פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
909 הודעות
875 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

אשמח לתשובה כנראה שהתפספסה השאלה :) שלום רב עברתי ניתוח לכריתת חצי אונה עקב פפילרי קרצינומה. בפתולוגיה כתוב פוליקולר וראינט פפילרי שלא פרץ את כלי הדם ואת התאירואיד. מה זה אומר? האם צריך לעבור כריתת אונה שניה ? אין הרבה ידע לגבי הפוליקולר וראינט. אשמח לתשובה תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ההתייחסות הינה כמו לגידול פפילרי רגיל. לכן תלוי בגודל, גיל, מין, הממצא הניתוח וכו'. יש להיוועץ עם התשובה הפתולוגית אצל המנתח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מזה כמה חודשים נער בן 13 סובל מרמת pth גבוהה במיוחד . רופאיו לא ידעו בדיוק על מה להצביע..ביצע אולטרסאונד ושם עלה ממצא מדאיג ממש לפיו קיים קשר היפוקגוני 0.3 בגודל חשוד לבלוטת פרא- תיאוריד- כך נכתב. מה זה אומר?? האם חייב לבצע ניתוח??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. חשובה גם רמת הקלציום בדם ובשתן. רקמעם בדיקות אלו נוכל לומר שצריך אכן ניתוח. גם אם כן מדובר בניתוח פשוט ויעיל. כמעט ללא סיבוכים כלל. היום אני עושה חלק מניתוחים אלו ללא חתך חיצוני. בצעו את בדיקות הדם ותוכלו להגיע ליעוץ במרפאתינו. בברכה. דר אבי חפץ. מנהל היחידה לניתוחי ראש צוואר באסותא 037645464

ראשית תודה על.התשובה המהירה. ניתוך להסרת הבלוטה כולה? או רק את הממצא? זה יכול להיות סרטני,? וכמו כן אשמח לקבלת פרטים לקליניקה שלך..

שלום רב עברתי ניתוח לכריתת חצי אונה עקב פפילרי קרצינומה. בפתולוגיה כתוב פוליקולר וראינט פפילרי שלא פרץ את כלי הדם ואת התאירואיד. מה זה אומר? האם צריך לעבור כריתת אונה שניה ? אין הרבה ידע לגבי הפוליקולר וראינט. אשמח לתשובה תודה רבה .

17/04/2019 | 07:51 | מאת: רויטל בר אילן

שלום דוקטור, יש לו נער בן 26 וחצי לאחר ביופסיה בתירואיד, כי יש נפיחות מצד שמאל, כ-3 ס"מ. אתמול קיבלתי תשובה מא.א.ג וחרב עליי עולמי. התוצאות מראות קרצינומה פפילרית. אני יודעת שזה סוג של סרטן וצריך לעבור ניתוח. חשוב לי לציין שבמשפחה אין לנו את זה בכלל סרטן והוא לא מעשן. אני ממש בחרדות מה יהיה?? האם הניתוח מסובך?? מה יהיה העתיד, אני במכבי היכן אפשר לנתן באופן מקצועי?? האם זה מסוכן לעתיד או הניתוח קשה?? אנא תרגיע אותי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התוצאה אכן כפי שאמרת אבל ממש לא להילחץ. הסיכוי להחלים מהגידול הזה קרוב ל 100%. חשוב לעשות הכנה נכונה לניתוח עם us איכותי של הצוואר כדי לדעת איזה ניתוח מומלץ לבצע. ייתכן וניתן לכרות רק חצי בלוטה. ממליץ לבצע us במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י שניים מטובי הרדיולוגים בארץ. יכול לחסוך צרות בעתיד. לאחר הבדיקה אשמח שניפגש להחלטה על מה הלאה. ייתכן וניתן יהיה לבצע את הניתוח בגישה ללא חתך חיצוני בצוואר. בהצלחה. ד"ר אבי חפץ. א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464

17/04/2019 | 15:07 | מאת: ביופסיה לתירואיד

אתה עובד דרך מכבי?? אני גרה בבאר שבע תוכל ליצור עימי קשר?

13/04/2019 | 20:25 | מאת: שיר

שלום רב, אשמח להבין משהו כמו שצריך. לפני כמה חודשים ביצעתי אולטרסאונד צוואר שבו היה כתוב נמצאו מספר בלוטות לימפה בגודל 6 ממ. הרופא אאג אמר שהאולטרסאונד תקין. לפני חודש עברתי ללא קשר אולטקסאונד לגבי בלוטה בלחי שהבודק כתה נמצאה בלוטת לימפה בגודל 5 ממ השאלה שלי היא למה הוא לא הצליח לראות את מבנה הבלוטה? למה לא יכל לראות אם יש זרימת דם הסתיידות היפקואגני וכל המונחים הללו? מה זה אומר שהתשובה היא כזאת בלי כל תיאור המבנה? שלא הצליח לראות? שזה תקין? אשמח להסבר מפורט שאבין .תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התאורים ששאלת עליהם מתוארים יותר בגושים בתירואיד. אם בלוטות הלימפה נראות במבנה תקין זה מספק. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/04/2019 | 09:19 | מאת: חן

