר ואז הסיכוי לממאירות נמוך (1-5%). במצב זה יהיה צורך במעקב US אחת לשנה ובמידה והגידול ימשיך לגדול- תופני לניתוח. לציין כי ניתן כיום לבתע ניתוח ללא חתך חיצוני שמתאים לגידולים קטנים מסוג זה (לפרטים יש להגיע לביקור במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/05/2018 | 21:09 | מאת: רחלי

שלום ד"ר,תוצאות אולטרסאונד בלוטת התריס: בלוטת תריס מוגדלת דיפוזית אונה ימנית בגודל 5.49×2.74×3.57 ס"מ מרקם הטרוגני וזרימת דם היקפית ומרכזית. איסטמוס מורחב עד 1.5 ס"מ. אונה שמאלית בגודל 5.47×5.23×2.63 ס"מ במרקם דומה. רושם שמדובר במס' קשרים המתמזגים זה בזה ללא גבולות ברורים.ללא עדות לבלוטות לימפה צוואריות חשודות דו צדדי. שאלתי מה התוצאות אומרות והאם צריך ניתוח להורדת הבלוטה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה שצריך ניתוח. הייתי מקפיד לבצע US במקום איכותי כדי לוודא שהממצאים אכן לא נראים חשודים. מקום כזה הוא מכון ה US בא.ר.ם. שם בודקים שני רופאים מהמובילים בתחום זה (03-7645464). במידה והממצאים אכן לא חשודים ניתן להסתפק במעקב בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אשה בת 38 עם חשד ל פעילות יתר בבלוטת התריס איסטמוס בעובי 3.0 ס"מ . בלוטת מגן מעט מוגדלת, במרקם לא הומוגני עם מרכיב היפראקוי והיפואקוי יש לציין מספר מוקדים מסוידים בעיקר אזור איסטמוס באונה ימנית קשרית היפואקואית בגודל 5מ"מ לא ווסקקולרית מתאים לTIRADS1 א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה קשריות לימפה בתחנות 2 בעלות בגודל ציר רוחבי 6מ "מ . קשריות לימפה בתחנות 3 בגודל ציר רוחבי 7מ"מ עם הבלטת הקורטקס . מראה סונוגרפי נראה תקין כנראה מקור תגובתי בלוטות רוק תת לסתיות במרקם סונוגרפי תקין מה זה אומר , האם צריך עוד בדיקות או רק מעקב יספיק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ נראה לי תקין. למעקב אנדוקרינולוג בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/05/2018 | 15:43 | מאת: בתיה אמיר

מצורף us צוואר ממצאים בבלוטת התריס.מה משמעותם.למי לפנות??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה מסמך מצורף. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/05/2018 | 14:11 | מאת: Us צוואר

משמעות ולמי לפנות

21/05/2018 | 12:46 | מאת: בתיה אמיר

צרפתי הממצא

21/05/2018 | 13:05 | מאת: בתיה אמיר

שלחתי הממצא אבקש התיחסותך

10/05/2018 | 23:28 | מאת: טלי

שמי טלי אני בחורה נכה בחצי שנה האחרונה התחלתי לסבול מכאב בשני צידי הצוואר ובשנה האחרונה אני סובלת מצרידות לסירוגין. התשובות של האולטרסאונד צווארק שעשיתי הממצאים : א)בלוטת מגן לא מוגדלת ,מרקם בלתי אחיד ב) באונה הימנית נצפתה קשרית היפו-אקוגנית מוגדרת היטב (7.9X5.1ממ נצפתה ויסקולאריזציה בתוכה. בהספקט האחורי של האונה , קשרית היפו אקוגנית 3.8X3ממ. באונה השמאלית קשרית היפואקוגנית סולידית 1.4X0.9 לא ויסקולארית ללא ליפדנופטיה בצוואר דו צדדי.האם יכול להעיד על גידול סרטני ומה הוא ההמשך בירור? אשמח לתשובתך טלי קקון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גושים בתירואיד שכיחים ביותר ורובם שפיר. בגושים מעל 1 סמ מומלץ לבצע ניקור של הבלוטה לביופסיה באמצעטת מחט עדינה ובהכוונת US. מומלץ לבצע במקום בו יש פתולוג במקום כדי לאשר כמות מספקת של תאים לבדיקה. ניתן לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית במקום (לבירור כיסוי ביטוחי: 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/05/2018 | 11:11 | מאת: אבי

