פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
1074 הודעות
1040 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

31/03/2020 | 20:53 | מאת: קרן אירית

ד"ר חפץ שלום מצ"ב תוצאות בדיקות שעברתי היום. ניתן לקבל הסבר קצר על התוצאות? * בלוטת התריס מוגדלת דיפוזית , יותר משמאל . המרקם בלתי הומוגני . הוואסקולריות רגילה . בשתי האונות , נצפו קשריות בגדלים שונים, נושקות, הטרוגניות ספוגיות : באיסטמוס שמאל בגודל עד 8.2 ס "מ , אחת מסויידת גס , גולדה 5,1 ס "מ ( 4 TR. ( באונה ימין בגודל עד 3 ס "מ , אחת עם הסתיידות גסה . בקוטב העליון של האונה, קשרית בגודל מירבי 6.1 ס "מ , תת - הדית עם הסתיידויות עדינות רבות ( TR5 . ( באונה שמאל , קשריות עד גודל 1.3 ס"מ, רובן ספוגיות , אך במרכז האונה , קשרית מסויידת גס בגודל 5,1 ס "מ TR ) . ( 4 אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות בצוואר הקידמי . בלוטות הרוק התת - לסתיות ופרוטיס משני הצדדים בגודל ומרקם תקינים

31/03/2020 | 17:54 | מאת: אבי

אני חוקר את הקרונה (הייטקיסט) ברצוני שתשלח לי מייל , רוצה לדון על PTH ,

27/03/2020 | 09:58 | מאת: דרום

שלום, בת 32 ובהריון שבוע 28. בבדיקות דם נמצא כי T4 נמוך (10.4) וגם (0.42) TSH. נעשה אולטראסאונד אך עדיין אין תוצאות. בבדיקה אצל אנדוקרינולוגית נמצאו מספר גושים באזור הצוואר. נרשם כי כנראה תת פעילות על רקע MNG. ברצוני לדעת מה הסיבה לתוצאות הנ''ל בערכי בדיקות הדם, האם זה קשור להריון ומה הסיכוי לכך שהגושים ממאירים?

30/03/2020 | 08:53 | מאת: דרום

להלן תוצאות האולטראסאונד: הודגמה קשרית היפואקואית בלתי אחידה עם מרכיב ציסטי בקוטר 2 ס''מ עם הסתיידות גסה בתוכו- TR-4. כלומר יש חשד לממאירות, האם בהכרח כך?

הי, כ-4 חודשים שאני סובלת מטינטון פולסטילי באוזן ימין (שומעת את זרימת הדם) כ3 וחצי חודשים שאני סובלת מסחרחורות חריגות כמעט כל היום. לפעמים גם כאבי ראש (דקירה בצד ימין) עשיתי סיטי ומצאו קשרית בגודל 6 מ''מ. כחודש לאחר הסיטי עשיתי אולטראסאונד ורוא שהקשרית גדלה ל9 מ''מ ויש עוד אחת בגודל 3 מ''מ. בבדיקת דם עלה שפעילות בלוטת התריס תקינה (נוטה לתת פעילות) אני מרגישה זרימת דם חזקה מאוד בצוואר ודפיקות לב מואצות ללא סיבה (גם לאחר שינה או לאחר ישיבה ממושכת) מצד שני המון פעמים יש לי תחושה של ירידה בלחץ הדם- אני רואה שחור ונקודות לבנות צפות. אשמח בבקשה לייעוץ- מה הבעיה בגוף שלי??

17/03/2020 | 11:20 | מאת: רומי

שלום רב, אשמח דעתך על הפענוח ומה עושים עם זה? בלוטת מגן: אונה ימין- גודלה 6.1*7.1*5.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי, ללא עדות לקשר מוגדר. אונה שמאל- גודלה 6.1*6.1*7.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי. במרכז האונה מודגם קשר .מ"ס 0.6*0.6*0.6 בגודל איזואקואי בלוטות רוק תת-לסתיות: בלוטות הרוק תת-לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטות הפרוטיס: בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. משמאל: TIRADS 2 מימין: TIRADS 1

12/03/2020 | 17:28 | מאת: רומי

שלום, רצ"ב פענוח. אשמח לדעת האם הממצא משמאל דורש ניקור ומדאיג? מה זה מרקם הפואקואי האם זה לא טוב? לציין שהבדיקות דם נמצאו נוגדנים בכמות 1200. אבל tsh, t3, t4 תקינים בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממצא היפואקואי יכול להתאים לגוש רקמתי וכשהוא מעל 1 סמ מומלצת דקירה שלו בהכוונת US לביופסיה. לא רואה את הבדיקה ששלחת אך יש לנהוג לפי ההמלצות הנ"ל. במידה וצריך ביופסיה ניתן לבצעה במהירות יחסית במרפאתינו בארם אסותא (03-7645464) ע"H מיטב הרופאים בתחום. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/03/2020 | 18:40 | מאת: רומי

בלוטת מגן: אונה ימין- גודלה 6.1*7.1*5.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי, ללא עדות לקשר מוגדר. אונה שמאל- גודלה 6.1*6.1*7.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי. במרכז האונה מודגם קשר .מ"ס 0.6*0.6*0.6 בגודל איזואקואי בלוטות רוק תת-לסתיות: בלוטות הרוק תת-לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטות הפרוטיס: בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. משמאל: TIRADS 2 מימין: TIRADS 1

