פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
943 הודעות
909 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/06/2019 | 12:01 | מאת: אילי

שלום. אני בת 34 בשנת 2006 עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס וגרורות בצד ימין של הצוואר (הגידול התפשט לכלי הדם ובלוטות הלימפה בכל צד ימין אך לא יצא מגבול הצוואר). לאחר הניתוח עברתי טיפול ביוד במינון 150. לאחר הטיפול נותרה רקמה סרטנית ורמות תירוגלובולין בדם. עברתי טיפול חוזר ביוד בשנת 2011 הפעם במינון 175. הרקמה התכווצה מעט אך נשארה. רמות תירוגלובולין מדידות. הוחלט על מעקב . אני לוקחת אלטרוקסין 200 מק"ג ליום. בבדיקות דם היום TSH מתחת ל0.1 תירוגלובולין 4.69 נוגדנים 2.38 יש לציין שרמת התירוגלובלין הכי גבוהה מזה הרבה שנים ועלתה בשנתיים האחרונות מ1.11 ל4.69 אני מעט מודאגת ואשמח להכוונה.

18/06/2019 | 11:02 | מאת: אביטל

מבקשת לדעת חוות דעת לגבי תוצאות בדיקות אונה ימנית- הודגמה קישרית איזואקוטית הטרוגנית בגודל 7*12 מתאימנ acr tirads3 אונה שמלית- קשרית סולידית היפואקואית בגודל 7*5 עם הסתיידות בתוכה בלתי הומוגני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גושים בתירואיד שכיחים ביותר ורובם שפיר. עדיין מומלצת ביופסיה לפחות של הנגע הגדול יותר. ממליץ לבצע במרפאתינו באסותא א.ר.ם.- שם יבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/06/2019 | 11:35 | מאת: לחץ

קיבלתי תשובה של סיטי וכתוב בה מרקם לא סדיר לש בלוטת התירויד , לקורלציה עם US מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אומר הרבה. יש לבצע US כדי להיות רגועים אך איני חושב שיש מה לדאוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/06/2019 | 18:36 | מאת: פרח

שלום רב, בת 35 עברתי בדיקת fna בלות התריס מימין , ואילו התוצאות : Bethesda ll-benign Hyperplastic / adenomatoid nodule/ colloid nodule Follicular cells numerous groups Colloid abundant Macrophages few pigmented. THP 1 אודה לכם מאוד על הפענוח אני מאוד מוטרדת ולחוצה , תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין. יש לחזור לאנדוקרינולוג מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/06/2019 | 15:24 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 45 ביצעתי אולטרסאונד בלוטת התריס ובלוטות לימפה לפני כחודש, להלן התשובות - אונה מימין בקוטר 17 מ״מ. בגודל ומרקם תקין. הודגמה קישרית אנאקואית - 4 מ״מ. איסטמוס ברוחב תקין. אונה משמאל בקוטר 19 מ״מ. מעט מוגדלת, מרקמה אחיד. הודגמה קישרית היפואקואית סולידית - 6*7 מ״מ, גבולות חדים עם היסתיידויות זעירות המטילות צל אקוסטי. בתחנה 4 מימין - הודגמה בלוטת לימפה - 3 מ״מ, אינה חשודה. פרט לכך ללא לימפואדנופטיה צווארית חשודה. לסיכום - משמאל, הקישרית - 4 TR. להמשך מעקב. מימין, הקישרית - 1 TR. מה אומרות התוצאות? מה זה TR 4? והאם הנגע משמאל חשוד כממאיר? תוכל לתת לי המלצות כלשהן להמשך בירור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנגע עלול להיות ממאיר אך ממאירות זו הינה מאוד לו אגרסיבית ובמידה ואין פריצת קופסית הגידול או בלוטות לימפה נגועות- לא ברור אם צריך בכלל לבצע ביופסיה. ממליץ לבצע US במקום איכותי להחלטה סופית (ניתן במרפאתינו שם מבצעים את הבדיקה מיטב הרופאים בארץ 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/06/2019 | 17:46 | מאת: טיפ

ד"ר שלום, יש לי גוש באונה ימנית ובבדיקת דם לטירוגלובין קיבלתי 3046.00 ng/mL רציתי לשאול ,האם זה תקין ?לא עברתי ניתוח בבלוטה ,תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הערך גבוה מאוד ומעיד על בעיה בבלוטה. לעיתים זה מגיע לערכים כאלו גם במצבים שפירים אך ללא ספק יש לבצע ניקור של הגוש לביופסיה ואולי אף להסירו. הייתי ממליץ ניקור תחת US ומומלץ לבצע במרפאתינו בא.ר.ם. שם מתבצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/06/2019 | 15:36 | מאת: לירון

בבדיקת אולטרסאונד צוואר מצאו לי קשרית בבלוטת התריס,כל השאר יצא תקין. לא קיבלתי יותר מידי מידע על מה שמצאו אלא רק הפניה לרופא אנדוקריני שיכול לקבל אותי עוד חודשיים ואני סקרנית לדעת מה זה אומר.. באונה הימנית מצאו קשרית דלת הדי 1.4 סמ, עם הסתיידויות מוקדיות בתוכה. אשמח לדעת מה זה דלת הדי ומה משמעות ההסתיידויות האלו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רובן של הקשריות בתירואיד הינן שפירות אך מעל גודל של כ 1סמ אנו ממליצים ניקור שלהן לביופסיה. ממליץ לתאם את הבדיקה במרפאתינו באסותא שם מתבצעת ע"י מיטב הרופאים בתחום זה והתוצאה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464).

