פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
1135 הודעות
1103 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/09/2020 | 16:29 | מאת: איילה

אונה ימנית 18*15*48 אונה שמאלית 16*17*47 בלוטת התריס בגודל תקין, לוקה באי סדירות דיפוזית, ללא קשר דומיננטי, הסתיידויות חשודות או ווסקולריות מוגברת. בשתי האונות מודגמת מסק קשריות במראה קולואידי (בולט יותר מימין), עד 6 ממ באורך מקסימלי מימין ועד 3-4 ממ משמאל. בתחנה מס 2 דו צדדי מודגמות בלוטות לימפה בעלות למפה בעלות עיבוי אסמטרי של הקורטקס, עד 29* ממ גודלן מימין ועד 28*8 ממ גודלן משמאל. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות ביתר בתחנות. בפורטיס דו צדדי מודגמות לזיות היפואקוגניות, עד 10*4 ממ גודלן, יתכנו בלוטות לימפה. נודה לעזרה בהבנת התוצאות

17/09/2020 | 15:30 | מאת: איילה

בת 15 נודה לקבל תשובה לגבי התוצאות המצורפות בקובץ

16/09/2020 | 21:25 | מאת: נעמה

שלום רב ד"ר אבי בן 77 מזה כמה חודשים חש כבדות ברגליים בדרך כלל הוא אדם פעיל וזה מקשה עליו בדיקת TSH יצא לו 0.12 יש לציין שלפני כמה חודשים היה 0.38 ןלפני זה 0.42 ולפני זה 0.91 ולפני זה 1.91. משמע שהוא במגמת ירידה. מה זה אומר בכלל? האם יש קשר לכבדות ברגלים? למה יש לו ירידה כל הזמן? הוא צריך טיפול כלשהו?

14/09/2020 | 01:10 | מאת: שירילי

שלום רב, מזה כשנה תחושת גוש בגרון שבא והולך (הרופא חשב שזה ריפלוקס) אי נוחות בבליעה (לא קבועה) היום לאחר us , נמצא ממצא של פוליקול מורחב 0.3 סמ. מה המשמעות? האם מדובר בחשד לסרטן מסוג פוליקולרי? מה המלצותיך להמשך טיפול? מאוד חרדה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג כלל ולא מחייב בירור בשלב זה מלבד מעקב US אחת לחצי שנה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/09/2020 | 21:38 | מאת: צופיה

שלום רב כבר 20 שנה אני סובלת מתת פעילות הבלוטה כמעט אף פעם לא מאוזנת. בדיקה אחרונה Tsh 274 t3 1.1 t4 0.5 בדיקת טירוגלובין מעל 3000 אנטי תירואיד 660 עברתי השבוע אולטרסאונד לבלוטה וזו התוצאה בלוטת התריס אינה מוגדלת ,בעלת מבנה היפואקואי גס נודולרי . זרימת הדםבבלוטת התריס אינה מוגברת. בלוטות רוק תקינות בגודל ומרקם. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצווא רמשני הצדדים. לסיכום: סימני תירואידיטיס כרוני . אשמח לדעת מה דעתך על כך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים והקליניקה מתאימים למחלת השימוטו של התירואיד הגורמת לתת פעילות הבלוטה. יש לגשת לאנדוקרינולוג לאיזון ומעקב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/09/2020 | 06:52 | מאת: מיקה

שלום, כבר כמה חודשים אי נוחות בבליעה, תחושת גודש -גוש בצוואר בשכיבה. תוצאות US צוואר: אונה ימנית - בגודל :20* 19 באורך 44 מ"מ לא מוגדלת, מרקם אחיד.גבולו הקדמי מעט לובולרי – אסימטרי . בקוטב תחתון קשרית זעירה עם הסתיידות בהיקפה 2 מ"מ. לסיכום: טיירויוד : ללא הגדלת הבלוטה למעט אסימטריה קלה מימין , ללא גושים . ללא הגדלת בלוטות לימפה צוואריות. **האם מסביר את אי הנוחות התמידית בצוואר? להמשך בירור לפנות לאאג או אנדוקרינולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה נשמעת תקינה ואינה מסבירה את התלונות שלך. ממליץ לחזור לרופא המטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/09/2020 | 14:10 | מאת: חומר ניגודי לצורך בדיקת ct

שלום.עברתי כריתה חלקית של בלוטת התריס לפני יותר מעשר שנים.עכשיו אני צריכה לעשות בדיקת ct באגן.לצורך זה צריך לשתות לפני הבדיקה חומר ניגודי שמכיל יוד.האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין כל בעיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/09/2020 | 22:00 | מאת: רוחמה

