פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

גידולי בלוטת המגן הינם שכיחים במיוחד בנשים ומתגלים בדרך כלל באקראי בבדיקת הדמיה שבוצעה למטרה אחרת לחלוטין או במישוש אקראי של גוש בצוואר, ורק לעתים נדירות גורמת לתלונות של חסימת דרכי אוויר או בליעה עקב לחץ של גוש גדול מבלוטת המגן על הקנה או הוושט. הטיפול המקובל לסרטן בלוטת המגן (התירואיד או בלוטת התריס) הוא כריתה של הגידול. בדרך כלל מתבצעת כריתה מלאה של בלוטת המגן, ולאחריה מקבל החולה טיפול חד פעמי ביוד רדיואקטיבי. שיעור ההחלמה מהסרטן הספציפי הזה גבוה במיוחד - בנשים צעירות אחוזי ההחלמה מתקרבים ל-100%. בלוטות יותרת המגן (פרתירואיד) משתתפת באיזון משק הסידן בגוף, ולעתים נוצר גידול באחת מארבע הבלוטות האלו המצויות בסמוך ומאחורי בלוטת המגן. גידול כזה עלול לגרום לבריחת סידן מהעצמות לדם ולשתן, וכתוצאה מכך לאוסטיאופורוזיס, אבני כליה, כאבי עצמות, כיב פפטי (אולקוס) ועוד. הטיפול המקובל הינו ניתוח קצר, בו כורתים את הבלוטה "החולה" ומאפשרים לבלוטות האחרות לחזור לתפקודן התקין. הניתוח מבוצע דרך חתך צווארי קטן (לעתים קרובות בגישה זעיר פולשנית באמצעות אנדוסקופ). הפורום נועד לספק מידע ישיר, מהימן ועדכני בתחום גידולי בלוטת התריס או יותרת התריס, השפירים והממאירים. נשוחח על סוגי הגידולים השונים, הטיפול המומלץ, סוגי הניתוחים, סיבוכים ועוד. בין היתר יעסוק הפורום בנושאים הבאים: 1. גידולים שפירים של בלוטת המגן. 2. סרטן פפילרי ופוליקולרי של בלוטת המגן, כולל גידול על שם הרטל (Papillary and Follicular carcinoma of the thyroid, Hurthle Cell Tumor). 3. סרטן מדולרי של בלוטת המגן (Medullary thyroid carcinoma). 4. ניתוחי בלוטת המגן (Thyroidectomy) מלאים וחלקיים. 5. ניתוחים זעיר פולשניים-אנדוסקופיים של בלוטת המגן ויותרת המגן (Minimally invasive procedures). 6. היפרפרתירואידיזם וכריתות פרתירואיד אדנומה (Parathyroidectomy). אינדיקציות וגישות ניתוחיות. 7. הטיפול בבלוטות לימפה נגועות בסרטן בלוטת המגן (Neck dissection for thyroid carcinoma).
1086 הודעות
1054 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/10/2017 | 15:52 | מאת: מיכאל

לפני 4 שנים נתגלו לי גידולים בתריס בימין ואחרכך בשמאל. 1סמ. בשתי האונות. בצעתי ביופסיה במחט דקה. בבית חולים. לא היו לי כל לחצים בגרון. הגעתי עקב עייפות נוראה. הרופא נתן לי בזמנו 50 מג יוטירוקס. זה מיד עזר לעיפות הוא אמר שזה כדי למנוע גדילת הגידולים. אבקש לשאול אם ממצא שלילי הוא קבוע ולא משתנה או שזה יכול להפוך לסרטני? מתי לעשות שוב ביופסיה? בנתיים במעקב אולטראסאונד. בזמן האחרון יש לחץ באזור הגרון לא בפנים אלא מבחוץ הלימפה לא נפוחות. ועיפות חזקה. ניסיתי להגדיל ל75 מג ביום וזה עזר לא רע. מה זה אומר? שיש לחץ באזור? השאלה הכי חשובה לי אם ביןפסיה שלילית זה יכול להתפתח לסרטני או לא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ גידול שפיר בתירואיד לא מתפתח לסרטני. יש לחזור על הבדיקה (ניקור לביופסיה) תוך 6-12 חודשים ולהירגע. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב בלוטת המגן: אונה ימנית+צוואר מימין במימדים 1.7*1.6*4.9 ס"מ מעט מוגדלת מרקם אחיד. באונה זרימת דם מעט מוגברת בדופלר. בלוטת רוק תת ליסתית תקינה. בפרוטיס הודגמו מבנים היפואקואיים עד למימדים 1.2*0.3 היכולים להתאים לקשרי לימפה. בצוואר הודגם קשר לימפה תת ליסתי במימדים 2.1*0. במראה סנוגרפי תקין ועם זרימת דם תקינה בדופלר. לאורך שרשרת הג'וג'ולר הודגמו קישרי לימפה עד למימדים 1.8*0.4 ס"מ במראה סנוגרפי תקין ועם זרימת דם תקינה בדופלר. אונה שמאלית+צוואר משמאל: במימדים 1.9*1.5*4.8 ס"מ מעט מוגדלת מרקם אחיד. באונה זרימת דם מעט מוגברת בדופלר. בלוטת רוק תת ליסתית תקינה. בפרוטיס הודגמו מבנים היפואקואיים עד למימדים 1.1*0.3 ס"מ היכולים להתאים לקישרי לימפה. בצוואר הודגם קשר לימפה תת ליסתי במימדים 2.3*0.6 ס"מ במראה סנוגרפי תקין ועם זרימת דם תקינה בדופלר. במשולש אחורי הודגמו קישרי לימפה עד למימדים 1.6*0.4 ס"מ במראה סנוגרפי תקין ועם זרימת דם תקינה בדופלר. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הג'וג'ולר. האיסטימוס ברוחב 0.4 ס"מ. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ הממצאים נראים תקינים כולם. מומלץ עדיין להגיע לבדיקה של רופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

האונה הימנית ברוחב של 21 מ"מ, נודל דומיננטי בקוטב התחתון של האונה הימנית, בקוטר של 22 מ"מ, זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. לסיכום: נודל דומיננטי מימין- דורש בירור היסתולוגי. מה הכוונה ומה עלינו לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השלב הבא הינו ניקור של הגוש לביופסייה עם מחט עדינה תחת הכוונת אולטרסאונד. ניתן לבצע באסותא במרפאתינו שם הניקור מבוצע ע"י רופאי אולטסאונד מקצוענים מהטובים בארץ והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/10/2017 | 17:14 | מאת: מורןנון

