פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/03/2022 | 04:28 | מאת: נועם

שלום! אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח הבדיקה הבאה.. מציינת שבחודש האחרון חלה החמרה משמעותית בתסמינים ובמצב הבריאותי שלי באופן כללי. בנוסף, לפני שבועיים החלה נפיחות מטרידה ברגליים ובידיים ובשבוע האחרון אני שמה לב לנפיחות/בצקת ממש בכל הגוף, האם קשור לבלוטה? הדגמו שתי האונות ואיסטמוס של בלוטת התריס מוגדלים, בעלי מרקם הטרוגני בלתי אחיד עם זרימה מוגברת בדגימת דופלר . באונה ימנית הודגמו: קשרית היפואקוגנית בגודל 7 מ"מ, ציסטה בגודל 4 מ"מ. באונה השמאלית הודגמו: מספר קשריות היפואקוגניות בגודל עד 8 מ"מ. תודה רבה לך!

שלום רב לא נשמע שיש קשר בן הקשריות לתלונות הקליניות. יש לבצע בדיקת דם לתפקוד בלוטת המגן ואיתם להגיע לאנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)