פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
1006 הודעות
973 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

שלום דר' אוגוסט 2019 עברתי כריתת אדנומה, לפני הניתוח הPTH היה 69.5, שבועיים אחרי הניתוח תוצאת הבדיקה ירדה ל45.5, ספטמבר שוב ביצעתי בדיקה והתוצאה שוב עלה ל 55.1, כרגע הסידן עדיין תקין, (את ניתוח עברתי אחרי התקף אבנים בכליות וכו') האם העלייה של הPTH סימן שעדיין לא סיימתי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לעיתים ה pth נשאר גבוה לפחות לתקופה. אם,הסידן תקין אז בשלב זה מומלץ מעקב בלבד. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/10/2019 | 11:58 | מאת: רחל

בממצאי הבדיקה כתוב:"באונה ימנית נודול איזואקואי מעט ווסקולרי בקוטר 8 מ"מ." מה המשמעות של התוצאה הזאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. נגעים אלו בדרך כלל שפירים וחברי משמעות קלינית. יש ל גיע למעקב אנדוקרינולוג ו us חוזרים. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום האם קיים צורך בלבוש הגנה,כמו סינר או כיסוי עופרת, בזמן צילום פנורמי לשיניים? [בעמידה] במידה ומצלמים ללא הכיסויים האלה, מהן ההשלכות האפשריות, ? מהי כמות הקרינה בצילום כזה? כאשר יש בבלוטת התריס ,קשריות בגודל 0.8 סמ ו 0.6 סמ, מה מידת ההשפעת הצילום עליהם, האם הקרינה תזרז את התפתחותם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ראה תשובה בפורום השני. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אבי חפץ אני בת 44 רציתי לשאול איך אני יכולה להגיע אליך בהקדם האפשרי כי מצבי ממש לא טוב הייתי מאושפזת באשקלון עם הקאות ו חנק בגרון עשו לי הרבה בדיקות המרו בלוטת התריס מוגדלת אבל זה לא נורא זה מה שאמרו לי נתנו לי בבית חולים סטרואידים וזהו ושחררו אותי אחר אחרי חמישה ימים לבית במצב מאוד מאוד לא טוב אני נושמת קשה קשה לי לדבר יש לכם בצוואר כל האורך של צוואר וגרון אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת איפה לפנות אני כבר התייאשתי דוקטור תעזור לי מי עז אסייתי הרבה בדיקות ועד עכשיו אני מרגישה חנק מרגישה גולה בגרון בחסר להעביר קשה לי לנשום ועשיתי היום גם אולטרסאונד בבקשה דוקטור תעזור לי הרופאים לא נותנים לי תשובות הרופאים לא יודעים בדיוק מה זה אצלי הרופאים לא נותנים לי תקווה מאז שעשיתי את כל הבדיקות במסגרת בית חולים ומרפאות שלנו בבקשה ממך אני מבקשת מקור כוחי תעזור לי בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לצערי זה אינו תחום התמחותי ויש לפנות לאנדוקרינולוג אבל ראשית- לרופא משפחה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/10/2019 | 19:57 | מאת: Irit

אני בת 50. עם מחלת חשימיטו . להלן בדיקת us : בלוטת התריס אינה מוגדלת עם גבולות לובולריים , מרקמה מגורגר,לא הומגני באופן דיפוזי. אונה ימנית בממדים 46*13*15 ממ, ללא גוש מוגדר. אונה שמאלית בממדים 40*9*13 ממ, נצפתה קשרית איזואקוגנית בגודל 6 ממ.איסטמוס בעובי 2 ממ. לא נצפו בלוטות למפה מוגדלות. מה המלצתך להמשך בירור.תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אם הגוש בתירואיד נראה לבודק שפיר- אין צורך בבירור נוסף אלא מעקב עם us עוד חצי שנה. רצוי שרופא אאג יבדוק וימשש את הגוש. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/10/2019 | 13:28 | מאת: ענת

שלום רב וחג שמח אשמח לפענוח הבדיקה שעשיתי. בעקבות החגים אין את מי לשאול ואני קצת חרדה להלן התוצאות בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבת הפניה : הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים בחלקו הפרוקסימלי של העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני (ECA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס :כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף (CCA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ICA: ( *נמצא רבד טרשתי שטחי הומוגני במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני (ECA: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. לסיכום: - כמתואר. ורטברליס : כיוון וזרימת דם תקינים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הנושא אינו בתחום התמחותינו. יש לפנות למנתח כלי דם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/10/2019 | 16:27 | מאת: ענת

אשמח לקישור לפורום כלי דם

10/10/2019 | 23:05 | מאת: שירלי

שלום. היום ביצעתי US בעקבות קשרית שנמצאה במישוש. התוצאות הינן: בלוטת המגן: אונה ימנית- גודל ומרקם תקינים. מספר קשריות היפואקוגניות בגודל שונה בצד ימין. הדומיננטית 2.6 ס"מ. הסתיידות קטנה באונה הימנית 0.1 ס"מ. אונה שמאלית- גודל ומרקם תקינים. מספר קשריות היפואקוגניות בגודל עד 2 ס"מ. איסטמוס לא מעובה. בלוטות לימפה מעט מוגדלות 1.6 באיזור תת לסתי מימין. בלוטות רוק תת לסתיות תקינות. בלוטות פרוטיס תקינים. מה דעתך? אני בת 36 ועם 2 ילדים קטנים. מאוד דואגת. מה ההמשך טיפול? מה הסבירות לסרטן חלילה? עברתי טיפולי פוריות בשנים האחרונות בתוספת של הורומונים אם זה משנה משהו... אשמח לתגובה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. רוב הסיכויים שמדובר בממצאים שפירים של הבלוטה. גם הממאירים של בלוטה זו אינם ממש מסוכנים. בכל מקרה מומלץ ניקור של הממצא תחת הנחיית סונאר כדי לדעת איך להתקדם. ממליץ לבצע במרפאתינו בא.ר.ם. שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/10/2019 | 01:11 | מאת: נש

