פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

25/10/2017 | 17:34 | מאת: אורן

שלום. אובחנתי כחולה בסכיזופרניה פראנואידית. לקחתי כמה שבועות את הכדור "זיפרקסה" אבל הוא לא משפיע, הוא רק מדרדר את המצב. הוא גורם לישנונית כבדה מאוד ודחף להזיז את הידיים והרגליים, והפסיכוזות לא עוברות. הבעיה שהרופא דורש 600 שקל לפגישה ואין לי עוד אפשרות לשלם את זה, ובמרפאות הממשלתיות רושמים רק כדורים מהדור הראשון שלא עזרו גם כן. מה אפשר לעשות? אני בפסיכוזות קשות מאוד כבר 7 חודשים בלי הפסק, זה סבל איום שלא נגמר. כדאי להמשיך עם הזיפרקסה עד שזה ישפיע?

יכול להיות מינון גבוה. דחף להזיז ידיים ורגליים יכול לעבור עם תעסוקה מסוימת/פעילות במשהו או עם הזמן. ישנוניות לדעתי אומר שהמינון גבוה. תוכל לבקש מרופא משפחה לרשום כדורים, אבל ללא ליווי של פסיכיאטר.

לתרופות אנטיפסיכוטיות לוקח בממוצע שבועיים להתחיל להשפיע על פסיכוזה. אם התרופה לא עוזרת וגורמת לתופעות לוואי כדאי לשקול את המשך הטיפול בזיפרקסה יחד עם הרופא המטפל. במרפאות ממשלתיות או של קופת חולים ממליצים על תרופות מכל הסוגים, לא רק מדור ראשון. כדאי לפנות לטיפול בקופת חולים או מרפאה ממשלתית ולהתייעץ.

23/10/2017 | 09:25 | מאת: אלכס

ההשפעה המרגיעה של המודיקט (עושה שהפציינט יהיה פחות כועס ואימפולסיבי ) תישאר גם אחרי שמפסיקים לקחת אותו ?

לא בטוח. אם זה ניתן בכפייה/אלימות כנראה שלא.

28/10/2017 | 20:25 | מאת: אלכס

אם מפסיקים לקחת מודיקט ומתחילים לקחת קלופיקסול+ריספונד האדם שלוקח את זה ימשיך להיות שקט ורגוע כמו בתקופה שלקח את המודיקט ?

השפעה של תרופות אנטיפסיכוטיות לא מפסיקה בדרך כלל באופן מיידי, בעיקר בתרופות שניתנות לטווח ארוך. בתרופות שניתנות לטווח ארוך כמו מודיקט לוקח מספר חודשים עד שהתרופה מופרשת לגמרי מהגוף, בנוסף ההשפעה על המוח יכולה להישאר מספר חודשים גם אחרי שהתרופה לא נמצאת. אם לוקחים טיפול אנטיפסיכוטי אחרי כמו ריספרדל או קלופיקסול יכול להיות שלא מרגישים את הירידה כי גם להן יש השפעה מרגיעה.

23/10/2017 | 01:32 | מאת: דודו

האם אפשר לשלב ולקחת באותו זמן את התרופות אנפרניל Sr במינון 150 ביחד עם מירו 30 מג ?! האם שתי התרופות לא מתנגשות אחת עם השנייה ?! האם השילוב הזה עלול לגרום לאי שקט וליותר תופעות לוואי ?!

אנפאניל ומירו הן תרופות נוגדות דיכאון וחרדה, כל אחת פועלת במנגנון שונה. אין התווית נגד לשתי התרופות ביחד, יש צורך רק לעקוב אחרי המצב הנפשי ותופעות לוואי. לשתיהן יש השפעה סרוטונרגית ואנטיכולינרגית ואם לוקחים אותן יחד ההשפעה מצטברת. ההשפעה הסרוטונרגית יכולה לגרום לאי שקט (במינונים גבוהים תסמונת סרוטונין), ההשפעה האנטיכולינרגית יכולה לגרום לסדטיביות ועליה בתיאבון.

20/10/2017 | 12:29 | מאת: אור

היי אני סובל מפוסט טראומה עם המון לחץ חרדה..ונטייה לבריחה מדברים שעלולים להציף אותי... לא אובחנתי עד כה מאחר שבעבר הדגמתי תסמיני סכיזופרניה...ולכן הוזנחתי מבחינת הטיפול מה עושים?

אחרי טראומה קשה יכולות להתפרץ הרבה מחלות, סכיזופרניה, דיכאון, OCD וגם הפרעה פוסט-טראומטית אבל אין אפשרות לאבחן או להמליץ על טיפול בלי בדיקה. בכל מקרה הטיפול מומלץ לפי הסימפטומים ולא לפי שם המחלה. כדאי לפנות לרופא שאתה סומך עליו.

הלוואי שזה היה לפי תסמינים הבעיה שרוב הרופאים מתעלמים מהבעיה האמיתית כי לא רוצים להיתעלם מהאבחנה ישנה עת הם בוחנים את המצב הקיים

אתה אמור ללכת לרופא שאתה סומך עליו לא לרב הרופאים. אם אתה לא מרגיש טוב זמן ממושך לא כדאי להזניח.

15/10/2017 | 14:05 | מאת: דנה

שלום בהמשך למה שנכתב למטה לבן זוגי שונתה האבחנה לסכיזואפקטיב. כרגע יש קולות וסימני דיכאון והוא במעקב פסיכיאטרי צמוד. ברצוני רק להבין האם בהפרעה זו יכולים להיות לעיתים התקפי דיכאון ולעיתים התקפי מאניה או שבדרך כלל יש רק אחד מהם? במידה ומקפיד לקחת תרופות האם זה יכול למנוע התקפים חוזרים? אודה לתשובתך

בהפרעה סכיזואפקטיבית יכולים להיות התקפים פסיכוטיים או אפיזודות של דיכאון או מאניה, יש אנשים שיש להם יותר דיכאון ואנשים שיש להם יותר מאניה. גם כאן טיפול תרופתי מפחית מאוד את שכיחות ההתקפים אבל לא מונע אותם לגמרי. למרות שנראה שמדובר בהפרעה יותר מורכבת בדרך כלל מהלך המחלה בהפרעה סכיזואפקטיבית יותר טוב.