בוקר טוב, מצ"ב קובץ אשמח להתייחסותך, אני קצת מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא יכול לפתוח קבצים מצורפים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/03/2020 | 20:46 | מאת: דנה

יש לי כאבי צוואר וכאבי חזה רופא אף אוזן גרון מישש לי את הצוואר ואמר שהבלוטה בצד ימין קצת מוגדלת ,ואני מאד מודאגת שלח אותי לאולטרסאונד ,ושאלתי היא מה זה אומר אם היא מוגדלת? האם יהיה לי לי צוואר קדמי ענק כמו גולה? אני בחששות , והתור הוא רק עוד שלושה חודשים ,אם זה יגדל ויתנפח? מה הסיבות לבלוטת תריס מוגדלת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה שיש ממה לחשוש. אין צמיחה כל כך מהירה של הבלוטה. הגיעי ל US ללא לחץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/03/2020 | 12:51 | מאת: CJ

שלום רב, אובחן אצלי דלקת בבלוטת הטריס תוצאות בדיקות דם האחרונות ESR - 110 , TSH-0.01, T3-15.1, T4-42.3 מה עלי לעשות? האם לחכות עד שהדלקת תחלוף מאליה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לקחת נוגדי דלקת כגון אטופן ולגשת בהקדם לאנדוקרינולוג למעקב. לעיתים יש לקחת כדורים להאטת הדופק למניעת הפרעות קצב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, אני בת 24 ביצעתי צילומי אולטראסאונד צוואר לבקשתי. רופא המשפחה קיבל את התוצאות ואמר שאין משהו מדאיג והפנה אותי לאנדוקרינולג. לצערי יש תורים רק לקיץ ואני חוששת, אשמח לתגובתך האם יש סיבה לדאגה. אני כותבת את התוצאות(משום מה הקבצים לא עלו): אונה ימנית- של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. הודגמו 2 קשריות היפואקוגניות: האחת בגודל 0.2 ס"מ והשניה 0.3 ס"מ. מתאים ל TIRADS 2. איסטמוס- אינו מעובה, לא ממצא מוקדי בתוכו. אונה שמאלית- של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. הודגמו מס' קשריות היפואקוגניות בגודל מירבי 0.2 ס"מ. מתאים ל TIRADS 2. זרימת דם אינה מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה. בלוטות רוק- תת לסתיות ופארוטיס משני הצדדים תקינות. וכאן החלק שלא ברור לי והכי מלחיץ... בתחנה || מימין הודגמו קשרי לימפה בגודל מירבי כ- 1.6*0.6 ס"מ בעלי צורה סונוגרפית תקינה. בתחנה || משמאל הודגמו מס' קשרי לימפה בגודל מרבי 1.4*0.5 ס"מ, בעלי צורה סונוגרפית תקינה. מתחת לסנטר הודגמה קשרית לימפה בגודל 0.8 ס"מ. תודה רבה על היחס וערב טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה נראית תקינה ומחייבת מעקב סונוגרפי בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/03/2020 | 20:07 | מאת: חוששת

היי, ביצעתי אולטרסאונד צוואר ורופא המשפחה שלי קיבל את התוצאות, הוא אמר לי שהכל בסדר והפנה אותי לאנדוקרינולוג אבל יש תורים רק לקיץ ואני מאוד מפחדת. אשמח שתרגיע אותי. מצרפת את הקבצים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה קבצים. כתבי את התוצאות. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/03/2020 | 16:10 | מאת: שרון

שלום ד"ר חפץ, בהמשך לשאלתי הקודמת האם לאחר שאיבת קשרית היא גדלה מחדש ? ובכלל מה עדיף שאיבת קשרית או צריבת קשרית בבלוטת התריס ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לשאוב קשרית רק אם היא מלאה נוזל ואינה גוש ממש וזה במיעוט המקרים. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/03/2020 | 08:48 | מאת: שרון

שלום ד"ר חפץ, שמי שרון, בת 47, לפני כ-8 שנים עברתי ניתוח כריתת אונה ימנית בבלוטת התריס עקב קשרית שפירה גדולה (כ-5 ס"מ). הייתי במעקב שנתי ולפני כשנה גילו קשרית באונה השמאלית (גודל 1.5 ס"מ - FNA תקין). לפני חודש שוב עשיתי אולטרסאונד והקשרית כבר גדלה ל 3 ס"מ FNA נוסף תקין. לאחרונה נודע לי על אופציה חדשה, צריבת קשריות . האם שמעת על זה ? האם זה מומלץ ? תודה שרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן ישנה אופציה כזו. נקראת "אבלציה". ניתן לתאם תור ליחידת ה US אצלנו (03-7645464) והם עם הנסיון הגדול בארץ בנושא- ליעוץ. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/03/2020 | 11:48 | מאת: ליאת

היי דוקטור מצ"ב בדיקת אולטרא .הרופאה מתלבטת על ניקור ץ מה דעתך ? יש לציין שכל בדיקות המעבדה שלי ליותרת התריס

לקריאה נוספת והעמקה
01/03/2020 | 12:07 | מאת: ליאת

כל בדיקות מעבדה תקינות

שלום רב, לא רואה US. נא שלחי. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/03/2020 | 22:16 | מאת: ליאת