שלום דר' נכבד עברתי ניתוח עקב קרצינומה פפילארית לפני שלוש שנים. רציתי בבקשה להתיעץ איתך.. כל הזמן מבדיקה לבדיקה רמת טירוגלובולין אצלי עולה וכרגע זה כבר 39. האם זה סימן לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. יש לבצע us איכותי של הצוואר ובמידה ותקין לתת טיפול יוד קרוב לודאי. ממליץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/10/2019 | 17:00 | מאת: טלי תמוז

אני בת 68, בריאה בד"כ בבדיקת us לבלוטת התירואיד הודגמה בלוטת תירואיד בגודל תקין. אונה שמאלית קטנה יחסית בגודל: 3x1.1 סמ עם מרקם לא הומוגני, מגורגר. אונה ימנית בגודל: 3.1x1.3סמ, בחלק הלטרלי מכיל גוש היפואקוי בסמיכות מעורבת בגודל 1.1 סמ עם זרימת דם בעקר בהיקפו. בלוטות תת לסתיות תקינות בגודל ומרקם לאורך כלי הדם הגדולים- ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. לסכום: בלוטת תירואיד קטנה יחסית, מרקם לא הומגני, גוש כמתואר באונה הימנית, מומלץ להשלים בירור ע"י fna. מה המשמעות של הממצאים הנ"ל? האם הם מרמזים על משהו ממאיר? מדאיגים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גושים בבלוטת המגן הינם בד"כ גידולים שפירים אך לכל גוש מעל 1 סמ ובמיוחד אם אינו ציסטי- מומלץ ניקור. בהנחה והניקור יהיה תקין- אז יומלץ מעקב בלבד. ממליץ לבצע את הניקור במרפאתינו בא.ר.ם.- שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר האם יש אלטרנטיבה נוספת לטיפול בקשריות ראתיות( הגדולה 7 ממ ועוד 3 בגוגל של 2 ממ) אחרי פפילרי קרצינומה? פרט ליוד רדיואקטיבי מה הטיפול הנוסף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול במומלץ הינו אכן יוד רדיואקטיבי. רק במידה ואין קליטת היוד- אז ניתן לעבור לתכשירים ביולוגיים שהינם פחות יעילים ועם יותר תופעות לואי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ביצעתי בדיקת א.ס בלוטה הכל בסדר חוץ מהער אחת מצד שמאלשל רקמות צוואר הודגם קשק לימפה 9*5 מ"מ עם מוקד נוזלי בתוכו. עם ווסקולריזציה מעט מוגבר. מה זה אומר אני פוחדת בבקשה תענה לי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מה זה אומר ה9*5 מ"מ מדאיג? אני פוחדת

שלום רב, הייתי חוזר על US איכותי של הצוואר. הגודל אינו גדול אך הממצא מחייב התייחסות. לתאום תור- 037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/09/2019 | 15:06 | מאת: לילי

אשמח לעזרה בפענוח אולטרסאונד צוואר אחרי כריתת בלוטת תריס אונה ימין-בגדר תקין שמאל מתחת לבלוטה קשר במרקם בלוטת תריס בגודל 3.2 סמ על 2.9 סמ וסקולרי עם מוקדים קטנים אקוגניים ללא בלוטות חשודות בצוואר. מה זה אומר ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברור האם אכן בוצעה כריתת בלוטת התריס- כי יש עדות ב US לקיומה של הבלוטה בצוואר. הממצא מחוץ לבלוטה מחייב בירור בכל מקרה . הייתי ממליץ להגיע למרפאתינו לביצוע ניקור תחת US איכותי של הצוואר. הפתולוגיה הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/09/2019 | 23:27 | מאת: מאירה

היי, אמא שלי עשתה אולטראסאונד של בלוטת התריס בגלל קשרית שראו במקרה בבדיקת ct. יש לה תור לאנדוקרינולוג רק בעוד 3 שבועות ואני קצת בלחץ , לכן הייתי רוצה להבין קצת התוצאות- בפענוח נכתך כך: אונה ימנית של בלוטת התריס והאיסטמוס נראות תקינות במימדיהן, בעלות מרקם תקין. אונה שמאלית מעט מוגדלת ע״י נגע הטרואקוגני בתוכו בגודל 20-31 מ״מ, בעל גבול גבשושי, עם צביעה פריפרי בלבד. לא הודגמו מוקדים מסוידים בתוכו. בלוטת הפאראטיירואיד אינה מוגדלת. הודגמו קשריות למפה מוגדלות דו צדדית במישור 2 , בגודל 5-21 מ״מ מימין ו5-18 מ״מ משמאל, בעלות מירקם אחיד , גבולות סדירים ללא סימניה היפרמיה. האם מדובר בממצאים שמעלים את החשד לממאירות?? או שיש סיכוי סביר שמדובר בממצא שפיר? ואם כן, 3 שבועות זה לא המון זמן לחכות עד ההפנייה לביופסיית fna? אשמח מאוד מאוד לעזרה כי אני מאוד מודאגת תודה רבה!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא הינו קשר בבלוטת המגן ובד"כ הינו שפיר. ניתן לתאם תור לניקור תחת US במרפאתינו כשהתוצאות הראשוניות ניתנות במקום (חוסך המתנה של כ 2-4 שבועות לתוצאה). 037645464 בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/09/2019 | 21:34 | מאת: ממ