שלום רב לפניי שנה נותחתי על ידך ניתוח דיסקציה צווארית צד שמאל בעקבות גידול פפילרי. בתקופות מסויימות אני מרגישה מעין נוקשות בגרון, שריפה כזאת בקנה הנשימה באיזור הניתוח, תחושת אי נוחות בצוואר ולאחרונה מזה כשבועיים אני מרגישה גם לחץ באיזור פתח בית החזה . בשבועות האחרונים התחלתי לעשות פעילות גופנית ושאלתי היא : האם תחושת אי הנוחות שמלווה אותי במהלך כל שעות היממה קשורה באיזשהוא אופן לפעילות הגופנית ולהמרצת מחזור הדם? האם התחושות הללו שכיחות בקרב מטופלים גם שנה לאחר הניתוח ? יש לציין שהאיזור לא חזר לתחושה מלאה ונותר כמו מורדם וחסר תחושה. אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נוקשות מסויימת יכולה להיוותר לאחר ניתוח כזה וזהו דבר סביר. משתפר עם הזמן. ההירדמות בד"כ חולפת תוך כשנה. ייתכן ועוד תשתפר. בכל מקרה אין קשר לפעילות גופנית - שבכל מקרה מומלצת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ד"ר אבי חפץ שלום רב, 1. לפני כחצי שנה התגלו קשריות בבלוטת התריס שלי. מימין הקשרית עמדה על 2.7 ומשמאל על 0.8. 2. בביצוע FNA הקשרית הימנית דורגה כ- 4A והשמאלית כ- 2-3 3. על כן, לפני כחודשיים ביצעתי כריתה של האונה הימנית בלבד. 4. לפני כחודש הגיעו תוצאות הביופסיה שמצאו 3 מוקדים בגודל של 3 מילימטר של קרציונמה פפילרית. "שלושה מוקדים של גידול מורכבים על ידי פוליקולים עם תאים בעלי גרעין בהיר הפוליקולים מסתדרים בצפיפות. אין לראות חדירה של הגידול לחללים וסקולרים או לרקמות הרכות מסביב לבלוטה. ביתר האונה פוליקולים בגודל שונה בעיקר קטנים" 5. נשלחתי לבצע אולטראסונד נוסף לצד השמאלי אצל מומחית בעלת שם ולטענתה כיון שהקשרית בצד שמאל קטנה היא הייתה ממליצה על מעכב בלבד של חצי שנה. 6. יש לי תור לרופא המנתח שלי רק לאחר החגים ואני בלחץ מטורף!! אשמח לשמוע את דעתך.. מה היית ממליץ לי לעשות כהמשך טיפול? לכרות גם את הצד השמאלי ואז לטפל ביוד? להמשיך במעכב? היית ממליץ לי לקחת את האונה שנכרתה לביופסיה נוספת? אציין כי אני בת 30 תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שמעקב הינה אופציה סבירה במידה ובוצע אכן US איכותי. רויזיה פתולוגית תמיד מבורכת אבל לא נראה שתשנה משמעותית את התשובה. הגידול הינו לא אגרסיבי ולכן כל מה שתבחרי כנראה לא ישנה את סיכויי ההחלמה שלך שהינם הכי גבוהים שאפשר. לכן תהיי רגועה ויהיה בסדר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בסיכום הבדיקה כתוב הודגמה קליטת חומר במיטת הבלוטה דו צדדית.ולא הודגמו ריכוזיםאקטופים היכולים להעיד על ממצאים יודופילים בשאר אזורי הגוף שניבדקו.לא הבנתי את המשפט הראשון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמעת תוצאה תקינה. תמיד ישנה קליטה במיטת הבלוטה וזה שיגרתי ותקין. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/09/2017 | 13:44 | מאת: אתי

אבחנה: "קשר משמאל 1.95*0.83*1.34 ס"מ הטרוגני עם זרימה היקפית ומרכזית" תוצאת בדיקת FNA: "ניקור של קשר באונה השמאלית של בלוטת המגן: דם, קולואיד ברובו דליל, קבוצות מעטות של תאים פוליקולארים, מאקרופאגים. לסיכום: קשר קולואידלי ציסטי. BETHESDA CLASS II השאלה: "ממאיר/לא? משמעויות נוספות?"

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה שמדובר בקשר שפיר של הבלוטה. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/09/2017 | 09:18 | מאת: טל

שלום, אימי לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס, עבר טיפול ביוד במינון נמוך. בבקשה עזרתך בהבנת חומרת המצב בתוצאה של סקירה כל גופית : "קליטה מוגברת בצוואר" "קליטות פתולוגיות בקשריות מתחת ל 0.5 סמ בבסיס 2 בריאות. האם מדובר בהדרדרות ? תודה מראש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר. יש להראות את הבדיקה לרופא המטפל להערכה. קרוב לודאי שיש צורך במעקב בלבד. גם אם יש קשריות שקלטו יוד- מכיוון שהור רדיואקטיבי הוא אמור גם לחסל אותן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/09/2017 | 10:02 | מאת: אנונימי

שלום, בבדיקה נמצא כי לבלוטת התריס מרקם גס במקצת ובדיקת הדופלר מראה זרימת דם מוגברת, אני בלחץ.. האם הדבר מעלה חשש לסרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא התוצאה אינה חשודה לסרטן. למעקב אנדוקרינולוג ותפקודי תירואיד בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/09/2017 | 11:56 | מאת: רונית

אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. באולטרה סאונד שביצעתי התשובה בלוטת המגן- האונות מרקם בלתי הומוגאני דיפוזי והיפואקוגני. הודגמה לימפואדנופטיה קלה שפירה תת ליסתית עד 5 ממ עד 13 ממ שינויים במרקם בלוטת התריס מה זה אומר בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. למעקב רופא מטפל בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/08/2017 | 01:12 | מאת: ליאנה

אני בת 70 יש לי גוש בצוואר כבר הרבה זמן. בימים האחרונים הגוש גדל בצורה משמעותית ואתמול היו לי כאבים עזים שהתפתלתי מהם ומאז הכאבים הלכו ופחתו. אציין שבשנת 88 הורידו לי חצי בלוטה. אני חולת COPD ומשתמשת בחמצן 24 שעות. נאמר לי שלא אוכל לעמוד בנתוח. מה עושים? ומה אלו הכאבים העזים. ואיך אפשר להסיר את הבלוטה בדרכים אחרות. ושאלה נוספת - האם לכל מה שקורה בבלוטת המגן יש קשר נפשי. תודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בלוטת המגן בד"כ לא גורמת לכאב. ממליץ לפנות לרופא מטפל ולחפש את מקור הכאב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אבקש את התייחסותך לגבי עמידה בניתוח ומה האלטרנטיבה לניתוח. תודה.

29/08/2017 | 22:47 | מאת: אולטרסאונד צוואר

שלום, עברתי אולטרסאונג עקב גוש שמצאתי בצווארי. הייתי מעוניינת לפענות התשובה שקיבלתי לגביו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הבנתי. היכן התשובה? בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

28/08/2017 | 20:55 | מאת: דור

עשיתי אולטרסאונד צוואר התוצאות. בלוטת מגן:אונה ימנית: גודל תקין -מרקם מעט מגורגר. איסטימוס: 3.9 סמ מעט מעובה אונה שמאלית: גודל תקין-מרקם מעט מגורגר.. האם זה תקין? (מה זה המרקם המגורגר?ושהאיסטימוס מעובה?)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ נראה שהבדיקה תקינה. ממליץ לחזור לרופא המפנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/08/2017 | 23:57 | מאת: שאול

קיבלתי תוצאת בדיקת US של בלוטת התריס ונמסר לי כי בלוטת התריס אינה מוגדלת , בעלת מבנה אחיד. בקוטב העליון של האונה השמאלית הודגם גוש בקוטר של 22 ממ , תת הדי, סולידי, א-וואסקולארי , עם הסתיידויות גסות. זרימת דם בתוכה אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות דו צידי. המלצה : בירור היסטולוגי . אשמח לפרשנות מקצועית בבקשה . אני קצת לחוצה מההודעה. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה שהממצא לא מדאיג אך בהחלט מצריך ניקור וביופסיה תחת הכוונת US. מומלץ לבצע במקום איכותי כגון במרפאתינו בארם ע"י מיטב המומחים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/08/2017 | 14:40 | מאת: פענוח בדיקת תירואיד/צוואר US

להלן תשובת בדיקת US תירואיד שבוצעה. מבקשת פענוח הבדיקה. תודה. אילנה בלוטת התריס US בדיקה בוצעה עם מתמר לינארי בעל תדר גבוה שתי אונות בלוטת התריס הודגמו בגודל תקין בעלות גבולות סדירית ומרקם הומוגני יש לציין ממצא היפואקגני בקןטר 1,1 סם צמוד לאספקט האחורי של האונה הימינית איסטמוס בעל רוחב תקין ומרקם הומוגני כלי דם הגדולים של הצוואר בעלי קוטר תקין אין לראות בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות לסיכום: ממצא צמוד לאונה הימינית כמתואר- קרוב לוודאי שייך- RT PARATHYROID GLAND