היי, לפני כשנה הבחנתי בגוש קטן שזז על הלסת התחתונה(איזור הפנים) ביצעתי אולטרסאונד שבו נאמר נמצאה בלוטת לימפה 5 מ''מ תת עורית . לא נצפו עוד בלוטות לימפה באיזור הבלוטה נשארה בגודל כזה וניידת מצד לצד כל הזמן הזה מאז שהבחנתי בה. הרופא שלי אמר שהבדיקה חיונית ועם אמצעים טובים אך לגמור עם ה''רומן הזה'' כדאי לעשות ביופסיה. אני מאוד מודאגת אשמח ל2 שאלות: עד כמה הגוש נראה לך שפיר ? במידה ואכן שפיר וודאי בעזרת השם אחרי הביופסיה יהיה צורך להסירו בכל זאת? אשמח להסבר תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קשה לתת ייעוץ במקרה זה ללא בדיקת הגוש. לעיתים גם כששפיר-מומךצת כריתה אך בד"כ לא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב דר חפץ עברתי לפני שבוע כריתה של אונה שמאל ודיסקציה צווארית הניתוח עבר בצורה תקינה אבל כל מאד נפוח.. הצוואר בעיקר והאיזור של הינתוח. מתי מותר ואפשר אחרי הליך כזה לחזור לפעילות גופנית(ריצה ריקוד)? והאם יש דרך לעזור לנפיחות לרדת? חוץ מתרופות.. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. יש לפנות למנתח. בכל מקרה איסור בפעילות גופנית לפי סוג הניתוח אך לפחות שבועיים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/04/2019 | 14:08 | מאת: אנונימית

מיזה חודשים שאני סובלת ממחנק בגרון ותחושה שבאלי כל הזמן להשתעל שזה יצא יומיים כבר אני מרגישה ששני הצדדים של הצאוור מנופחים ממש וכואב לי גם כל מידע באינטרנט מוביל לסרטן בלוטת התריס..אין תורים פנויים כרגע לרופא ואני ממש סובלת אני בוכה כל הזמן ומסחוררת ועייפה ולא יודעת מה לעשות איך להקל על זה זה מפריע לי לתפקוד היומי אני בת 26 עם עבר של תת פעילות מטופלת באלטרוקסין שנתיים ולאחר שנתיים הפסיקו לי את הטיפול בטענה שזה עבר עבר 4 שנים כבר מאז הפסקת הטיפול כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מסחרחורות ועשיתי את כל הבדיקות האפשרית לזה הכל תקין ועכשיו נוסף לי המחנק הזה אשמח לדעת מה לעשות לאן לפנות בדחיפות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע קשור לסרטן. יש לפנות לרופא מטפל ולבדוק תפקוד הבלוטה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

דר' שלום ותודה רבה מראש, כבר שבוע אני עם ברונכיט חזקה nts. קיבלתי מוקסיפן וברונכוליט , לא לקחת את הברונכוליט, השתעלתי שבוע בצורה מטורפת ללא הפסקה 24/7 כמו נביחות של כלב בשעות היום והלילה שבכח רציתי להוציא ליחה שבקושי יצאה., גם היו לי התקפי שיעול בלי שרציתי שלא הפסיקו במשך רבע שעה ויותר. השיעול היום פחת, אבל, פתאם היום נהייתי צרודה והקול ונעלם פעם ראשונה בחיים שקרה לי דבר כזה. אני בפאניקה ובהלם. השאלה שלי, האם משיעול יכול להיקרע מיתרי הקול או להיגרם נזק בלתי הפיך? הקול יחזור לי? מה עלי עוד לעשות. בחמישי פניתי לרופא אחר שהחליף לי את המוקסיפן באוגמנטין וציפרלקס אבל לוקחת רק את האוגמנטין לא אעמוד ב-2 אנטיביוטיקה ביחד זה יהרוג אותי....בבקשה תשובתך הדחופה לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לענות לא בדיקה אך לא נשמע כלל מדאיג. ממליץ לפנות לרופא אאג בקופ"ח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/04/2019 | 21:31 | מאת: לבנה

ערב טוב, 6 שבועות אחרי ניתוח כריתת אונה שמאלית. במשך 4 שבועות היתה נפיחות באזור הניתוח, שירדה משמעותית ובשבוע-שבועיים האחרונים חזרה, עם קושי להרים את הראש ותחושת מתיחה וכאב. האם נשמע תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ייתכן ותקין. יש להגיע לבדיקת המנתח. לעיתים זו רקמת צלקת פנימית שגורמת להתקשות ותפיחות כזו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/03/2019 | 21:39 | מאת: ציפ

נעשה u.sניקור בלוטת תריס שמאל. נרשם קשר איזואיקואי 2.2ס"מ שמאל.חשד סונוגרפי בינוני.תיאור מלחיץ טרם התקבלה הביופסיה. מה זה אומר...תודה למענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דווקא גוש איזואקוגני הינו פחות חשוד אך יש להמתין בסבלנות לביופסיה שקרוב לודאי תהיה תקינה. אם תקינה ממליץ מעקב מסודר ע"י אנדוקרינולוג וע"י US אמין. ניתן לבצע US במסגרת הקופות או הביטוחים במרפתאינו באסותא ע"י רופאים מובילים בתחום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/03/2019 | 18:01 | מאת: בת

ד"ר שלום, אשה בת 76, נשלחה לאולטרסאונד צוואר כחלק מבירור אוסטאופורוזיס קשה. להלן התוצאות: בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד. באונה הימנית הודגמו נודלים בודדים, תת-הדיים, א-וסקולריים ואיזואקואיים א-וסקולריים בקוטר עד 7 מ"מ. בנוסף, באונה הימנית הודגמה הסתיידות מוקדית בקוטר של 1 מ"מ. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. לסיכום: ממצאים פוקאליים ספורים באונה הימנית של התירואיד - למעקב. מה פירוש הבדיקה והאם יש מקום לדאגה? תודה רבה מראש, בת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגושים בגודל זה ניתן להסתפק במעקב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/03/2019 | 14:54 | מאת: טובטוב