היי דר אם מתגלה קשרית ראתית אחרי כריתה של חצי בלוטת תריס בעקבות פפפילרי האם חובה כריתה של חצי שני וטיפול ביוד למרות שהצד השני נקי מסרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לברר מהי הקשרית הריאתית ואם הינה קשורה לגידול הפפילרי- אז יש אכן לכרות את האונה הנגדית ולטפל ביוד רדיואקטיבי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אשמח להסבר לתוצאת הבדיקה אולטראסאונד בלוטת התריס פענוח רדיולוג: אונה ימנית: 15/14/38 ממ אונה שמאלית: 16/14/37 ממ בלוטת התריס בגודל תקין. בשתי האונות הלטרליות מדגמות קשריות עד 6 ממ בקוטר מכסימלי . אין עדות לקשריות דומיננטית או לקשריות עם הסתידיות חשודות לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר. לא זוהתה PTA צווארית .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הבדיקה תקינה. אם בוצעה במטרה לחפש פרתירואיד בגלל סידן גבוה-ממליץ לבצע עוד בדיקה במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והסיכוי לזיהוי אדנומה גבוה יותר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/09/2019 | 11:26 | מאת: נופר

שלום ד"ר, לפני כחודשיים התנפחה לי בלוטת הלימפה בצוואר וכאבה נורא. התנפחה בצורה כזו שראו את הבליטה על הצוואר מבלי לגעת. ביצעתי US צוואר לפני כחודשיים (שבוע לאחר שהבלוטה התנפחה ולאחר טיפול אנטיביוטי). הבלוטה ירדה משמעותית והכאבים חלפו. מכיוון ובUS הראשון הבלוטה נראתה תגובתית , ביצעתי עוד בדיקה השבוע. בלוטת מגן , רוק פאראתיירואיד-תקין רקמות רכות - בצד שמאל הדגמה תקינה באזור הזווית הלסבתית הודגמה קבוצה של 3 בלוטות לימפה באורך עד 1.7 ס"מ ובעובי עד 0.6 ס"מ, חלקן עם מרכז שומני וחלקן לא. בדופלר צבע לא הודגמה זרימת דם בתוכן. צד ימין תקין. עוד נכתב כי אין שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת שהתקיימה לפני כחודש בה נכתב שלבלוטות יש צורה סונוגרפית שמורה. אשמח לדעת מה זה אומר מרכז שומני ובכלל, האם הבדיקה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קשה לומר אבל בהחלט יש צורך בהמשך בירור. הייתי ממליץ לקבוע תור ל usנאיכותי במרפאתינו כדי להחליט ה4ם באמת יש כזה שינוי שמצדיק בירור נוסף (037645464). בהמשך מומךץ יעוץ שלנו ביחידת ראש צוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אני צריכה לעבור קריטה מלאה של הבלוטה כולל דיסקציה צווארית בצד ימין ,fna אובחן פפילארי קרצינומה . רופא אמר לי מוצאים ,מנקים ובהמשך טיפול ביוד רדיו אקטיבי ,החיים ממשיכים ויש אחוז הצלחה גבוה לסוג זה של הסרטן . שאלתי :מדוע אתם מציגים זאת "כבעייה קלה שניתנת לטיפול" ?אינכם יודעים את התשובה הפתלוגית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בתשובה הפתלוגית יודעים אם הגרורות התפשטו מעבר לצוואר/הגיעו לדם וכו.. אז מדוע להציג "שהכל טוב "? אין שקיפות מלאה בין הרופא למטופל? נאמר לי שסוג סרטן זה ידידותי , קראתי בפורמים שתשובות פתלוגיות הציגו משהו אחר לגמרי . תודה

שלום רב. למרות שישנו גידול שנשמע שכבר התפשט לבלוטות לימפה (אחרת אין הצדקה לדיסקציה שלהן) ההבראה מהגידול הזה הינה במעל 98% מהחולים. לכן אין מה לדאוג. ניתן לבצע במרפאתינו us איכותי שיגדיר במדוייק את הצורך בדיסקציה ואם כן- אילו תחנות בצוואר יש למתח. כמו כן ניתן להגיע לבדיקתינו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה על המענה המהיר. אבל רק על פי התשובה הפתלוגית ניתן לדעת אם הגרורות התפשטו מעבר לצוואר או שהגיעו לדם ועוד.. רק התשובה הפתלוגית יכולה להצביע בדיוק מה יש והיכן, לכן ,על סמך מה הנך יודע שיש הצלחה במעל 98% ? אגב, קיבלתי עלייך המלצות מעולות !! תודה רבה לך!