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממצא חשוד לגידול (שפיר קרוב לודאי) של פרתירואיד. השאלה למה בוצעה הבדיקה והאם יש קלציום והורמון PTH גבוהים. ממליץ לבדוק (בדם) את שני הנ"ל ולהגיע ליעוץ איתם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב. רציתי לדעת האם יוד רדיואקטיבי עובר למזרון וכרית שישנו עליהם מי שקיבל את החומר הנ״ל לטיפול בבלוטת התריס ואם החומר כן נקלט בחפצים האלו כמה זמן הוא מתנדף ואם בכלל. תודה רבה, יעל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היוד מתנדף כפונקציה של זמן. עובר בדיעה ובהפרשות. ניתן לכבס סדינים. הפיזיקאים שנותנים את היוד יסבירו הכל? בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/08/2017 | 12:53 | מאת: מיכל

היי ד"ר חפץ, אני מטופלת בבלוטת התריס מזה 8 שנים לאחר שגילו אצלי תת פעילות. בשנים האחרונות אני מאוזנת ומטופלת בתרופה יוטירוקס אותה אני נוטלת כל יום 100 מ"ג וביום שבת 150 מ"ג. לאחרונה הייתי בייעוץ אצל אנדוקרינולוגית במטרה לראות אם ניתן להפחית את כמות המ"ג וגם כי בבדיקת ה-US גילו אצלי ציסטה בגודל של 2 מ"מ התשובה של האנדוקרינולוגית היא שהיות והבלוטה מאוזנת אין טעם לשנות את המינון שאני לוקחת, וכי הציסטה קטנה מדי בשביל לעשות לה ניקור ושאין סיבה לדאגה. היא קבעה לי תור לעוד שנה כדי לבדוק אם יש שינוי. מה שבעצם אני שואלת הוא אם לקבל את ההמלצות שלה או ללכת לאבחנה נוספת אצל אנדוקרינולוג אחר? תודה מראש מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע סביר בהחלט. ממליץ להמשיך לפי המלצתה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/08/2017 | 21:15 | מאת: אלונה

שלום רב הופניתי לבדיקה הנ"ל עקב ממצא באולטרסאונד. רופא א.א.ג שלח אותי לביצוע במרפאת א.א.ג באיכילוב. כשפניתי לרופאת המשפחה היא טענה שמומלץ לעשות את הבדיקה ע"י רדיולוג. מבולבלת ולא יודע מה לעשות... אשמח לחוות דעתך. בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן ישנם רופאי אאג שמבצעים את הבדיקה באיכות טובה. אישית אני ממליץ על רדיולוגים בכירים לביצועה. שניים כאלו עובדים במרפאתינו א.ר.ם. באסותא (03-7645464)- ד"ר בלנק וד"ר מאירסדורף ומבצעים בדיקות אלו באיכות גבוהה ביותר והתשובה הראשונית במקום. מומלצים ביותר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/08/2017 | 17:53 | מאת: אלונה

תודה רבה!

04/08/2017 | 17:29 | מאת: שקד

ב11/16 ניקור בלוטת מגן .קשר פרוליפירטיבי מתאים להישימוטו. קולואייד דליל תאים פוליקולארים בסידור סולידי מעטים פסאודו פפילארי קבוצה 111-4. ב5/17 נונר בלוטת מגן: איסטמוס לא מורחב אונה ימנית - מוגדלת במידה קלה. (עומק 2.0 ס"מ) מרקם בלתי אחיד, מגורגר בצורה גסה דיפוזי. 1.4 ס"מ עם מרכיב רקמתי וציסטי לא צלול. 2.8 בתוך האונה הודגם תהליך היפואקוגני אונה שמאלית-לא מוגדלת.מרקם בלתי אחיד,מגורגר בצורה גסה דיפוזי. בתוך האונה הודגמו מוקדים היפואקוגנים בגודל עד 0.3 ס"מ. ב6/17 ניקור של הקשר הדומיננטי באונה ימנית של בלוטת המגן. התקבל חומר נוזלי המכיל קולואיד דליל ומעט סמיך קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי עם שינויים דגנרטיבים פוליקולים שלמים קבוצה של לימפוציטים מאקרופגים וגבישים. זפק קולואייידאלי ציסטי עם דימום ישן היפרפלסטי דרגה 11+111 קשר באונה ימנית של בלוטת מגן מעל 2.5 ס"מ שאלה : הופנתי לניתוח כריתה חלקית של הבלוטה כתהליך אבחנתי. האם אין דרכים אחרות לערוך בירור פרט לניתוח. האם הממצאים מעידים על ממאירות ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קצת קשה להבין. נראה שמדובר בשקרים עם דרגה III-IV בניקור. תלוי בממצאי הבדיקה הגופנית האופציות הינה ניתוח מול בדיקה גנטית של התאים בגידול. ממליץ להגיע לביקור ובדיקה לפני החלטה סופית על האופציה המתאימה ביותר- לכל אחת יתרונות וחסרונות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/08/2017 | 20:46 | מאת: ממצאי אולטראסאונד - דחוף

שלום רב ד"ר חפץ, אשמח להתייחסותך לתוצאות האולטראסאונד של בלוטת המגן בקובץ המצורף והמלצות להמשך טיפול. האם במרפאתכם ניתן לעשות בדיקת FNA? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה
02/08/2017 | 21:09 | מאת: ברוך

שלום רב, מצרף את המלל במידה והקובץ לא נפתח: אונה ימנית: בגודל 6*7*9 ס"מ. גדולה מאוד. עם מרקם בלתי אחיד. הודגם נמצא היפואקוגני בגודל 3.5*1.7 ס"מ במרכז האונה. עם זרימת דם תקינה. אונה שמאלית: בגודל 8.2*3.8*6.9 גדולה מאוד. עם מרקם בלתי אחיד. הודגמה קשרית היפואקוגני ברובו מיסטי במרכז האונה בגודל 3.7*2.5 ס"מ. עם זרימת דם תקינה. איסטמוס תקין. בלוטות רוק- תת לסביות ופרוטיס תקינות דו"צ. בלוטות לימפה- לא הודגמה בלוטות מוגדלות פתולוגיות בצוואר דו"צ.

שלום רב, אכן מוצדק ניקור לביופסיה במקרה זה. במרפאתינו ניתן לבצע זאת ע"י מומחים מובילים בתחום והתשובה הראשונית כבר במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/07/2017 | 20:26 | מאת: קרן

שלום רב, בת 40. מזה תקופה שיש לי הרגשה שצד אחד של בלוטת התריס בצוואר יותר גדול מהצד השני. לא כואב ואין תחושה מיוחדת למעט מעין מלאות כזו בצד אחד. הייתי אצל רופא משפחה שמימש את שני הצדדים ואמר לי שאין מה לדאוג, אין משהו משמעותי ומכל מקום לדבריו תמיד יש צד אחד שהוא יותר גדול מהשני. לדבריו מספיק שהיה לי זיהום בחניכיים בחצי השנה האחרונה וצד אחד יותר גדול. הייתי רוצה לשאול 2 שאלות בבקשה - 1. האם זה נכון מה שהוא אמר, שתמיד יש צד אחד יותר גדול? 2.אם אני רוצה לנקוט משנה זהירות, כדי לוודא שאכן הכל בסדר - איזו בדיקה נוספת כדאי לבצע ? אם אני אעשה אולטרהסאונד זה יעזור לשלול משהו? בדיקת דם תעזור? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ שני הצדדים די דומים בגודלם, לפחות כך זה אמור להיות אך לעיתים צד אחד גדול יותר ואין לזה משמעות במרבית המקרים. מומלץ לבצע US צוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/07/2017 | 14:24 | מאת: ספי