לפני חצי שנה עשיתי אולטרסאונד בלוטת התריס והתקלתה לי קשרית 7 מילימטר והיום עשיתי שוב אולטרסאונד והקדרית היא עד אחד סנטימטר והשאלה שלי היא אם גדילה של 3 מילימטר בחצי שנה זה נחשב גדילה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נחשב גדילה מהירה אך עקב גודל של כ 1 סמ כבר מומלץ להגיע לבירור הגוש ולביופסיה תחת US. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/09/2020 | 19:38 | מאת: דנה

מה זה ציסטות קולוידליות ?וקשרית עד 1.0 סנטימטר עם מרכיב רקמתי בתוכה ,מה זה? ושאלה נוספת האם היו לשאוב את הקשריות האלה ? כלומר להוציא אותך בשאיבה ללא ניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אלו נשמעות כמו קשריות שפירות. לא ניתן לשאוב אך ניתן לבצע הקטנהעד היעלמות שלהן ע"י שיטה שנראת אבלציה בה משתמשים בגלי US וצורך טיפול בנגעים. במרפאתינו בא.ר.ם. מבצעים פעולה שני רופאי US המובילים בארץ וממליץ לתאם עימם תור לבדיקת US בשלב ראשון כדי לוודא שאכן יש צורך בטיפול זה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/09/2020 | 09:47 | מאת: חנה

שלום פרופ'. אודה באם תפרש לי הממצאים שנמצאו באולטרסאונד ומשמעותם (אני בתת פעילות בלוטה): "נוכחות קשרי לימפה: משני צדי הצוואר בתחנות 2, 3 נצפו קשרי הגדול ביותר תת לסתי מימין מגיע בציר האורך עד 19 מ"מ, בעלי ליבה שומנית וסקולריזציה מרכזית - מראה מראה סונוגרפי תקין. בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומבנה תקינים". האם זה מדאיג ודורש ביופסיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע לי תקין. יש לפנות לרופא המטפל עם התשובות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/09/2020 | 21:58 | מאת: אירית

לפני שנה ן3 חודשים כברתי כריתה מלאה של הבלוטה לאחר גידול סרטני פופלארי עברתי חודשיים אחרי הניתוח טיפול ביוד 100 מק יום ראשון ושני אמטרה לקבל זריקות תרוגן לבדיקת tsh אני גם חולה במחלה אוטואימונית ומקבלת זריקה ביולוגית אקטמרה האם ביום ראשון אוכל לקבל את 2 הזריקות באותו יום זריקה ביולוגית מקבלת פעם בשבוע ביום קבוע אשמח להכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למיטב ידיעתי אין כל בעיה אך יש להיוועץ באנדוקרינולוג המטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/09/2020 | 15:35 | מאת: חנה

שלום ד"ר אודה באם תסביר לי משמעות ממצאי אולטרסאונד בלוטת התריס "באספקט אחורי של אונה שמאלית בקוטב תחתון הודגםנגע איזואקוגנטי בממדים 8*6*5 מ"מ בעל גבול חד וסדיר. וסקולרי בהיקף ומעט במרכז, ללא הסתיידויות, עם HALO היפואקוגני דק סביב - TIRADS 3. מה משמעות המונחים ותוצאות הבדיקה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר על קשרית בבלוטה. רובם שפירות. בד"כ בגודל זה מומלץ מעקב בלבד. ממליץ לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מימין: הודגמה קשרית ברובה אקוגנית בעלת מרכיב ציסטי מרכזי בקוטב עליון של אונה ימנית. נמדדה 2.25 סמ. נוקרה ב21.3.19. בטסדה 2. ב24.12.18 נמדדה 2 סמ. מימין: הודגמה קשרית נוספת אקוגנית צמודה לה, נמדדה 1.5 סמ. ללא שינוי מבדיקה קודמת. נוקרה ב21.3.19. בטסדה 2. האם יש סיבה לדאגה בגלל שהקישרית גדלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגדילה מינימלית. למעקב אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/08/2020 | 17:39 | מאת: דליה

לפני שלוש שנים פעם אחרונה US לבלוטות התשובה מהום : אונה שמאלית מוגדלת ימין לא , שתיהן בעלות מרקם הטרוגני בלתי אחיד, נצפו נודולים הטרוגניים מוצקים בגדלים שונים על פני הבלוטה . נודול בצד ימין גדל עד 14 ממ לעומת בדיקה קודמת שם היה כ 9 ממ, ללא צביעת דם בתוכו או מוקדים מסויידים , באונה השמאלית נודול הגדול ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת ובגודל 26 ממ בעל מרקם הטרו אקוגני , עם צביעת דם פריפרית . בלוטת הפאראתירואיד אינה מוגדלת . לא נצפו קשריות למפה מוגדלות חשודות דו צדיי . בת 50 בריאה בד"כ . לא מצאתי מה הכוונה בצביעת דם ? והאם מלבד ניקור מומלץ בכלל ניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הניקור תקין אז מעקב בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, אתמול במסגרת בדיקת אולטרסאונד גילו ממצא ציסטי באונה השמאלית של בלוטת התריס. אני חווה את הסימפטומים הבאים כבר לא מעט זמן: צרידות, נשירת שיער למרות לקיחת ברזל השמנה/בעיה לרדת במשקל למרות הקפדה על תפריט שתיה וספורט , עייפות, הזעה מוגברת, חולשה,שינויים במצב הרוח, הפרעות מחזור, מתח, עצבות מבדיקות כלליות שביצעתי בסוף יוני הtsh שלי היה 0.87. על בסיס הנתונים הללו האם מדובר על תת פעילות או יתר פעילות ? אשמח להבין מה קורה איתי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חש לגשת לרופא אנדוקרינולוג שבין היתר ישלח גם לבדיקת דם לתפקוד בלוטת התירואיד (ניתן לבקש גם מרופא המשפחה). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/08/2020 | 11:29 | מאת: גל