06/06/2019 | 15:28 | מאת: טיפ

ד"ר שלום ,מצרפת תוצאות של אולטרסאונד אחרון : אונה ימ' מוגדלת באופן דיפוזי .רוב השטח נתפס ע"י ממצא סולידי כמעט איזואקוגני לפרנכימה ולא הומוגני עם פיזור רב של הסתיידויות זעירות ואזורי התנזלות מוגדר היטב ע"י גבול היפואקוגני טבעתי בגודל 3*3.5*4.3 אין עדות לאספקת דם מוגברת. בניקור לפני מס' שנים - אונה ימנית התקבל חומר דל קולויד ונראה שגשוג בולט של תאים פוליקולרים בקבוצות סולידיות וקבוצות רבות של מיקרופוליקולים.בגלל שגשוג בולט של תאים דרושה הוצאת הנגע כדי להבדיל בין תהליך היפרפלסטי לניאופלסטי. בדיקות דם תקינות . מה דעתך ? אין אבחנה חד משמעית . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגידול בגודל זה, שקרוב לודאי הולך וגדל יש לבצע ניקור נוסף לביופסיה. במידה והניקור חשוד- כמובן יש להוציא את הגידול. אפילו במידה והגידול שפיר- אם יש גדילה חד משמעית שלו לעיתים אנו ממליצים ניתוח. במידה ושפיר- יש במרפאתינו כיום אופציה של אבלציה והקטנת הגידול ללא ניתוח. ממליץ לתאם תור למרפאתינו ל ניקור תחת US ע"י אחד הרופאים שלנו (03-7645464) שמובילים בארץ בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום ואז גם ניתן לשוחח ולהתייעץ איתם על האופציה של אבלציה במידה ורלבנטית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/06/2019 | 12:01 | מאת: אני

שלום אחרי חודשיים ניתוח דיסקציה אני מרגישה באיזור שנותח שוב כמו גולה בצוואר . היה לי פפילרי. האם זה יכול לצמוח שוב בבלוטות לימפה כלכך מהר ?? יש לי סיטי בקרוב אבל עד אז לחוצה מאד.. האם בלוטת לימפה יכולה לצמוח כלכך מהר במקום שנותח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע כך. מדובר כנראה ברקמת הצלקת הפנימית שהולכת ונוצרת ובהתחלה יכולה להטעות. ממליץ כרגע מעקב בלבד ולגשת לרופא המנתח לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי, מזה יותר משנה מאז אבחנו לי פעילות יתר של בלוטת התריס (בטענה שזו מחלת גרייבס). במהלך הזמן הזה, אני והרופא מנסים למצוא את האיזון והמינון הנכון של מתימאזול כדי שערכי T3 T4 THS יהיו תקינים. ברוב מוחלט של הבדיקות במהלך הזמן הזה, T3 ו-T4 תקינים - אך THS לעיתים נמצא מעל הנורמה ולעיתים מתחת לנורמה. הרופא שלי טוען שלמרות ש T3 ו T4 בטווח, כל עוד THS אינו נמצא בטווח הנורמה, אסור לי להתאמץ יתר על המידה. רציתי לשאול, אחת ולתמיד, האם יש אמת בדבר שכאשר THS נמצא מחוץ לגבולות (למעלה או למטה), אסור לקיים פעילות גופנית אינטנסיבית ובכלל מוטב להמעיט בפעילות עד כמה שניתן? האם את מצליחה להבין מה הוא ההגיון הרפואי שעומד בבסיס דבריו של הרופא? מתוסכל, מאחר שזה יותר משנה אני נמנע מלצאת לטיולים והפחתתי מאוד את הפעילות הגופנית שלי. אשמח לשמוע עצה חכמה בנושא. שבת שלום לני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. העצה החכמה ביותר הינה לגשת לאנדוקרינולוג ולנהוג בעצתו . ניתן במרפאתינו בארם. בברכה. דר אבי חפץ

שלום רב, האם גידול שפיר בבלוטת המגן יכול לגרום לעליית סידן בדם ובשתן, או שרק גידול ממאיר יכול לגרום לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בלוטת המגן אינה קשורה למשק הסידן אבל בלוטת יותרת המגן (פרתירואיד) בהחלט כן. נשמע שיש לשלול גידול שפיר בבלוטת יותרת המגן ע"י בדיקת דם ל PTH. אם ההורמון גבוה- אז ישנה הפרדת יתר של PTH שגורם לעליית סידן בדם ובשתן ויש למצוא אילו מהבלוטות (יש 4 כאלו) היא הבעייתית. ממליץ ייעוץ לאחר בדיקת PTH במידה והוא גבוה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/05/2019 | 16:18 | מאת: רונית

