פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/06/2022 | 19:43 | מאת: איילת

שלום קיבלתי פענוח אוטראסאונד של בלוטת התריס. בלוטת מגן: איסטמוס- ברוחב 0.2 ס"מ , מרקמו הומוגני. אונה ימנית - בגודל 2.6*3.2 ס"מ , מוגדלת מאוד , מרקמה אינו הומוגני, ובתוכה הודגם קשר מעורב, עם חלל ציסטי, בגודל 2.4*4.0 ס"מ, דומיננטי, תופס מקום, בצמוד אליו הודגם קשר רקמתי בגודל 1.2*1.3 ס"מ עם זרימת דם ערה בהיקפו. אונה שמאלית - בגודל 1.6*1.5 ס"מ אינה מוגדלת , מרקמה אינו הומוגני, בתוכה הודגמו מספר קשרים מעורבים צמודים זה לזה בגודל 1.3*1.9 ס"מ ס"מ, בנוסף הודגם קשר היפואחוית בחלקו מסוייד בגודל 1.0 ס"מ, עם זרימת דם מוגברת מסביב לקשרים. ... לסיכום: קשרים בשתי אונות בלוטת המגן כמתואר, יכול להתאים ל-4 TIRADS. בנוסף תוצאות בדיקות דם (החורגות מתווך הנורמלי) Lymphocytes - 14.8 Monocytes - 13.1 Monocytes - 1.25 Chloride - 100.9 C-Reactive Prot - 7.8 אשמח לדעת מה הממצאים אומרים וכן מה צריך לעשות ? תודה גדולה

שלום רב, קשרים בתירואיד שלא נראים מאוד חשודים אך בגודל זה מחייבים ניקור ובדיקה. מציע להגיע לביצוע ניקור תחת US ואז בדיקת ומישיש ידני של הגוש והחלטה על המשך בירור או טיפול. ממליץ לבצע את הביופסיה במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/06/2022 | 09:53 | מאת: איילת

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)