לאחר כמה חודשים עם תחושת מחנק ולחץ בגרון, הופניתי לבדיקת US. להלן הממצאים: באיזור תת לסתי צד שמאל הודגמו בלוטות לימפה במראה סונוגרפי שמור עם מרכז שומני ברור וללא היפרמיה בגודל מקסימלי עד 8*28 ממ. בסריקת יתר התחנות הודגמו בלוטות דומות קטנות יותר כולן במראה סונוגרפי שמור. אציין שבעבר אובחנתי עם סרטן פפילרי בלוטת התריס והיא הוסרה. אשמח להבין האם ממצאי הבדיקה מעידים על בעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שמדובר בבלוטת לימפה תקינה. עדיין, עקב גודלה, הייתי ממליץ לעקוב אחריה ובמידה ולא נסוגה לבצע ניקור שלה לביופסיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/08/2020 | 19:26 | מאת: מירי

היי ריצ’י בת 67 לפני שבוע עשתה סיטי לצוואר ויצא הסתיידות גסה באונה ימנית של בלוטת התריס באונה שמאלית של בלוטת התריס מודגמת קשרית עד גודל 1.3 סמ הרופאה שלחה אותה לעשות אולטרא סאונד מה זה אומר אנחנו בלחץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רוב הקשרים בבלוטה הינם שפירים. אך במידה והקשר אכן גדול מ 1 סמ מומלץ קרוב לודאי ניקור שלו. ממליץ יעוץ א.א.ג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/08/2020 | 14:50 | מאת: גל

שלום, לפני כ-9 חודשים נתקלתי במישהו בפעילות ספורט עם הראש (וקצת לצד, סוג של וויפלאש). לאחר היה כאב גרון בצד שמאל של כשבועיים שלאחר מכן חלף. אבל! מאותו רגע, בזמן שתיה ואכילה לעיתים קרובות מופיע קליק מטריד בגרון (ללא כאב). אני די בטוח שהתאירואיד נוגע בהיואיד ממש בסוף תנועת הבליעה (כשהתאירואיד בשיא הגובה). הקליק מופיע על בסיס קבוע בבוקר מיד לאחר התעוררות ובליעה של רוק (עדיין במיטה) אך נעלם אחרי שהיו מתחיל וחוזר כאמור באכילה ושתייה. בוצעה לרינגוסקופיה בעבר כשבועיים אחרי הפגיעה אך לא היו ממצאים מיוחדים. לא בוצעו הדמיות נוספות עדיין. בנוסף לקליק אין בעיות בליעה אך קיימת תחושת אי נוחות שקשה להסביר בצוואר/גרון. האם יש דרך לברר את העניין לעומק? האם בדיקות נוספות או הדמיות יעזרו? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. ממליץ לפנות לרופא אאג בקופ"ח לשקול CT. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/08/2020 | 19:18 | מאת: גדי

שלום רב ד"ר בצילום us רשום בלוטת התריס במרקם תת הדי ומעט לא אחיד באופן דיפוזי. לא מוגדלת.קישרית הטרוגנית 7 מ"מ באונה ימנית.למעקב. מבקש לדעת מה זה אומר תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. למעקב אנדוקרינולוג ו US איכותי של הצוואר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/08/2020 | 16:40 | מאת: אלי

שלום בבדיקת US בלוטת המגן- נמצא באונה ימנית קשרית איזואקואית בקוטר 0.5 ס"מ. מה נדרש להמשך בירור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשריות בגודל זה בד"כ מחייבות מעקב בלבד. ממליץ US איכותי של התירואיד והמשך מעקב בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שכחתי לציין שאני מרגיש כל הזמן מעין גוש בגרון -מה הטיפול המומלץ? מה זה US איכותי?