בתשובת כבודך מיום 19.7.17 ציינת שאצל אימי כנראה אובחן אצלה .... " כגיול פוליקולרי ממאיר ". שאלתי לכבודך מה זה "גיול " . תודה מראש ובברכה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הכוונה: "גידול פוליקולרי ממאיר". מה שכתבתי הוא שעצם העובדה שטופלה ביוד מכוון כשלעצמו לאבחנה של גידול ממאיר- אבל כמובן שהאבחנה היא פתולוגית בלבד. מציע לקחת את הפרפרטים לבדיקה פתולוגית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/07/2017 | 07:56 | מאת: עדי

שלום אני בשבוע 19 להריון ברקע תלסמיה מינור ואנמיה. במהלך ההריון החל תהליך המוליטי( ירידה בהמוגלובין ,עליה ברטיקוליציטים , הפטוגלובין נמוך ו- LDH גבוה) כמו כן נמדדו מדדי בלוטת התריס והתקבל TSH בנורמה (2.65 כשהטווח הוא 0.5-4.8) אבל FT4 יצא קצת נמוך ( 12 כשהטווח הוא 10.3-19.7 יש לציין כי רמות הבלוטה נבדקו גם בשבוע 10 להריון ואז FT4 היה 15) כלומר זה במגמת ירידה מה המשמעות? האם מסוכן לעובר? מה עלי לעשות? האם יכול להמשיך לרדת? תודה רבה ובשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע משמעותי וגם לא בתחום התעסקות הפורום. ממליץ לפנות לרופא מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/07/2017 | 21:08 | מאת: לירז

שלום רציתי לדעת מה משמעות המונח והאם זה ממאיר ?! תודה

שלום רב, גידול פוליקולרי יכול להיות ממאיר או שפיר. רובם המכריע שפיר. האבחנה הסופית הינה בניתוח וכריתת הגידול. במקרים מסויימים ישנה היום בידקה גנטית של תאי הגידול שיכולה לחסוך ניתוח. מציע להגיע ליעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/07/2017 | 08:23 | מאת: ספי

בהמשך לשאלתי ( לגבי אמי שעברה טיפול גזזת בקרינה בגיל 10 האם כבודך נותן חוות דעת לתביעת גזזת שניתן לסתור הוועדה שקבעה גידול פוליקורלי שפיר אף שאמי עברה ניתוח לכריתת כל הבלוטה + יוד ( אבילציה )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי ממליץ לקחת את הסליידים הפתולוגיים לחוות דעת פתולוגית ולהוכיח שאכן דובר בגידול ממאיר. איני נותן חוות דעת משפטיות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/07/2017 | 07:56 | מאת: ספי

שאלתי לכבודך האם בכלל יש בשפה גידול פוליקולרי שפיר . הרי לפי שמו הוא ממאיר הלא כך . הרי זפק (גויטר) ואדנומה של בלוטת התריס הם גידולים שפירים , וכשאומרים גידול פוליקולרי אכן מדובר בממאיר . אמי עברה קרינה לטיפול בגזזת בהיותה בת 10 , שנת 1978 אובחן אצלה גידול פוליקורלי ומאז נוטלת אולטרוקסין ( שנת 2012 הוחלף בתרופה אחרת ) , שנת 85 כרתו לה אונה ימינית ברמב"ם ,שנת 94 כרתו אונה שמאלית ונתנו לה יוד (אבילציה)- לאחר שהרופאים קבעו שהמחלה חזרה ) .ועד יום זה ( גילה 67 ) הינה במעקב ונתגלה אצלה עוד גושים בצוואר. הגשתי תביעת גזזת לממש זכויותיה והנה קבעו בועדה שמדובר בגידול פוליקורלי שפיר . עפ"י התיאור הנ"ל האם צודקים . תודה לכבודך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש גידול פוליקולרי שפיר וממאיר. האבחנה הינה פתולוגית. אם מדובר בגידול שפיר- לא ברור למה טופלה ביוד. קרוב לודאי שאובחנה כגיול פוליקולרי ממאיר. בכל מקרה האבחון הינו פותוגי בלבד,. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

24/07/2017 | 14:21 | מאת: ספי

בתשובת כבודך מיום 19.7.17 ציינת שאצל אימי כנראה אובחן אצלה " כגיול פוליקולרי ממאיר ". שאלתי לכבודך מה זה "גיול " .

לדר שלום בן 45 ללא רקע משפחתי של סרטן טיירואיד. בבדיקה US עבור בירור אחר, נמצאה קשרית איזואקואית מעורבת (ציסטית ומוצקת) בגודל 1.8 על 1.5, גבולות ברורים וחדים, ואסקולארי בעיקר בהיקף, ללא ליפופאטיה חריגה. TRIADS 3. היא לא ניתנת מישוש (שטוחה מאד). בשל גודל מעל ל 1.5 ס"מ, אנדוקרינולוג במרפאות חוץ סורוקה החליט לבצע FNA. לאחר שבועיים חזרתי אליו והוא אמר שהקשר שפיר ואינו מצריח המשך מעקב. בקשתי את הדוח הפטאלוגי של ה FNA אבל הוא סירב, ואמר שמבחינתי כפציינט, מה רשום שם זה עבור רופא, ולא צריך לעניין אותי. השורה התחתונה היא שזה קשר שפיר. בזמן שהוא הסתכל בדוח במערכת אופק, מה שהצלחתי לקלוט שרשום שם זה המילים הללו: קשר אדנומטוטי שפיר, קולואיד, דם, תאים פוליקולאריים תקינים, נמקיות ועוד כמה תיאורים שלא הספקתי לקרוא לפני שהוא סגר את חלון... קודם כל, האם אין זו זכותי לדרוש לקבל את הדוח של ה FNA בכדי שאוכל להתייעץ עם רופא אחר? אני שוקל להתלונן למנהל המחלקה שלו. שנית, האם זה מקובל שלא להמשיך במעקב, אם האנדוקרינולוג, לטענתו אומר שהסיכוי שהממתא האקראי הזה יהפוך לממאיר שואף לאפס ולכן אין צורך במעקב. אמר לכל היותר, אפשר לשקול US חוזר בעוד 5 שנים, אבל אין חובה. אמר שהמעקב המומלץ הוא פאסיבי בלבד (ז"א לחזור אליו רק אם אני ארגיש בלוטה או הפרעה בצוואר בעוד כמה שנים). מה דעתך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית זכותך המלאה למיטב ידיעתי, לקבל את כל החומר הרפואי שלך כחלק מחוק זכויות החולה. ברר מול מנהל ביה"ח. שנית נשמע שהנגע אכן לא מדאיג. בכל מקרה מעקב של US אחת שלנה שנתיים לא יזיק ויכול לקלוט צמיחה של הנגע באופן משמעותי לפני שתשים לב לזה בעצמך. ניתן, באם אינך מרוצה,לפנות לייעוץ נוסף. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/07/2017 | 13:49 | מאת: ספי

אמי עברה קרינה לגזזת עברה ניתוח להסרת כל בלוטת התריס ( שתי האונות ) , וטופלה ביוד - אבלציה במתן 30 מיל יוד - לשרוף שאריות הגידול . . אובחנה שיש לה גידול פוליקולרי שפיר .האם יש כזה דבר " גידול פוליקולרי שפיר " , והאם אם היה שפיר היה צורך בניתוח וביוד . היא כבר 30 שנה נוטלת תרופות אטרוקסין - לספק לה יוד - האם אמת לפנינו גידול שפיר או ממאיר - עת מדובר בפוליקולרי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מכיר את פרטי המקרה. לגידול פוליקולרי ממאיר מקובל לתת יוד רדיואקטיבי. לשפיר בד"כ פחות מומלץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/06/2017 | 00:35 | מאת: דן