שלום לפני יותר מ3 שנים עברתי כריתה של האונה בבלוטת תריס בשל קשרית של 4 ס"מ . השבוע עשיתי מעקב אולטרסאונד ואלו התוצאות : בלוטת מגן : איסטמוס – לא מורחב, מרקם אחיד. אונה ימנית - לא מוגדלת, מרקם אחיד. הודגם מוקד היפואקוגני, יתכן נוזלי בגודל כ 1 מ"מ בחלק תחתון של האונה. אונה שמאלית – מצב לאחר כריתה. בלוטות רוק: מצד ימין - פרוטיס : הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה. מצד שמאל – פרוטיס : הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה. פאראתיירואיד : לא הודגמו בלוטות פאראתיירואיד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות : הודגמו בלוטות לימפה עם סינוס שומני שמור באזור תת לסתי דו צדדי: 1.9 ס"מ. x0.5 3 ס"מ, הגדולה משמאל x0.5 הגדולה מימי מה עלי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע תקין לחלוטין. יש לחזור לרופא מטפל. US חוזר עוד 6-12 חודשים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/03/2019 | 16:54 | מאת: אדם

שלום בן 33 ,בבדיקות דם בשנתיים האחרונות יצא לי סידן בדם גבוה למעלה מ10 פעמים (בין 10.8 ל11.4) pth נמדד פעמיים ויצא 40( טווח 15 עד 60) אלבומין סביב 5 ובאיסוף שתן יצא תקין. אולטרסאונד אין בעיה בכליות וצפיפות עצם לא הספקתי לעשות. יש לציין שאני סובל מכאבי שרירים ועצמות בחזה מעייפות ולאחרונה כנראה מאולקוס. האנדוקרינולוג שלח אותי למיבי של הפראתיראויד שיצא תקין ולא מוצאים אנדנומה ואז לmriש שגם יצא תקין השאלה שלי היא מה הצעד הבא? בהנחה שהולכים לניתוח האם יש עוד בדיקת אבחון אפשרית או שאני חייב ניתוח בשיטה הישנה והמסוכנת? אוליי לא מוצאים את האנדנומה בגלל שהpth שלי לא גבוהה מידי? יש רווח בללכת לרדיולוג מומחה שאוליי כן יצליח למצוא משהו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני חושב שבשלב זה יש אינדיקציה לניתוח כלל. ה PTH תקין לחלוטין והקלציום בשתן תקין גם הוא. יש לשלול סיבות אחרות לעליית סידן ע"י האנדוקרינולוג. במקביל ניתן לבצע US במקום איכותי יותר כדי לנסות לאתר את האדנומה (אפשרי במרפאת US בא.ר.ם. אסותא- 03-7645464) ובמקביל ביצוע 4D-CT בבי"ח הלל יפה או רמב'ם. עם התשובות יש לחזור לאנדוקרינולוג להחלטה סופית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

14/03/2019 | 17:42 | מאת: אירית

במעקב אחרי קשיריות בבלוטת התריס תשובת האולטראסנד: לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או חשודות . אונות בלוטת התריס אינן מוגדלות מרקם האונות די אחיד באונה הימנית ,קרוב לאיסתמוס הודגמה קשרית מוצקה אינה מוגדרת היטב, עם גבישים והסתיידויות עדינות. אורכה כ 7.5 ממ ועובי כ 4 ממ. מראה על שמעי חשוד,אך עקב גודל קטן של הממצא לא היה ניתן לבצע דיקור. באונה השמאלית הודגמה קישרית מוצקה דלת הדים בגודל כ 22*11 ממ בסריקת צדדי הצוואר לא הודגמו קישריות לימפה מוגדלות או חשודות יש לציין שלפני שנה בדיוק ביצעתי fna בקשרית היפואקואית משמאל שהיתה עם הסתיידויות 1.2×2.1 סמ ללא לימפאנופתיה התשובה לניקור -benign colloid nodule Bethesda 2 Tsh-1.16 קשרית מימין היפואקואית עם הסתיידות בגודל 8×7×4 ממ-שמימנה לא בוצע ניקור אשמח לדעת מה אומרות התשובות החדשות והאם יש הרעה משנה שעברה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ איננו ממליצים ניקור לגושים בתירואיד אלא אם עברו גודל של כ 1סמ. כל זה בהעדר ממצאים אחרים ב US כגון בלוטות לימפה נגועות או פריצה של גידול מעבר לתירואיד. הייתי ממליץ לקבוע US איכותי של הצוואר שישמש בסיס למעקב מסודר. מומלץ מאוד במרפאת US של א.ר.ם. באסותא רמת החיל שם מבוצע ע"י רופאים מובילים בתחום והתשובה ניתנת במקום ע"י הרופא המבצע (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום אשמח לעזרה בפענוח ניקור גוש 3.5 סמ במשטח קטעי אפיתל פוליקולרי חלקם במבנים מרביתם בנויים מתאים איפיים תאים רב גרעינים. מיקרוגים וקלואיד בגרעינים רבים נראים GROOVS ובחלקם נראים intranucler cytoplasmic inclusions / betsda 6 האם זה אומר שהגוש התפשט? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב לדעת מהיכן בוצע הניקור. אם מבלוטת לימפה- יש חשיבות עליונה ל Uד איכותי טרום ניתוחי ותכנון נכון של הניתוח. כנ"ל חשוב האם הגוש פורץ את קופסית הבלוטה או לא. מציע להגיע ליעוץ והכוונה במרפאתי בא.ר.ם. אסותא רמת החי"ל (03-7645464) וניתן גם לתאם US טרום ניתוחי באותה המרפאה ע"י מיטב הרופאים בתחום זה בארץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה על תגובתך ד"ר חפץ הניקור בוצע מבלוטת לימפה במעבר התחתון .בצוואר תחתון כמו כן בוצע לי ניקור באונה שמאל של בלוטת התריס שיצאה תקינה בתסדה 2 . איך יודעים אם הגוש התפשט למקומות אחרים?