02/08/2020 | 12:32 | מאת: הדס

שלום בת 51 עם קשריות בבלוטת התריס , לא נוטלת תרופות , בהמתנה ל- us ומיפוי על מנת להעריך את המצב ( כי הרבה זמן לא בוצע מעקב) Tsh פחות מ-0.03 (גם בבדיקה שבוצעה לפני מספר שנים וגם בבדיקה עכשיו) Ft4 ו- ft3 תקינים אין תסמינים קליניים לגבי פעילות הבלוטה, מרגישה טוב (חוץ מאשר פחד) תירוגלובולין TM 680 תירוגלובולין ab קטן מ-20 בנוסף מועמדת לניתוח כריתת רחם( עם פתיחת בטן) בשל מיומה גדולה מאוד שאלות: 1. אם יתברר שצריך ניתוח גם בבלוטת התריס אז איזה ניתוח לבצע קודם. מי מחליט על כך? 2. האם התירוגלובולין TM כה גבוה מצביע על משהו מסוכן? (לא בוצעו שום ניתוחים בבלוטה) 3. האם tsh המדוכא פחות מ-0.01 במשך הרבה זמן מהווה ביעה/ סכנה 4. האם לפני ניתוח בבלוטת התריס צריך לקחת תרופות כלשהן לאיזון במידה ולמטופל אין תסמינים קליניים תודה על התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, TSH נמוך מצביע על יתר פעילות הבלוטה. יש לגשת לאנדוקרינולוג ולטפל בזה או רק לעקוב אחרי זה לשיקולו. לגבי הטירוגלובולין- יש לבצע US איכותי של הצוואר ולראות את מבנה הבלוטה כולה. מומלץ במקום איכותי (ניתן ביחידת ה US במרפאתינו בארם 03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/07/2020 | 16:54 | מאת: מירי

אונה ימינת- בגודל 1.6*2.3 ס"מ, מוגדלת, מרקמה אינו אחיד, בתוכה הודגם קשר איזואקואי בגודל 0.6 ס"מ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג וקשרים בגודל קטן מ 1 סמ אנחנו בד"כ לא מנקרים לביופסיה. ממליץ מעקב ע"י US איכותי וכן מעקב אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/07/2020 | 12:56 | מאת: אירית

לפני שעה עברתי כריתה של 2 אונות לאחר תשובת ביופסיהסרטני פפלארי חודש לאחר הניתוח עברתי טיפול ביוד 100 מג שבוע שעבר עשיתי אולטראסאנד לפני ביקורת אצל אינגוקריני התשובה- במיטת הניתוח מימין שארית ריקמה 3 ממ איזואקואית בלתי אחידה מה זה אומר?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש לבצע בדיקה לרמת טירוגלובולין ולהגיע למעקב אנדוקרינולוגי. US חוזר עוד כחצי שנה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/07/2020 | 20:05 | מאת: מלכה

שלום רב. פעם ראשונה לאחר ניתוח 17 שנה TG 1.2. לפני זה עברתי US שנמצא תקין. מה עושים? אילו בדיקות מומלץ לעבור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לגשת לאנדוקרינולוג ולהשוות רמות TG לאורך זמן. בכל מקרה לא נשמע מדאיג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/07/2020 | 21:33 | מאת: מ.ד

בשל סיפור משפחתי ענף של ממאירויות נשלחתי לבצע אולטרסונד בלוטת התריס. תוצאות הבדיקה : בלוטת התריס בגודל תקין , בעלת מרקם בהדיות תקינה באמצע אונה שמאלית , שתי קשריות תת -הדיות קטנות בגודל 0.3 ס מ. באונה הימנית , במיקום לטרלי , קשר מוצק תת -הדי ,בגודל ס מ 0.8 *1.4 *2.1 מכיל הסתיידויות זעירות בודדות - מתאים ל. TIRADS 5 מומלץ המשך בירור ע .FNA י משמאל בתחנה B 5 נצפו מספר בלוטות קטנות מעוגלות היפואקוגניות בגודל עד 0.5 ס מ . משמאל בתחנה 4 בלוטת לימפה אליפטית בגודל מ 0.3*0.8 ס מ ללא מראה שומני ברור. מימין לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות \חשודות . בלוטות הרוק התת לסתיות ו הפרוטיס משני הצדדים בגודל ומרקם תקינים יש לי תור לביצוע FNA ב9.8 וקיבלתי הפניות לא. א.ג ואנדוקרינולוג. שאלתי,האם יש טעם להיפגש עם רופאים לפני קבלת תשובות הביופסה או שכדאי לראות רופאים עוד קודם. מה הדחיפות ומשמעות התשובה ,,ואם קיימת מעורבות של בלוטת הלימפה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי להגיע לרופא אאג מנתח תירואיד עם קבלת התשובות. ניתן לבצע בדיקה מהמנה יותר מהרגילה שבקופ"ח במרפאתנו- שם מבוצעת ע"י מיטב הרופאים ובזמינות גבוהה. כן מבוצעת סדיקת הצוואר לקיום בלוטות לימפה ובמידת הצורך כבר ניקור שלהן. ממליץ לתאם תור ליחידת ה US אצלנו בא.ר.ם. (03-7645464) ובהמשך לרמפאתינו ביחידה לניתוחי ראש צוואר. לפי התאור ב US- יש סיכוי שישנן בלוטות לימפה מעורבות- צריך לבצע כאמור הערכה שלהן ב US ובמידת הצורך לנקר לביופסיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/07/2020 | 19:09 | מאת: חנה