12/09/2019 | 13:13 | מאת: ענבל

שלום רב לך! אמי בת 78, עברה US לפני ימים בודדים. הטכנאית נלחצה מהתוצאות וציינה כי הסיכון שלה גבוה ושהיא חייבת לזרז את המשך הבירור. התור הקרוב לאנדו' רק עוד שבועיים. בינתיים אני מעוניינת להבין מה ההשלכות של- TR5 (אני מבינה שזה הסיכון הכי גבוה?!) ואילו נתונים בתוצאת ה- US יכולים להעיד על כך, עוד לפני ביצוע FNA? אם אני מבינה נכון, אין נגעים מחוץ לבלוטה (עובדה שאמורה כנראה להרגיע), אך בכל זאת הייתי מבקשת לדעת יותר על המשמעויות של תוצאות הבדיקה. המון תודה לך על ההקדשה מזמנך! ענבל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. טירדס 5 מעיד אומנם על סיכון גבוה לגידול הבלוטה אבל גידולים אלו מאוד קלים לטיפול ולכן אין מה להילחץ. בגודל קטן ניתן אפילו שלא לנתח כלל. ממליץ לבצע את הביופסיה תחת us במקום איכותי. ניתן במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית,תינתן במקום (037645465). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/09/2019 | 21:03 | מאת: דנה

היי, אני בת 27 הופניתי לבדיקה הנ"ל בעקבות הרגשת מחנק/אי נוחות בגרון. להלן התוצאות, אשמח לפענוח , תודה: אולטרא סאונד בלוטת המגן אונה שמאלית: .מ"ס 4.50*1.10*1.75 :ממדים מרקם הומוגני . ללא עדות לבלוטות לימפה. אונה ימנית: .מ"ס 4.80*1.05*1.90 :ממדים מרקם הומוגני . ללא עדות לבלוטות לימפה. איסטמוס תקין. בלוטות רוק סובמנדיבולרי:תקין. בלוטות רוק פרוטיס:תקין. אין אדנופטיה צווארית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. תקין. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/09/2019 | 17:10 | מאת: ורוניק

שלום, אני כשבוע לאחר כריתה מלאה והשתלת pt מתחת לשריר . בביח היה נקז ליומיים שהוצא בשחרור. כבר כמה ימים יש נפיחות שלא היתה בביח, וגם תחושה של לחץ על קנה הנשימה , כאילו מישהו חונק אותי או שם אצבע על קנה הנשימה שלי... מאוד לא נעים. רציתי לדעת אם זו תחושה שאמורה להיות ומתי זה ייפסק ? זה מאוד לא נעים ומפריע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התחושה עשויה להיות החלמה תקינה של,הרקמות אבל מציע לגשת למנתח לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/09/2019 | 18:20 | מאת: רבקה

מה זה אומר מאחורי אונה ימן במיקום מדיאלי רושם למבנה סולידי היפו אקואי בגודל 7*9*10מ"מ. אין לשלול שמדובר ב- parathyroid adenoma

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. זה אומר שתיתכן הגדלה של בלוטת יותרת המגן שעלולה לגרום לשיבוש במשק הקלציום. ממליץ לבצע בדיקת דם לקלציום ו PTH ולהגיע איתם לביקורת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/09/2019 | 20:59 | מאת: אביבית

אשמח אם תוכל להסביר לי את התוצאות של הניקור: בניקור קשר באיסמוס התקבל קולאיד דליל וקבוצות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי, עם גרעינים מוגדלים, אובלים, אטיפים, ועם שינויים דגנרטיבים. נראה גם גרעינון מדומה. כמו כן מאקרופאגים רבים מאוד עם פיגמנט. קיים חשד לגידול עם ניוון ציסטי ודימום ישן. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מה להיות בלחץ אבל יש לשקול המשך טיפול בגוש. יש להגיע לבדיקה כולל מישוש הגוש וכן ל US איכותי של הצוואר. ניתן לתאם במרפאתינו בא.ר.ם. (037645464) ולהמשיך בירור משם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/09/2019 | 13:42 | מאת: טלי

שלום רב, עשיתיUS צואר ובלוטות לימפה וזו התוצאה לגבי בלוטת התריס- קשר ציסטי 3 ממ TIRADS1 באונה השמאלית . כל השאר תקין. אציין כי ב CT ראש התגלתה מנינגיומה בגודל1.00X1.4 סמ . "אקסטרה אקסיאלית במיקום פרונטלי עליון משמאל מודגם ממצא במימדים אקסיאליים של 4.1*0.1 ס"מ העובר האדרה קלה לאחר הזרקת חומר ניגוד, ללא אפקט מסה מסביבו, מתאים למנינגיומה" הכל חדש עבורי . בינואר 2018 עשיתי US צוואר והיה תקין לחלוטין. מהי המשמעות של כל זה ? במקביל, מציינת נפיחות בלחי ימין וגם גבשושית אליפטית מזה חודש וחצי ש הUS שלה היה תקין. מה עושים מכאן והלאה ? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשר בבלוטת התריס הינו חסר חשיבות. ניתן לחזור על US עוד כשנה שנתיים. לגבי המנינגיומה- יש לפנות לנאורוכירורג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/09/2019 | 21:55 | מאת: שואלת

שלום רב, לפני שנה התגלתה אצלי קשרית שגודלה עד 1.5 ס"מ. הייתי מאז אצל מספר רדיולוגים בכירים (4 בדיקות אולטרסאונד כאשר 3 איבחנו כ-T2). בנוסף אני ביקשתי בדיקות קלציטונין שיצאו 5.4, 4.9, 6.9 ואחרונה 4.6 CEA יצא לפני שנה תקין במקביל לבדיקת הקלציטונין 5.4). היום הייתי ביעוץ אצל אנדוקרינולוגית שאמרה לי שעל סמך האולטראסאונד לא צריך לבצע fna (ככה כל המומחים שהייתי אמרו). היא כן אמרה שתוצאת קלציטונין כזאת יכולה להצביע על תהליך טרום סרטני. לצערי לא שאלתי מה זה אומר? האם תהליך כזה יכול להיות מזוהה בבדיקת ה-fna? אשמח לתשובה מפורטת בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכל גוש בגודל זה אני ממליץ ניקור מחט עדינה. לאור הקלציטונין הגבולי ניתן לשלוח חלק מתוכן השאיבה לצביעות מיוחדות לשלול גידולים ספציפיים. ממליץ להגיע למרפאת א.ר.ם. לניקור איכותי תחת US. התשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/09/2019 | 12:44 | מאת: שואלת