13/10/2017 | 08:53 | מאת: אנדריי

מודיקט יכול לגרום לרעב/תיאבון גדול ?

20/10/2017 | 16:06 | מאת: א

יש כדורים פסיכיאטרים שגורמים לתחושת רעב. אם זה הופיע בדיוק איך שהתחלת לקחת את הכדורים כנראה זה בגלל הכדור.

תרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום לעליה בתיאבון. בדרך כלל תרופות מהדור השני גורמות לכך אבל גם תרופות מהדור הראשון כמו מודיקט יכולות לגרום לעליה בתיאבון.

07/10/2017 | 19:48 | מאת: דן

אני מטופל במודיקט כבר כמה חודשים ולפני זה לא לקחתי טיפול ובתקופה הזאת הייתי עצבני , אימפולסיבי ומקלל הרבה עכשיו אני רגוע וטיפה אימפולסיבי מה יקרה אם אני יפסיק לקחת מודיקט ויעבור לקלופיקסול וריספונד ? אני יחזור למה שהייתי לפני המודיקט ?

20/10/2017 | 15:46 | מאת: א

ניתן לנסות לפי עצת רופא. ריספונד לפני כמה שנים לא היה טוב.

אם התרופה האנטיפסיכוטית פלופנזין (מודיקט) השפיעה יש סיכוי טוב שגם התרופות האנטיפסיכוטיות זוקלופנטיקסול (קלופיקסול) וריספרידון (ריספונד) ישפיעו. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי שינוי בטיפול התרופתי.

04/10/2017 | 07:17 | מאת: עבדאללה

האם כדי לקבל חוות דעת שניה תוך כדי אשפוז צריך להביא סיכום אשפוז ביניים? האם הצוות בבית החולים חייב לשתף פעולה/לתת מידע ולהתחשב בחוות הדעת?

מי זה הצוות? אתה יכול לגשת לחוות דעת חיצונית, הצוות אמור לתת לך גישה לחוות דעת חיצונית אשר מקובלת עליך ועל חוות הדעת החיצונית, ולשחרר אותך.

לא חובה להביא סיכום ביניים, תלוי בפסיכיאטר שפונים אליו. בדרך כלל הצוות בבית החולים משתף פעולה עם פסיכיאטר שמגיע לתת חוות דעת שניה ונותן לו גישה למידע הרפואי. הצוות במחלקה הוא זה שאחראי על המטופל בזמן האשפוז ולכן הוא מחליט על הטיפול התרופתי ולא חייב לקבל את חוות הדעת. אם אתה לא מרוצה מהטיפול אתה יכול לבקש לעבור לבית חולים אחר (יש צורך בהסכמה של אותו בית חולים) או לבקש להשתחרר (אם האשפוז בהסכמה).

אבי קיבל מודיקט וכבר חודשיים הפה שלו זז בצורה לא רצונית האם ישנו פתרון לבעיה זו בנוסף לחוסר השקט הכללי ממנו הוא סובל?

אם זה הכדור היחידי שהוא לוקח, ולא היו לו כאלו תופעות, לא ידוע לי על פתרון לבעייה תוך כדי זה שהוא לוקח את הכדור. אפשר לבדוק כדור דור שני/שלישי במינון לא גבוה.

תנועות לא רצוניות יכולות להיות חלק מתופעות לוואי אקסטרפירמידליות, מודיקט יכול לגרום לתופעות אלו לכן כדאי לחזור בהקדם לרופא המטפל לבדיקה. בגיל מבוגר יכולות להופיע תנועות לא רצוניות גם ללא טיפול אבל בכל מקרה לא מומלץ לתת טיפול שיכול להחמיר את התנועות.

30/09/2017 | 23:10 | מאת: THHKV

שלום האם כל חולה שהוגדר כחולה סיכזופרניה חייב לסבול מתסמיני הזיות ? ומהם התסמינים לסכיזופרניה?

לא בכל מצב פסיכוטי מופיעות הזיות ולכן לא חובה לסבול מהזיות כדי לאבחן סכיזופרניה. על פי הקלסיפיקציות של ה-DSM וה-ICD בסכיזופרניה יכולים להופיע מחשבות שווא, הזיות, חשיבה דיבור או התנהגות לא מאורגנים, התנהגות קטטונית, או סימנים שליליים.

29/09/2017 | 23:22 | מאת: דודו

האם אפשר לקחת שני כדורים של דפלפט כרונו 500 מג בבת אחת ?! ומתי אפשר לקחת את התרופה על מנת להרגיש הכי פחות ישנוני במהלך היום ומהי צורת לקיחת הטיפול בצורה מאוזנת ?! האם אפשר לקחת שני כדורים של אנפרניל Sr 75 מג בבת אחת ?! ומתי לקחת את הטיפול בצורה מאוזנת על מנת להרגיש הכי פחות ישנוני במהלך היום ?! באיזה שעה מומלץ ליטול כדור אינווגה 9 מג במהלך היום בוקר או ערב ?! תודה מראש .

דפלפט כרונו, אנפרניל SR ואינווגה שלושתן תרופות המשתחררות בגוף במנגנון של שחרור מושהה ולכן שומרות על רמה בדם כ-24 שעות. ניתן לקחת את כל המינון של כל תרופה בבת אחת. אם תרופה גורמת לישנוניות כדאי לקחת אותה בערב.

27/09/2017 | 19:53 | מאת: moti

שלום כרגע אני מטופל במסגרת שלוותא לפני כ 10 חודשים היה לי התקף פסיכוטי ראשון במשך חודשיים. נכון לעכשיו מאושפז במחלקה בשלוותא וכבר כ 8 חודשים לא מרגיש רגשות, סובל מחוסר אנרגיה, מוטיבציה וחשק ומרגיש כבוי וריק מתוכן. מרגיש שהאישיות שלי נעלמה ויש רק ריקנות 24/7. הרופאה שלי איבחנה דכאון אבל אני חושב שהיא טועה ומדובר בסימנים שליליים. רציתי לשמוע חוות דעת נוספת. כרגע מטופל בסוליאן 200 וויפקס 75 מתבצעת נסיגה מהתרופות מכיוון שלא עזרו בשיא זה היה סוליאן 400 וויפקס 300. בחודשים האחרונים עברתי עוד תרופות אנטי פסיכוטיות שלא עזרו בדבר. האם אני אי פעם יחזור לעצמי?