09/03/2019 | 14:23 | מאת: שרון

שלום,יש לי כבר שנים 2 בלוטות שומניות בשני צידי הצוואר (רכמות רכות) לפני כמה שנים באולטרסאונד הן ניצפו בגודל 2.5 ועכשיו בפחות,אני ממש יכולה לתפוס אותם עם היד ולשחק איתם ואני מרגישה שכל כמה זמן הן גודלות וקטנות וודאי. האם הגיוני שבלוטת שומן בצוואר תגדל ותקטן?

לקריאה נוספת והעמקה
09/03/2019 | 14:24 | מאת: שרון

וודאי זה בלוטות שומן לפי האולטרסאונד כבר כמה פעמיים שביצעתי

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ להגיע לבדיקת אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/03/2019 | 14:47 | מאת: Ml37

ד"ר שלום רב אני בשנות ה30 פלוס לחיי נתגלה אצלי סרטן פפילרי בבלוטת התריס. הומלץ על כריתה מלאה ודיסקציה צווארית . שאלתי היא מה סיכויי ההחלמה מניתוח כזה? ומתי אפשר לחזור לשיגרה רגילה כולל פעילות גופנית? והאם אחרי כריתה של כל הבלוטה צפויה עליה גדולה במשקל? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הניתוח הנדרש תלוי במיקומם של הבלוטות לימפה הנגועות. בד"כ החלמה של שבועיים שלושה. תהיי באיזון מכיוון שיינתן טיפול מחליף מייד לאחר הניתוח ולא צריכה להיות כל בעיה מבחינה הורמונלית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר עשיתי מעקב לבדיקת אולטרסאונד שנעשתה לפני יותר משנה ובבדיקה מפורט שבאספקט תחתון -אחורי של אונה ימנית הודגם נגע ציסטי בגודל כ- 10×10×14 מ"מ עם הסתיידות היקפית גסה- tirads 2 וכתוב שבהשוואה עם בדיקה שנעשתה מ30/1/17 - קשרית באונה ימנית הפעם ציסטית בניגוד למרקם מעורב בבדיקה קודמת שהיה ציסטי -סולידי ברובו. אשמח להכוונה בנושא בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג אלא יותר אי דיוק של הבדיקות. בכל מקרה בכל גוש מעל 1 סמ מומלץ ניקור לביופסיה וממליץ לבצעו במקום איכותי כדי שידקרו את הקופסית ולא את תוכן הציסטה. ניתן לתאם במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464).

לבין סחרחורות (תחושת שיוט)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עלול להיות קשר כזה. יש לפנות לרופא מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/03/2019 | 14:39 | מאת: לביאה

לפני תשע שנים עברתי כריתה של בלוטת המגן+ בלוטת לימפה נגועה בגלל קרצינומה פפילרית ועברתי טיפול ביוד רדיו אקטיבי 100 מיליקרי. בבדיקת Us לפני כארבעה חודשים היה ממצא של קשרית 5 מ״מ בבלוטת לימפה הסמוכה לבלוטת המגן, ב- Us שבוצע בשבוע שעבר זה גדל ל-7מ״מ, הופניתי לביופסיה (ניקור תחת Us) שתבוצע בעוד יומיים. השאלה שלי - מה הטיפול המקובל במקרה של חזרת הסרטן .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לבצע US איכותי של הצווארידה וזו הבלוטה היחידה שגדלה לאחר 9 שנים ורמת התירוגלובולין צקינה- יש לשקול האם צריך לטפל בה בכלל. לעיתים רק עוקבים אחריה. תלוי בפתולוגיה הראשונית וכו'. ממליץ ייעוץ עם תשובת ה US. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, בני בן20 סובל מזה שבועיים מכאב גרון חזק עם הרבה ליחה. במקביל גילינו גוש בבלוטת המגן. באולטרסאונד נמצא:לימפדנופטיה קלה שפירה תת לסתית גו"צ בגודל עד 1.2*0.5 ס"מ. בסחוס התירואיד הודגמו מוקדים היפואקוגניים דו"צ, משמאל בגוגל עד 3*3 מ"מ, מימין בגודל 5*6 מ"מ ללא היפרהמיה, טיבם אינם ברורים, ייתכן תהליך דלקתי. לאחר האולטרסאונד רופא א.א.ג אבחן גם בלוטת לימפה נפוחה מימין והפנה לסיטי צוואר עם חומר ניגוד לבירור הסתיידויות בסחוס מגן. האם מדובר כאן בממצא מדאיג? האם ייתכן שהקשריות והלמפה הנפוחה הם תוצאה של דלקת בגרון או שמא מדובר בממצא חמור יותר? והאם יש מקום לניקור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאמין שהממצאים הינם בבלוטת המגן ולא בסחוס. בגודל זה בד"כ לא מומלץ דבר מלבד מעקב. ממליץ לפנות לרופא אאג עם התשובות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/02/2019 | 12:38 | מאת: חן

