פענוח us בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/06/2022 | 20:07 | מאת: דבי

שלום רב, אודה לקבלת הסבר מדוע הרדיולוג ממליץ על ניקור אבחנתי כאשר מדובר בקשר בגודל קטן כזה. האם יש מקום לדאגה? האונה השמאלית: לא מוגדלת,0.7 ס"מ קשר היפו-ווסקולרי עם גבול לא סדיר, מרקם לא אחיד, הסתיידויות עדינות . קשר נוסף עם 0.6 ס"מ גבול סדיר, מרקם אחיד בסיכום: Thirads 4A ממליץ על ניקור אבחנתי מקשר חשוד משמאל

שלום רב, קשר בתירואיד בגודל פחות מ 1 סמ אינו מחייב בדיקה פתולוגית אך קשר זה הינו בעל גבול לא סדיר, הסתיידויות עדינות ומרקם לא אחיד. כל אלו מטים מעט את הכף לכיוון בירור. מציע להגיע לביצוע ניקור תחת US ואז בדיקת ומישיש ידני של הגוש והחלטה על המשך בירור או טיפול. ממליץ לבצע את הביופסיה במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום וכמו כן אם הקשר אינו חשוד כל כך- לא יבוצע ניקור כלל(037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/06/2022 | 06:48 | מאת: דבי

תודה רבה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)