01/10/2017 | 16:06 | מאת: א

לבדוק אם יש תופעות פיסיות נלוות לשני הכדורים (כנראה שכן). חוסר אנרגיה יכול להיות תופעה פיסית שגורמת לשאר התחושות. לא ידוע לי על שום כדור שמבטל את התחושות הפיסיות.

01/10/2017 | 16:13 | מאת: א

אגב, אני קיבלתי עם פארטן שאמור לבטל תופעות לוואי כביכול. אולי נותן אנרגיה, אבל עושה פרקינסון. רעידות בידיים ומשבש מחשבה. כרגע בהשוואה עם ובלי. לא נותנים לי לא לקחת בכלל עושים לי בעיות.

03/10/2017 | 16:04 | מאת: א

סוליאן 200 לא אמור לגרום עד כדי כך לתופעות כאלו, עכשיו רק עם זה. לי נתנו בעבר איתו פרטן לתופעות לוואי. פרטן לתופעות לוואי גורם לרעידות ידיים ושיבוש מחשבה תופעות ששוייכו לסוליאן. אבל שנותנים כמה כדורים ביחד בלי לבדוק כל אחד לחוד אז לא ניתן לדעת מה גורם למה. גם כדור נגד דיכאון רצו לתת לי כי לא היתה תחושה של 100%. מתן של כמה כדורים ביחד ללא בדיקה פרטנית של כל אחד ואחד מהם, ואישפוז משעמם עם אנשים שלא תמיד קשורים אליך לא מוסיפים.

הרבה פעמים קשה להבדיל בין דיכאון לסימנים שליליים אבל אין אפשרות לאבחן בלי בדיקה. אם אתה לא מסכים עם הרופאה שלך אפשר לבקש התייעצות במסגרת המרפאה עם שאר אנשי הצוות (קונסיליום) או לפנות לרופא אחר מחוץ למרפאה. התקף פסיכוטי הוא טראומה ולוקח זמן להתמודד ולהחלים ממנו, ההחלמה יותר ארוכה אם אתה עדיין לא מאוזן, בוודאי שיש אפשרות לשפר את המצב וכדאי לשלב עם הטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ושיקומי.

26/09/2017 | 09:46 | מאת: דנה

ד"ר שלום! ראשית ברצוני להודות מקרב לב על תשובתך לשאלתי הקודמת למטה. זה מנחם ועוזר שיש מקום לפנות אליו. שאלה נוספת באותו הקשר : האם אחרי התקף פסיכוטי תמיד יגיעו הסימנים השליילים או יתכן כי ההתקף עובר וחוזרים לנורמאל. מדובר בבחור בן 41 כיום הוא מקיים איתי זוגיות , יש לו חברים והוא נפגש איתם , התאבון מתחיל לחזור והשינה להסתדר והוא מדווח על כך שמרגיש מעט יותר טוב מיום ליום . אין לו אפטיות אך יש לו בלבול לפעמים גלים של דכאון חוסר חשק לעשות דברים הוא מדווח על קשיים בפעילות יומיומית אך עושה אותה ( מתקלח מקפיד על היגיינה) כרגע לא עובד . האם אלו סימנים מעודדים? הוא מאוד מודאג שלא יחזור ויחלים. אין בכוונתו בשום אופן להפסיק טיפול והוא במעקב צמוד. ושאלה נוספת בהנחה ויקפיד לקחת תרופות האם זה יכול למנוע התקף נוסף או שמא זה בלתי נמנע וההתקף יחזור

קשה לנבא מה יהיה אחרי ההתקף, בכל מקרה כדי לקצר את משך הזמן במצב פסיכוטי, כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי המצב. טיפול תרופתי מפחית את הסיכוי להתקף נוסף אבל לא מוריד אותו לאפס.

26/09/2017 | 09:44 | מאת: שגיא

את ענית לפוסט שלי עם תשובה לפוסט של מישהו אחר ואני מעוניין לקבל תשובה על השאלה שלי יכול להיות דבר כזה שמזמנים חולה סכיזופרניה שכבר מקבל מעל 10 שנים קצבת נכות פתאום לוועדה בביטוח לאומי כדי לבדוק אם המצב שלו השתפר או שהקצבה זה לנצח ?

טעות, החלפתי בין שני פוסטים. סכיזופרניה נחשבת למחלה כרונית ולכן בדרך כלל אין צורך בועדה רפואית חוזרת ברגע שהאבחנה סופית אבל ביטוח לאומי יכול לזמן לבדיקה כל אדם שיש לו הכרה בנכות. בדרך כלל מזמנים כדי לבדוק אם השתנה כושר העבודה ולא הנכות עצמה.

25/09/2017 | 10:42 | מאת: אריה

שלום, אני בן 24 ומאובחן כחולה סכיזופרניה. לפני כמה חודשים הרופא החליף לי סירוקוול (150 מ"ג) בקספליון (זריקה 100 מ"ג) הורדנו את המינון של הסירוקוול בהדרגה עד ל 25 מ"ג עד שהפסקנו לגמרי ולתדהמתי גיליתי שאני לא יכול לישון בכלל בלי הסירוקוול, יש לציין שאין לי שום היסטוריה של הפרעות שינה, אובחנתי כחולה סכיזופרניה בגיל 18 וקיבלתי טיפול תרופתי בפעם הראשונה בגיל 21, 3 שנים ישנתי מצויין בלי שום כדור, הסירוקוול כנראה גרם לתלות. השאלה היא האם ואיך אפשר להיגמל? האם אני אצטרך לחקת סירוקוול כל החיים? אני לוקח עכשיו סירוקוול 25 מ"ג, לוקח לי הרבה זמן להירדם איתו (כמה שעות), כשהייתי מקבל סירוקוול 150 מ"ג היה לי קשה מאוד לקום בבוקר, הייתי ישן 10-11 שעות בלילה, ניסיתי לעבוד באותה תקופה ולא הצלחתי להתמיד ולהתעורר בבוקר. תודה

לסרוקוול יש בנוסף להשפעה האנטיפסיכוטית השפעה מרדימה שאפשר לפתח אליה הסתגלות פיזית, בדרך כלל תוך ימים עד שבועות חולפות תופעות הגמילה. יש כמה אפשרויות לעזור בגמילה הפיזית אבל אין אפשרות לתת ייעוץ תרופתי בלי בדיקה, כדאי לפנות שוב לרופא המטפל ולהתייעץ איתו.