שלום רב ביצעתי אולטרסאונד בלסת התחתונה כי הייתה לי שם גולה קטנה. שמעתי את הטכנאי שביצע אומר הודגמה בלוטת לימפה תת עורית קטנה בגודל 5 ממ .ואמר שהבדיקה הסתיימה . מה זה אומר למה לא אמר מה המבנה של הבלוטה וכו? יש למה לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבודק אמור לדעת אם הבלוטה נראית תקינה אך נשמע שכן. ממליץ לחזור לרופא המפנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/02/2019 | 21:30 | מאת: מאיר

שלום רב, לאחר בדיקת us אקראית גילו גידול 1.4 סנטימטר נשלחתי לבדיקת מחט ברמבם והתשובה היא שנמצאו תאים ממאירים וחשד לקרצינומה מודולרית. התשובה מפחידה מאוד לא יודע מה לעשות.. הומלץ על ניתוח וכריתה מלאה של הבלוטה. מהי חוות דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האבחנה של קרצינומה מדולרית אינה קלה בניקור. לכן יש לוודא ראשית שהאבחנה אכן סופית. האם יש סיפור משפחתי? יש לקחת רמת קרציטונין ו CEA בדם. חשוד מאוד לבצע US צוואר איכותי. רק לפי התוצאות נוכל לקבוע מה ההמלצה- ולא תמיד אנו רצים מיידית לכריתה שלמה מכיוון שלעיתים גידולים שפירים מדמים את האבחנה הנ"ל. ממליץ לפנות לייעוץ במרפאתינו בארם אסותא רמת החי"ל הן לביצוע US איכותי והן לבדיקתי (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בבדיקה הממצא קשריות בקוטב תחתון של אונה שמאל בקוטר 1.6סמ רובה סולידי עם אזורי התנזלות בתוכה.היפואקואית ללא עדות הסתיידות. מה עושים עם זה מפחיד/מלחיץ.מתאים ל tr3. גיל 67 אישה.תודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מפחיד ולא מלחיץ. בד"כ הגושים האלו שפירים וגם אלו שלא- ניתנים לטיפול בקלות. ישנה קשרית בתירואיד שבגודל מעל 1סמ ולגן מצריכה בירור שיכלול ניקור של הגוש לביופסיה תחת US. ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והפתולוגיה הראשונית ניתנת במקום. תורים זמינים (03-7645464) בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה חמה לד"ר אבי חפץ למענה המהיר .באם ניתן להגיע אליך עם הפנית קופ"ח מכבי דרך רופא משפחה??

20/02/2019 | 18:52 | מאת: אני

היי, שאלתמ כאן בפורום לגבי תוצאות אולטרסאונד צוואר אמרת שכל הבדיקה תקינה למעט : הודגמו משני צידי נה הנשימה בלוטות לימפה עד גודל 0.5 ס"מ . האאג אמר שאין דאגה וזה תקין לגמרי מתושבה שלך זה מחייב בירור ,אני באמת אשמח לעצה שלך הכי כנה ונכונה מה טתה היית עושה ואם אתה רואה מקום לבדיקה נוספת? אם כן אוכל להתקשר ולקבוע אצלך ללא הפנייה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לתאם תור ל US במרפאתינו בטלפון: 03-7645464 בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/02/2019 | 08:47 | מאת: שי

שלום, ניתן למשש בלוטות לימפה משני צידי קנה הנשימה בגודל 0.5 ס''מ ידנית ע''י רופא אאג או על ידי ? או שזה באזור שלא ניתן להרגיש? שאלתי אותך על זה ואמרת שצריך לבדוק,הרופא אאג אמר שתקין לגמרי והן קטנות אני עדיין מוטרדת ואני מרגישה בצידי הצוואר למטה בלוטות השאלה וגם הרופא אחרי האולטרסאונד מישש את הצוואר השאלה אם ניתן להרגיש אותן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם ה US תקין אז אין מה לחשוש. בד"כ לא ניתן למששן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ביצעתי אולטראסאונד צואר בגלל נפיחות בבלוטת לימפה(חליתי בלימפומה הודגקין לפני 9 שנים מאז מעקב) לימפה קלה היפואקוגני קדמי תת לסתי 0.4×1.3 בלוטת תריס הוגדרה כTIRADS 3 קשר מרכזי וקדמי מכיל הסתידויות מפוזרות עדינות, די ווסקולרי הקפי 0.7×1 סמ מה ההמלצה? מה פירוש די וסקולרי הקפי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני בת 41, ובדיקות הדם לפני חצי שנה לבלוטת התריס היו תקינות. גם אולטראסאונד צוואר שנעשה בערך לפני שנה היה תקין. זה מאוד מדאיג אותי

שלום רב, ראשית הממצא אינו קשור למחלה שהייתה לך. ישנה קשרית בתירואיד שבגודל 1סמ מצריכה בירור שיכלול ניקור של הגוש לביופסיה תחת US. ממליץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והפתולוגיה הראשונית ניתנת במקום. תורים יחסית זמינים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/02/2019 | 16:19 | מאת: אני

שלום רב, ביצעתי אולטרסאונד צוואר ולדברי הרופא אאג הכל תקין. שאלתי אותך בפורום על התוצאה ורשמת לא נשמע ככ מדאיג אך מצריך בירור.אני מרגישה לא שלמה והייתי רוצה לבדוק את זה בus איכותי,השאלה שלי אם אני יכולה להתקשר למרפאה שלכם ולקבוע תור בלי הפנייה מהרופא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לקבוע תור עם ההמלצה שלי מאתר זה. בהצלחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/02/2019 | 16:06 | מאת: יובל

