קשריות סולידיות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/06/2022 | 10:04 | מאת: רינת

ביצעתי לאחרונה US בלוטת התריס בשל בליטה גדולה בצואר. הממצאים היו אלה: איסטמוס בעובי 2 מ"מ באונה ימין קשריות היפואקואיות מעוגל במידה של כ 10 * 5.4 מ"מ בבדיקה דופלר כלי דם- 3 TR בנוסף קשר אקוגני, ספוגי במידה 7 * 3 מ"מ 2 TR באונה שמאל קשרית סולידית דומיננטית במידה של כ 30 * 24 מ"מ . מרקם בלתי אחיד עם אזורים היפואקוידים ומוקדים נוזלים. בבדיקה דופלר זרימות דם בתוכה ומסביב. חלו היפואקויד מסביב.. מוקד מסויד קטן בדופן. 4 T שאלותיי הן: 1. מה הדחיפות בביצוע FNA? 2. האם יהיה עלי לעשות ניקור בשתי האונות? 3. כמה זמן לוקח לקבל תשובות בדיקת FNA? ו"בגדול" - - כמה עלי להיות מודאגת? תודה רבה ושבת שלום.

שלום רב, ראשית יש אכן לבצע FNA קרוב לודאי לשתי האונות. מרבית הסיכויים שהממצא יהיה שפיר בסופו של דבר. ניתן לבצעו במהירות ויעילות במרפאתינו באסותר ע"י מיטב הרופאים בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. (03-7645464).

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)