עברתי הקרנות לצוואר לפני 30 שנה. בסוף 2017 עשיתי אולטראסאונד בלוטת המגן. מצאו באונה הימנית קשר איזואקוגני בגודל 1.5 ס"מ וסקולרי בדופלר רקמתי עם הילה מסביב. עברתי ניקור ולא נמצאה ממאירות. כעת אחרי שנה וחצי עברתי אולטראסאונד נוסף ואותו ממצא (שכאמור נמצא שפיר) גדל בחצי ס"מ. האם יש צורך בניקור נוסף? האם גושים שפירים יכולים לגדול משך הזמן או שעצם הגדילה מראה על ממאירות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית הגושים יכולים לגדול אבל גדילה חד משמעית שלהם הינה כשלעצמה אינדיקציה לניתוח וכריתת הגוש כשהוא עדיין לא גדול מאוד. לגבי הסיכון לממאירות- יש לחזור על ביופסיה ואחרי ביופסיה שניה הסיכון לממאירות נמוך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/05/2019 | 15:20 | מאת: פאר

שלום ביצעתי ביופסיה לבלוטת לימפה מה שמאוד מוזר זה כשאחרי הדיקור כאב לי האיזור שליד הבלוטה וממש לא איפה שהבלוטה זא שנגעתי בבלוטה עצמה וממש צמוד אליה ולא הרגשתי שום כאב ולאומת זאת עליתי למעלה קצת עם היד ושם ממש הרגשתי את הכאב,בהרגשה כאילו בכלל דקרה במקום אחר. ברור לי שאני לא רופאה ומין הסתם היא לקחה דגימה מהמקום הנכון אך האם זה הגיוני להרגיש ככה?זה קצת מטריד אותי שככה אני מרגישה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא חושב שזה משמעותי. הכאב יכול להיות לאו דווקא מהמיקום המדוייק של הבלוטה שנוקרה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד''ר ביצעתי ביופסיה בגוש בלחי אבל לא ליד האוזן שנקרא פרוטיס ,זה ממש באיזור ליד,בזווית הלסת איפה שהשיניים התחתונות(בלחי למטה) בכל אופן אלו התשובות שהתקבלו: בניקור תחת סונר של לחי שמאל התקבל שריר ואלמנטים רגילים של בלוטת רוק בלבד(תאים דוקטלים ואצינרים) הרופא א.א.ג אמר שזה תקין אבל בלוטת רוק היא ליד האוזן ומתחת ללסת והיא לא אמורה להיות במיקום הזה איפה שהיא נמצאת אצלי. מבחינתו אפשר לעזוב את זה וכנראה תעלם או שלא(וזה לא מסוכן) או ללכת לייעוץ של מומחה ולראות אם להסיר אותה.הבלוטה בגודל 0.5 ס''מ. לפי התיאור מה היית ממליץ ?נשמע שיש מקום להסיר אותה או רק מעקב? מה הסיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי מגיע לבדיקה של רופא מנתח ראש צוואר שאפשר לסמוך עליו. אם הבדיקה לא חשודה אז ניתן להסתפק במעקב סונוגרפי (US). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/05/2019 | 11:29 | מאת: לימור

היי, אם התשובות של הביופסיה תקינות האם הרופא צריך להתקשר ולעדכן על כך ? או שבדרכ אם תקין לא מתקשרים? איך זה עובד? עברו 3 שבועות מאז שעשיתי ואין לי שום תשובות והתור לרופא עוד שבועיים .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרופא צריך להתקשר ולעדכון. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לפני למעלה מ 20 שנה טופלתי ביוד בגלל יתר פעילות לאחר מכן נכנסתי לתת עד לפני קצת פחות משנה טופלתי באלטרוקסין/יוטירוקס לאחר. רגשה לא טובה ובדיקות נכנסתי ליתר פעילות החלפתי לסנטרואיד והורידו לי מינון ..עדיין ביתר פעילות מורידים מינון לאט לאט, בגלל כאבים שלא חולפים בגרון בצד שמאל כבר כמעט 3 חודשים עשיתי אולורסאונד וזה מה שיצא, מאד מודאגת אשמח לפענוח אינדוקרינולוג יש בעוד כמה חודשים

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2019 | 22:10 | מאת: שירי

לא הצלחתי לצרף קובץ, העתקתי את התשובות : בלוטת מגן, אונה ימנית: מוגדלת 20 ממ קוטר AP מרקם לא אחיד הפרוסקולרית בהפעלת צבע דופלר, ללא קשר מוגדר. אונה שמאלית: מוגדלת 20 ממ קוטר AP מרקם לא אחיד הפרוסקולרית בהפעלת צבע דופלר, ללא קשר מוגדר - רגישות בלחיצה. איסטמוס, לא מעובה ללא לימפאדנופטיה צווארית חשודה בלוטות רק תת לסתיות תקינות בלוטת פרוטיס תקינות אני פשוט סובלת מכאב שלא מרפה כל הזמן כבר תקופה ארוכה, בצד שמאל גם לכיוון האוזן והלסת ובגרון בחלק התחתון, תודה רבה רבה

שלום רב, לא ניתן לראות את ה US ובכל מקרה ממליץ להגיע לאיזון לאנדורינולוג. בינתיים יש לפנות לרופא משפחה שיתחיל באיזון. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי תודה רבה, פירטתי את התשובות של האולטרסאונד בלשונית נפרדת

14/05/2019 | 20:24 | מאת: מיכל

כשהגעתי לרופא לא כאבו לי האוזניים אלא הגרון בלבד. הוא לא שאב כלום, הוא בדק את האוזניים עם אוטוסקופ שהקונוס היה ארוך מאד ובקצה יש אור. (כנראה יש כמה אורכים של קונוס אתה בוודאי יודע) בדיקה שיגרתית בלבד. הבדיקה לא כאבה, אחרי כמה זמן התחיל לי כאב זוועתי באוזן עד עכשיו בצד שמאל גם כשאני מורידה את הראש כאב חזק מאד מרגיש לי כאילו תקוע לי שם משהו. לעולם לא סבלתי מכאב אוזניים. יש מצב שמבדיקה כזאת פשוטה בטעות רופא יכול לעשות נזק. אולי הקונוס ארוך והכניס בזוית לא נכונה טעויות קורות. במידה וזה ימשיך מקווה שלא, אני כנראה אגיע אליך לבדיקה. אשמח לדעת האם הבדיקה הזאת יכולה במידה ויש שעווה לדחוף אותה פנימה. סליחה על אורך השאלה ושוב תודה רבההה

לקריאה נוספת והעמקה

.