מצב האולטרא

שלום רב אני כ 9 חודשים לאחר ניתוח הוצאת בלוטת פראתרואיד האם יכול להיות שתהיה לי בעיה להיכנס להריון מבחינה הורמונלית או שאין שום קשר אחד לשני ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר. בהצלחה. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

היי, אשמח לדעת לאור הממצאים הבאים האם מדובר במשהו שכיח או שמא צריכה לדאוג: בשבוע האחרון היה לי כאב קל בגרון שלא דרש התייחסות מיוחדת, בשבת החלה החמרה קיצונית וביום ראשון ניגשתי לרופאת משפחה היות והיה לי קשה אפילו לבלוע רוק. הרופאה אבחנה שלא מדובר בדלקת גרון וכבר באותו היום שלחה אותי לאוטרסאונד ורופא אנדוקרינולוג. בבדיקה ראו שהאונה הימנית מוגדלת 3.5 סמ ושיש זרימת דם מוגברת באונות. הרופא אנדוקרינולוג ביקש שאבצע בדיקת דם דחופה. הבדיקה נעשתה היום בבוקר ובתוצאות הכל תקין מלבד ה CRP מעט מאוד מוגבר,הבנתי שמעיד על דלקת הנוגדן THYROID PEROXIDASE מעל 1300. מעיד על פעילות המערכת האימונית נגד הבלוטה. לאור הממצאים האם ניכר שמדובר בדלקת בלבד? מציינת שיש לי קושי רב בבליעה. אודה להתייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ייתכן ומדובר בדלקת. יש ליטול נוגדי כאב ולהמשיך מעקב אנדוקרינולוג. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/02/2020 | 21:48 | מאת: NOT_FOUND

שלום אשמח לעזרתך כי התור לרופא עטד 3 חודשים ואני בלחץ עשיתי us מעקב ויש החמרה בגודל: באיזור האסתמוס לעבר האונה הימנית קשרית על בגודל 4.8 ס"מ ללא זרימה מוגברת בתוכה. אונות של בלוטת התריס מוגדלות. באונה השמאלית מספר קשריות מוצקות קשרית הגדולה בחלקו התחתון בגודל 4.2 ס"מ. בבדיקה קודמת ב2013 היה 3.5 ס"מ. בשליש העליון נראת קשרית דלת הדי בגודל 1.4 בקודמת ב2013 היה 1.1 ס"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בציגי הצוואר התפרידי בלוטת התריס שלי: Tsh-0.1 T3,4 תקינים . אני כן מרגישה קצת לחץ על קנה הנשימה הרגשה כאילו תקוע לי משהו בגרון אבל לא תמיד. עד מה המצב דחוף הגדול נשמע לי ממש מלחיץ ואני מפחדת לעשות ניתוח בייחוד שאני מנסה להכנס להריון כרגע אודה לך למענה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/02/2020 | 21:55 | מאת: NOT_FOUND

ושכחתי להוסיף שלפני 7 שנים שזה התגלה בוצע fna מכל הקשריות שהיה שפיר

שלום רב, נתון חשוב. במקרה זה הייתי רק משווה גדלים של הגידול לאורך השנים. אם לא גדל באופן משמעותי- ניתן להמשיך לעקוב. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, גושים בגודל כ 4 סמ יכולים בהחלט לגרום לתחושת מחנק. ניתן גם לצפות שהריון עלול לגרום לגדילתם. הייתי ממליץ להגיע ליעוץ עם כל החומר הרפואי לבדיקה הוחלטה על מדיניות טיפולית. ניתן כיום להקטין את הגוש ללא ניתוח ובמידה ולא אפשרי- ניתן גם לכרות ללא צלקת חיצונית. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/02/2020 | 14:02 | מאת: אני

בעקבות גוש תת ליסתי" שבא והולך " כבר כמה חודשים וכאבים בלשון ותחושת שריפה בלשון הופנתי ע"י הרופא משפחה לאא"ג שהפנה לus , בממצאים נמצא נודול 9 ממ באונה השמאלית של התראויד ובלוטת ליצפה תת לסתית בגודל 5 ממ -תגובתית? ( כך רשום בפענוח) , רציתי לדעת מה הלאה ומה הסיכויים שאותו נודול הוא שפירי ולא חס וחלילה ממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ לבצע US איכותי של הצוואר (ניתן במרפאתינו) ובמידה והממצא אכן נראה שפיר- מעקב US בלבד. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/02/2020 | 21:00 | מאת: פענוח תוצאות אולטרסאוהד

קשרית מוצקה היפואקואית ,גבול מעט לובולארי ,קליציפיקציות עדינות 1.5 ס"מ ,רוחב גדול מגובה .כבר עשיתי בדיקת fna ,האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי ממתין ל FNA. לפי התשובה נתקדם. בכל מקרה אין מה לדאוג- ההבראה מגידולים אלו קלה. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/02/2020 | 10:16 | מאת: מרים

