א.ס.US בלוטת המגן-תירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/05/2022 | 10:48 | מאת: Nash

שלום רב ד"ר חפץ, בבדיקת אולטרסאונד צוואר ובלוטת המגן הכל תקין למעט האונה השמאלית בבלוטת המגן: מעט מוגדלת, בתוכה הודגם תהליך איזואקוגני עם טבעת היפואקוגנית בגודל 2X2X2ס"מ. למה הכוונה תהליך איזואקוגני עם טבעת היפואקוגנית? האם הכוונה לקשרית ? האם יש חשד לממאירות ומה עושים הלאה? מאוד מודאג! תודה על כל עזרה.

שלום רב, הגידול לא נראה מאוד חשוד לממאיר. עדיין עקב גודלו מןמלץ לבצע ניקור של הגוש לביופסיה תחת הכוונת US. ניתן לבצע בזריזות וביעילות במרפאתינו בא.ר.ם. (03-7645464) שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)