14/05/2019 | 14:00 | מאת: חן

היי, לפני שבועיים וחצי ביצעתי ביופסיה לבלוטה בלחי איזור הפנים (לא פרוטיטס) בכל אופן התשובות עדיין לא הגיעו היה את יום באמצעות באמצע. למה זה לוקח ככ הרבה זמן האם זה אומר משהו או שהבדיקה מסובכת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"F סתם עקב עומס במעבדה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/05/2019 | 00:05 | מאת: מיכל

שלום ותודה מראש, מיום שבת כואב לי הגרון בצד ימין כמו דקירה שאני בולעת את הרוק או האוכל כאבי תופת וגם הקרין לאוזן. הלכתי היום לרופא שבדק אותי עם מראה ואמר לי שיש לי פתח כזה ענק שאפשר לראות את הוושט , הקיבה והכל עד למטה. כמו כן שמתי לב שהכניס את המראה ממש עמוק לתוך הגרון. אחר כך בדק לי את האוזן עם מכשיר ואור שהוא נראה לי מאד ארוך.... 2 שאלות דחופות אליך בבקשה נכנסתי לחרדה, האם המראה יכולה לגעת במיתרי הקול או בוושט או באיבר אחר בגרון ? אולי בטעות? מפני שיצאתי ממנו ויש לי גירוי בגרון שלא היה לי לפני הבדיקה, כאבים בוושט, צרבת ואני מכחכחת בגרון וקשה לי לדבר פתאם. והאם הבדיקה באוזן עם המכשיר שהוא היה מאד ארוך אוטוסקופ יכול להגיע ולפגוע בעור התוף? אנא תשובתך בהקדם,, תודהה רבה רבה,,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראה תשובתי בפורום גידולי ראש צוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום. אשמח לעזרה בהבנת תוצאות בדיקת האולטרסאונד צוואר ובלוטות הלימפה שעשיתי לאחרונה. הבדיקה נעשתה עקב קוצר נשימה מזה כשנה (ריאות ולב נשללו, מערכת העיכול הבאה בתור). בלוטת המגן בגודל תקין. מימין קשריות ציסטיות זעירות עד 3 מ"מ, ציסטות קלואידליות - TR1. משמאל קשריות ציסטיות עד 4 מ"מ - TR1 בתודה, בר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא משמעותי. למעקב אנדוקרינולוג בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/05/2019 | 16:43 | מאת: לין

שלום האם ליפומה גם יכולה להיות לא נראת לעיין מבחינה אסטטית?(כמו בלוטת לימפה פנימית) או שהיא חייבת לבלוט מחוץ לעור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכולה גם להיות פנימית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום לרופא האם יש ניגוד בין התרופות ומה פרק הזמן הרצוי בין לקיחת התרופות בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין ניגוד. ע"פ הנחיית הרופא המטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/05/2019 | 09:15 | מאת: אורין

שלום ד"ר האם בזמן כשמבצעים ביופסיה ניתן לראות שיוצא שומן מהריקמה שנלקחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן זה אפשרי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/05/2019 | 16:38 | מאת: אמיר

היי ביצעתי fna ושמעתי את הרופאה אמרה משהו על הגוש/קשר שטחי מה זה אומר שסה שטחי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אומר כלום מלבד שזה שטחי... בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/05/2019 | 15:36 | מאת: דור

שלום רב האם בלוטה בלחי (איזור הלסת בפנים ) עם מראה בus והמונחים כמו שבצוואר? אם נמצא משהו מחשיד או ממאיר גם שם הניתוח קל ופשוט או שבצוואר ובמיקום הפנים זה שני סוגים שונים? מרבית הגידולים הלחי/פנים הם שפירים? אתה מבצע ניתוחים כאלה? בין אם שפירים ובין אם לא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מרבית הגידולים בפנים הינם שפירים- במיוחד אלו ממקור בלוטות הרוק. הניתוחים מבוצעים על ידי באופן קבוע. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/05/2019 | 12:42 | מאת: גולי

היי, האם יש הבדל בין שני המונחים ואם כן מה הוא? ? איזואקוגני , איזואקאי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מונחים זהים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/05/2019 | 17:50 | מאת: גאיה

האם בלוטה שנבדקה עי אולטרסאונד/ביופסיה. נמצאת כשפירה הכוונה לשומנית? אם יש גידול שפיר והוא שפיר אך לא שומני מאיזה סוג הוא? איך ניתן להבדיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש הרבה סוגים של גושים שפירים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/05/2019 | 15:17 | מאת: דוד