להלן הפענוח לבדיקה אשמח להסבר והנחיות. בלוטת התריס מגושמת באופן דיפוזי,גבולות לובורוליים מרקמה היפואקוגני ולא הומוגני. הודגמה ווסקולריזציה מעט מוגברת. הודגם קשר מסויד באונה השמאלית בגודל 0.6 סמ. רקמות ובלוטות רוק תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשר בגודל זה הינו בד"כ למעקב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/07/2020 | 16:23 | מאת: שרון

פענוח לאולטראסאונד בלוטת התריס לא מוגדלת מרקמה הטרוגני היפואקוגני אונה ימנית קשר היפואקוגני כ 6 מ"מ אונה שמאלית קשר היפואקוגני כ 2 מ"מ סמוך לקוטב תחתון של אונה שמאל הודגם קשר היפואקוגני כ 3 מ"מ ממצא שייך לפראטיירויד? בבסיס צוואר משמאל הודגמה בלוטת לימפה כ24 מ"מ תגובתית בצוואר עליון מימין בלוטת לימפה כ22 מ"מ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשרים בתירואיד קטנים ומחייבים מעקב בלבד. הממצא החשוד לפרתירואיד מחייב בדיקת דם לרמת קלציום והורמון הפרתירואיד ועם התשובות להגיע לאנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום. לפני שנתיים הוסרה חלקית הבלוטה. רמת הTSH כיום היא 6.8. האם להתחיל טיפול תרופתי? יש לציין שהשתמשתי עד לפני 4 חודשים במדבקות הורמונליות ועכשיו גלי החום חזרו. האם המונפאוזה קשורה לחוסר האיזון של הבלוטה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלוי במספר גורמים ויש להיוועץ עם אנדוקרינולוג לקבלת תמונה מדוייקת והחלטה על טיפול. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, עברתי 2 ניתוחים לפני 19 שנה של בלוטת התריס בגלל השימוטו. תוצאות US שביצעתי לאחרונה הן: בלוטת התריס נכרתה במיטת הניתוח מימין נוזל תת הדי הווסקולרי 3 מ"מ ללא ממצא חריג במיטת הניתוח משמאל לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. אני בלחץ האם מדובר בממצא סרטני ? האם אני צריך לדאוג מהממצאים האלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג כלל. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/07/2020 | 22:21 | מאת: לירון

שלום. עשיתי אולטראסאונד ואשמח לשמוע מה זה אומר. שתי אונות בלוטת המגן בגודל ובמרקם תקין באונה ימינית נצפו שתי קישריות, אחת בקוטר 2 מ"מ, השנייה היפואקואית עם איזורים נוזליים עם מוקד קשיח במרכזה בגודל 17×9 מ"מ, מתאימה ל 4tirads ממליצה על המשך בירור ע"י fna באונה התירואיד השמאלית נצפתה קשרית בגודל 1 מ"מ לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר מימין או משמאל בלוטות הרוק התת לסתיות ובלוטות הפרוטיס בגודל ובמרקם תקין. עד כמה דחוף לבצע ביופסיה? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מאוד מדאיג אך מומלץ לבצע ניק7ור תחת US לקשרית הגדולה יותר (17ממ). ניתן לבצעה במיידיות וביעילות במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/07/2020 | 12:23 | מאת: אורית

שלום רב, התגלה חשד בבדיקת פתולוגיה (FNAׂ) לקרצינומה פפילירית (בתסדה 5). הומלץ על כריתת האונה הימנית תחילה (נראה כי הגוש לא יצא מעבר לגבולותיו כפי שנמסר לי). האם לאחר קבלת הפתולוגיה של הניתוח (אם יתגלה כי הגידול ממאיר בוודאות) יש להמשיך לכריתת האונה השמאלית (בין היתר גם בסמיכות לביצוע ניתוח הכריתה הראשון? אי בת 35. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במרבית המקרים אין צורך בכריתה מלאה. יש להמתין לתשובה הפתולוגית הסופית ולדון איתה מול המנתח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

רציתי לקבוע תור להתייעצות לניתוח. אני חברת קופ ח מכבי. מהי הפרוצדורה ? כיצד אוכל להגיע אליך לקליניקה? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המרפאה שלי באסותא. א.ר.ם. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/07/2020 | 19:31 | מאת: מ

להלן ממצאי הבדיקה אשמח לדעת אם זה תקין: הבלוטה מודגמת בגודל ובמרקם תקינים וללא ממצא מוקדי. בשרשרת צווארית ימנית נצפתה בלוטת לימפה בודדת באורך כ- 2.0 ס"מ, בעלת מבנה וזרימה תקינים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין. למעקב בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