היי, שאלה מדוע הבודקת כתבה הודגמו מספר בלוטות לימפה בצד ימין ושמאל של הצוואר עד גודל 5 מ''מ למה היא לא רשמה את המבנה שלהם? יש בלוטות שהus לא יכול לראות את המבנה שלהם? ומה ההבדל בין קשרית לבלוטת לימפה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשריות ובלוטות- שמות זהים. לגבי הבדיקה- לא נשמע מדאיג. נעתן לחזור על ה US כדי לחדד שהבלוטות במבנה תקין אבל נשמע שהן אכן תקינות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/02/2019 | 15:37 | מאת: זוהר

שלום, אם נמצאו באונה שמאלית וימנית מצטטת: מספר רב של קשריות היפגואקניות קטנות מאוד זה אומר משהו? מעקב? תת פעילות?יתר פעילות מה זה אומר היות והן קטנות מאוד? יתכן ויעלמו מתישהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים הינם סה"כ לא משמעותיים. יש לדאוג למעקב שיכלול תפקודי תירואיד ו US אחת לחצי שנה עד שנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

הי היות ואני סובלת מעייפות , הופניתי לאולטרסאונד צוואר .ולהלן התוצאות : תירואיד משמאל - בגודל של 4.4*1.1 סמ , פרנכימה תקינה פרט לקשר זעיר בחלק האחורי של האונה ללא גושים תירואיד מימין - בגודל של 1.3*4.4 סמ פרנכימה תקינה ללא גושים איסטמוס דק קנה בקו באמצע בשרשרת הגוגלרית משמאל - אין לראות גושים מאחורי זווית הלסת משמאל - בלוטה בעלת מבנה שומני תקין 11 ממ בשרשרת הגוגלרית מימין - בלוטות תגובתיות קטנות בקוטר עד כ8 ממ מאחורי זווית הלסת מימין - בלוטה תגובתית 13 ממ הפרוטיס תקין רוצ , כאשר בזנב הפרוטיס מימין בלוטה תגובתית בקוטר 6 ממ בלוטות רוק תת לסתיות תקינות דוצ תת מנטלית אין לראות גושית TIRADS2 משמאל האם התוצאות דורשות ניקור , בדיקת ביופסיה , המשך מעקב , אני ממש לחוצה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ נראה תקין. למעקב רופא מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/02/2019 | 11:04 | מאת: שני

היי, לפני כשבועיים במישוש הבחנתי בצוואר בחלק התחתון מצד ימין בלוטה שזזה אבל ממש צמוד אליה כמו בלוטה נוספת קטנה שאני תופסת את העור אני מרגישה את הבלוטה וממש אותה ביחד צמוד אליה אבל קטנה וגדולה (לא מחוברת בהרגשה,אבל כצעט מחוברת ) עשיתי אולטרסאונד לפני כמה חודשים וזה תקין,האם לבדוק את זה? יש לי עוד בלוטות אבל הם לא הרגישו כמו זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ לפנות לרופא משפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, יש לי בצוואר מלא בלוטות לימפה מורגשות שזזות עשיתי לפני כמה זמן אולטרסאונד צוואר והיה תקין ללא ממצא חריג. השאלה שלי האם יש לכולנו בלוטות לימפה מורגשות? אני אחת שמחפשת כל הזמן בלוטות בצוואר ומשום מה מוצאת כל פעם "בלוטות חדשות" גם למטה בצוואר "התחתון)גם למעלה בצידי הצוואר ממש בלוטות שזזות.לכולם זה ככה? למה זה מרגיש לי כאילו רק לי יש יחסית הרבה בלןטות בצוואר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בלוטות לימפה קיימות אצל כולנו. כשמוגדלות מידיי יש לבדוק ע"י US. ממליץ לפנות לרופא מטפל להחלטה על הצורך בבירור. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, היום הגיעו תשובות של האולטראסאונד צוואר ואני דואגת. התור לרופא רחוק אז אשמח אם תוכל להבהיר לי את משמעות התוצאות. הנה התוצאות: * א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס *סיבת ההפניה: מזה יומיים נפיחות של בלוטה צוארית מימין ממצאים: אונה ימנית מוגדלת ותפוסה ע"י שני קשרים מוגדרים במרקם ספוגי (מעורב עם מרכיבים ציסטיים בולטים) עד 3.3 ס"מ איסטמוס ואונה שמאלית בגודל תקין, במרקם אחיד ללא קשרים . א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה *ממצאים: לא נראו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר קדמי. בלוטות הרוק התת לסתיות ופרוטיס בגדר הנורמה תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ נשמע שמדובר בממצא שפיר אך בגושים בגודל זה מומלץ להתחיל בירור עם ניקור תחת US וכן בדיקת דם לתפקוד הבלוטה. מציע לבצע הניקור במרפאתינו בארם (03-7645464) שם מבוצעת ע"H מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/02/2019 | 19:29 | מאת: מאי

עברתי בדיקת us בלוטת התריס הממצאים: בלוטת התריס בגודל תקין, מרקם מעט היפואוקגני (יתכן עקב טיפול תרופת אוטירוקס) אונה ימנית בגודל- 1.3 ס"מ, 1.0 ס"מ 3.1 ס"מ. אונה שמאלית בגודל- 1.2 ס"מ, 1.3 ס"מ 2.9 ס"מ. איסטמוס ברחוב תקין - 0.2. זרימה תקניה בדופלר על פני בלוטת התריס. בלוטת הפארוטיס ובלוטת תת ליסתיות תקינות. אין לימפאדנופטיה צוארית. אין ממצא צווארי חשוד. לסיכום- למעט מבנה מעט שונה של בלוטת התריס ללא ממצא חריג. מודאגת , האם צריכה לבדוק המשך טיפול? אם איזה רופא להתייעץ. יצויין כי אובחנתי בהשימוטו ונוטלת יוטירקס 50. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים מתאימים למחלת השימוטו ותו לאו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/02/2019 | 09:38 | מאת: מאי

תודה רבה על התשובה, הדבר שלא ברור לי הוא שבתוצאות בדיקות הדם הבלוטה מאוזנת.. האם יתכן השימוטו כאשר הבלוטה מאוזנת באמצעות יוטירקס? האם צריכה לשנות את המינון? שוב, תודה רבה!