שלום, ביצעתי us צוואר וus באיזור הלחי השאלה שלי היא כזאת: ברוב הבדיקה נצפו בלוטות לימפה בגודל כך וכך או קישריות קטנות מאוד (תקין לדברי הרופאה) אך היה נתון שרשום נצפתה בלוטה תת עורית מה זה אומר? מבחינה הגיונית מה זה אומר המונח הזה שזה תת עורי?אני מבינה שזה מתחת לעור מין הסתם אבל אם זה לא תת עורי אז מה זה יכול כן להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תת עורי מסמל רק מיקום מתחת לעור. יש להגיע לבדיקת רופא ומישוש הגוש בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/05/2019 | 10:29 | מאת: שי

היי, ביצעתי אולטרסאונד צוואר מצטטת את הפרמרטים שנראים לי חריגים בלוטת המגן איסטמוס : לא מורחב, מרקמו אחיד. אונה שמאלית: לא מוגדלת, ולא הומוגנית עם מספר רב של קישריות היפואקוגניות קטנות מאוד. אונה ימנית: לא מוגדלת, ולא הומוגנית עם מספר רב של קישריות היפואקוגניות קטנות מאוד. נצפתה קשרית בגודל 0.9 ס''מ איזואקואי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש לגשת לאנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/04/2019 | 09:42 | מאת: ליאת

היי, האם בבדיקת fna הרופאה שבודקת יכולה לחשוד או ממש לראות אם זה לימפומה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכולה לחשוד שמדובר בליפומה. במיוחד ה US. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/04/2019 | 11:32 | מאת: חן

בהמשך לשאלתי שראו בfna גדילה משמעותית תוך חודשיים ואמרת שקורה הרבה שיש טעות במדידה. הייתי שמחה שתענה על השאלה שהאם גוש בגודל 1.5 או במידה וטעתה 1 סמ תת עורי אזואקני נשמע חשוד? והאם יכול להיות שזה ליפומה גוש שומן ? אשמח אם תענה על 2 השאלות תודה רבה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שוב תלוי מי מבצע. ישנם הבדלים משמעותיים במדידות שונות. גוש איזואקואי פחות חשוד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/04/2019 | 11:29 | מאת: אנונימחת

שלום רב , האם כשנשלחץ ביופסיה והתשובה חלילה גידול סרטני התשובןת יגיעו יותר מהר? או בערך תמיד הזמן הוא אותו זמן? שאלה נוספת במידה ואני ארצה שאתה תבדוק ותמשש את הגןש שיש לע אני אוכל לבקש אותך ספציפית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אין קשר לזמן התשובה. ניתן לתאם אליי תור במרפאתינו בארם 037645464 בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/04/2019 | 09:37 | מאת: limi

שלום האם עקב כריתה של חצי בלוטה הלב יכול להפגע? דופק מהיר פתאומי אחרי מאמץ יכול לנבוע מTSH נמוך/גבוה? האם זה מסוכן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא כל כך. רק בתקופה מאוד קרובה לניתוח. ייתכן רק אם הוסיפו טיפול ביוטירוקס....יש לגשת לאנדוקאינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/04/2019 | 17:27 | מאת: בבקשה עזרה דחופהה חן

ביצעתי אולטרסאונד של בלוטה בלחי לפני חודשיים היה רשום בלוטת לימפה בגודל 0.5 . נשלחתי לfna ביצעתי אותו לאחר חודשיים ,היה רשום נוקר גוש איזואקני בגודל 1.5 אני בלחץ היסטרי איך ה גדל ככה? יכול להיות טעות בדיקה הראשונה,במישןש זה מרגיש אותו הדבר בבקשהה זה ודאי מסוכן??

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2019 | 19:23 | מאת: פרט נוסף

אציין כי זו בלוטה תת עורית. האם גידול שפיר יכול לגדול ככה? אני לא יודעת אם היא אמרה לימפומה או ליפומה שיש הבדל ענק מבין שניהם האם ליפומה(שפיר) יכול להיות מתחת לעור הכוונה שלא ניתן לראות רק להרגיש במישוש? כי מה שיש בלחי זה רק במישוש

שלום רב. ייתכן ויש טעןת במדידה וזה קורה הרבה. בכל מקרה ממליץ להגיע לבדיקה ומישוש הגוש. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אשמח לתשובה כנראה שהתפספסה השאלה :) שלום רב עברתי ניתוח לכריתת חצי אונה עקב פפילרי קרצינומה. בפתולוגיה כתוב פוליקולר וראינט פפילרי שלא פרץ את כלי הדם ואת התאירואיד. מה זה אומר? האם צריך לעבור כריתת אונה שניה ? אין הרבה ידע לגבי הפוליקולר וראינט. אשמח לתשובה תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ההתייחסות הינה כמו לגידול פפילרי רגיל. לכן תלוי בגודל, גיל, מין, הממצא הניתוח וכו'. יש להיוועץ עם התשובה הפתולוגית אצל המנתח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מזה כמה חודשים נער בן 13 סובל מרמת pth גבוהה במיוחד . רופאיו לא ידעו בדיוק על מה להצביע..ביצע אולטרסאונד ושם עלה ממצא מדאיג ממש לפיו קיים קשר היפוקגוני 0.3 בגודל חשוד לבלוטת פרא- תיאוריד- כך נכתב. מה זה אומר?? האם חייב לבצע ניתוח??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. חשובה גם רמת הקלציום בדם ובשתן. רקמעם בדיקות אלו נוכל לומר שצריך אכן ניתוח. גם אם כן מדובר בניתוח פשוט ויעיל. כמעט ללא סיבוכים כלל. היום אני עושה חלק מניתוחים אלו ללא חתך חיצוני. בצעו את בדיקות הדם ותוכלו להגיע ליעוץ במרפאתינו. בברכה. דר אבי חפץ. מנהל היחידה לניתוחי ראש צוואר באסותא 037645464

ראשית תודה על.התשובה המהירה. ניתוך להסרת הבלוטה כולה? או רק את הממצא? זה יכול להיות סרטני,? וכמו כן אשמח לקבלת פרטים לקליניקה שלך..