שלום שמי אבי כבן 30 ..עשיתי לפני שנה וחצי בדיקות דם דרך העבודה..היה לי שמה סידן מוגבר קלות. בבדיקת דם שביצעתי לאחרונה על ידי אנדריקולוג 9.50 אבל הpth 1-84 היה על 42.30 אני צורך אבקות חלבון..מרגיש טוב מתאמן... האם יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה שיש מה לדאוג. ממליץ לחזור על קלציום ו PTH ולקבוע פגישה אצל אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מצב לאחר תירואידקטומיה דו"צ עקב PTC- 2014 עלית TG הכל תקין חוץ מ.......הודגם קשר לימפה קטן 6 ממ באיזור פאראטראכאלי משמאל אין שינוי בגודל מבדיקה קודמת אולם כן הופיעו מוקדים אקוגנים זעירים חשודים למיקרוקלציפיקציות. האם הגידול חזר? מה עלי לעשות ? למי לפנות? התור הקרוב לאידוקרינולוגית שלי באוגוסט. ואני לחוצה. אודה על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אין מקום ללחץ. גם אם מדובר בבלוטת לימפה נגועה- צמיחתה האיטית ואופיו של הגידול מאפשרים מעקב לאורך זמן אחר בלוטה זו. הייתי ממליץ US איכותי של הצוואר כדי לוודא שאין ממצאים נוספים. במידה ואין, ורמת טירוגלובולין ממשיכה לעלות ניתן לנתח ולכרות בלוטות לימפה בצוואר או לתת טיפול ביוד, אך רצוי כל זאת בתאופ האנדוקרינולוג המטפל. ניתן בינתיים בצע US איכותי כאמור- ניתן לבצעו בזריזות במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/04/2018 | 08:33 | מאת: פנינה

שלום אבי אוהחן לפני מספר ימים עם ATC האבחנה טרייה ועדיין עושים בדיקות. היום הוא צפוי לעבור פאט סיטי השאלה אם בארץ יש מישהו שהחלים מסרטן זה ואם ידוע על תרופות ניסיוניות. אשמח ללמוד ממישהו ששרד אותו מה הוא עשה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה והגידול עדיין לא גדול במיוחד- וניתן לכרתו- זוהי אופציה מועדפת. במידה ולא, ובד"כ לא ניתן לכרות את הגידול, אז מומלץ להגיע לאונקולוג מטפל לטיפול משולב של קרינה וכימותראפיה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/04/2018 | 10:06 | מאת: pnina

היי תודה על תשובתך אני מנסה לקבוע תור דחוף אלייך אך אין תורים עד שבוע הבא וכרגע נקבע לו תור לבית חולים ביום רביעי אנו ממש מבקשים להגיע אלייך לפני ולבדוק אפשרות שאתה תנתח נאמר לנו שאין הרבה זמן לבזבז לכן אנו לא מבטלים את התור שכרגע נקבע

שלום רב, תגיעו אליי לבדיקה ביום שני הקרוב ב 10.00 עם הרבה סבלנות. אראה אתכם בין החולים האחרים. נסו להשאיר הודעה לאנה כדי שתתאם את התור באופן מסודר (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/04/2018 | 23:31 | מאת: מעיין

ד״ר חפץ ערב טוב מצ״ב תוצאות בדיקת Fna מתאריך 1/4/18. תשובת בדיקה מאקרוסקופית: Papillary thyroid carcinoma.(bethesda category VI) atypical follicular cells are arranged in papillae and monolayer sheet with a syncytial-like appearance, and show nuclei with grooves powdery chromatin and pseudoinclusions. תוצאות בדיקת האולטרסאונד: צד שמאל קשר איזואיקואי לא הומוגני בגודל 1.7 ס״מ. אשמח להכוונתך, עפ״י הבנתי הגידול ממאיר(?), מה עליי לעשות כעת? למי לפנות? אני קצת אבודה ולא מוצאת מענה... תודה רבה על עזרתך מעיין.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, הכוונה לגידול מאיר אך מבין כל הגידולים הממאירים בגוף זהו אחד הפחות אגרסיביים שקיימים וההבראה מנו, במיוחד בנשים צעירות, הינה קרוב ל 100%. אז אין כל לחץ. בניתוח פשוט אנו פותרים את הבעיה ומקסימום לאחר מכן יהיה טיפול ביוד (כדור בבליעה) כמעט ללא תופעות לואי. אין קרינה או כימותראפיה כמעט אף פעם. לכן ניתן להירגע. בא.ר.ם. אנו עושים ניתוח זה כ 5-10 מידי שבוע בהצלחה רבה, אשפוז קצר, ללא תפרים חיתוניים וללא נקז. הייתי ממליץ להגיע לביקור במרפאתי באסותא ונשוחח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/04/2018 | 14:32 | מאת: נילי