הי. מהם ערכים שנחשבים לתקינים לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ה TSH צריך להיות עד 4.5. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/06/2020 | 17:11 | מאת: מרוה

לאחר לידה לפני שנה וארבע חודשים היה לי יתר פעילות ואחרי כחודש הפך לתת פעילות ולפי דברי הרופא זאת דלקת אני לוקחת אלטריוקסין ה tsh הוא 4.5 בבדיקת דם אחרונה . אלא תוצאות מהן אומרות?: אינה מוגדלת, בעלת גבולות לובולריים מטושטשים,לא הומוגנית באופן דיפוזי, ללא גוש מוגדר . אונה ימנית בממדים 16*13*39 מ"מ אונה שמאלית בממדים 17*15*45 מ"מ איסטמוס דקיק לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות באזור הסריקה בזמן הלידה הכל היה טוב ואין בעיות ,יש מצב שבלוטה תחזור לעבוד רגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ייתכן. יש להמשיך לעקוב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, מחלת גרייבס. אחרי שנה וחצי של טיפול, ביצעתי לפני שבועיים בהנחיית הרופא הפוגה ממרקפטיזול. נראה כרגע שההפסקה נידונה לכישלון משום שאני מרגיש שהתסמינים של יתר פעילות בלוטת התריס חוזרים לי. מחר אני הולך לבצע בדיקות דם שיוכיחו האם באמת יש החמרה במצב או לא. רציתי לשאול, בהנחה ואכן בדיקות יוכיחו זאת - אני כמעט בטוח בכך: האם החזרה לטיפול התרופתי היא **לאותו המינון** שלקחתי טרם ההפוגה, בדיוק? האם הגוף "זוכר" את המינון האחרון והמערכת תתיישר לפי מינון זה באופן מיטבי? אני חושש מאוד שאחרי ההפוגה הזאת האם יש מצב שיהיה צורך לחזור ל"ניסוי ותהייה" שאני והרופא עברנו במשך חצי השנה הראשונה? אשמח לתשובתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה יותר עיסוקם של אנדוקרינולוגים אך יש סיכוי סביר שניתן יהיה לחזור לאותו מינון. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/06/2020 | 19:51 | מאת: צחי

שלום רב , נוטל אמיודרון מזה 4-5 שנים עקב פ.פרוזדורים. בבדיקת דם שביצעתי היום קיבלתי ערך של 0.02 בבדיקת tsh וערך של 31 בבדיקת t4 . שאלתי היא האם האמיודרון הוא הסיבה לתוצאות הללו ? מה עושים בדר"כ מפסיקים אתהאת ? האם צפויה השמנה אחרי האיזון ( בדיאטה בשנה האחרונה שבמהלכה ירדתי 30 ק'ג ) אשמח לעזרתך להבין את המצב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אמיודרון עלול לגרום ליתר פעילות הבלוטה. יש לגשת בהקדם לרופא המטפל ולהחליף טיפול. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/06/2020 | 21:29 | מאת: אורלי

שלום רב, ביצעתי לאחרונה FNA מונחה US. בתוצאות הביופסיה נרשם כי מדובר בחשד לקרצינומה פפילרית (עם ציון 5 מתוך 6 אפשרי). האם במקרה זה כדאי להגיע לכריתה חלקית או מלאה? האם לאחר כריתה חלקית נשלחת הדגימה לביופסיה על מנת להחליט האם ממאיר ב-100% (מה שנקרא סרטן בלוטת התריס)? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית, ללא ספק יש להתחיל מכריתה חלקית. ההחלטה על כריתה מלאה תלוי קודם כל באבחנה של גידול ממאיר (יכול להיעשות בזמן הניתוח) אך עוד לפני כן צלוי בגודל, גיל ומין החולה ועוד. לדוגמא אם הגידול כ 1סמ ומוגבל לבלוטת המגן- גם אם ממאיר לא צריך כריתה מלאה בכל מקרה. ניתן כיום לבצע ניתוחים אלו בגישה אנדוסקופית וללא חתך חיצוני. ממליץ להגיע לייעוץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/06/2020 | 13:22 | מאת: אבישי

שלום רב, אבקש פענוח בדיקה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה את הבדיקה. נא הדפס התוצאות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום לך. בפענוח אולטרסאונד לבלוטת התריס ולצוואר שעשיתי נכתב לי קשר היפואקוגני באונה שמאלית בקוטר כ-0.3 ס"מ לא ווסקולרי. מה פירוש הדבר? כל השאר היה כתוב תקין .חשוב לציין שלפני כשנה עברתי ניקור אבחנתי ונאמר לי שלא נמצאו ממצאים סרטניים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממצא אקראי ואינו מדאיג. מומלץ מעקב אצל רופא המשפחה עם US שנתי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/06/2020 | 13:53 | מאת: דנה