שלום רב עברתי ניתוח לכריתת חצי אונה עקב פפילרי קרצינומה. בפתולוגיה כתוב פוליקולר וראינט פפילרי שלא פרץ את כלי הדם ואת התאירואיד. מה זה אומר? האם צריך לעבור כריתת אונה שניה ? אין הרבה ידע לגבי הפוליקולר וראינט. אשמח לתשובה תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה נלקחת על סמן גורמים רבים כגון גדול הגידול, גיל ומין החולה ועוד. ממליץ לפנות לרופא המנתח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/04/2019 | 07:51 | מאת: רויטל בר אילן

שלום דוקטור, יש לו נער בן 26 וחצי לאחר ביופסיה בתירואיד, כי יש נפיחות מצד שמאל, כ-3 ס"מ. אתמול קיבלתי תשובה מא.א.ג וחרב עליי עולמי. התוצאות מראות קרצינומה פפילרית. אני יודעת שזה סוג של סרטן וצריך לעבור ניתוח. חשוב לי לציין שבמשפחה אין לנו את זה בכלל סרטן והוא לא מעשן. אני ממש בחרדות מה יהיה?? האם הניתוח מסובך?? מה יהיה העתיד, אני במכבי היכן אפשר לנתן באופן מקצועי?? האם זה מסוכן לעתיד או הניתוח קשה?? אנא תרגיע אותי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התוצאה אכן כפי שאמרת אבל ממש לא להילחץ. הסיכוי להחלים מהגידול הזה קרוב ל 100%. חשוב לעשות הכנה נכונה לניתוח עם us איכותי של הצוואר כדי לדעת איזה ניתוח מומלץ לבצע. ייתכן וניתן לכרות רק חצי בלוטה. ממליץ לבצע us במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י שניים מטובי הרדיולוגים בארץ. יכול לחסוך צרות בעתיד. לאחר הבדיקה אשמח שניפגש להחלטה על מה הלאה. ייתכן וניתן יהיה לבצע את הניתוח בגישה ללא חתך חיצוני בצוואר. בהצלחה. ד"ר אבי חפץ. א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464

17/04/2019 | 15:07 | מאת: ביופסיה לתירואיד

אתה עובד דרך מכבי?? אני גרה בבאר שבע תוכל ליצור עימי קשר?

13/04/2019 | 20:25 | מאת: שיר

שלום רב, אשמח להבין משהו כמו שצריך. לפני כמה חודשים ביצעתי אולטרסאונד צוואר שבו היה כתוב נמצאו מספר בלוטות לימפה בגודל 6 ממ. הרופא אאג אמר שהאולטרסאונד תקין. לפני חודש עברתי ללא קשר אולטקסאונד לגבי בלוטה בלחי שהבודק כתה נמצאה בלוטת לימפה בגודל 5 ממ השאלה שלי היא למה הוא לא הצליח לראות את מבנה הבלוטה? למה לא יכל לראות אם יש זרימת דם הסתיידות היפקואגני וכל המונחים הללו? מה זה אומר שהתשובה היא כזאת בלי כל תיאור המבנה? שלא הצליח לראות? שזה תקין? אשמח להסבר מפורט שאבין .תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התאורים ששאלת עליהם מתוארים יותר בגושים בתירואיד. אם בלוטות הלימפה נראות במבנה תקין זה מספק. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/04/2019 | 09:19 | מאת: חן

היי, לפני כשנה הבחנתי בגוש קטן שזז על הלסת התחתונה(איזור הפנים) ביצעתי אולטרסאונד שבו נאמר נמצאה בלוטת לימפה 5 מ''מ תת עורית . לא נצפו עוד בלוטות לימפה באיזור הבלוטה נשארה בגודל כזה וניידת מצד לצד כל הזמן הזה מאז שהבחנתי בה. הרופא שלי אמר שהבדיקה חיונית ועם אמצעים טובים אך לגמור עם ה''רומן הזה'' כדאי לעשות ביופסיה. אני מאוד מודאגת אשמח ל2 שאלות: עד כמה הגוש נראה לך שפיר ? במידה ואכן שפיר וודאי בעזרת השם אחרי הביופסיה יהיה צורך להסירו בכל זאת? אשמח להסבר תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קשה לתת ייעוץ במקרה זה ללא בדיקת הגוש. לעיתים גם כששפיר-מומךצת כריתה אך בד"כ לא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב דר חפץ עברתי לפני שבוע כריתה של אונה שמאל ודיסקציה צווארית הניתוח עבר בצורה תקינה אבל כל מאד נפוח.. הצוואר בעיקר והאיזור של הינתוח. מתי מותר ואפשר אחרי הליך כזה לחזור לפעילות גופנית(ריצה ריקוד)? והאם יש דרך לעזור לנפיחות לרדת? חוץ מתרופות.. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. יש לפנות למנתח. בכל מקרה איסור בפעילות גופנית לפי סוג הניתוח אך לפחות שבועיים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/04/2019 | 14:08 | מאת: אנונימית