תוצאות בדיקת אולטרסאונד : באונה ימנית : הודגם קשר בקוטר 1.0 ס"מ בעל מרקם אנאקואי עם זרימת דם בתוכו . באונה שמאלית : הודגמה קשרית בקוטר 0.2 ס"מ בעל מרקם היפואקואי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. לנגעים בגודל 1סמ ומעלה אנו ממליצים על ניקור של הממצא תחת US לביופסיה. ניתן לבצע בזריזות וע"י מיטב הרופאים במרפאתינו באסותא, והתשובה הראשוניתשל הביופסיה ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/04/2018 | 10:50 | מאת: גיל

שלום רב, בן 47 בריא במעקב מזה כמה שנים עקב קשריות קטנות בבלוטת התריס. בבדיקה אחרונה שערכתי נקבע כדלקמן: אונה ימנית ושמאלית מעט מוגדלת איסטימוס מעט מעובה מרקם בלוטה לא לגמרי אחיד עם קשריות היפואקוגניות בקוטר מירבי של עד 0.7 ס"מ. בלוטות רוק תת לסתיות ובלוטת הפרוטיס - תקינים. עם זאת פעם ראשונה נקבע כי הודגמו לאורך הצוואר קשרי לימפה מוגדלים באורך מירבי של עד 1.8 ס"מ במראה סונוגרפי שפיר. אודה לפשר הממצאים ובמיוחד לממצא החדש של בלוטות הלימפה.. האם מסוכן האם מחייב בדיקות נוספות? תודה גיל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג ולא מחייב בירור נוסף. ממליץ לפנות למעקב אצל אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אשמח בבקשה לייעוץ, אני בת 25, לאחר שתי תשובות של אולטרסאונד שביצעתי אינני יודעת לאיזה בדיקות ללכת כדי להבין מדוע הבלוטות קיימות לזמן ממושך מאוד. אני מודאגת מאוד ואין לי לאן לפנות אני חיילת ולכן הכל ממש קשה. תמליצו לי על בדיקה או רופא ואדאג להגיע אליו. מצורף תשובות של אולטראסאונד ראשון על הבלוטה בראש: הבדיקה בוצעה בתאריך: 07/12/2017 רקמות רכות לאזור : הגולגולת משמאל U.S הבדיקה 1. שטחי לעצם המסטואיד הודגמה קשרית לימפה תת-עורית תקינה בקוטר 0.7 ס"מ. 2. באזור האוקסיפיטלי הודגמה קשרית לימפה נוספת בקוטר 1 ס"מ. לסיכום: דרוש מעקב. וזוהי הבדיקת מעקב ובנוסף אולטראסאונד בבלוטת התריס: הבדיקה בוצעה בתאריך: 22/02/2018 US רקמות רכות לאזור הגולגולת מצד שמאל 1. באזור המסטואיד מצד שמאל הודגמה קשרית לימפה שיטחית היפואקוגנית בקוטר 0.8 ס"מ. 2. באזור האוקסיפיטלי הודגמה קשרית לימפה בקוטר 0.9 ס"מ. 3. בנוסף הודגמה אקזוסטוזיס מהמסטואיד בקוטר 1.2 ס"מ. לסיכום: הממצעים ידועים וללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. --------- להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן+צוואר אונה ימנית: בגודל רגיל, הודגמה קשרית היפואקוגנית זעירה בקוטר 0.2 ס"מ. אונה שמאלית: בגודל רגיל עם מרקם אחיד. איסטמוס תקין. בלוטת רוק - תת לסתיות ופרוטיס תקינות דו"צ. קשריות לימפה- הודגמה קשרית לימפה צוארית בתחנה 2 דו"צ בקוטר עד 2.5 ס"מ - ייתכן קשרית לימפה ריאקטיבית דו"צ. לסיכום: כמתואר. אשמח לייעוץ לאיזה בדיקה עלי לפנות, לאן שתגידו לי אדאג ללכת. הרופאה שלי לא יודעת לאן לשלוח אותי אז מה שאגיד לה היא תביא לי ואני לא ממש מבינה בזה. קיים לי תור לנוירוכירורג לעוד חודשיים אבל אשמח לקבל חוות דעת נוספת בקשר לתוצאות הבדיקה ולאן אתם ממליצים לי לפנות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין, את שני האולטראסאונדים ביצעתי באסותא תל אביב. ביצע אותם אותו טכנאי.