06/02/2019 | 09:47 | מאת: סיון

אני 3 שנים אחרי כריתת צד ימין של בלוטת התריס עקב ממצא פפילרי שהיה אני עושה פעם בשנה מעקב לצד שמאל ידוע על קשר קיים ולא חשוד בבדיקת US נמצא איזה ממצא שקצת מלחיץ אותי. במיטת הבלוטה מימין ממצא היפואקוי עם מרכז היפראקוי , אוסקולארית במדדים כ *3.0 3.0 ס"מ חדש בהשוואה לבדיקה קודמת חשוד להישנות מחלה . באונה שמאלית קשרית ספוגית בודדת אוסקולארקית הפעם במדדים כ *1.1 9.0 מעט גדלה בהשוואה לבידקה קודמת . קשריות לימפה בתחנות 2, B1 דו-צדדי. מימין גם בתחנה 3. מעט מוגדלות, עם הילום שומני, הבלוטת במראה סונוגרפי תקין יתכן תגובתיות . אני קצת לחוצה מה התוצאות האלה אומרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהנחה ולא טעית בגודל (3X3סמ ולא ממ) אז רצוי להגיע לבדיקת ניקור תחת US של הממצא וכך איבחונו. מציע לבצע את הבדיקה במרפאתינו בארם (03-7645464) שם מבוצעת ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת כבר במקום. משם לפי התוצאה ייקבע המשך בירור או טיפול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/02/2019 | 10:24 | מאת: סיון

ד"ר תודה על תשובתך הכוונה הייתה 0.3 מ"מ האם זה משהו שניתן וצריך לבצע ניקור?

05/02/2019 | 09:05 | מאת: דורית

שלום ד''ר ביצעתי אולטרסאונד צוואר כי הבחנתי בבלוטה שזזה מתחת לסנטר-בכל אופר האולטרסאונד הראה שהבלוטה קטנה ושמונית והשאר עם בלוטות קטנות תקינות. אני תמיד ממששת את הצוואר שלי ואת האזור ושוב גיליתי בלוטה אבל במקום מוזר ממש בצד הצוואר למטה קשה לי קצת להסביר אבל היא לא בדיוק בקו ישר עם האוזן למטה היא בקו ישיר מאחורי האוזן והיא ממש באזור הצוואר התחתון השאלה שלי אם היא תפסה את המיקום הזה באולטרסאונד,מגיעים לאזור הזה באולטרסאונד צוואר? או שלבדוק גם את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן להגיע ב US לכל מקום בצוואר במידה ומחפשים. מציע לגשת לרופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום, אבי כבן 72,אובחן לפני שנה בסרטן ריאות אדנוקרצינומה, מטופל בגיוטריף. בין היתר יש לו פגיעה גם בכליות, קרטנין נע בין 2-2.5 נמצא במעקב. לבקשת אינדוקרינולוג עשה צילום צוואר שממצאיו: גויטר רב קשרי חשד לבלוטת פרהתירואיד מוגדלת מימין, באבחנה מבדלת נודול שייך לאונה ימנית של תיירואיד. הממצא דורש המשך בירור. מצרפת קובץ של פירוט הצילום. אשמח להסבר מה זה אומר? מה אופן הטיפול? תודה על ההכוונה, סיון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג ובודאי שעיקר העניים הינו הגידול הריאתי שלו. בכל מקרה ממליץ לבצע US איכותי של הצוואר ובנוסף בדיקות דם לקלציום, פוספור ו PTH. עם התשובות ממליץ להגיע לביקורת אאג. היתי ממליץ לבצע את ה US במרפאתינו באסוא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

31/01/2019 | 10:36 | מאת: דורין

שלום רב, ביצעתי אולטרסאנד צוואר ובתוצאות כתוב בלוטת פרוטיס -עם בלוטות קטנות מאוד במראה שומני שמור בלוטת תת ליסתית -תקינה ככה בצד השני גם. בנוסף יש לי גולה קטנה שזזה די הרבה זמן איפה שהשיניים התחתונות מעל הלסת טיפה השאלה שלי האם זה גם בלוטת רוק? בלוטות רוק בודקים רק באולטרסאונד צוואר? כי לפי תוצאות האולטרסאונד שם בודקים בלוטות רוק הבלוטות שהם באיזור הפנים גם נחשבות לבלוטות רוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בלוטה באזור הפנים יכולה להיות גם בלוטת רוק אך ה US נשמע תקין. ממליץ להגיע עם התוצאות לרופא המשפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/01/2019 | 13:36 | מאת: חן