לדר שלום הודה להתיחסותך לשאלת המשך כאן: https://www.doctors.co.il/forum-4344/message-1093510/#message-111 לסיכום, ממצא ב FNA - זפק חד קשרי לא רעיל. רופא אאג אמר שבזה הסיפור נגמר ואין צורך בהמשך מעקב, גם לא אחת לשנה או לעשר שנים. האם זה מקובל? תודה יש למלא לפחות 20 תווים... --------------------------------

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הבנתי את תחילת הההודעה רבל גם זפק רב קשרי גדל ומומלץ מעקב US אחת לשנה שנתיים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/06/2017 | 21:50 | מאת: אסתר

מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי כ 14 - מ"מ, הרוחב כ 11 - מ"מ . האונה השמאלית : העובי כ 11 - מ"מ, הרוחב כ 10 - מ"מ . האיסת'מוס : העובי כ - 2,2 מ"מ . בלוטת התריס בגודל ומרקם תקינים, פרט למוקד בודד היפואקוגני בקוטר כ 5 - מ"מ באונה ימנית בחלקה אמצעי, לא וואסקולרי.בהשוואה לבדיקה מ - 2010/06/24 הממצא מעט פחת,רושם שמכיל מרכיב רקמתי . בנוסף הודגמו שני ממצאים היפואקואיים חדשים באונה מימין : בחלקה אמצעי אחורי ממצא ציסטי בגודל כ 3 - מ"מ,ללא הדגמת הסתיידויות, לא וסקולרי . בחלקה תחתון אחורי של אונה ימנית ממצא היפואקואי בגודל כ 6 - מ"מ, עם גבול חד, סדיר , לא וסקולרי, ללא הדגמת הסתיידויות.בלוטה פרא-תירואידית מוגדלת?אחר ? מתחת של חלק תחתון של אונה שמאלית הודגם קשר לימפה קטן,במראהו סונוגרפי תקין . אין עדות ללימפאדנופטיה צווארית . בלוטת רוק בגודל ומרקם תקינים, אין עדות לתהליכים ציסטיים או סולידיים . סובלת מזה כשנתיים מכאבים בעצמות הרגליים שהתגברו מאוד בחודשים האחרונים. בעקבות התוצאות הופניתי למיפוי MIBI. רופא המשפחה טוען שאין שום דחיפות בבדיקה. אשמח לקבל הסבר למשמעות התוצאות, ולמידת הדחיפות (לוחות הזמנים לבדיקה ולרופא אנדוקרינולוג הם בטווח של חודשיים...)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים בבלוטת המגן אינם מדאיגים ומחייבים מעקב בלבד וייעוץ אנדוקרינולוגי. מיפוי מיבי מיועד לפרתירואיד- ולא ברורה כאן הסיבה (אולי קלציום גבוה בדם.). לטיפול אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/06/2017 | 22:16 | מאת: אסתר

תודה רבה

15/06/2017 | 18:54 | מאת: אבי

שלום באולטרהסאונד צוואר קיבלתי את התוצאות הבאות בלוטת המגן אינה מוגדלת, עם ווסוקלריזציה תקינה. באונה ימנית הודגם קשר היפואקואי בקוטר כ 1.6- ס"מ, עם זרימת דם היקפית בעיקר . אונה שמאלית ללא קשרים מוגדרים. בלוטות הרוק התת לסתיות והפרוטיס תקינות. ללא לימפואדנופטיה בצוואר הקדמי. מה משמעות התוצאות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנו כאמור ממצא בבלוטת המגן. ההמלצה בממצא בגודל מעל 1 סמ הינה לניקור שלו תחת הכוונת US. ממליץ לבצע את הבדיקה במקום איכותי (ניתן במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י שני רופאי US מעולים והתשובות הראשוניות במקום- 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/06/2017 | 17:27 | מאת: תמי

שלום, נותחתי על ידך לפני שלוש שנים. היום במיפוי כל גופי ראו שאריות של הגידול. אני צריכה לעשות טיפול שני ביוד. שאלתי היא האם בספרות יש שיח לגבי הבדל בטיפול ביוד עם טירוג'ין וללא? מה עדיף מבחינת חיסול הגידול .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אמור להיות הבדל בין טיפול ביוד עם או ללא טירוגן. ישנן כאלו שמאמינים שטיפול יעיל יותר הינו ללא טירוגן אך מרבית העוסקים בתחום סוברים שאין משמעות. קשה לי להאמין שראו שאריות גידול. אולי שאריות בלוטה שתמידד קיימת אחר כריתת תירואיד. במידה ויש הישנות גידול- אז מומלץ קודם כל ניתוח לכריתה. ממליץ להגיע ליעוץ עם כל החומר הרפואי. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/06/2017 | 15:49 | מאת: rita

דר' חפץ שלום ב 2016 ביצעתי אולטראסאונד של הבלוטה והיה 0.8 , השנה 2017 עשיתי שוב וגדל ל 1.1. בהמלצת רופא והמומחה עשיתי ביופסיה ובתשובה רופאה כתבה : " אונה שמאלית קשר high hypoechognic מקביל,גבול עליון ולטרלי לובולרי, בתוכו commet tails , ואיחורים מעט הטרוגנים - נצבע הרבה קולואיד , מאקרופאגים ומאי ענק. יש בלוטות למפה עם מורפולוגיה תקינה בתחנות 1, 2 דו"צ יותר משמאל כולל אינטרפרוטידאליות משמאל" מה זה אומר ? תודה רבה, ריטה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע נגע שפיר. ממלית לפנות לרופא לבדיקת הגוש והחלטה על המשך מעקב. מומלץ בהמשך לבצע ניקור נוסף לווידוא האבחנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

תודה רבה !