24/09/2017 | 16:25 | מאת: לא יודעת מה יש לי???

לקחתי ריספרדל בכיתה יא מאז אובדן מוחלט של היכולת להתאהב הפסקתי מזמן עם הריספרדל ונשארה הבעיה האם זה מתרופות או מדיכאון?

ההרגשה שלך יכולה לנבוע מהרבה סיבות לכן כדאי לפנות לרופא שטיפל בך, או לרופא אחר ולהתייעץ.

שלום אני יוצאת עם אדם המאובחן כלוקה בסכיזופרניה פראנואידית. התקף ראשון היה לפני 20 שנה ובו אושפז מרצון , שוקם וחזר לתפקוד רגיל לחלוטין בשנת 2014 הפסיק תרופות התקף שני ללא אישפוז שוקם וחזר לתפקוד רגיל. שוב הפסיק תרופות חזרו הלוזיות שמיעתיות כיום מטופל באביפליי 20 מ"ג , ציפרלקס 15 מ"ג ללא סימנים פסיכוטיים אך אומר שסובל מדכאון, פחד חברתי (סימנים שליליים). מעולם לא היה אלים וללא ניסיונות אובדניים. לדבריו וברור עם משפחתו בעבר היה אותו הדבר ואז חזר לתפקוד רגיל לחלוטין. יש לציין כי הולך לפסיכיאטרית כל 3 שבועות ומטפל בעצמו טיפול מלא!!! 1. שאלתי האם במקרה זה צפויה שוב חזרה לתפקוד רגיל או שמא הסימנים השלייליים יכולים להמשך ללא החלמה... כי לפי מה שהבנתי הם בד"כ עוברים וחוזרים בהתקפים... 2. מה הסכנה כאשר חולה לא אלים האם יכול להיות אלים פתאום.. אודה לתשובתך

ברצוני לציין כי אנו מכירים שנים רבות . כיום למרות הסימנים השליליים הוא מייצר קשרים חברתיים , יוצא מהבית,מתקלח מנהל שיחות אך יש לו " נפילות מתח" וקושי רבופעם ביום יומיים שומע קול והוא יודע שזה לא מציאותי. בעבר כאשר היה בסדר ניהל מערכות יחסים משמעותיות ועבד בצורה מסודרת.

1. סימנים שליליים הם לדוגמא אפטיה, ירידה קוגניטיבית, ירידה בתפקוד התעסוקתי והחברתי. דיכאון וחרדה וגם שמיעת קולות הם לא סימנים שליליים, הם סימנים חיוביים שאומרים שכנראה המצב הפסיכוטי לא חלף לחלוטין, חשוב להמשיך בטיפול גם תרופתי אבל גם פסיכולוגי וחברתי. קשה להתנבא האם גם הפעם בן זוגך יחזור לתפקוד מלא בעיקר מאחר והוא עדיין סובל מסימנים חיוביים, כדאי להמשיך בטיפול כדי שהסיכויים שיחזור יהיו גבוהים יותר. 2. אחד מגורמי הסיכון הכי חשובים לאלימות אצל כל אדם הם אלימות בעבר ואם בן זוגך לא היה אלים בעבר הסיכוי נמוך. כל אדם יכול להפוך להיות אלים בנסיבות מסויימות בלי קשר למחלה.

ד"ר שלום! ראשית ברצוני להודות מקרב לב על תשובתך. זה מנחם ועוזר שיש מקום לפנות אליו. שאלה נוספת באותו הקשר : האם אחרי התקף פסיכוטי תמיד יגיעו הסימנים השליילים או יתכן כי ההתקף עובר וחוזרים לנורמאל. מדובר בבחור בן 41 כיום הוא מקיים איתי זוגיות , יש לו חברים והוא נפגש איתם , התאבון מתחיל לחזור והשינה להסתדר והוא מדווח על כך שמרגיש מעט יותר טוב מיום ליום . אין לו אפטיות אך יש לו בלבול לפעמים גלים של דכאון חוסר חשק לעשות דברים הוא מדווח על קשיים בפעילות יומיומית אך עושה אותה ( מתקלח מקפיד על היגיינה) כרגע לא עובד . האם אלו סימנים מעודדים? הוא מאוד מודאג שלא יחזור ויחלים. אין בכוונתו בשום אופן להפסיק טיפול והוא במעקב צמוד.

כמו כן ברצוני לדעת במידה וחוזר לתפקד נורמאלי ויקפיד לשמור על הטיפול התרופתי האם זה יכול למנוע התקף נוסף או שמא זה בלתי נמנע??

23/09/2017 | 17:47 | מאת: שגיא

יכול להיות דבר כזה שמזמנים חולה סכיזופרניה שכבר מקבל מעל 10 שנים קצבת נכות פתאום לוועדה בביטוח לאומי כדי לבדוק אם המצב שלו השתפר או שהקצבה זה לנצח ?

כדאי להתייעץ עם מרכז "יד מכוונת" של הביטוח הלאומי שעוזרים במילוי הטפסים או בעורך דין, אם פונים לחברות פרטיות כדאי לעבור היטב על החוזה מאחר ולעתים מדובר בחוזים דרקוניים שמאפשרים לחברות להמשיך גבות כסף שנים רבות.