תודה רבה, בנתיים ביצעתי fna והתשובה היתה שזה שפיר. האם ניתן להרגיע לגמרי למרות הקלציטונין הגבולי? נאמר לי שאפילו מעקב אין צורך לעשות. האם יש קלצייטונין כזה גם ללא סיבה מסויימת? (את זה לצערי לא שאלתי)

23/08/2019 | 07:08 | מאת: טלטל

תוצאות ניקור לאחר שאובחן מוקד היפואקוגני בגודל של כ-5 ס"מ לאימי (בת 70). Compatible with hurthle cell neoplasm bethesda system class iv אשמח לקבל תשובה מה עושים בעקבות אבחנה זו.אנו לחוצים מאוד. האם במידה וזה ממאיר זה גידול יותר אגרסיבי עם סיכויי הישרדות נמוכים יותר? יש לציין שאמי לא סןבלת מהפרעה כלשהי בדיבור או בבליעה ואפילו לא מרגישים את הגוש במימוש למרות גודלו הרב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אין מה לדאוג- גידולי התירואיד נוטים להיות מאוד לא אגרסיביים וההצלחה בטיפול מתקרבת ל 100%. במקרה זה נראה שיש צורך בכריתת חלק מהבלוטה (אונה אחת) עם הגידול בתוכה. ניתוח קל יחסית שמבוצע תוך כחצי שעה-שעה והשחרור באותו היום או למחרת. אין כאב לאחר הניתוח (מינימלי) ואין תפרים. ממליץ לזמן תור ליעוץ (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/08/2019 | 20:36 | מאת: דוריס

אבקש הסבר לבדיקה: תירואיד משמאל בדיאמטר 1.0*3.9 סמ' בחלק התחתון של האונה קשרהיפוסונורי 5 סמ' אווסקולרי יחסית. תירואיד ימין: בדיאמטר 1.4*4.7 סמ'.בחלק תחתון של האונה גוש מעט אקוגני במבנה ספוגי בקוטר 16 מ"מ וצמוד אליו קשר קטן דומה 4 סמ'. הקשרים אווסקולרים יחסית עם הסתיידות זעירה בחלק תחתון. איסטמוס- דק. סיכום: משמאל ומימין TIRADS 2

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע לא מדאיג. בכל מקרה קשר מעל 1 סמ מצדיק ניקור שלו לביופסיה. ממליץ לבצע תחת US במקום איכותי. ניתן במרפאתינו בא.ר.ם. שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגיה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/08/2019 | 00:30 | מאת: מירי

אשמח לתגובה אני שאלתי שאלה לפני יומים אך אינני רואה את הודעתי וגם שום הודעות חדשות מאנשים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פעיל לגמרי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/08/2019 | 19:46 | מאת: מרים

להלן ממצאי בדיקה על קולית של הצוואר : הסיבה לביצוע הב דיקה - גויטר . בלוטת המגן : בלוטת התריס לא מוגדלת, גבולות לובולריים , מרקמה היפואקוגי ולא הומוגי עם, קשרים היפואקוגיים, מפוזרים פי על שתי האוות, בחלקם ציסטיים ובחלקם סולידיים עם, הסתיידויות זעירות בתוכם , ווסקולריים בהיקף , בגדלים שוים : הקשר הדומיטי באוה הימית בגודל -כ 5.0 x 9.0 , מ"ס ברובו מסוייד . הקשר הדומיטי באוה השמאלית בגודל -כ 2.1 x 2.2 . מ"ס התמוה יכולה להתאים -ל MNG. פרתירואיד : לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי . רקמות רכות בצוואר : מצד ימין – הדגמה תקיה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות . מצד שמאל - הדגמה תקיה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות . בלוטות הרוק : מצד ימין : פרוטיס – הדגמה תקיה . תת לסתית – הדגמה תקיה . מצד שמאל: פרוטיס – הדגמה תקיה . תת לסתית – הדגמה תקיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/08/2019 | 19:31 | מאת: מרים

בUS טאירואיד-בלוטת המגן: בלוטת התריסאל מוגדלת,גבולות לובולריים,מרקמה היפואקוג יאלו הומוג י,םע קשרים היפואקוג יים,מפוזריםלע י פ יתש האו ות,בחלקם ציסטיים ובחלקם סולידיים,םע הסתיידויות זעירות בתוכם,ווסקולריים בהיקף,בגדלים שו ים: הקשר הדומיטי באו ה הימ ית בגודלכ- 9.0 5.x0ס"מ ,ברובו מסוייד. הקשר הדומינטיטי באו ה השמאלית בגודלכ- 2.2 2.x1ס"מ . התמו ה יכולה להתאיםל- M

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע מחלה שפירה של הבלוטה אך מכיוון שישנם קשרים מעל 1 סמ ועם הסתיידויות- יש מקום לניקור של הקשר לביופסיה תחת הכוונת US. ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/08/2019 | 23:09 | מאת: רונית