שלום בעקבות תחושת יובש בפה, שכבר חלפה מזמן נשלחתי ל US צוואר במכון מאר לפני חודשיים. לא נמצא כלום, פרט לקשרית בודדת באונה שמאל של בלוטת המגן. אני מצוטט רק את החלק של בלוטת המגן בדוח (השאר תקין לרבות בלוטת הרוק) בלוטת מגן לא מוגדלת, מרקמה לא אחיד בעלת גבולות לבולאריים. ללא גושים ולדאיים פרט לקשר בודד באונה שמאל בגודל 1.3 על 1.8. מרקמו היפואקוגני לא אחיד, גבולותיו לבולאריים, היפר ואסקולארי. מוקדים נוזליים בתוכו. נצפו מספר הסתיידויות זעירות. מומלצת ביופסיה. חזרתי לרופא, שמישש היטב את בלוטת המגן כאשר הוא מלפנים וגם מאחור, ואמר שהוא לא רוצה לקבל החלטה עד שביצוע US חוזר. הפעם הוא לח אותי למכון מדיטון אצל רדיולוג בכיר שמבצע את ה US בעצמו (פרופ' יחיאל ברקי). ה US השני בוצע חודש לאחר הראשון. הנה הדוח השני: בלוטת התריס אינה מוגדלת. אונה ימין ואסטימוס תקינים והומוגניים. קשרית שטחית בודדת מעורבת באונה שמאל. מוגדרת היטב גבולותיה חדים וברורים. חלק סולידי הומוגני איזו-אקואי עם עדות לקולואיד (ככל הנראה נתן רושם מטעה להסתידות בדוח ממכון מאר). וסקולארי בעיקר בהיקף ללא הסתיידויות! גודל 1.7 על 1.5. ללא למפדופטיה חריגה. סונוגראפית ככל הנראה שפיר. מומלץ FNA בשל גודל מעל 1.5 ס"מ מין וגיל הפציאנט. לשיפוטכם. הפרופ' אמר שהוא מנוע מלהגיב על הדוח של מכון מאר (הוא גם התבונן בדיסק שניתן ממכון מאר כדי לוודא שהם אכן הסתכלו על אותו פציאנט, וחייך בזלזול). הוא רק אמר שככל הנראה מעט קולואידים נתנו רושם מטעה להסתידויות. כמו כן, לגבי ההדיות, הרדיולוגית (דר רוזנברג א) פשוט פעלה לפי מה שלמדו אותה. כל בלוטת התריס שלי מעט היפואקואית ביחס לרצועת שריר, אבל הקשרית בעלת מרקם רקמתי כמו שאר הבלוטה. לגבי הגבולות הלבולאריים, אבר שאולי היד של הרדיולוג או הטכנאי רעדה תו כדי הבדיקה... אני פשוט נדהם מחוסר המקצועיות של מכון מאר, בעיקר הרדיולוגית החתומה על הדוח דר רוזונברג (אני לא בטוח שהיא בצעה את ה US לזכרוני זו הייתה טכנאית צעירה, אלא אם כן זו הרדיולוגית בעצמה, ואז זה מסביר את הפערים כי היא כנראה מאד חדשה בתחום). בכל אופן, רופא המשפחה שלח אותי לייעוץ אצל אנדוקרינולוג עם השאלה האם צריך FNA או מעקב. אשמח לשמוע את דעתך תודה ושבת שלום

03/06/2017 | 15:33 | מאת: דן

...

דלום רב, US הינה בדיקה שתלוייה מאוד בבודק וכמובן שלעיתים ישנם הבדלי רמות, כמו בכל מקצוע. הייתי ניגש כעת לביצוע ניקור תחת US של הגוש ובמידה ואכן שפיר- מעקב סונוגרפי מסודר אחת לשנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום היום חזרתי למרפאה האנדרוקלינית. התוצאה היא simple uninodular nontoxic goiter הבנתי שזה שפיר, אבל הופתעתי שהרופא אמר שבזה הסיפור נגמר ושאין צורך בשום מעקב עתידי גם לא US אחת לשנה. אמר שהמעקב יהיה פסיבי. ז"א אם בעוד 5 או 10 שנים אני ארגיש בליטה או קושי בבליעה, אז לבצע US צוואר מחדש. אחרת אין יותר מה להתעסק בממצא... האם זו גישה מקובלת? בכל מקרה של קשרית שראיתי, תמיד המליצו להמשיך במעקב, לפחות ל 5 שנים ורק אם אין שינוי אפשר להגדיל את פרקי הזמן בין הבדיקות... בכל אופן, לכל מי שאי פעם יקרא את ההודעות הללו והוא מאזור באר שבע, ממליץ לברר מי הרדיולוג לפני שעושים US. אז פרופ' ברקי צדק (בזמן ביצוע ה US הוא אמר לי שזה נראה כמו זפק פשוט, הוא אמנם לא רשם את זה בדוח, אלא רק רשם שזה נוטה לשפיר, כאשר הדוח הראשוני של מכון מאר (דר רוזנברג א') נתן תמונה פסימית מאד עם 90% סיכוי לממאירות (וסקולאריות מרכזית, היפראקוגניות, גבולות לא סדירים, והסתידויות, שכאמור כל אלו לא היו כלל בדוח של ברקי...). אני לא יודע אם יש כאן עילה לתביעה נגד המכון, אבל אני בהחלט הולך לבדוק את זה מול עורך דין... תודה

21/05/2017 | 00:01 | מאת: בת שבע ב

קבלתי את תוצאות הבדיקה הציטולוגית אחרי דיקור ב FNA . להלן התוצאות:בניקור טירואיד אונה ימנית בהנחיית סונר התקבל חומר דמי דל קולואיד וקבוצת רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי ומעטים פסויאודופפילרים נראה שמדובר יותר בקשר היפרפלסטי אך לא ניתן לשלול תהליך ניאופלסטי קבוצה IV. אשמח לקבל הסבר על התוצאות האם התוצאות צריכות להדאיג אותי ? מה ההמלצות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשובה הבדיקה הגופנית, ממצאי ה US, פרמטרים אחרים וכו' ולכן קשה לתת המלצה רק לפי הניקור. באופן כללי- תהליך נאופלסטי דרגה IV מועמד לכריתה אך ישנן אופציות נוספות- כגון ניקור חוזר במקום איכותי (ניתן במפאתינו בארם 03-7645464, שם גם התשובה הראשונית ניתנת במקום). ממליץ להגיע לייעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/05/2017 | 00:28 | מאת: מיכל

עקב נפיחות בבלוטת הרוק ונטילת אוגמנטין 875 מג למשך שבוע (החלטת מוקד רפואה דחופה) הפנו אותי לאולטראסאונד תוצאות האולטרסאונד הן פרוטיס הימני: 1.הפרוטיס הימני בגודל תקין. באונה השטחית בחלקה הקדמי הודגם נגע אנאקוגני ואוסקולרי בקוטר 0.5 ס"מ )הנגע הנמוש(. הודגמה הגברה אקוסטית אחורית לנגע- קרוב לודאי נגע עם מרכיב נוזלי בולט. 2. כמו כן בחלק האחורי של הפרוטיס הימני הודגם נגע היפואקוגני עם מרקם בלתי אחיד בקוטר 1.4 ס"מ, גם נגע זה היפו-וסקולרי בסריקת דופלקס. אין עדות להרחבת צינוריות הרוק. יתר חלקי הבלוטה עם מרקם תקין. מה זה אומר? הפנו אותי ל Fna ואני בלחץ ממש ולא מצליחה לישון בלילה מפחד ומחשבות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דווקא שממצאים כאלו מגיעים לאחר זיהום הם מדאיגים פחות כי קרוב לודאי מייצגים בלוטות לימפה תגובתיות לזיהום. גם כך, מרביתם של גידולי הבלוטה שפירים ובגודל זה ניתן לטפל בקלות יחסית. ממליץ לבצע FNA במקום איכותי (ראי התכתבות ושאלות לפנייך בפורום על דיוק ביופסית מחט) וניתן לבצע כזה ניקור במרפאתינו באסותא שם הבודקים הינם רופאים מנוסים ויש ציטולוג שנותן תשובה ראשונית במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/05/2017 | 10:58 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה המהיר! בעיקרון נקבע לי תור ל fna באסותא השלום ביום שלישי הקרוב.. מתי מתקבלות תשובות של הבדיקה ותוך כמה זמן לאחר הבדיקה ניתן להתקשר לציטולוג לתשובה חלקית?