שלום רב, באולטרסאונד מצאו באונה ימנית תחתונה לטרלית קשרית היפאקואית 11*7*8 ממ עשיתי ביופסיה וגילו שהאדנומת הפרתירואיד היא תוך תירואידלית. היות ויש לי עודף סידן בדם הומלץ לי על ניתוח. השאלה שלי היא האם בשביל להוציא את הפרתירואיד הנגוע זה יפגע גם בתירואיד. אני מתלבטת אם לעשות את הניתוח בכלל... מה אתה חושב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרים רבים אנו מגלים בניתוח שהאדנומה צמודה לתירואיד וניתן לשמר אותו ולכרות רק את האדנומה. גם אם היא בתוך התירואיד ניתן לשמר חצי מהבלוטה בניתוח זה ותפקוד הבלוטה מלא אמור להיפגע. ממליץ לבצע US איכותי לפני הניתוח לאישור מיקום האדנומה. ניתן במרפאתינו בא.ר.ם. (03-7645464) שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/02/2020 | 11:38 | מאת: שלי

שלום, עברתי כריתה לפני 9 שנים, עד היום כל המעקב היה תקין כולל ב.דם ו-U.S. כחלק מהמעקב השנתי עשיתי אתמול בדיקות דם ו-TSH יצא 8.26 מה שלא קרה בעבר. לפני חודשיים גם עשיתי בדיקות דם ו-TSH יצא 1.55. T3- 3 T4- 14.1 TG + TG AB לא היה בפנייה. אולטרסאונד לפני מספר חודשים תקין. יש לציין שאני בהיריון שבוע 20 ובנוסף, עברתי לשתות כדור אסטו בבוקר במקום הערב. אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים אבל התוצאה מאוד מדאיגה אותי, אשמח לשמוע אם זה קשור או מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מדאיג. יש להיועץ באנדוקרינולוג וכנראה להעלות מעט את מינון האלטרוקסין שאת נוטלת. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/02/2020 | 12:00 | מאת: שמש

שלום אחרי כמה זמן תפרים בשפתיים לאחר ניתוח אנדסוקפי אמורים להתמוסס? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ נמסים לאחר שבועיים שלושה. אם מפריעים ניתן להסירם עוד קודם. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/02/2020 | 12:09 | מאת: בהמשך לשאלה מ- 05/02

בהמשך לשאלתי מיום 05/02 מה הכוונה נמצא בקטגוריה tr5 האם יש סיבה לדאגה ? ברור לי שצריך ביופסיה אבל קצת נחלצתי שרשמו את זה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מקום לדאגה אבל אכן חייבים ביוספסיה. טירדס 5 מסמן סיכון גבוה יותר לגידול בתירואיד. ממליץ לבצע את הביופסיה בא.ר.ם. (03-7645464) שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/02/2020 | 11:59 | מאת: ליאת

דוקטור שלום . אני במעקב כל חצי שנה לגבי הממצא שישנו באוחטרא המצב . כל בדיקות דם תקינות . מה היית ממליץ לעשות ? האם ממצא זה מדאיג . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני רואה בדיקה. נא לשלוח את הפיענוח. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/02/2020 | 10:06 | מאת: ויוי

בהמשך לקובץ המצורף של בדיקות US, ביצעתי בדיקת דם Thyroid Peroxidase Ab והתוצאה היתה מאוד גבוהה, 425.1 האם יש סיבה לדאגה? מהו המשך התהליך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רמת טירוגלובולין משמעותית במיוחד במצב אחר כריתת התירואיד- למעקב. לפני ניתוח לרמה אין כל כך משמעות אך ערך כה גבוה מחייב בירור שיכלול ניקור תחת US של כל גוש בבלוטה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/02/2020 | 12:13 | מאת: שרון

פיענוח US בלוטות התריס מצורף. האם אין סתירה בין השורות המודגשות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה US מצורף. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/02/2020 | 23:53 | מאת: דגנית

היי דוקטור.אני מנסה להסביר את זה כבר תקופה מקווה שתבין אני מרגישה לעיתים במשך היום זה יכול לבוא בבוקר או בערב או בצהריים שאני מרגישה תחושה של חנק כטלו מישהו לוקח את האצבע ושם לי בגרגורת ואז מתעורר אצלי רפלקס של בעע כזה כמו בא לי להקיא אני מפחדת שזה גידול בבלוטה?האם זה תסמינים של גידול? הרופא מישש את הצוואר ולא היה מודאג אבל למה זה משוייך מה שאמרתי?צרבת הרי אמור להיות שריפה ואין לי אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כצרבת בלבד. ממלית לבצע US של הצוואר ולהתחיל טיפול לרפלוקס ע"י רופא משפחה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/02/2020 | 20:10 | מאת: דגנית

הי דוקטור אבל צרבת זה לא ששורף בחזה? ומעבר לכך זה יום ככה יום תחושה של גוש בגרון או אוויר תקוע בגרון עם גרעפסים כל שניה קטנים שלא מעבירים אתתזה.. זה נשמע הליקובטקר?או ריפלוקס באמת?או מחלה מסוכנת?🤔

05/02/2020 | 21:15 | מאת: us צווארי

קשרית סולידית ,אובלית,היפואקוגנית ,מוגדרת היטב ,מרקם לא אחיד ,גבו מעט לודולרי ,קיימת זרימת דם מוגברת בתוכה בגודל 15 מ"מ בקטגוריה 5tr אני יודעת שאני צריכה לעשות ביוםסיה השאלה אם יש סיבה לדאגה בגלל 5 tr?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גידולי הבלוטה, אפילו הממאירים שבהם, אינם מדאיגים וניתנים לריפוי מלא בכ 100% מהחולים. ממליץ לבצע את הביופסיה במקום איכותי- כגון מרפאת US בא.ר.ם. (03-7645464) שם מתבצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/02/2020 | 12:09 | מאת: המשך פענוח אולטרסאונד

אבל האם יש סיבה לדאגה לפי האולטרסאונד?