שלום בעקבות ממצאים באולטראסאונד נשלחתי למיפוי יותרת בלוטת התריס , פלנרי עם mibi שכלל כמה מיפויים לבדיקת חשד לאדנומה של הפאראתירואיד התוצאה שקבלתי מודגמת קליטת mibi דיפוזית בבלוטת התריס .לא זוהו מוקדים המדגימים פי וי איטי של החומר. לציין כי בבדיקת ה ct נראית קשרית זעירה בסמוך לקוטב תחתון קדמי של בלוטת התריס (54-2) הנמדדת כ 0.2 סמ. בשל תזוזת הנבדקת לא ניתן לקבע בוודאות אם אזור זה קולט mibi. במיפוי תירואיד עם tc-99m הודגמה בלוטת התריס בגודל רגיל עם קליטת חומר הומוגנית וללא הדגמת ממצא פתלוגי באותו אזור, בו הודגם ריכוז מוגבר של mibi. לא ברור לי האם צריך בדיקה חוזרת בגלל התזוזה האם ממליץ על קביעת תור במרפאתכם להבבר? אשמח להכוונה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליץ להגיע לייעוץ. האינדיקציה לניתוח הינה על סמך בדיקות הדם והקליניקה והמיפוי הינו רק בדיקה לאיתור מיקום האדנומה לפני ניתוח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ד"ר שלום... יש לי קשרית בגודל 1.5 ס"מ בבלוטת המגן.. עברתי ניקור בבלוטת המגן ולא בקשרית עצמה... שואלת את עצמי רבות.. מדוע לא עשו את הניקור בקשרית עצמה? האם ישנה טעות? אודה לך על תשובתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמובן שאין לי דרך לדעת מה ניקור. ניתן לתאם US נוסף במרפאתינו באסותא אצל מומחים המובילים תחום זה בארץ- ובמידה והממצא נראה מחייב ביופסיה- לבצעה שם (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

13/08/2019 | 14:08 | מאת: Batel

אודה לניתוח תוצאות US בלוטת התריס מצ"ב. מאוד לא רגועה מהממצאים, אודה לפענוח ראשוני עד לתור אצל מומחה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה את התוצאות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/08/2019 | 11:51 | מאת: מיכל

שלום ד"ר חפץ, ביצעתי US צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר לקראת פגישה עם אנדוקרינולוגית בשל תת פעילות בלוטת התריס. יש לציין כי אני מאוזנת מזה כשנתיים ומגיעה לביקורת אחת לשנה. בצילום האולטרסאונד האחרון, ביקשתי שיתמקדו בצד שמאל בשל נפיחות קטנה שאני מרגישה. היא מורגשת במימוש של היד אבל לא נראית על פני השטח. מצרפת את ניתוח בדיקת הדימות ואשמח לחוות דעתך. הן הרופא שפיענח את הבדיקה, הן הטכנאית והן האנדוקרינולוגית אמרו שכל שצריך הוא רק מעקב שנתי ושאין ממצאים חריגים שאובחנו. האם אכן כל שאני צריכה הוא מעקב שנתי או שיש צורך לגשת לחוות דעת נוספת? תודה מראש. מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא רואה את התוצאות.בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

פיענוח התוצאות כפי שנרשמו ע"י הרופא: לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בשני צידי הצוואר. בלוטות הרוק פרוטיס ותת לסתית בגודל ומרקם תקינים דו"צ. בלוטת התריס קטנה יחסית עם מרקם היפואקוגני בלתי אחיד, זרימת דם שמורה. באונה שמאלית של התירואיד הודגם קשר אקוגני 0.6 ס"מ, tirads2, מעקב שנתי US. באונה ימנית של התירואיד לא הודגם ממצא ציסטי או סולידי. איסטמוס תקין. לא הודגמו בלוטות פרא-תירואיד מוגדלות. ללא שינוי בהשוואה לבדיקת US קודמת מלפני שנה. תודה מיכל

12/08/2019 | 11:20 | מאת: אבי

אשמח לקבל תשובה מידות הבלוטה: בגדר התקין האונה הימנית: העובי 16 מ"מ, הרוחב 16 מ "מ האונה השמאלית: העובי 15 מ"מ, הרוחב 15 מ "מ האיסת'מוס בעובי 3.2 מ"מ מירקם הבלוטה: הומוגני משמאל וקשרי מימין קשר בולט שונה במידות 12*9*6 :מ"מ, באונה הימנית באספקט האחורי של הקוטב העליון בעל גבול חד וסדיר אוואסקולרי המירקם: ציסטי (ברובו) סולידי מעורב הסתיידויות : אין TIRADS 3 ממצא אקוגני נוסף בממדים 10*4*4 :מ "מ - 3 TIRADS. נוכחות קשרי לימפה : אין בלוטות הפרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומרקם תקינים תודה רבה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. רושם שמדובר בקשר שפיר. עדיין לכל קשר מעל 1 סמ יש לשקול ניקור שלו לביופסיה. ממליץ לבצע במרפאתינו- שם מבוצע ע:י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/08/2019 | 09:02 | מאת: יעלי

שלום רב אחרי שנים שידוע על קיומן של 2 קשריות שהיו לי בבלוטת התריס ובדיקת ניקור בשתיהן התוצאה היתה שזה גויטר. תוצאות בדיקות דם אחרונות fsh 0.2 נמוך כבר שנתיים ללא טיפול לדעת הרופא אין צורך למרות שאני סובלת מעייפות ונשירת שיער כעת אחרי בדיקת דם חוזרת שלחה אותי הרופאה לאולטרסאונד נוסף שזו תוצאתו : ללא שינוי בקשרים מבדיקה קודמת 01/18 למעט : קשר שלא הודגם בבדיקה קודמת בגבול אונה ימין עם איסטמוס בחלק התחתון גולש לבית החזה הודגם קשר היזואקוגני עם התנזלויות זעירות בגודל 2.8*1.4 ס"מ. Tirads3 - נא להמשיך בירור בבדיקת ניקור. מה זה אומר ? הרופאה שלחה שוב לניקור האם יש צורך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. גוש שגדל בקצב זה יש לבצע לו ביופסיה. מומלץ ניקור תחת us. ממליץ במרפאתינו שם יבוצע עי מיטב הרופאים ובזריזות...037645464 בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/08/2019 | 19:19 | מאת: KOHAVA