22/09/2017 | 13:46 | מאת: אורן

אשמח להתיחסות הפורום מאלו שהיו בוועדה רפואית אני חולה בסכיזורפניה טרם הלכתי לוועדה רפואית אחרי כמה התקפים פסיכוטים של למעלה משנתיים אבדתי כושר עבודה לפי הפסיכיאטר אשמח לשעת האם כדאי להעזר בעורך דין או באחת החברות לזכויות רפואיות ואיך מתיחסים בביטוח לאומי למחלה זו תודה

סכיזופרניה נחשבת למחלה כרונית ולכן בדרך כלל אין צורך בועדה רפואית חוזרת ברגע שהאבחנה סופית אבל ביטוח לאומי יכול לזמן לבדיקה כל אדם שיש לו הכרה בנכות.

20/09/2017 | 12:12 | מאת: דני

למה חולה סכיזופרניה כשהוא לא לוקח טיפול הוא מקלל וצועק על אנשים והמצב רוח שלו עצבני בדרך כלל הוא מתרגז בקלות ממצבים שאנשים נורמלים לא מתרגזים הוא גם משחזר מילים שהוא שמע בעבר בסיטואציות של כעס ואומר אותם לאנשים שמרגיזים אותו ? איך אפשר לגרום לו להיות רגוע ופחות אימפולסיבי עם הסביבה מבלי להכריח אותו לקחת תרופות פסיכיאטריות ?

במצב פסיכוטי יכולים לעלות רגשות בעצמה גבוהה, תחושה של פחד שמביאה לתקוף אנשים כהגנה, יש פחות שליטה עצמית ויותר אימפולסיביות. אי אפשר להמליץ על טיפול בלי בדיקה.

20/09/2017 | 11:55 | מאת: גיא

מותר לבית חולים פסיכיאטרי לאשפז אדם שמטופל אצלם בטיפול מרפאתי בכפייה ושהוא לא הגיע לפגישות אצלם בגלל סיבות אישיות ובגלל זה הם רוצים לאשפז אותו ?

אם אדם שנמצא בטיפול מרפאתי כפוי לא מגיע למעקב המרפאה יכולה לבקש עבורו מהפסיכיאטר המחוזי הוראה לבדיקה כפויה שתביא אותו לבדיקה במיון. הוראה לאשפוז כפוי אפשר להוציא רק אם יש סכנה לעצמו או לסובבים אותו.

19/09/2017 | 21:43 | מאת: אנונימית

שלום , אני מאוהבת בפסיכיאטרית שלי ואני חושבת שאני סובלת מאובססיה לפסיכיאטרית שלי ואני מאוד סובלת מלחשוב על בן אדם כל כך הרבה . איזה כדורים עוזרים לטפל במקרה כזה ,ולהנמיך קצת את הרמת התעסקות בה?

במצב כזה בדרך כלל ההמלצה היא לא על טיפול תרופתי אלא על טיפול בשיחות, כדאי לשתף את הפסיכיאטרית ולחשוב על הטיפול המתאים.

19/09/2017 | 15:07 | מאת: איילה

הפסיכיאטרית שלי אמרה לי שההעלמות אצלי של היכולת להתאהב ויכולת ההנאה במוח נקראת הסימנים השליליים של הסכיזופרניה וכי מה שקרה לי נובע מהמחלה . א. האם הסימנים השליליים של סיכיזופרניה הם לתמיד או שיש לי סכוי שהמוח יחזור לתפקד מבחינת ההתאהבות?

סימנים שליליים יכולים לכלול ירידה בעצמת הרגשות, בדרך כלל לא מדובר עם אבדן מוחלט של היכולת להרגיש. כדאי לוודא שקושי בהנאה לא נובע מדיכאון או מתופעות לוואי של התרופות. אי אפשר לתת אבחנה או פרוגנוזה ללא בדיקה.

18/09/2017 | 18:12 | מאת: אורן

שלום 2 שאלות : 1.לוקח רספידל ולוריוון נגד התקפים פסיכוטים ושמיעת קולות אני מרגיש כאבי ראש חזקים בנוסף לחוסר הנאה וחוסר סבלנות מרוכז בכאב ובעצמי הים יש תרופות לתסמינים שלילים אלו לשיפור המצב? 2. המחלה התגלתה אצלי לפני יותר משנה וחצי והייתי במצב פסיכותי יותר משנה שוקל לפנות לביטוח לאומי האם אצטרך עזרתו היקרה של עורך דין או שיש הבנה בביטוח לאומי למצב שלי חוות דעת פסיכיאטרית אומרת אבדתי את כושר העבודה איך זה מתנהל?

1. כאבי ראש חזקים וחוסר סבלנות הם לא סימנים שליליים וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל איך אפשר לעזור לך כי קשה להרגיש הנאה כשסובלים מכאב באופן מתמיד. 2. בדרך כלל מכתב מפורט של הפסיכיאטר המטפל הכולל את זמן התחלת התסמינים, התפתחות המצב, האבחנה האפשרית, הסימפטומים והתפקוד כיום מספיק כדי לקבל הכרה בנכות, תמיד אפשר להיעזר בעורך דין, אבל העזרה היא בתשלום.

יש לי מחשבות הנשמעות כקול הפוקד להתאבד.הייתי אצל פסיכולוג קליני שצעק עלי למות ואיך אחריי שעזבתי אותו עובדת שיקום ביטווח לאומי צעקה עלי שאני חייב למות בתלייה וצעקה איך.מה עושים עם התעללות כזאת?

לפי מה שאתה כותב אתה יודע שזה קול פוקד. לגבי פסיכולוג, תנסה לברר אם מישהו אחר, אם בא לך עוד עובד מקצוע שיבלבל את השכל. תפנה לביטוח לאומי לשאול אם יש עובדת שיקום נוספת, שנחתה שם באמצע החיים, אם לא תדווח על זה בביטוח לאומי (תבדוק אם יש פניות הציבור).

באמת בלתי נסבל לעמוד בצעקות כאלה, כדאי לפנות באופן מיידי למרפאה המטפלת או למיון.

17/09/2017 | 17:02 | מאת: חבר שלי

החבר הכי טוב שלי, סיפר לי, שהוא כל הזמן שומע שקוראים בשם שלו, ברחוב, בבית. והוא מתחיל לקלל בראש אנשים ונשים שהוא רואה ברחוב בצורה בוטה, הוא גם אומר להם בראש:"יוואוו מה אני עשה לכם..", "אממ , אחח, מה אני יעשה לכם". בהתחלה הוא היה אומר לכולם:" אפס, אפס". זה יכול להתאים לסכיזופרניה ? איך עוזרים לו?

