US בלוטת המגן /התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/02/2022 | 14:38 | מאת: נטלי

שלום רב, בתשובה ל US בלוטת המגן רשום :בלוטת התריס לא מוגדלת , במרקם מעט בלתי אחיד ללא היפרמיה על פי דופלר. בבדיקות הקודמות זה לא היה. מה משמעות של "מעט בלתי אחיד" ? האם זה מסוכן? בנוסף, בבדיקה אחרונה רשום: קשר דומיטנטי וידוע, במרכז אחורי של האונה ימנית, מוגדר , אובדלי, סולידי איזואקואי כ 0.8 ס"מ . בבדיקות קודמות אותו קשר היה מוגדר כבמרקם סולידי מעט היפואקואי. מה הבדל בין היפואקואי לבין איזואקואי? מה אומר השינוי הזה ? תודה, נטלי

שלום רב, מרקם בלתי אחיד אינו מהווה סיכון אלא לתת פעילות הבלוטה אותו ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה. קשר איזואקואי פחות חשוד לממאירות מהיפואקואי- ולכן זו בשורה טובה. ממליץ המשך מעקב אנדוקרינולוג מטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)