שלום רב, באסותא השלום התשובות מתקבלות למיטב ידיעתי תוך כשבוע שבועים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/05/2017 | 22:38 | מאת: JOJO

שתי אונות בלוטת המגן לא מוגדלות בעלות מרקם הטרוגני, באונה ימנית הודגמה קישרית היפואקויית ווסקואלית בגודל 6 מ"מ אין עדות לממצא מוגדר בעונה שמאלית, האם הבדיקה תקינה.? עלי לבדוק? (אני מטופלת האלקטרוקסין 850 מ"ג לשבוע מגיל 17 כיום 45 ). תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. בד"כ לגושים בגודל זה אנו ממליצים על מעקב בלבד. ממליץ לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג ומעקב שלו. במידה והגוש גדל- אז יש צורך להתחיל בירור כולל ניקור לביופסיה. כמובן יש לקחת בחשבון מאפייני הגוש ב US ובבדיקה גופנית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/05/2017 | 16:12 | מאת: מאשה

שלום רב! למה לפעמים ביופסיה יוצאת שפירה וכאשר עושים ניתוח בכל מקרה מדובר בגידול ממאיר.אז זה אומר שביופסית לא מדוייקת מספיק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ביופסיית מחט מדוייקת יחסית אך כמובן לא במאה אחוז של המקרים. הדיוק שלה כ 90-95% אך תלוי גם במי מבצע את הניקור, את הפתולוגיה וכו', לכן חשוב לבצע את הניקור במקום איכותי וכן חשובה לא פחות הבדיקה הקלינית ומישוש הגוש. במידה והוא חשוד במישוש או שהחשד הסונוגרפי גבוה, אז יש להתייחס לניקור השפיר בהסתיידות ולשקול המשך בירור או ניתוח לפי הממצאים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

04/05/2017 | 13:58 | מאת: יסמין

שלום דר, אני עברתי בדיקת מיפוי פראתירואיד ובתשובה רשום שבתמונות פלנריות הודגם מוקד קליטה בעוצמה גבוה,בעל שטיפה דיפרנציאלית ,בקוטר תחתון של אונת תירואיד השמאלית,בחתכי LOW DOSE CT הודגמה קשרית היפודנסית במימדים של כ 2.1*1.3 לאורך כ 2.8 ס"מ מאחורי ומתחת לקוטב תחתון של אונת התירואיד השמאלית תואמת לממצא שהודגם בתמונות הפלנריות. הממצא מאחורי ומתחת לקוטב התחתון של טונת התירואיד השמאלית מתאים לפאראתירואיד אדנומה. מה זה אומר?? האם מדובר בסרטן....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממש לא סרטן. מדובר בגידול שפיר בד"כ של בלוטת פרתירואיד שאחראית על משק הסידן בדם. כנראה שיש לך רמות סידן גבוהות מהנורמה. במצב זה הטיפול בד"כ, במיוחד בצעירים הינו כריתת הגידול והחזרת המצב לקדמותו. מבוצע על ידי בחתך זעיר ללא תפרים חיצונייים וללא נקז. שחרור באותו יום או למחרת. ממליץ להגיע לשיחה במרפאה (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/04/2017 | 12:09 | מאת: לאה

שלום! אני בת 52. עשיתי בדיקת US הצוואר עקב תוצאות בדיקות הורמוני בלוטת המגן TSH 6.28mlU/l, וFT4 וFT3 תקינים. ANTI THYROID PEROXID 77.30 IU/ml . באולטרה סאונד בלוטת המגן אונה ימנית ושמאלית אינן מוגדלות אבל מרקמה בלתי הומוגנית. באונה שמאלית הודגמה קישרית במרקם ריקמתי בלתי אחיד 0.9 ס"מ. בלוטת הרוק התת-לסתיות, בלוטת הפרוטיס, ובלוטת לימפה בגודל ומבנה תקינים. מה משמאות של מרקמה בלתי אחיד או אחיד בבלוטת המגן? ומה זה מרקם ריקמתי בלתי אחיד בקישרית עד 0.9 ס"מ? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא מדאיג. המרקם לא משמעותי והגוש הינו קטן מ 1 סמ ולכן לא חובה לנקרו. ממליץ לפנות לבדיקה ומישוש הגוש והחלטה על המשך טיפול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/04/2017 | 18:44 | מאת: רפי

ד"ר נכבד, עקב יובש בפה נשלחתי לביצוע אולטרא סאונד בלוטות הרוק והתוצאות היו תקינות. במסגרת הבדיקה בוצע לי גם אולטראסאונד של בלוטת התריס ולהלן הממצאים: איסתמוס ברוחב תקין. אונות לא מוגדלות ,מרקם אחיד מלבד קשרים קולואידלים בודדים דו"צ בקוטר עד 1 ס"מ משמאל (TIRADS 2ׂ). ללא סימני לימדנופתיה בצוואר. מה משמעות התוצאה? האם נדרש ברור נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע שצריך בירור נוסף מלבד מישוש הגושים. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

25/04/2017 | 08:34 | מאת: אופיר

שלום, אבא שלי בן 83 ביצע את הבדיקה ואשמח להבין מה התוצאות אומרות כי התור לרופא רק עוד שבועיים. תודה! אונה ימנית : . מעט מוגדלת. . מרקם לא הומוגני, מולטי נודולרי עם הסתיידויות. הקשרית הגדולה כ 15 מ"מ. לציין קשרית 9 מ"מ עם מרכיב נוזלי וסולידי . איסטמוס : אינו מורחב. קשרית 9 מ"מ. . אונה שמאלית : . מוגדלת, עם רושם לגלישה רטרו-סטרנלית. . מרקם לא הומוגני, מולטי נודולרי עם הסתיידויות הקשר הגדול כ 25 מ"מ. . ללא לימפאדנופתיה יוגולארית חשודה. . בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות, מעט אטרופיות. סיכום: המשך בירור ומעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שמדובר במחלה שפירה של הבלוטה (גוייטר). עדיין מומלץ במיוחד בגידלו לבצע ניקור של הגושים הגדולים יותר לביופסיה. ניתן לבצע במהירות ומיומנות במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

אני אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס והתגלה בביופסיה שזה גידול פליקולארי קרצינומה. הפנו אותי למכון איזוטופי לטיפול מונע היוד. האם אני צריכה לבקש מהרופא המטפל בדיקות נוספות של מקומות נוספים בגוף כדי לוודא שזה לא התפשט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר כל טיפול ביוד יש מיפוי כל גופי ואין צורך בבדיקות נוספות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/04/2017 | 23:36 | מאת: לי

שלום, תוצאות בדיקת האולטרה-סאונד הן: אונה ימנית -מיימדים: 4.8*2.0*1.8 ס"מ הודגמו מספר רב של קשרים וקשריות, הגדול בקוטר 1.4 ס"מ בעל מירקם אנאקואי עם הסתיידויות גסות בתוכו, יתר הקשריות בעלות מירקם דומה. זרימה דם תקינה באונה. בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הג'וגולר. אונה שמאלית -מיימדים: 4.5*1.9*1.6ס"מ. הודגמו מספר קשריות הגדולה בקוטר 0.5 ס"מ בעלת מירקם אנאקואי עם הסתיידות גסה בתוכה, יתר הקשריות בעלות מירקם דומה. זרימת דם תקינה באונה. בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הג'וגולר. האיסטמוס ברוחב 0.3 ס"מ. אשמח לקבל הסבר על המימצאים. בתודה מראש לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצאים יכולים להתאים להגדלה שפירה של בלוטת המגן שנקראת גוייטר רב קשרי. עדיין לגושים מעל 1 סמ מומלץ ניקור של הגוש לבדיקה פתולוגית. ממליץ שייעשה במקום איכותי. ניתן במרפאתינו באסותא (03-7645464) והתשובות הראשוניות במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