אם המצב מציק לו כדאי להציע ללוות אותו לבדיקה אצל פסיכיאטר, אפשר לפנות לקופת חולים או באופן פרטי. אי אפשר לאבחן ללא בדיקה.

דיסמורפוביה קשה הרבה שנים האם התפיסה שלי המפלצת שאני רואה במצבים מסוימים במראה זה סוג של הזיה כי רק אני חושבת שאני נראת כמו מפלצת ולא הסביבה האם בהפרעה זו יכולות להיות מחשבות שווא או סוג של הזיות?

במצב פסיכוטי לאדם אין מודעות לכך שמדובר במחשבות או בתפישה לא נכונה, אם את יודעת שמדובר במשהו לא נכון לא מדובר במחשבות שווא או בהזיות.

27/08/2017 | 02:00 | מאת: אייל

אני מאוד מיואש נוטל 400 מ" ג לפונקס .היום יום שבת ישנתי ממש כל היום והמשפחה ואני מאוד מתוסכלים. נורא נורא קשה לי עם הכדור הקשה הזה . אשמח להצעות ורעיונות טובים ומקוריים . תודה ושבוע טוב

27/08/2017 | 10:22 | מאת: מיקה

אתה נשמע מקסים

27/08/2017 | 23:56 | מאת: אייל

תודה רבה לך..

23/08/2017 | 10:37 | מאת: דימטרי

אני ראיתי בעלון לצרכן של מודיקייט שיש בה תופעות לוואי כמו פגיעה בכושר המנטלי ובשיקול והזכרון שלי לפני שהתחלתי את המודיקייט היה טוב יותר וככה גם הקליטה ועכשיו הם קצת בירידה , אז אם אני יפסיק את הזריקה הדברים האלה ייעלמו והמצב יחזור להיות כמו שהיה לפני הזריקה ?

בעלון כתובות כל תופעות הלוואי האפשריות, התגובה לתרופה היא תמיד אישית. פגיעה בכושר המנטלי והזיכרון יכולה לנבוע מהרבה גורמים, לא רק מהזריקה, אי אפשר להתנבא מה יקרה אחרי הפסקת הטיפול, בכל מקרה לא מומלץ להפסיק טיפול בלי להתייעץ עם הרופא המטפל.

שלום קיבלתי אבחנה שגויה של סכיזואפקטיב.האם אני יכולה לגרום שימחקו את האבחנה מהתיק הרפואי שלי ואם כן אז איך?האם ממה שאתה יודע זה ישפיע על הקצבה שאני מקבלת?

תיעוד רפואי צריך להישמר ואין דרך לזרוק אותו, מה שאפשר הוא שהרופא המטפל יחזור בו מהאבחנה וירשום שהאבחנה שניתנה היתה שגויה. באופן עקרוני אם אין מחלה אין סיבה לנכות. הקצבה ניתנת על סמך התסמינים והפגיעה בתפקוד הנפשי, החברתי והתעסוקתי, כשיש אבחנה של מחלה כרונית יותר קל לקבל נכות כי מהלך המחלה ידוע, אם אין אבחנה של מחלה צריך להסביר מדוע יש פגיעה. אם קיבלת נכות קבועה בדרך כלל לא משנים את אחוזי הנכות אלא אם כן מבקשים ועדה רפואית חדשה. המידע לא מועבר מהרופא לביטוח לאומי אלא אם כן ביטוח לאומי מבקש באופן אקטיבי.

17/08/2017 | 15:58 | מאת: סרקוול

שלום רב אני מעומדת לעשות ניתוח בריאטרי מיני מעקף ואני שותה 400 מג סרקוול ביום אני חוששת שלאחר הניתוח יהיה אי ספיגה של הכדור האם הגוף יספוג את הכדור והאם יש סרקוול בצורה נוזלית יש לציין שאני מקבלת את הכדור לטיפול בדיכאון וחרדות ולא סכיזורפניה לאחר ניסוי של כדוריםמשלא השפיעו עליי טוב קיבלתי את הסרקוול תדה מראש על התשובה קארין

ניתוחי מעקף פועלים גם במנגנון הקטנת גודל הקיבה וגם במנגנון הורדת הספיגה, לכן הם פחות מומלצים לאנשים שלוקחים תרופות. לאחר ניתוח בריאטרי מומלץ לרסק התרופות, לכן לא ניתן לקחת תרופות בעלות שחרור מושהה כמו SEROQUEL XR. קיים תכשיר של סרוקוול נוזלי לא בשחרור מושהה אולם הוא אינו רשום במשרד הבריאות בארץ. בנוסף להחלטה על הטיפול התרופתי חשוב לזכור שפגיעה בקיבה פוגעת גם בספיגת ויטמינים שמשפיעים על המצב הנפשי כמו ויטמין B12 וברזל ויש להשלים אותם אחרי הניתוח.

17/08/2017 | 00:26 | מאת: אייל

י דר!! העניין הוא שהרופאים מאוד מאמינים שהתרופה הזו היא הכי יעילה לי וכמנסים להפחית מינון אז אמי מאגיש פחות טוב . אגב .. את מכירה אותי .. אשמח לתשובה שתוביל אותי למקום טוב יותר .

אי אפשר להמליץ על שינוי בטיפול התרופתי בלי בדיקה, יש מספר אופציות כשיש תופעות לוואי של לפונקס, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

03/09/2017 | 01:07 | מאת: אייל

שלום דר פליישמן!! החיים שלי קשים מאוד ואיני יודע מה לעשות . כתבת לי שייש מספר אופציות . אז אני שואל האומנם??? ומה עלי לעשות בנידון כי המצב שלי לא ממש טוב . אשמח לתגובתך... תודה ושבוע טוב

16/08/2017 | 13:08 | מאת: איתי א.

