אוחטראסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/04/2022 | 14:54 | מאת: אוסנת

הגעתי באופן אקראי לחלוטין לבדיקת אולטראסאונד בלוטת התריס. בדיקות דם TSH T3 T4 תקינות.ושאר בדיקות דם תקינות. תשובת האולטראסאונד בלוטת התריס אונה ימנית - מוגדלת עם מרקם מגושם . הודגמו מספר קשרים םךלידרים מרבים בגודל עד 14 מיימ . אונה שמאלית - לא מוגדלת עם מרקם מגושם . הודגמו מספר קשרים סולידיים מעורבים בגודל עד 13 מ"מ הודגמה הקבוצת הסתיידויות קטנטנות לא הדגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר . לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר בלוטות הרוק התת - לסתיות והפרוטיס ללא ממצא TIR 3 אודה להתייחסותך בברכת חג שמח אוסנת

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ניתןלבצע US עם ניקור של הממצאים לביופסיה ואז להמשיך מעקב. ניתן להתבצע במרתאינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/05/2022 | 21:41 | מאת: אוסנת

תודה דר חפץ. בנוסף רציתי לשאול אותך אני מגיעה לרופא תעסוקתי בעקבות ממצאים אלו שהתגלו באולטראסאונד. אני עובדת במעבדה ונחשפת בעבודתי לחומרים כימיים ועוד.... האם רופא א.א. ג יכול לתת חוות דעת לרופא תעסןקתי על מנת למנוע ממני להמשיך לעבוד במעבדה כימית. תשןבתך חשובה לי מאוד. תודה בברכה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)