05/02/2020 | 10:34 | מאת: ערן

היי. בבדיקת דם יצאו לי התוצאות המצורפות בהן ניתן לראות THYROGLOBULIN גבוה, אולם שאר הערכים תקינים. התור שלי לרופא המשפחה רק בשבוע הבא ורציתי לדעת כבר עכשיו על מה הדבר יכול להצביע. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טירוגלובולין פחות משמעותי באדם עם בלוטת מגן תקינה בגופו. אם הערכים גבוהים במיוחד- מומלץ להפנות ל US איכותי של הצוואר לשלול ממצא בבלוטת המגן (תירואיד). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/02/2020 | 10:05 | מאת: ארנון נימי

אני מתלבט לגבי צורך בניתוח PTA. בבדיקות דם נמצאה אצלי רמה גבוהה של PTH - 80.2, סידן 11.1, זרחן 1.9. ויטמין D 18.4. אין סידן בשתן (24 שעות) US מראה מראה באספקט אחורי תחתון של אונה שמאלית - הודגם ממצא שיכול להתאים ל-PTA. מיפוי MIBI - הודגם ממצא חשוד לPTA בחלק אחורי מדיאלי של אונה שמאלית של בלוטת התריס. US כליות תקין. צפיפות עצם נמוכה במידה קלה בעמוד שדרה ובירך, תקינה באמה. אנדוקרינולוגית המליצה לי לנתח, ואני מבין שיש מספיק אינדיקציות לניתוח. יחד עם זאת תהיתי אם באמת יש צורך בכך - אני אדם בריא וצעיר, אין לי בעיות (כך לפחות אני מרגיש כלפי חוץ). אני מודע לזה שהנזקים יכולים להיות לטווח ארוך, אבל אני שואל את עצמי אם לא מדובר במשהו שאפשר לחיות איתו ממילא חיים שלמים בלי להרגיש (כשאפשר להמשיך במעקב, או לדחות את ההחלטה להמשך). אם אני מחליט להימנע מניתוח או לדחות אותו (תוך המשך מעקב) - מהם הסיכונים בעצם? אציין שלאחרונה התחלתי ליטול ויטמין D באופן אינטנסיבי (2000 ביום) - האם התמונה יכולה להשתנות?

לקריאה נוספת והעמקה

מנסיון שלי עם צפיפות עצם נמוכה אני משתמשת בסידן אמורפי , אני לא יכולה לתת ייעוץ מקצועי אך יכולה לתת עצה

שלום רב, גיל הינו ללא ספק פקטור משמעותי במחלה זו וגיל צעיר הינו בהחלט אינדיקציה חד משמעית לניתוח. הניתוח הינו פשוט ביותר וכמעט נטול סיכונים ומונע בעיות עתידיות רבות כגון שברים פתולוגיים בעצמות, אבני כליות, כיב קיבה, שינויים מנטליים ועוד. כיום ניתן לבצע את הניתוח גם ללא חתך חיצוני בצוואר במקרים בהם יש מיקום מדוייק של הבלוטה הפתולוגית. ממליץ להגיע למרפאה לבדיקה (037645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/02/2020 | 11:42 | מאת: אולטרה סאונד בלוטת התריס

בסריקה יש המלצה לFNA התור לרופאה רק בתחילת מרץ האם יש דחיפות לפי התוצאות של בדיקת האולטרסאונד או אפשרי להמתין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה תוצאת ה US? בגדול אין לחץ של זמן בגידולים אלו. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/01/2020 | 15:20 | מאת: נועה

שלום, לפני כשבוע וחצי התחלתי להרגיש לא טוב באיזור הקיבה, יש לי קיבה קצת רגישה למאכלים מסויימים אבל הפעם כנראה קרה שם משהו...הרופא משפחה שלח אותי לכמה בדיקות ואני כרגע בודקת..אבל בנוסף יש לי תופעה כשאני אוכלת אחרי זה אני מרגישה פתאום נפיחות בנחיר ימין וגירוי בצד ימין של הגרון. קרה כמה פעמים שאכלתי ואחרי שהאוכל ירד הרגשתי כאילו הוא נתקע בצד ימין או משהו כזה..חשבתי שזה אולי אבני שקדים שיש לי מדי פעם אבל הא.א.ג שהלכתי אליו אמר שהוא לא רואה שום דבר שאמור להפריע. הלכתי לא.א.ג גרון נוסף לשלול GRED והוא באמת הכניס לי סיב אופטי לאף ואמר שאין לי רפלקוס. אמר שהגרון נתקע תקין ואין שום דבר מוזר..בנוסף שלח אותי לUS בלוטת המגן - תירואיד וגם צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר. אני לא מבינה איך זה קשור, אתה יכול אולי להסביר לי? אני מאוד מוטרדת ולא יודעת מה לעשות..לפעמים זה ממש מציק ממש הרגשת כאילו יש לי שק בצד ימין שמציק בבליעה ונשימה..ולפעמים זה ממש ממש לא מורגש. מה שכן בשכיבה ואחרי שינה זה לא מטריד אותי כלל..