לאמא שלי הייתה מחלת נפש לא ברורה בעבר (כנראה שסכיזופרניה פרנואידית קשה אבל האבחנה לא ברורה) המחלה כללה כמה התפרצויות שנמשכו על פני כמה חודשים עד שנתיים.. כבר כמה שנים שהיא מתפקדת ומרגישה כרגיל כמו כל אדם נורמלי, היא אומרת שהיא מרגישה שהבריאה מהמחלה, היא לא זקוקה יותר לטיפול תרופתי (אציין שהיא אישה מקסימה ומוכשרת עם רגש בריא וחזק ועוצמות נפש) שאלתי: האם אכן אפשר להבריא מסכיזופרניה באופן מוחלט? מה דעת המחקר הרפואי לגבי זה? האם מתועדים מקרים כאלה, ומהם האחוזים? קראתי ביקורות על המערכת הפסיכיאטרית הקונבנציונלית שטוענת ״בחוצפה״ שמחלות נפש הם כרוניות ואין מהם החלמה ומייאשת את החולים שלא בצדק.. מה דעתך? (אני מקווה מאוד שתעני לי ב״כן״......) תודה רבה!

סכיזופרניה היא לא מחלה אחת אלא קבוצה של מחלות, יש קבוצה של אנשים שסובלת ממחלה קשה, פסיכוזה מתמשכת או הרבה התקפים, אשפוזים חוזרים, סימנים שליליים וירידה משמעותית בתפקוד, הקבוצה הזאת קטנה יחסית. יש קבוצה גדולה יותר של אנשים שיש להם הפוגות במחלה, מעט סימפטומים וירידה קל בתפקוד, ויש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כמעט ללא סימפטומים או ירידה בתפקוד, חלקם ללא טיפול תרופתי, כלומר שהחלימו מהמחלה, הקבוצה הזאת לרוב לא מגיעה למערכת הפסיכיאטרית ולכן הרבה פעמים לא נכללת במחקרים. מהלך המחלה מתברר לרוב ב-5 שנים הראשונות, מהלך מחלה שכולל התחלה חריפה, התקפים של סימנים חיוביים ולא פסיכוזה מתמשכת מכוון לפרוגנוזה טובה יותר, אם יש התקפים תכופים וירידה בתפקוד הפרוגנוזה פחות טובה. לאחר מספר שנים מספר ההתקפים הולך ויורד ואז נשארים בעיקר סימנים שליליים. כאשר לוקחים טיפול תרופתי זה משנה את מהלך המחלה כי יותר זמן במצב פסיכוטי נמצא בהתאמה ליותר סימנים שליליים. בסקרים אפידמיולוגים גדולים ראו שהתרופות הביאו לירידה בתמותה של אנשים עם סכיזופרניה ממחלות גופניות ומהתאבדות. הטיפול האנטיפסיכוטי בין ההתקפים ניתן רק למניעה, הוא לא מונע במאה אחוז התקפים, אבל כשהשוו בין אנשים שקבלו את התרופות בכדורים לבין אלו שקבלו את התרופה בזריקה לטווח ארוך, אצל אנשים שקבלו זריקה הסיכון לאשפוז היה רק שליש לעומת אלו שקבלו כדורים (והפסיקו לקחת אותם). ובאופן אישי לגבי אימך, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותה מה הסיכון בניסיון להפסיק את הטיפול התרופתי, ולעשות ניסיון כזה רק במקביל למעקב פסיכיאטרי.

לא הבנתי את התשובה.. אפשר להבריא מסכיזופרניה או לא? חייבים להיות על זה מחקרים איפושהוא.. אני מדבר על חולים שעברו אפיזודות קשות

16/08/2017 | 12:59 | מאת: דוד

הי, הפסיכיאטר רשם לי באבחנה כך: ״אבחנה לא ברורה, כנראה ציר 2 ברקע, עם/בלי מרכיב אפקטיבי, ספק תהליך״ בשבילי זה סינית אשמח אם תוכל להסביר ולפרט מה פירוש הממצאים האלו.. והאם המשמעות היא שיש או שאין מחלת נפש? תודה!

הפסיכיאטר רשם את העיקר בשלוש המילים הראשונות, שהאבחנה לא ברורה לו אחרי הבדיקה ואין אפשרות לקבוע. לאחר מכן הוא כותב שלוש אבחנות אפשריות שמכסות את רוב ההפרעות הנפשיות האפשריות: הפרעת אישיות, הפרעה של מצב הרוח, סכיזופרניה.

16/08/2017 | 12:56 | מאת: דוד

מה זה ״רפיון אסוציאטיבי״?

ריפיון אסוציאטיבי היא הפרעה במהלך החשיבה. כאשר מהלך החשיבה מאורגן החשיבה היא מונחית מטרה, כלומר הרעיון שהתכוונו להעביר בשיחה הצליח להיות מבוטא באופן ברור. בריפיון אסוציאטיבי אדם עובר בשיחה מנושא לנושא ולא מצליח להעביר את מה שרצה להגידכאשר עדיין ניתן לראות את הקשר בין הנושאים שהוא עובר עליהם.

16/08/2017 | 12:54 | מאת: דוד

מה זה ״אפקט מושטח״? (נרשם באבחנה שלי.. אין לי סכיזופרניה)

אפקט הוא הרגש שאדם מבטא כלפי חוץ (בניגוד למצב הרוח שהוא התחושה הפנימית), אפקט נמדד בשלושה מאפיינים: גוון – האם הרגש שמבוטא הוא שמחה, עצב, כעס וכו'. טווח – האם הרגש מבוטא בעצמה המתאימה לסיטואציה. התאמה – האם הרגש מתאים לתוכן הדברים. אפקט שטוח הוא שינוי בטווח האפקט: כאשר האפקט לבילי הוא משתנה בכל רגע בעצמה גבוהה, אדם צוחק ובוכה לסירוגין, לעומת זאת אפקט מושטח אומר שיש מעט שינויים בהבעות הפנים או בשפת הגוף גם כאשר השיחה נוגעת בדברים רגשיים.