האם אתה עובד עם קופ ח מכבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לכל קבוצת א.ר.ם. יש הסדר עם מכבי בהשתתפות עצמית. ניתן לברר ב 037645464. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/08/2019 | 13:06 | מאת: אריאלה

2/8/2019 עברתי כריתת בלוטה פראתירואיד ואדנומה, וזאת אחרי התקף אבנים בכליות, בנוסף מזה זמן רב יש כאבי בעצמות הרגליים במיוחד מהברך ומטה, אומנם אני 5 ימים אחרי הניתוח ועדיין סובלת מהכאבים, האם הכאבים אמורים לעבור?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כמובן שיש לתת לזה הרבה זמן. נא לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/08/2019 | 11:11 | מאת: מוטי

האם סונר צוואר ואולטרסנט צוואר זה היינו הך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כן. אותו דבר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מזה כ 19 שנים נתגלה אצלי גוש בבלוטת המגן. לאחר כל הבדיקות התברר שהגוש .שפיר. האם גוש כזה יכל להפוך משפיר לממאיר? אודה מאד על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. גושים בדרך לא הופכים לממאירים אלא באופן נדיר. הבעיה הינה שגושים ממאירים מאובחנים לעיתים כשפירים. לכן 4ם במעקב ארוך טווח הגוש אינו גדל- ניתן לשכוח ממנו. אם גדל לעומת זאת- מומלץ לכרתו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.-המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בת 56. בניקור נמצא שגשוג בתאים פוליקולרים. כמה פעמים קורה, שבבדיקה פתולוגית , לאחר כריתת בלוטת התריס, הגידול נמצא שפיר, למרות התוצאה בניקור,(שהניקור הראה סרטן פוליקולרי). 2) אם בבדיקות דם, תפקוד הבלוטה תקין , זה עוד סימן, שהגידול ממאיר?? אשמח לתשובה מפורטת הדואגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. שגשוג תאים פוליקולריים אינו בהכרח ממאיר אלא רק חשוד .לשמחתך בסופו של דבר שפיר. מזל טוב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/08/2019 | 12:11 | מאת: שוד

שלום וברכה , אני כחצי שנה אחרי לידה חמישית, לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח להוצאת גידול באונה השמאלית של בלוטת התריס ושלושה שבועות אח"כ היה צורך בניתוח נוסף להוצאת האונה הימנית לאחר שהתברר בפתלוגיה שהגידול סרטני. כיום כחודשיים לאחר הניתוח השני יש לי כאבים ושורף לי באזור המנותח ובצוואר וכן אני חלשה ועייפה. לוקחת יוטירקס והבדיקות תקינות. האם זה נורמלי עדיין להרגיש כך? כמה זמן לוקח עד להחלמה מלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ייתכן עדיין מהניתוחים שעברת. יש לגשת למנתח וכן לאנדוקרינולוג אחקי בדיקת תפקודי תירואיד לוודא התפקוד מאוזן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.-המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/08/2019 | 05:27 | מאת: טלטל

באולטראסאונד של אמי(כבת 70) נתגלה הממצא הבא: אונה שמאלית מוגדלת על חשבון תהליך רקמתי היפןאקוגני בגודל 5.6 ×3.1 סמ עם התנזלויות התופס את שטח של כמעט כל האונה. אני מבינה שמדובר בממצא גדול.האם העובדה שמדובר בממצא גדול מגדילה את הסיכוי שמדובר בממצא סרטני? האם הגיוני לאור העןבדה שבכלל היא לא מרגישה את זה במישוש? מה סיכויי ההחלמה במידה ואכן התהליך הינו סרטני? מודאגת מאוד ומקווה לתשובה מהירה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2019 | 07:49 | מאת: טלטל

בנוסף-בלוטות הלימפה לא מוגדלות.למרות הממצא הגדול,אמא שלי לא מרגישה את הגוש במישוש.

שלום רב, ממצא בגודל זה מחייב בירור. יש להנותה לניקור של הגוש תחת US לביופסיה. מומלץ במרפאתינו שם מבוצע בדיוק רב והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בהמשך ממליץ לקבוע תור למרפאתינו עם התשובה של הביופסיה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, תשובה לעיל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/08/2019 | 20:37 | מאת: טלטל

תודה על המענה המהיר.אכן קבענו לארמ שבוע הבא.אשמח רק להבהרה אפשרית האם העןבדה שהמימצא גדול אכן מגדיל את הסיכוי שהןא ממאיר ואם כן מה סיכויי הריפוי במקרה כזה שוב תודה.