בלוטת מגן: אונה ימנית 2.5*2.6*6.4 סמ מוגדלת איסטמוס מעובה אונה שמאלית 2.5*2.7*6סמ מוגדלת מרקם הבלוטה אינו אחיד עם פסים פיברוטים עדינים ללא תהליך מוגדר בחוטות רוק תקינות בלוטות פרוטיס תקינות אין קשרי לימה מה אומרות תוצאות הבדיקה? בבדיקות דם תפקוד הבלוטה תקין בנובמבר 18 הבלוטה הייתה 2.2 גדלה במקצת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע שיש מה לדאוג. ממליץ יעוץ אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/06/2020 | 00:19 | מאת: מודאגת

בת 40, מודאגת אשמח לחוות דעת. בלוטת מגן אונה ימנית לא מוגדלת בתוכה הודגמו שני תהליכים רובם היפואקוגניים בגודל עד 1.2x0.7x1.6 ס"מ עם איזורים ציסטיים. אשמח לחוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים אינם מאוד מדאיגים אך אנו ממליצים ניקור תחת US לביופסיה לכל ממצא גדול מ 1 סמ. לכן ממליץ לתאם תור לביופסיה כזו. מומלץ במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י טובי הרופאים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/06/2020 | 09:49 | מאת: אני

יש לי חרדה עצומה מהבדיקה למרות כל מה שקראתי. האם אתם יכולים לעשות את בדיקה בטשטוש קצר (ורידי) ומה העלות של זה? יש לי כללית מושלם פלטינום וכל תוספת אשלם באופן פרטי

לפני 5 שנים עברתי ניתוח להסרת גידול פפילרי בתוך ציסטה תירוגלוסל ולאחר מכן הסרת תירוריד וטיפול ביוד רדיואקטיבי 100 מ. מאז רמת הtg הינה סביב 0 ללא נוגדנים. לפני 4 חודשים נמדד tg 0.5 תחת tsh 7. היום הtg הוא 20! תחת 2 tsh. אודה להסבר איך יש קפיצה ככ גבוה בזמן כזה קצר ומה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לבדוק את סיבת העליה. ראשית להתחיל ב US איכותי של הצוואר. דגש על ה"איכותי". במידה ותקין יש להמשיך במיפוי יוד כל גופי. ממליץ להגיע ליעוץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/06/2020 | 21:18 | מאת: תוצאות אולטרסאונד

היי, תוצאות אולטרסאונד צוואר. הבלוטה מודגמת במרקם תקין אונה ימנית בממדים של 1.5 ו2.2 ס מ אונה שמאלית בממדים של 1.7 ו2.0 ס מ איסטמוס- לא מעובה באונה השמאלית הודגם ממצא נודולרי בגודל 1.3 1.6 2.1 ס מ בעל מבנה סמיסולידי, עם קומפומיינט נוזלי משמעותי וזרימה בחלק הסולידי. לא נצפתה לימפאדנופטיה בשרשראות צוואריות. מאוד מודאגת ולא רגועה!! לציין כי אני בהריון חודש חמישי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית גושים בתירואיד נוטים לגדול בהריון ואינם משמעותיים. הייתי מגיע לבצע US איכותי כדי להרגיע וממשיך בירור לאחר הלידה או מקסימום מבצע ניקור מחט עדינה ואז מעקב, בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/06/2020 | 23:32 | מאת: שני

אני אחרי הסרת האונה השמאלית. בממצאים מצאו 2 גושים פפילארים עד 2 ס"מ כאשר טענו שהסירו את כולם. שאלתי היא, 1. האם זה אומר שהיה לי סרטן? 2. האם אני יכול להיות בטוח שאכן הסירו את הכל אם כך נאמר לי? 3. מהי הבדיקה האולטמטיבית לבדיקת גרורות נוספות בגוף mri לכל הגוף? בדיקות דם? אשמח לתשובות לפי הסדר תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהנחה והגידולים אינם פורצי קופסית- נראה שאין צורך בבירור נוסף במידה וה US צוואר תקין. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