היי ד''ר שאלתי אותך לא מזמן בפורום על תוצאות אולטרסאונד אמרת שהתוצאה תקינה למעט בלוטות מצידי קני הנשימה עד גודל 0.5 ס''מ חייבת לומר לך שהרופא משפחה אמר שהכל תקין אך לאור הדברים שאמרת התעקשתי ללכת לא.א.ג שאמר בפירוש שהכל תקין הסתכל כמה וכמה פעמיים על התוצאה,בנוסף אמרתי לו על התשובה שלך באתר והתעקש שתקין לגמרי ורק מעל 1 ס''מ מנקרים . מישש לי את בלוטות הצוואר אמר שהכל גם תקין. אני באמת חצויה כרגע מצד אחד רופא אומר לי שהכל תקין מצד שני יש את התשובה שלך שאני מפחדת להמשיך עם הכל תקין מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. ממליץ לפנות לרופא אאג שיעבור על כל החומר אך בכל מקרה לא נשמע משהו מאוד מדאיג. הייתי מבצע US איכותי במרפאתינו להרגעת והבהרת המצב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

29/01/2019 | 08:46 | מאת: חן

היי, לפני כמה חודשיים הבחנתי בבלוטה ממש כמו גולה קטנה מאוד אולי 3 מ''מ גג אולי פחות. בכל אופן אני ממש משחקת איתה . מה זה יכול להיות? אם זה ציסטה כזאת חייב להוריד אותה? איך זה מתבצע?

לקריאה נוספת והעמקה

/

תשובה לעיל

28/01/2019 | 16:48 | מאת: רונית

תשובה של אולטראסאונד. מספר קשריות היפואקוגניות מוצקות בוקר מירבי 1.2 סמ הגדולה באונה ימנית המכילות הסתיידויות זעירות בגדלים שונים עם זרימה היקפית ערה בהפעלת דופלר צבע tirads3 מה אומרת התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גושים שבד"כ שפירים אך גוש מעל 1 סמ מחייב בדיקה כולל ניקור תחת US לביופסיה. בהמשך בהנחה ותקין- למעקב בלבד. ממליץ לבצע את הבדיקה במרפאתינו באסותא שם מתבצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/01/2019 | 15:58 | מאת: אא30

שלום אשמח לעזרה בפענוח עבור FNA שבוצע עקב גוש בצוואר חומר לבדיקה: בוצע ניקור מקשר איזואקוי 5.8 ס"מ באונה שמאל של בלוטת המגן תאור מיקרוסקופי ואבחנה benigh follicular nudul Bethesda 2 אין עדות לתאים ממאירים. האם מדובר בגוש שפיר? האם צריך ניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגוש נראה שפיר בניקור. התוצאה הינה דגימה ויש לשלב עם הממצאים בבדיקה וב US. ממליץ לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג. ניתן לתאם במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/01/2019 | 12:45 | מאת: אבי לוין

ביצעתי בדיקת מיפוי בלוטת המגן והתוצאות שקיבלתי הן : בלוטה אסימטרית , קליטה לא אחידה , מוגברת בשליש אמצעי תחתון של אונה ימנית , התמונה מתאימה לזפק מולטי - נודולרי , עם פעילות ייתק . קשר חם מימין . לקורולציה קלינית מעבדתית .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה קשור לפעילות יתר של הבלוטה. יש לגשת לאנדוקרינולוג. ניתן לתאם במרפאתינו במהירות (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/01/2019 | 16:15 | מאת: נווה

היי, שאלה האם הסיכוי שיהיה גידול בצעירה בת 25,26 גובה נמוך יותר מגיל גדול יותר? מה הסטטיסטיקה לגבי הגיל וגידולים בבלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גידול יכול להיות בכל גיל אך לא שכיחה בגילך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/01/2019 | 16:14 | מאת: שרון

היי, שאלה כללית אם נצפו בלוטות /בלוטה חשודות(פתולוגיות) בUS צוואר זה אומר שבוודאות הם פתולוגיות ? או שיכול להיות שהביופסיה תראה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שתראה אחרת. יש להמתין לתשובה הציטולוגית. במידה וטרם נקבע תור ממליץ לביצוע במרפאתינו באסותא (03-7645464) שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים בזריזות והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

16/01/2019 | 22:55 | מאת: רועי

בס"ד אימי בת 56 להלן תוצאות בדיקת הדם: TSH 0.83 T4-FREE 19.3 THYROGLOBULIN 84.40 THYROGLOBULIN AB <20 מה אומרות התוצאות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קרוב לודאי כלום. יש לגשת עם הבדיקות לאנדוקרינולוג או לביצוע US. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/01/2019 | 09:02 | מאת: חן

היי ד''ר תודה על התשובה יש לי בלוטות לימפה בגודל 0.5 משני צידי קנה הנשימה אמרת שצריך בירור עם סריקה וביופסיה מדוע? הרי עושים לבלוטות רק מעל 1 ס''מ לפי הבנתי לא? אשמח לתשובה מפורטת יותר קצת בלחץ.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כשמדובר בגושים בתירואיד אנו מנקרים רק גושים מעל 1סמ. בלוטות לימפה פרטרכיאליות בדרך כלל אינן נצפות ב US. כשהן נצפות הן פתולוגיות תמיד. לכן מומלץ לנקר לביופסיה. עדין במרבית במקרים הן תהיינה משניות למחלה שפירה של הבלוטה (בד"כ השימוטו). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/01/2019 | 12:47 | מאת: שלומית

השאלה שלי היא, פנויי מנופחות לאחר שעברתי ת. דרכים לא קשה במיוחד רק מה היה המון סטרס, מיד הופיעו כל מיני טסמינים בגופי, אחד מהם נפיחות פנים, גולות בפיקה - בצקתית חיצונית וכך גם מתחת בצקת. עשיתי אונטרסאונד צוואר, נמצא אקוגני עם התנזלויות, גבול סדיר כ_0.6ס"מ.השאלה היא, מה זה אומר?? ומה המסוכנות? האם זה סרטני? בבקשה תשובה לך. שלומית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע משני לתאונה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464