מיזה חודשים שאני סובלת ממחנק בגרון ותחושה שבאלי כל הזמן להשתעל שזה יצא יומיים כבר אני מרגישה ששני הצדדים של הצאוור מנופחים ממש וכואב לי גם כל מידע באינטרנט מוביל לסרטן בלוטת התריס..אין תורים פנויים כרגע לרופא ואני ממש סובלת אני בוכה כל הזמן ומסחוררת ועייפה ולא יודעת מה לעשות איך להקל על זה זה מפריע לי לתפקוד היומי אני בת 26 עם עבר של תת פעילות מטופלת באלטרוקסין שנתיים ולאחר שנתיים הפסיקו לי את הטיפול בטענה שזה עבר עבר 4 שנים כבר מאז הפסקת הטיפול כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מסחרחורות ועשיתי את כל הבדיקות האפשרית לזה הכל תקין ועכשיו נוסף לי המחנק הזה אשמח לדעת מה לעשות לאן לפנות בדחיפות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע קשור לסרטן. יש לפנות לרופא מטפל ולבדוק תפקוד הבלוטה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

דר' שלום ותודה רבה מראש, כבר שבוע אני עם ברונכיט חזקה nts. קיבלתי מוקסיפן וברונכוליט , לא לקחת את הברונכוליט, השתעלתי שבוע בצורה מטורפת ללא הפסקה 24/7 כמו נביחות של כלב בשעות היום והלילה שבכח רציתי להוציא ליחה שבקושי יצאה., גם היו לי התקפי שיעול בלי שרציתי שלא הפסיקו במשך רבע שעה ויותר. השיעול היום פחת, אבל, פתאם היום נהייתי צרודה והקול ונעלם פעם ראשונה בחיים שקרה לי דבר כזה. אני בפאניקה ובהלם. השאלה שלי, האם משיעול יכול להיקרע מיתרי הקול או להיגרם נזק בלתי הפיך? הקול יחזור לי? מה עלי עוד לעשות. בחמישי פניתי לרופא אחר שהחליף לי את המוקסיפן באוגמנטין וציפרלקס אבל לוקחת רק את האוגמנטין לא אעמוד ב-2 אנטיביוטיקה ביחד זה יהרוג אותי....בבקשה תשובתך הדחופה לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לענות לא בדיקה אך לא נשמע כלל מדאיג. ממליץ לפנות לרופא אאג בקופ"ח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/04/2019 | 21:31 | מאת: לבנה

ערב טוב, 6 שבועות אחרי ניתוח כריתת אונה שמאלית. במשך 4 שבועות היתה נפיחות באזור הניתוח, שירדה משמעותית ובשבוע-שבועיים האחרונים חזרה, עם קושי להרים את הראש ותחושת מתיחה וכאב. האם נשמע תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ייתכן ותקין. יש להגיע לבדיקת המנתח. לעיתים זו רקמת צלקת פנימית שגורמת להתקשות ותפיחות כזו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/03/2019 | 21:39 | מאת: ציפ

נעשה u.sניקור בלוטת תריס שמאל. נרשם קשר איזואיקואי 2.2ס"מ שמאל.חשד סונוגרפי בינוני.תיאור מלחיץ טרם התקבלה הביופסיה. מה זה אומר...תודה למענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דווקא גוש איזואקוגני הינו פחות חשוד אך יש להמתין בסבלנות לביופסיה שקרוב לודאי תהיה תקינה. אם תקינה ממליץ מעקב מסודר ע"י אנדוקרינולוג וע"י US אמין. ניתן לבצע US במסגרת הקופות או הביטוחים במרפתאינו באסותא ע"י רופאים מובילים בתחום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/03/2019 | 18:01 | מאת: בת

ד"ר שלום, אשה בת 76, נשלחה לאולטרסאונד צוואר כחלק מבירור אוסטאופורוזיס קשה. להלן התוצאות: בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד. באונה הימנית הודגמו נודלים בודדים, תת-הדיים, א-וסקולריים ואיזואקואיים א-וסקולריים בקוטר עד 7 מ"מ. בנוסף, באונה הימנית הודגמה הסתיידות מוקדית בקוטר של 1 מ"מ. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. לסיכום: ממצאים פוקאליים ספורים באונה הימנית של התירואיד - למעקב. מה פירוש הבדיקה והאם יש מקום לדאגה? תודה רבה מראש, בת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגושים בגודל זה ניתן להסתפק במעקב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/03/2019 | 14:54 | מאת: טובטוב

שלום לפני יותר מ3 שנים עברתי כריתה של האונה בבלוטת תריס בשל קשרית של 4 ס"מ . השבוע עשיתי מעקב אולטרסאונד ואלו התוצאות : בלוטת מגן : איסטמוס – לא מורחב, מרקם אחיד. אונה ימנית - לא מוגדלת, מרקם אחיד. הודגם מוקד היפואקוגני, יתכן נוזלי בגודל כ 1 מ"מ בחלק תחתון של האונה. אונה שמאלית – מצב לאחר כריתה. בלוטות רוק: מצד ימין - פרוטיס : הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה. מצד שמאל – פרוטיס : הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה. פאראתיירואיד : לא הודגמו בלוטות פאראתיירואיד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות : הודגמו בלוטות לימפה עם סינוס שומני שמור באזור תת לסתי דו צדדי: 1.9 ס"מ. x0.5 3 ס"מ, הגדולה משמאל x0.5 הגדולה מימי מה עלי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין לחלוטין. יש לחזור לרופא מטפל. US חוזר עוד 6-12 חודשים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/03/2019 | 16:54 | מאת: אדם

