אשמח לחוות דעתך - קשריות ובלוטת לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/05/2022 | 23:02 | מאת: הדס

לפני כשלוש שנים ראו קשר גדול מאד בבלוטת התריס אונה שמאל (5-6 ס"מ) שהתנפח פתאומית מיד אחרי לידה. בוצע ניקור ושאיבת הנוזל במרפאתכם – התברר כשפיר. בשעת הבדיקה נאמר לי שקיים גם קשר קטן באונה ימנית. מאז לא נבדקתי. עכשו הופניתי לאולטרסאונד בעקבות גוש קטן מתחת לתנוך. אשמח לחוות דעתך על התוצאות. האם כדאי לנקר שוב? מה המשמעות של בלוטת הלימפה? אני סובלת מכאב חזק בכל איזור מפרק הלסת או האוזן. בדיקת רופא אאג תקינה. בלוטת התריס לא מוגדלת. ללא היפרמיה על פי דופלר. איסטמוס בעובי: 9,2 מ"מ. אונה ימנית: 16*17 מ"מ. אונה שמאלית: 12*14 מ"מ. בעלת מרקם רב קשרי. בתחתית אונה ימנית- קשר הטרוגני בעל גבול סדיר, וואסקולארי מעט בפנים. גודלו כ 7 מ"מ- 3 TIRADS. באונה שמאלית קשר ספוגי במידות 11*8*6 מ"מ. 2 TIRADS. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. סיכום: קשר באונה ימנית- חדש לעומת בדיקה קודמת. קשר באונה שמאלית- קטן (לאחר ניקוז) ליד בלוטת הרוק הפרוטיס משמאל- היכן שנבדקת מרגישה בגוש (מתחת לתנוך שמאל) הודגם קשר לימפה אליפטי בעל ליבה שומנית, וואסקולארי מעט בפנים. מידותיו 6*3 מ"מ. פרט לכך- ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר.

שלום רב, לא נשמע משמעותי ויתכן שהיה זיהום באזור ולכן גדילת קשר לימפה תגובתי כזה. להמשך מעקב רופא משפחה. ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)