שלום רב, אין צורך בנאורוכירורג לממצאים אלו. ניתן לקובע תור ל US איכותי יותר כדי לאפיין את הבלוטות. במידה ונראות תקינות- אין צורך בבירור נוסף. ניתן לקבוע US כזה במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים ובזמינות גבוהה (03-7645464). . בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום דר חפץ.בסיטי צוואר ראה הרדיולוג ממצא לוואי קישורית באונה ימנית בבלוטה והמליץ על קורולציה עם אולטראסאונד. באולטראסאונד לא נצפתה הקישורית. על איזו בדיקה עלי לסמוך?? מבולבלת:( תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, US איכותי נחשב אמין יותר לגילוי גושים בתירואיד אך הוא תלוי במי ביצע את הבדיקה (בניגוד ל CT שזו בדיקה סטנדרטית). לכן ממליץ לוושא שה US בוצע במקופ איכותי ע"י רופא ולא טכנאי. ניתן לבצע US איכותי במרפאתינו בארם ע"י שני רופאים המובילים בתחום זה (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

כמטופלת, ממליצה בכל פה על ד"ר ענת בלנק, רופאה במרכז א.ר.ם. באסותא (ראי המלצת ד"ר אבי חפץ). אחת ויחידה בתחומה!

21/03/2018 | 22:00 | מאת: פ

שלום עברתי בחודש וחצי האחרון ניתוח פארתרואיד להסרת אדנומה בגלל צרידות עשיתי בדיקת סיב אופטי בגרון שראו שיתוק במיתר הקול הימיני. והאם השיתוק יכול להיעלם כמובן הוזמנתי בעוד 4 חודשים לבדיקה חוזרת ואם חלילה וחס לא משתפר שיתוק מיתרי הקול בצד ימין מה עושים. ויש לי צלקת מעובה בצוואר האם תעלם אם הזמן או שתשאר. אשמח לקבל תגובה. חג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שיתוק ייתר קול לאחר ניתוח פרתירואיד הינו במרבית המקרים זמני. תוך 3-12 חודשים השיתוק בד"כ עובר. אם לא חולף או יש צרידות קשה ניתן לטפל בהזרקת חומר למיתר המשותק וכך לשפר את הצרידות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אני בת 46- לפני חודש ב-11 בפברואר. האבחנה הקלינית היא אדנומה - גוש בקוטר 2 ס"מ ובמשקל 3 גרם בחתכים רקמה אחידה. האם זה תקין. עדיין קצת יש לי בצקת בצוואר וצלקת והקול השתפר. המנתח אמר שזה ישתפר. בהוראת הרופאה האינדוקרינית אני צריכה לעשות בדיקת מיתרי קול שלראות שהקול לא נפגע. הרופא המנתח אמר שבדיקה זו מיותרת. תודה

מה דעתך האם זה תקין

שלום רב, בצקת לאחר ניתוח היא דבר תקין וזמני. שיתוק מיתר קול נדיר אחר ניתוח פרתירואיד אך עלול לקרות. אם נמשך ללא שיפור מומלצת בדיקת מיתרי הקול בעזרת סיב אופטי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/03/2018 | 17:45 | מאת: נרדין

שלום מה משמעות הדבר שהבדיקה לא אמיתית. של ניקור בלוטת תריס. מה התהליך הבא. מה צריך לעשות במקרה הזה ?