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2020 | 15:48 | מאת: נועה

אני רק אציין שמהיום שהתחלתי להרגיש לא טוב לא אכלתי מאכלים שאמורים להעלות רמת חומציות, רק ירקות פירות שלא מעלים חומציות, כוסמת..מרק כתום+ ירוק.. בלי קפאין ומוצרי חלב ובכל זאת אני מרגישה את המצב הזה. אם א.א.ג שלל רפלקוס אז מה זה יכול להיות?

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. יש לפנות לרופא אאג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, כאמור הנושא אינו בתחום הפורום. בהצלחה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/01/2020 | 16:27 | מאת: שלומי

היי אני שלומי בן 32 ואני סבלתי שנים מעייפות מי חולשה חוסר מוטבציה שיער דק ולא תקין וזה הפריע לי מאוד במשך חיי.רק לאחרונה החלטתי אחרי הרבה נסיונות לדעת מה יש לי ועשיתי בדיקה של הבלוטה ויצא לי tsh 9 ו t3ו t 4 תקינים הרופא נתנה לי אירוקסין 50 מליגרם ויש שיפור קטן לאחר שבועים וחצי ההיתה ממליץ לעלות מינון או משהו דומה? ותודה רבה מראש..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האיזון של הבלוטה מצריך מעקב מלא שלאנדוקרינולוג או רופא המשפחה. ממליץ לפנות אליהם ובינתיים לא לשנות מינון. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/01/2020 | 20:37 | מאת: ללי

היי דר' , הגיעו תוצאות המיפוי שביצעתי ,לאחר הטיפול ביוד (עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס ודיסקציה צווארית, עקב גידול פפילרי וגרורות בבלוטת הלימפה ) באבחנות ציינו שהודגמה קליטה בכניס לאגן מימין , יתכן בחלל המעי , או בטפולה פונקציונלית לקורלציה עם אמנזה מנסטורואלית. ללא עדות לגרורות יודופיליות. אשמח לתשובתך מה זה בעצם אומר ? האם קיימות גרורות במעי? והאם יש ממה לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין. יש להראות לרופא מטפל. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/01/2020 | 07:39 | מאת: סבינה

לפני שנה עברתי כריתה של חצי בלוטת התריס צד שמאל 1) הרגשתי חנק וקושי בבליעה עד היום מרגישה את אותן תופעות הרופא טוען שזה מבצקת שנוצרה מצרבות שאני בכל אופן לא מרגישה האם זה הגיוני? 2) האונה הימנית גם מוגדלת צ'יסטה בגודל 1.5ס"מ ביצעתי fan שטרם קיבלתי תוצאה רמת החדש הודגם בינוני האם אומר משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סביר שזה נגרם מרפלוקס (צרבת) ולא מהציסטה בגודל 1.5סמ. מומלץ גם מעקב גסטרו. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/01/2020 | 00:01 | מאת: נועם

שלום רב . לפני כ 10 ימים עברתי ניתוח Total בבלוטת התריס בשל fna שיצא בטזה 6 על הגדלה על חשבון אונה שמאל של בלוטת התריס. לפי דיקור הfna אובחן אצלי פפלירי קלצינומה . ובשל כך הרופא החליט לכרות את הבלוטה בשלמותה . גודל הממצא הינו 5.3 ×3 לפי ה Us . שבוע לאחר הניתוח הרופא קורא לי תשובות הפטולוגיה שטוענות שהממצא אינו ממאיר (שפיר). בשם HYalinzing trabecular adenoma intranuclear עם intranuclear pseudo inclusions רציתי לדעת האם היה חייב להוריד את כל הבלוטה ,והאם נעשתה כאן רשלנות כלשהי מצד הרופא /ביופסיה /פטלוגיה . הרופא החליט לא להמשיך בטיפול ביוד ,ושוחררתי הביתה . מה דעתך בנושא ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נעשתה טעות מכיוון שכפי שציינת כשהניקור חיובי (בטסדה VI) הסיכוי שהגידול אינו ממאיר הינו אפסי. לכן יש לשמוח על התוצאה ולא להתעצב... ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/01/2020 | 11:39 | מאת: אור

שלום, רציתי לדעת האם קיים/מקובל טיפול תרופתי/ביולוגי לסרטן בלוטת התריס. (למשל קיטרודה או תרופות אחרות)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם טיפולים לסוגים שונים של גידולי תירואיד (תריס). יש להיוועץ באונקולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/01/2020 | 06:26 | מאת: דורית

מצאתי תוצאות בדיקה משנת 2014 מה הן אומרות בעצם? האם צריך לעדות בדיקה נוספת היום? ולאיזה רופא לפנות? המון תודות בלוטת המגן-איסטמוס-רוחב0.2 ס"מ מירקם אחיד אטנה ימנית-נפח 1.7*1.5*4.0 סמ"ק, מבנה לובולרי,מרקם אחיד. אונה שמאלית-בנפח 1.7*1.4*4.1 סמ"ק, מרקם אחיד מאחורי האונה השמאלית הודגם מוקד היפאקואי בגודל 0.4 ס"מ, ייתכן פראתירואיד מורחב באזור תת לסתי דו צדדי הודגמה לבוטת לימפה בגודל ומבנה תקינים ברוחב 0.5 ס"מ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לחזור על הבדיקה כיום. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/12/2019 | 23:03 | מאת: רן