20/04/2017 | 21:51 | מאת: דן

שלום הופנתי דרך רופא כללית ל FNA עם US (קשרית לא ניתנת למימוש). הסנתי שדרכם ניתן לבצע בדיקה כזאת ולקבל תשובה חלקית במקום. כיצד ניתן לעשות זאת? אני מבאר שבע וההפניה היא לאנדרוקרינולוג במרפאות חוץ סורוקה. האם אני כמבוטח כללית פלטינום זכאי לדרוש לשנות את מיקום ביצוע הבדיקה? האם זה אומר שאני צריך לשלם את מלוא הסכום או שאני זכאי להשתתפות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמבוטחת כללית עליייך לבצע את הבדיקה במכוני הקופה או בסורוקה. במידה ויש ביטוח רפואי פרטי- ניתן לבצע את הבדיקה גם במרפאות פרטיות כגון בקבוצת ארם באסותא (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/04/2017 | 10:48 | מאת: ענת

mildly cellular smears blood thin and scantythick colloid groups of regular follicularcells,some cells with degenerative changes and isolated macrophages .bengin follicular noudle. BETHESEDA II.בת 54 בדיקת TSH תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כתהליך שפיר של הבלוטה. ממליץ להגיע לבדיקה רופא אאג או אנדוקרינולוג עם התוצאות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ביצעתי fna על ידי פרופ עדה קסלר שטענה לפי האולטרסאונד כי אין סימנים מדאיגים או חשודים לממאירות. לעומת זאת, ממצאי הפתולוגיה הם: התקבל דם, מעט קולויד וקבוצות רבות של תאים פוליקולרים בשטחים סולידיים או מפוזרים. חלק מהתאים מראים גרעינים מוגדלים תאים אחרים מראים סימני פעילות יתר מדובר בנגע פרוליפרטיבי של בלוטת המגן ומומלץ על ביופסיה על מנת להבחין בין תהליך הפרבליסטי לניאופליסטי Bethesda IV אשמח לדעת מה זה אומר? האם היית ממליץ לי לבצע ניקור fna חוזר? האם יש בדיקות נוספות שאוכל לבצע? מהן האופציות העומדות בפני? אציין כי אני בת 30 בריאה בדכ, 3 חודשים אחרי לידה... הסיוט הזה נחת עלי ואני אובדת עצות...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הממצא מחייב התייחסות. האופציה המקובלת הינה כריתת האונה עם הגידול בתוכה לפתולוגיה. בהמשך כריתת האונה הנגדית רק אם הגידול יחזור ממאיר. במידה והבחירה הינה להמנע מניתוח בכל מחיר- ישנה אופציה של בדיקה גנטית ע"י ניקור חוזר. ב 50% מהנבדקים עדיין יומלץ ניתוח ובאחרים סבירות לגידול ממאיר תפחת לכ 5-10%. יש לקחת בחשבון שיקולים כגון כיצד נמוש הגוש בבדיקה, גודלו, מרקם הבלוטה ועוד. ממליץלהגיע לייעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום דר חפץ תוצאות בדיקת אולטרסאונד:קשרית הטרוגנית בגודל20*30מ"מ עם רושם להסתייידויות זעירות בתוכה. ממתינה כבר שלושה שבועות לניקור עי דר ענת בלאנק באסותא התור לניקור נקבע ל30.04 יש גוש נפיחות בצוואר ואונה ימנית של הבלוטה מוגדלת האם ניתן לזרז את הניקור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית איני יודע מיהו סטודט בשם עידו שעונה בפורום זה ואין לו כל הרשאה לענות. אינו כותב מטעמי. שנית ניתן להגיע לענת בלנק דרך מכבי או ביטוחים פרטיים במרפאתה באסותא (03-7645464). ובכל מקרה גידולי התירואיד אכן אינם אגרסיביים כלל ודחיה של הניקור הינה מעמסה פסיכולוגית יותר מאשר רפואית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום ד"ר חפץ הכל התחיל כשהראתי לרופאת המשפחה גוש די גדול בבסיס הצוואר ולאחר מישוש התרשמה שהאונה הימנית של בלוטת התריס מוגדלת והפנתה אותי לאולטראסאונד ושהתקבלו התוצאות:אונה ימנית תפוסה ברובה ע"י קשרית הטרוגנית בגודל כ-30*20מ"מ עם רושם להסתיידויות זעירות בתוכה, הופנתי לניקור,גם בגלל שלא היתה בדיקה קודמת להשוואה. מעוניינת להגיע אליך להתיעצות השאלה היא אם לקבוע פגישה לפני הניקור או שלהגיע כבר עם כל התוצאות של הבדיקות

12/04/2017 | 11:59 | מאת: חגית

האם אחרי מיפוי הבלוטה בהזרקת יוד, אפשר לעשות בדיקות דם לערכים של t3,t4 ? אני עשיתי מיפוי וביום ה3 אחרי הבדיקה עשיתי בדיקות דם. והערכים של t3,t4 עלו. האם זה בגלל הקירבה למיפוי והיוד עדיין לא יצא מהגוף אחריי פחות מ3 ימים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לערכי T3-4 קשר למינון התחליף לתירואיד בלבד. יש להיוועץ ברופא מטפל. במידה והטיפול ביוד נעשה תחת טירוגן- אין קשר בין התוצאות לטיפול ביוד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

09/04/2017 | 14:27 | מאת: דן

שלום אני בן 45. מזה כשנה מרגיש חוסר נוחות באזור הצואר כאילו שיש שם גוש אך לא ניתן למימוש, פרט לבלוטת לימפה תת לסטית מורגשת וניידת ללא כאב. נשלחתי ל US שברובו תקין (אין בלוטות למפה מוגדלות), פרט לממצא בבלותת המגן. אני מצוטט את החלק החשוב בממצא, תחת הכותרת בלוטת המגן: לא מוגדלת. גבולות לובולריים. מרקמה בלתי אחיד. ללא גושים ודאיים, פרט לקשר בודד באונה שמאלית. מרקם היפואקוגני. מוקדים נוזליים בתוכו. גבולות לובוליים ווסקוזי בעיקר בהיקף. בגודל 1.8 על 1.3 ס"מ. נשלחתי חזרה ל אאג להמשך בירור והחלטה אם יש צורך ב FNA כמו גם בדיקות דם (בדיקת דם אחרונה לפני 4 חודשים תקינה לרבות TSH). התור לאאג הוא רק לחודש מאי. רופא המשפחה אמר שהוא לא רואה צורך בהעלאת הדחיפות. ממה שאני מבין מהמושגים הוא שמדובר בקשרית בתוך הבלוטה בעלת מרקם עם צפיפות נמוכה כנראה נוזלית. לא ברור לי מה זה גבולות לובולרים. LUBE זו אונה. כאילו לקשרית יש אונות מצד אחד ונוזל מצד שני? גם המרקם הלא אחיד של בלוטת התריס מדאיג אותי. האם ייתכן שבכל זאת אלו ממצאים תקינים. אולי צ'יסטה והאם המלתה לחודש מאי רק כדי לראות אאג שוב שכנראה ישלח ל FNA היא סבירה מבחינת דחיפות? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אין דחיפות. הממצא לא נשמע מאוד מדאיג אך במקרה כזה מומלצת בדיקה ומישוש הגוש ובנוסף ניקור שלו לביופסיה בהכוונת US. מומלץ במקום איכותי כגון במרפאתינו באסותא ע"י רדיולוג בכיר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/04/2017 | 01:32 | מאת: דן

תודה רבה על התגובה. אכן שמעי רבות וטובות על מרפאתכם ואני בהחלט מעוניין לבצע את ה FNA אצלכם. השאלה היא כיצד זה נעשה? אני מאזור רחובות וחבר בכללית עם ביטוח פלאטינום. הצלחתי להקדים את הטור החוזר ל אאג במרפאות של כללית ל 30 לאפריל. אני מניח שבשל קרטריוני הגודל היא בוודאות שחליט על FNA. אבל הבנתי שייתכן והיא תחליט לבצע את זה בעצמה. האם יש לי זכות לבקש לבצע זאת אצלכם ואם אני אהיה זכאי להשתתפות\החזר דרך כללית בהתחשב בביטוח הפלאטינום שלי? כמובן שאם מדובר בהליך פרטי לחלוטין, הודה לך אם תוכל לציין באיזה סדר גודל של עלות מדובר? תודה בחג שמח דן