15/03/2018 | 17:46 | מאת: נרדין

סליחה. טעות בכתב. הבדיקה לא אבחנתית

שלום רב, המשמעות היא שלא נלקחו מספיק תאים לאבחנה ויש לחזור על הבדיקה. ממלית לבצע במרפאתינו בארם (03-7645464)- מבוצע ע"י שני רופאים מובילים בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/03/2018 | 12:24 | מאת: נרדין

תוצאות ניקור בלוטת תריס: קשר היפואקאוי 1 ס"מ האומה שמאלית של בלוטת תריס. בסיכום ללא סיבוכים מיידים. מה המשמעות של התשובה? עצם הדבר שהקשרית גדלה עם השנים לא מעורר חשד? וגם הנפיחות שיש לי בצוואר כולו באזור תחתון במיוחד מדאיג אותי.. ולפעמים חשה מין כאבים ודקירות. ממה זה יכול לנבוע ? גם כל הזמן אני חשה כאילו משהו תקוע לי בגרון בית בליעה? עם כאבים. איך אפשר לטפל בעניין זה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בוצע כנראה ניקור הקשר אך אין תשובה. יש לברר תשובה פתולוגית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/03/2018 | 20:59 | מאת: זהבה

נותחתי לפני כחודש .ניתוח להסרת חצי מבלוטת התריס (צד שמאל ) הגידול נדבק לוושט ונאלצו בזמן הניתוח לתפור גם את הנקב שנוצר בוושט במהלך הניתוח . הייתי עם זונדה כעשרה ימים . שאלתי : האם זה נורמלי שה צרידות והפגיעה באחד ממתרי הקול תימשך זמן רב . הניתוח בוצע לפני חודש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב מאוד מה עשו בניתוח. יש לשאול את המנתחים. אם שמרו על העצב אז ניתן לצפות לשיפור עד 6 חודשים לאחר הניתוח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/03/2018 | 22:44 | מאת: זהבה

לדברי המנתח , אחד ממיתרי הקול נחלש . השאלה שלי האם זה הפיך ? מאז הניתוח עברו קרוב לחודשיים . האם כדאי שאלך להיבדק שוב ? אני עתידה לעבור ניתוח נוסף להוצאת החלק הימני של הבלוטה . (לצערי , בעקבות תוצאות הבדיקה הפתלוגית שנלקחה מהגידול שהוצא בניתוח )

02/03/2018 | 21:49 | מאת: נרדין

שלום יש לי קשרית שידועה משנים הייתה לפני כמה שנים 5-6 מ"מ האומה שמאלית. ב 2017 גדלה ל 8מ"מ. . בדק אותי א.א. גרון בגלל הנפיחות שיש לי בצוואר וגם בתק' האחרונה הנפיחות יותר בולטת וכוללת.. יש לציין שאני חשה לפעמים כאבים בצוואר מים דקירות.. ממצאי א. א. גרון בבדיקה ידנית:בליטה מוגדלת צוואר נמושה. שלח אותי הרופא לFAN. בבדיקה יצא הקשרית גדלה ל 1 ס"מ . עצם ההשתנות של הקשרית מדאיג אותי..וגם הנפיחות והמטרה של הצוואר. האם זה בהכרח קשור לסרטן בבלוטת תריס. תודה על המענה והטיפול המהיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשרית שגדלה בתירואיד מחייבת בירור. הבירור האידיאלי הינו US של הבלוטה וניקור שלה. חייבים שגם ה US וגם הניקור יבוצעו באיכותיות. ממליץ על תור במרפאתינו בה בודקים רופאים מהמובילים בארץ. הבדיקה במהירות והתשובה הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/03/2018 | 18:42 | מאת: נרדין

תוצאות ניקור בלוטת תריס: קשר היפואקאוי 1 ס"מ האומה שמאלית של בלוטת תריס. בסיכום ללא סיבוכים מיידים. מה המשמעות של התשובה? עצם הדבר שהקשרית גדלה עם השנים לא מעורר חשד? וגם הנפיחות שיש לי בצוואר כולו באזור תחתון במיוחד מדאיג אותי.. ולפעמים חשה מין כאבים ודקירות . ממה זה יכול לנבוע ?? תודה