שלום, לאחר אולטסאונד בלוטת המגן בו רשום : בלוטת המגן אונה ימנית קטנה מהרגיל, מרקם מגורגר דיפוזי. אונה שמאלית מעט מוגדלת על חשבון תהליך היפואקוגני גודלו 2.6*1.8 ס"מ, עם מרכיב רקמתי וציסטי עם הסתיידות גסות בתוכו. אשמח להתייחסותך, כיצד להמשיך את בירור האולטרסונד? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא קרוב לוודאי שפיר אך בגודל זה מחייב ניקור שלו תחת הכוונת US. ניתן לתאם ביחידת ה US במרפאתנו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/12/2019 | 15:38 | מאת: עדי

שלום, אני כבר כמה שנים עושה אולטרה סאונד מדי שנה, כדי לעקוב אחר הקישריות שיש לי שם, ואחר הבלוטה עצמה. לפני כמה חודשים עברתי לרופא משפחה אחר, ועכשיו הוא טוען שאין צורך בבדיקה השנתית הזו... ולא מוכן לתת לי הפניה לאולטרה סאונד. ואני נותרתי קצת מודאגת.. האם זה משהו שצריך לעקוב אחריו כל שנה? כי אני זוכרת שככה אמרו לי, בנוסף לבדיקות דם. האם כדאי להתעקש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא עיון בחומר ובדיקה. ממליץ לגשת לרופא אנדוקרינולוג שיחליט. ניתן לתאם אנדוקרינולוג במרפאתינו בא.ר.ם. (03-7645464). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/12/2019 | 21:51 | מאת: עדי

אבל לא צריך הפניה בשביל זה? כי הוא לא מוכן לתת לי.

19/12/2019 | 18:55 | מאת: יוחאי 61

לאחר שפעת וירלית מלווה בחום כשבוע הרגשתי קושי בבליעה נשלחתי לus בלוטת מגן איסטמוס -לא הומוגני אונה ימין מוגדלת לא הומוגנית באופן דיפוזי קשריות עד 1 ס"מ עם אזורים ציסטים אונה שמאל מוגדלת לא הומוגנית אופן דיפוזי מספר איזורים היפרקוגנטים +ציסטה בלוטות רוק תקין פארתייראיד- לא הודגמו מוגדלות ד"צ לימפה לא מוגדלות שניהם ת ו ד ה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה מדאוג אך לגושים של 1סמ ומעלה מומלץ לבצע ניקור לביופסיה תחת הכוונת US. מומלץ במרפאתנו באסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/12/2019 | 17:29 | מאת: סמדר ב

שלום רב, עקב תלונות על תחושת בולוס בקנה נשימה, וושט עליון. ביצעתי בדיקת us צווארי. בתשובה : בלוטה לא מוגדלת ,גבולות לובלרים.מרקם בלתי אחיד .קשרים היפואקוגניים מרובים. מפוזרים על פני שתי האונות. מרקם בלתי אחיד גבולות מטושטשים בחלקם עם hallo sung. מעט ווסקולריםבהיקף. קשר דומיינטי גודל 1 סמ 0.7 סמ יכול להתאים ל mng . אשמח להתיחסותך. האם יש מקום לדאגה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מדאיג. נראה תהליך שפיר. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד'ר חפץ. לפניי כחודשיים עברתי ניתוח הוצאה חלק ימני של בלוטת התריס ודיסקציה צווארית צד ימין סוג פפילרי קרצינומה . בעוד חודש אני צריכה להמשיך את הניתוח ולהוציא חלק שמאל של הבלוטה והסרה תמונה 6. הוחלט לפצל לי את הניתוח מכיוון שהייתה פגיעה במייתר קול הימני שנאמר שרק מתחיל להתאושש. הייתי אצל אנדוקרינולוגית שאמרה לי כבר להתחיל לקחת כדור euthyrox 50 mg פעם ביום.מדוע יש לקחת את הכדור כאשר חלק מבלוטת התריס עדיין בגוף.ידוע לי שרק לאחר הסרת כל הבלוטה צריך לקחת כדור. מהי דעתך ? לקחת /לא לקחת את הכדור ? מותר בככל לקחת את הכדור חודש לפניי הניתוח ? תודה רבה !!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי עושה מה שהאנדוקרינולוגית ממליצה שזה מן הסתם בעקבות בדיקות דם שביצעת. אין כל נזק לקחת את הכדור לפני ניתוח. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה לך על תגובתך המהירה ד"ר חפץ . שאלה נוספת: אצטרך לקבל טיפול ביוד רדיו אקטיבי , עדיף לעשות טיפול זה כמה שיותר מוקדם לאחר הניתוח או שלעשות חודשיים אחרי הניתוח? נאמרו לי 2 דעות שונות משני רופאים. מה נכון לדעתך? *קבעו לבעלי תור לאוטרסאונד אצלך בקליניקה רק לחודש ינואר,זה רחוק מדי , מעוניינים להגיע החודש. מה ניתן לעשות? תודה רבה !!

06/12/2019 | 19:52 | מאת: רוני.