גבר כבן 40 סובל מזה כשנה מאונה שמאלית מוגדלת של בלוטת התריס (6 ס"מ) הגורמת לקשיי נשימה ניכרים ובבדיקת דם התגלה נתון מדאיג של קלציטונין גבוה (9.5). המלצת האנדוקרינולוג המומחה לאחר הבדיקות (דם+us) היא לכרות את האונה מאחר שטיפול תרופתי לא יקטין את הנפיחות וגם התפקוד לא יחזור. שאלתי - מה הסיכון בניתוח כריתת אונה של בלוטת התריס? הניתוח לא יתבצע בארץ ואנו מקווים שרמת הטיפול תהיה סבירה ולכן חוששים. האם זה ניתוח מורכב בשל הקירבה לקנה הנשימה? האם הקלציטונין יירד לאחר הניתוח או שזה סממן לגידול ממאיר? האם רק ביופסיית האונה שכרתו אותה תאפשר לבדוק האם זה גידול? 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפני ניתוח הייתי בודק היטב שאין מדובר בגידול מדולרי כי אז הניתוח שונה לחלוטין. מבצע ניקור חוזר, רמות של CEA וקלציטונין חוזרים וכן בדיקה גנטית ל RET. בהמשך מתכנן את הניתוח שיכלול פתולוגיה מהירה ובמידה וחשוד לגידול מדולרי לבצע כבר אז את הניתוח הדפיניטיבי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, אשמח לשאול אותך על משמעות תוצאת בדיקת US בבלוטת התריס. התשובה: בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים. שתי האונות הודגמו עם אי סמטריה בגודלן, במרקם לא הומוגני. אונה ימנית מוגדלת - הודגמו שתי קשריות סולידית איזואקוגניות בגודל עד 23*18*29 ממ, עם מרכיב נוזלי במרכז (TR2,( קשרית סולידית היפואקוגנית בגודל כ 13*8*12 ממ (4 TR,( קשריות עם הסתיידויות גסות בגודל עד 5 ממ. אונה שמאלית בגודל תקין - מספר קשריות סולידיות היפואקוגניות בגודל עד 8*6*11 ממ ( 4 TR.( באספקט תחתון של אונה שמאלית הודגם ממצא אובלי בגודל כ 7*5 ממ מעט ווסקולרי, קשרית?PTA ) ?נא קולרציה עם בדיקות דם). זרימת דם רגילה בשתי האונות. בצוואר משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה תגובתיות. כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט. מעקב סונוגרפי עד 6 חודשים. רב תודות, רחל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ לכל גוש בגודל כ 1 סמ ומעלה לבצע ניקור לביופסיה. אם לא בוצע קרוב לודאי שזה מה שצריך כרגע. בנוסף יש לבדוק רמות קלציום ו PTH בדם עקב ממצא חשוד ל PTA (שפיר). ממליץ להגיע לא.ר.ם. לביצוע US איכותי בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/06/2020 | 21:23 | מאת: רינת

שלום, ברצוני לדעת מה הסיכוי לגרורות בגוף לאחר סרטן פפילרי של התירואיד (כריתה מלאה+צווארית), האם יוד והורמונים זה הטיפול היחיד, ומהי תוחלת החיים במידה וצצות גרורות במהלך השנים? אני אישה בעשור הרביעי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמובן שהסיכון תלוי בחומרת המחלה דהיינו סוג מדוייק, מידת ההתפשטות , גיל, מין ועוד. בד"F הסיכון להתפשטות הינו נדיר ביותר והטיפול ביוד הינו מצויין. ממליץ מעקב ע"י אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לאחר טיפול ביוד וללא ממצאים במיפוי שבא לאחריו- הסיכוי להישנות המחלה נמוך וקורה בעיקר בצוואר אם בכלל. נדירות מאוד גרורות מרוחקות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/05/2020 | 15:00 | מאת: אור

המליצו לי על טיפול בגלי רדיו על הקישרית שלאחר בדיקה התברר שהיא שפירה. אבל בגלל גודלה זו ההמלצה. אני לא מרגישה אותה. לא מפריע לי. הבלוטה עובדת טוב. רציתי לדעת אם הטיפול בגלי רדיו אמין מספיק ואם כדאי לי לעשות את ההליך בכל מקרה אני בת 66 בריאה ללא מחלות . ללא תרופות.... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לענות על כך ללא בדיקה. באופן כללי הטיפול באבלציה הינו חדש יחסית אך נחשב אמין. במרפאתינו בוצעו כבר טטיפולים רבים כאלו עם אחוזי הצלחה גבוהים. ממליץ להגיע ליעוץ של אחד מרופאי ה US שלנו שמובילים בארץ בתחום זה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי, אמא שלי נשלחה לus צוואר לאחר עלייה בסידן בדם, מצרפת את ההערה היחידה בפענוח שיצאה דופן מהשאר: אונה ימנית - לא מוגדלת, מרקם אחיד. מתחת לאונה הודגם קשר היפו אקוגני אובלי בגודל 1.5 ס"מ, מתאים ל -PTA. מה זה PTA? כמובן שנמשיך בירור. אשמח לדעת האם התוצאה מדאיגה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, PTA הינו גידול שפיר של בלוטת הפרתירואיד שגורם לעליית הסידן בדם. י לבחון את כל התסמינים הקליניים (כגון אוסטאופורוזיס, אבני כליה ועוד) כמו גם את ערכי הקלציום והורמון ה PTH לפני החלטה על הצורך בכריתת הגידול, שכמובן תלוי גם בגילה של אמא. בנוסף מומלץ לבצע מיפוי פרתירואיד- דרך קופ"ח. ממליץ להגיע ליעוץ במרפאתינו באסותא. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464