01/08/2019 | 02:28 | מאת: שוש

בת 55. Tsh גבוה. T3 t4 תקינים. תסמינים של חולשה משמעותית. הזעה מרובה. יש עליה של tsh מלפני חודשיים שגם אז היה די גבוה. האם תוצאות אלו מצריך להתחיל שימוש בדירוקסין.אם כן, האם אפשר לשפר את הממצאים באמצעות תוספי תזונה/ מזון (למשל יוד). לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם T3-4 תקינים כנראה שלא צריך טיפול. יש לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/07/2019 | 13:37 | מאת: קרן

שלום רב, עשיתי FNA מעקב על בלוטת התריס. באוקטובר היה תקין. כעת היא גדלה ל4.5 וכתוב ציסטי ברובו. הרופא המבצע אמר לי שזה שפיר. מה פירוש ציסטי ברובו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציסטי- דהיינ מכיל בתוכו נוזל. עדיין יש לוודא שניקור את הדופן של בגוש ולא את התוכן הנוזלי כי אז אין כל כך דיוק בתוצאה. אם יש ספק יש לבצע ניקור חוזר (הייתי ממליץ במרפאתינו ע"י רופאי ה US שהינם מהמובילים בתחום זה). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/07/2019 | 15:15 | מאת: אביגדור

אשמח לקבל הסבר על תוצאות הבדיקה. אונה ימנית בגודל 2.0*1.6*5.6 ס"מ מעט מוגדלת מרקמה הומוגני. בחלק התחתון מודגם קשר במירקם היפואקואי TALLER THAN WIDER בגודל 0.7*0.5*.05 ס"מ בעל גבולות מטושטשים ומוקדים היפואקואים זעירים, יתכן הסתיידויות. זרימת דם תקינה באונה.לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הגו'גולר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מוקד חשוד בבלוטת המגן. בגודל זה ישנה אופציה של מעקב בלבד כי גם גידול ממאיר של הבלוטה בגודל זה אינו מסוכן- אך לפני החלטה הייתי קובע תור מל US איכותי של הצוואר והתירואיד במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/07/2019 | 10:30 | מאת: או

אני בת 60. לפני שנתיים התגלתה קישרית באונה הימנית של בלוטת התריס בגודל 1.6 ס"מ. נשלחתי לFNA שיצא תקין. לפני כשנה הקישרית גדלה ל22*8*15 ומשמאל קשריות בודדות 2*3 מ"מ. השבוע עשיתי שוב US ונכתב 2 אונות בלוטת המגן והאיסטמוס תקינים בגודל, מרקם לא לגמרי אחיד באונה ימנית קשר היפואקוגני מוצק מוגדר היטב במימדים 2.6*1.1*1.8 ס"מ, שגדל במקצת לעומת בדיקה קודמת, בנוסף קשרית היפואקוגנית 2*3 מ"מ באונה שמאלית. בלוטות צואר ולימפה תקינות. המשך בירור ע"י FNA. האם קישרית שפירה יכולה לגדול כך? האם יתכן שינוי באופי הקישרית? מה מידת דחיפות הFNA? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשרית שגדלה מ 16ממ ל 26ממ חייבת בירור וטיפול. הייתי ממליץ ניקור של הנגע בלי לחץ. ממליץ לבצע במרפאתינו בא.ר.ם.- שם מתבצע ע"י מיטב הרופאים ובדיוק מירבי (03-7645464). התשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. עם התשובה הייתי קובע תור ליעוץ במרפאתינו לשקול המשך טיפול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/07/2019 | 21:51 | מאת: יפית

ערב טוב ביצעתי 2 ניקורים והתשובה לא אבחנתי. הקשרית בגודל 4.5 ס"מ ,מפריע לי בבליעה באוכל מוצק ובזמן ריצה ,מרגישה מחנק. מה אתה ממליץ לי לעשות?החשש שלי זה גם הגודל וגם שזה מפריע לי קצת באיכות חיים. לתשובתך אודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשרית בגודל כזה בהחלט עלולה להפריע. יש לבדוק במישוש ובמידה וחשודה- יש לחזור על ניקור. בכל מקרה מומלץ שני ניקורים. בהמשך ישנן האופציה של כריתת הממצא או פעולה להקטנתו- פעולה חדשנית שיש לנו היום ביחידה. ממליץ להגיע ליעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/07/2019 | 19:08 | מאת: מירי

שלום אני עשיתי אולטרסאונד צוואר והתברר שתירואיד שמאל 1.1*3.6 וימין 1.2*4.6 - פרנכימה תקינה בשניהם ללא גושים . אני בת 53 בעבר שעשיתי אולטרסאונד לא ציינו אף פעם גודל - TSH תקין אני מבינה שזה גדול ולא תקין ? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מאוד משמעותי. למעקב בלבד ע"י אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/07/2019 | 02:04 | מאת: יר

תוצאות בדיקת אולטרה סאונד: בלוטת התריס: אונה שמאלית 14*19*46 מ"מ. נמצא קשר בעל הדיות מעורבת עם אלמנטים נוזליים בגודל 5* 8 ס"מ, מוגדר היטב, לא הודגם קשר שולט. לא הודגמה היפרמיה באונה. אשמח לשמוע את דעתך....תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בוקר טוב. לאחר ניקור חוזר בקשרית חשודה אונה שמאלית.לפני 8 חודשים us וניקור,תוצאה שפירה.לפני חודש us מעקב,טכנאי רשם בדיוק את אותו הפענוח של us ראשון .קשרית 1.6 הסתידויות וכו,הקשרית אפילו קטנה,אך בהמלצות קבע כי נראה מתאים לtirdas 4 ולכן ניקןר חוזר שכאמור יצא גם שפיר. רופא אאג לטענתו אלמלא הפענוח שאחזור עוד שנה למעקב אך לאור כך שהטכנאי הצביע על חשד סרטני ולמרות תוצאה שפירה לגשת לאנדורינולוג להמשך מעקב .(עד היום לא הייתי,כי לא ידעתי) אשמח לדעתך בנושא,מבולבלת מאד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה וישנם שני ניקורים אבחנתיים שחזרו שפירים ובהיעדר גדילה, ואף הקטנת הנגע, מסכים שקרוב לודאי אין מקום לטיפול כירורגי וממליץ מעקב אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464