קשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/06/2022 | 20:25 | מאת: דניאלה

שלום אשמח לחוות דעתך, בת 23, עשיתי אולטרסאונד בבלוטת התריס כתוצאה מכך שרופא אף אוזן גרון ראה שם בליטה, אלו תוצאות האולטרסאונד- אונה ימנית אינה מוגדלת בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. בתוך האונה הודגמו קשריות מיסטיות קולואידיות בודדות בגודל של עד 0.3 סמ, מתאים ל TIRADS 2 איסטמוס מעט מעובה 0.7 סמ ללא ממצא מוקדי בתוכו. אונה שמאלית מעט מוגדלת במימדים משוערים 2.2*2*6 (לא ניתן לשלול בוודאות התפשטות של האונה רטרוסטרנלית), בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. במחצית תחתונה של האונה הודגם קשר במעורב (ברובו סולידי שמכיל מספר רכיבים ציסטיים) בגודל 2.9*1.8*3.7 סמ בחלקו משתרע לחלק השמאלי של האיסטמוס מתאים לTIRADS 3 זרימת דם אינה מוגברת בדופלר, צבע בתוך הבלוטה. בלוטות רוק תת לסתיות ופארוטיס משני הצדדים ללא ממצא סונוגרפי חריג. אין עדות סונוגרפית ללימפאדנופתיה בצוואר הקדמי משני הצדדים. לאחר מכן ביצעתי FNA לקשרית באונה השמאלית ותוצאותיה היו שפירות- בטסדה 2 -clusters of small cytologically benign appearing follicle cells. -foamy and hemosiderin laden macrophages -pale,basophillic colloid - negative for malignant cells and consistent with partially cystic and Hemorrhagic colloid nodule. יש לי כמה שאלות ברשותך.. - אמרו לי לעשות מעקב פעם בשנה, האם יש לי סיכוי גבוה יותר, גם אם זה שפיר עכשיו, לפתח שם תהליך סרטני? - אני צעירה והבלוטה הזאת גדולה ומהסתכלות בתמונות שלי מלפני כמה שנים אני רואה פתאום שהיא גם הייתה שם.. בגלל שזה הגיע לגודל כזה בגיל כזה צעיר אני חוששת שזה עלול להיות בכל זאת סרטני, האם זה נפוץ בלוטות כאלה גדולות שאינן סרטניות? - באופן כללי לא המליצו לי להוציא את זה אבל אני מאוד מפחדת וזה מאוד מפריע לי לשגרת החיים, הבנתי שיש הרבה פעמים שיש טעויות בFNA ואני נורא מפחדת שיש פה איזושהי טעות ואני מפספסת אבחון של מחלה שיהיה מאוחר מדי אם היא תתגלה.. - האם אתה ממליץ להוציא את זה בכל זאת? ובכל מקרה, האם אפשר להוציא רק את זה ולא את כל בלוטת התריס? אני לחוצה מאוד, מאוד אשמח לתגובתך ומודה לך מראש!

שלום רב, הגוש באונה השמאלית אכן גדול ומחייב התייחסות. בגודל שקרוב ל 4 סמ הסיכוי שהניקור יהיה פחות מדוייק עולה- ולכן מולץ (לא בדחיפות) לבצע מתישהו ניקור חוזר לאשר השפירות של הממצא. ואז אם שפיר- נותרנו עם גוש גדול שיכול עוד לגדול במהלך החיים ובמיוחד לאחר הריונות ולכן יש לעשות איתו משהו שיכול להיות כריתה שלו או טיפול בגלי רדיו (טיפול חדשני שניתן לבצע כיום במרפאתינו ביעילות מירבית). למרות שהטיפול הינו חדש יעילותו מוכחת ובמרפאתינו מצויים שני המובילים בארץ בתחום זה. מציע לתאם תור ל US חוזר במפרפאתינו ולשקול כשירות שלהממצא לטיפול בגלי רדיו (אבלציה). במידה ואפשרי- להתקדם בכיוון זה וכחלק מהטיפול כבר יבוצע ניקור חוזר לביופסיה שניה. לתאום: 03-7645464. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)