שלום בן 33 ,בבדיקות דם בשנתיים האחרונות יצא לי סידן בדם גבוה למעלה מ10 פעמים (בין 10.8 ל11.4) pth נמדד פעמיים ויצא 40( טווח 15 עד 60) אלבומין סביב 5 ובאיסוף שתן יצא תקין. אולטרסאונד אין בעיה בכליות וצפיפות עצם לא הספקתי לעשות. יש לציין שאני סובל מכאבי שרירים ועצמות בחזה מעייפות ולאחרונה כנראה מאולקוס. האנדוקרינולוג שלח אותי למיבי של הפראתיראויד שיצא תקין ולא מוצאים אנדנומה ואז לmriש שגם יצא תקין השאלה שלי היא מה הצעד הבא? בהנחה שהולכים לניתוח האם יש עוד בדיקת אבחון אפשרית או שאני חייב ניתוח בשיטה הישנה והמסוכנת? אוליי לא מוצאים את האנדנומה בגלל שהpth שלי לא גבוהה מידי? יש רווח בללכת לרדיולוג מומחה שאוליי כן יצליח למצוא משהו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני חושב שבשלב זה יש אינדיקציה לניתוח כלל. ה PTH תקין לחלוטין והקלציום בשתן תקין גם הוא. יש לשלול סיבות אחרות לעליית סידן ע"י האנדוקרינולוג. במקביל ניתן לבצע US במקום איכותי יותר כדי לנסות לאתר את האדנומה (אפשרי במרפאת US בא.ר.ם. אסותא- 03-7645464) ובמקביל ביצוע 4D-CT בבי"ח הלל יפה או רמב'ם. עם התשובות יש לחזור לאנדוקרינולוג להחלטה סופית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/03/2019 | 17:42 | מאת: אירית

במעקב אחרי קשיריות בבלוטת התריס תשובת האולטראסנד: לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או חשודות . אונות בלוטת התריס אינן מוגדלות מרקם האונות די אחיד באונה הימנית ,קרוב לאיסתמוס הודגמה קשרית מוצקה אינה מוגדרת היטב, עם גבישים והסתיידויות עדינות. אורכה כ 7.5 ממ ועובי כ 4 ממ. מראה על שמעי חשוד,אך עקב גודל קטן של הממצא לא היה ניתן לבצע דיקור. באונה השמאלית הודגמה קישרית מוצקה דלת הדים בגודל כ 22*11 ממ בסריקת צדדי הצוואר לא הודגמו קישריות לימפה מוגדלות או חשודות יש לציין שלפני שנה בדיוק ביצעתי fna בקשרית היפואקואית משמאל שהיתה עם הסתיידויות 1.2×2.1 סמ ללא לימפאנופתיה התשובה לניקור -benign colloid nodule Bethesda 2 Tsh-1.16 קשרית מימין היפואקואית עם הסתיידות בגודל 8×7×4 ממ-שמימנה לא בוצע ניקור אשמח לדעת מה אומרות התשובות החדשות והאם יש הרעה משנה שעברה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ איננו ממליצים ניקור לגושים בתירואיד אלא אם עברו גודל של כ 1סמ. כל זה בהעדר ממצאים אחרים ב US כגון בלוטות לימפה נגועות או פריצה של גידול מעבר לתירואיד. הייתי ממליץ לקבוע US איכותי של הצוואר שישמש בסיס למעקב מסודר. מומלץ מאוד במרפאת US של א.ר.ם. באסותא רמת החיל שם מבוצע ע"י רופאים מובילים בתחום והתשובה ניתנת במקום ע"י הרופא המבצע (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אשמח לעזרה בפענוח ניקור גוש 3.5 סמ במשטח קטעי אפיתל פוליקולרי חלקם במבנים מרביתם בנויים מתאים איפיים תאים רב גרעינים. מיקרוגים וקלואיד בגרעינים רבים נראים GROOVS ובחלקם נראים intranucler cytoplasmic inclusions / betsda 6 האם זה אומר שהגוש התפשט? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב לדעת מהיכן בוצע הניקור. אם מבלוטת לימפה- יש חשיבות עליונה ל Uד איכותי טרום ניתוחי ותכנון נכון של הניתוח. כנ"ל חשוב האם הגוש פורץ את קופסית הבלוטה או לא. מציע להגיע ליעוץ והכוונה במרפאתי בא.ר.ם. אסותא רמת החי"ל (03-7645464) וניתן גם לתאם US טרום ניתוחי באותה המרפאה ע"י מיטב הרופאים בתחום זה בארץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה על תגובתך ד"ר חפץ הניקור בוצע מבלוטת לימפה במעבר התחתון .בצוואר תחתון כמו כן בוצע לי ניקור באונה שמאל של בלוטת התריס שיצאה תקינה בתסדה 2 . איך יודעים אם הגוש התפשט למקומות אחרים?