בת 67. בחודש האחרון גדל לי סנטר כפול ממש משהו גדול. לא כואב. לא מציק. בבדיקת דם של tsh הייתה תוצאה של 0.15. הטי4 וטי3 בנורמה. האם יתכן שיש לי גידול בבלוטה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבלוטה מצויה בצוואר התחתון ולא באזור הסנטר. ממליץ לפנות לבדיקת רופא. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/12/2019 | 16:50 | מאת: מרים

שלום, לאחר סי טי 4d בצוואר חלק מהתשובה שקיבלתי: קשרית ריאתית בקוטר 6מ'מ בסגמנט קדמי של rul. על מה מדובר? הרי עשיתי סי טי בצוואר. וכאן מדובר על הריאה? תוכל להסביר לי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ב CT צוואר מגיעים לגובה אמצע החזה. הממצא אינו מאוד מדאיג אך יש לעקוב אחריו ולגשת לרופא המטפל להמשך מעקב. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/12/2019 | 15:51 | מאת: יעל

שלום רב, לאחר ניתוח של כריתה מליאה ודיסקציה צווארית. בתשובה הפתלוגית היו קשריות מתחנות שונות בצוואר של קרצינומה פפילרית ללא ECE. בביופסיה פתוחה שבצעתי לפני 3 חודשים שבהם הוצאו 2 בלוטות לימפה גדולות עם ECE . האם יש לכך משמעות שונה מבחינה טיפולית? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש כזו כמות של בלוטות שחלקן עם ECE ישנה אינדיקציה לטיפול ביוד. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/11/2019 | 10:13 | מאת: עינת

שלום, אשמח לדעת אם יש משהו חריג ממצא ימין- קשרית לימפה מוגדלת 16 סמ בקוטר הקצר. בלוטת הרוק פרוטיס תקינים איזור היפואקגני כ6 מ"מ טיבו לא ברור למעקב. אונה ימנית של בלוטת התריס במרקם בלתי אחיד גס,אזורים היפואקגנים חא מוגדרים היטב,זרימת דם מוגברת,רושם לקשרית היפואקגנית לא מוגדרת 5.5*3.5 מ"מ. שמאל- קשרית לימפה צווארית מוגדלת כ9 מ"מ בקוטר הקצר.בלוטת הרוק תת לסטית בגודל תקין ללא אבן אזור היפואקגני לא ברור למעקב. אונה שמאלית של בלוטת התריס במרקם בלתי אחיד,גס,אזורים היפואקגנים לא מוגדרים היטב זרימת דם מוגברת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ לא נשמע מדאיג. הייתי ממליץ ביצוע US איכותי יותר. אפשרי במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים או בבי"ח ציבורי (כגון איכילוב או תה"ש). ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/11/2019 | 18:12 | מאת: Osher

אני סובלת ממחלת השימוטו בבלוטת התריס. נוטלת אלטרוקסין כעשר שנים. עדיין סובלת נורא. בשנה האחרונה החמרה במצב, כולל שיבושים הורמונליים קשים בשחלות ובבלוטת האדרנלין. נוגדן rpo גבוה מאד במשך שנים. באולטראסאונד שעשיתי בשבוע שעבר נצפתה בלוטת התריס: קטנה מהרגיל גבולות לובולאריים מרקמה בלתי אחיד ללא גושים וודאיים. פראתירואיד, רקמות רכות ובלוטות הרוק תקינים. אשמח לדעת מה המשמעות של התוצאות הנ"ל, והאם יש סיבה לחשש ממחלה מלבד השימוטו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שכתבתי אין ממה לחשוש ןיש להגיע למעקב אנדוקרינולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/11/2019 | 13:59 | מאת: Us צוואר

שלום, אימי הציעה כריתה של בלוטת התריס לפני עשור לערך. כעבור 5 שנים בבדיקת גם עלה הורמון התירוגלובלין ולפיכך ביצעה טיפול ביוד. מאז ועד היום היא במעקב. השבוע בבדיקת גם ערך התירוגלובלין עלה ל1.28. מאז הטיפול היוד היה קטן מ0.20. היום היא ביצעה אולטרסאונד צוואר ולהלן התוצאות: בהמשך לתשובתך. אימי ביצעה היום בדיקת us צוואר ןלהלן התוצאות: לא נצפו גושים במיטתה מתחת למיטת אוהב ימנית בסמוך לגלי הדם הודגם ממצא היפואקוגני 5מ״מ. בלוטת לימפה? אחר? ללא לימפאדנותפיה יוגולרית חשודה. בלוטות הרוק התת לסתימות תקינות. האם יש מקום לדאגה? מה זה ממצא היפואקוני? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ להגיע ל US איכותי במרפאתינו בארם (03-7645464) ולהחליט על הצורך בניקור לביופסיה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/11/2019 | 23:09 | מאת: מיכלמג

שלום רב בעקבות תוצאות גבוהות של נוגדנים בבלוטה הופניתי ל us. התוצאות הן שתי האונות קטנות עם מרקם גס לא אחיד וזרימת דם קלושה. אסטימוס צר עם מרקם גס ולא אחיד. בלוטת תריס מעט קטנה בעלת מרקם גס ולא אחיד אבל ללא עדות לקשרית מוגדרת. הבדיקה תקינה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הבדיקות מעידות על מחלה כרונית של הבלוטה שאינה מצריכ טיפול אלא מעקב עקב נטיה לתת פעילות. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג בתחום. מומלצת איריס יעיש ממרפאתינו (037645464 ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464