15/08/2017 | 10:41 | מאת: דימיטרי

אני רוצה לדעת אם התופעות לוואי של המודיקייט למשל ליקוי בשיקול וביכולת המנטלית + נמנום ייפסקו אם אני יפסיק לקחת את הזריקה ? כי אני מרגיש בעייה בקליטה והזכרון מאז שההתחלתי איתה וגם קצת עייפות

מודיקט (פלופנזין) היא תרופה אנטיפסיכוטית חוסמת דופמין. היא יכולה לגרום לנמנום או עייפות, עייפות יכולה לגרום לפגיעה בריכוז ובזיכרון. התופעות תלויות במינון ובדרך כלל יש הסתגלות לתופעות הלוואי האלו, אם הן ממשיכות כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על מינון התרופה.

11/08/2017 | 20:25 | מאת: NOT FOUND

היי .לפניי בערך שלוש שנים ניכנסתי ללטם בתל אביב לטיפול בתרוומה מינית. בקושי ומאמצ רב התמדתי במשך שנה בטיפול. מאז המצב שלי לא טוב היתפרצה בולמיה ודיכאון קשה שעד עכשיו לא עובר. עקב ניסיון אובדני של בליעת כדורים זרקו אותי מהטיפול. לאחר כמה חודשים נאמר לי שאם אכנס לאישפוז יום באיכילוב ישקלו להחזיר אותי בלטם. ניכנסתי וסיימתי טיפול פגשו אותי וראו שמצבי עדיין לא יציב מבחינת הבולמיה והאובסיסיה למטפלת סירבו לטפל בי. פניתי לריאשון לפניי שנה בערך ועם המלצה של פסיכיאטר שאני זקוקה לטיפול בפגיעה מינית. המנהלת פגשה אותי אמרה שהדלת שלה פתוחה לכולם לא כמו לטם . שלטם לא בסדר שלא ממשיכים איתי. נתנה לי להמתין בטור בערך שנה התחלתי טיפול היה שני מיפגשים המטפלת ניבהלה ששיתפתי על האובסיסיה והמחשבות האובדניות שמלבים אותי . ובשיחת טלפון סיימו לי את הטיפול. איין לי כסף לטפל באופן פרטי אני חייה מיקיצבה סובלת מפוסט טרוומה ובקושי מתקשרת לבד. מרגישה שלטם עשו לי ניתוח והשאירו אותי פתוחה מדממת .מה אעשה ?מרגישה קורבן נימאס לי להיות קורבן ולקבל יחס כזה?

את צודקת שצריך לדאוג להמשך טיפול ולא להפסיק טיפול באופן חד, אני מציעה בינתיים לפנות למרפאה ציבורית לבריאות הנפש שממומנת ע"י קופת חולים ושם יש צוות גדול יותר שיכול לעזור.

08/08/2017 | 06:18 | מאת: מומו

שלום רציתי לדעת התחלתי טיפול באנטי פסיכוטי אביליפיי 15 מ"ג ועליתי במשקל יותר מ 30 ק"ג מה שמכניס אותי לקבוצת סיכון אחרת של בעיות של ההשמנה כמו סוכרת בעיות בכלי דם ולב. האם שווה להמשיך עם הטיפול האנטי פסיכותי למרות הסיכונים??

עליה במשקל, ובעיקר עליה בסוכר בצום, עליה ברמת השומנים בדם ועליה בלחץ הדם הם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, כך שעליה של 30 קילו היא תופעת לוואי קשה מאוד. כאשר בוחנים עלות תועלת של טיפול חשוב לדעת עד כמה יש בו צורך או מה הסכנה בלעדיו. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על האפשרויות שעומדות בפניך.

אפשר תשובות למי שלא למד רפואה? איך נגרמת השמנה? בן אדם אוכל, זה מגיע למערכת העיכול,איפה האוכל מתפרק? חלק ממנו יוצא, חלק ממנו חוזר למערכת הדם. אז נגיד ששומנים עברו חזרה למערכת הדם, אבל איך נוצרים השומנים שמחוץ לשלד ולשרירים ואיפה עוברים הורידים שמובילים את הדם? איך זה יכול להיות שכדור אנטי-פסיכוטי גורם להשמנה אצל אחד ואצלי זה גרם לתת משקל? אריפליי זה אחד הכדורים שלא שמרתי איתו דיאטה ועדיין הביא לתת משקל. וזה נשמע קצת לא הגיוני שאצל אחד זה משמין ואצל אחד זה לא. זה כמו להגיד שג'חנון זה אישי ואחד משמין ממנו ואחד לא. לא מובן למה זה אישי.

06/08/2017 | 18:52 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לדעת לאיזה מהתרופות יש יותר נטייה להשמנה אריפליי או גאודון? מדובר על מינונים נמוכים עד בינוניים תודה

שתי התרופות גורמות בשכיחות נמוכה לעליה במשקל אצל מטופלים. עבור שתי התרופות נראתה ירידה במשקל כאשר עוברים מטיפול בתרופה אנטיפסיכוטית אחרת לטיפול בהן. יש מחקר אחד שהראה ירידה בסמנים מטבוליים במעבר מאביליפיי לגאודון. בסיכום מטא-אנליזה של מחקרים רבים לא נמצא הבדל משמעותי בין שתיהן. בכל מקרה ההשפעה של כל תרופה היא אישית.

אריפליי זה אנטי-פסיכוטי דומה בנזקים לדור ראשון. אבל הוריד אותי לתת משקל. גאודון לא נוסה. אין אנטי-פסיכוטי נורמלי אחד משמין אחד מוריד לתת משקל. כדורים מחורפנים לגמרי.

01/08/2017 | 23:53 | מאת: אייל

שלום דר !! נוטל מזה כ6 שנים לפונקס שגורם לי בעיות קשות ומאוד מטרידות . ברצוני לשאול מה ניתן לעשות .. והאם יש תחליף ללפונקס שעושה לי נכס . תודה על תגובתך .

לפונקס היא תרופה יעילה מאוד אבל יכולות להיות לה תופעות לוואי קשות, אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי בלי היכרות עם ההיסטוריה הרפואית ובדיקה, כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ איתו לגבי הטיפול התרופתי.

09/08/2017 | 01:01 | מאת: אייל

הי דר!! העניין הוא שהרופאים מאוד מאמינים שהתרופה הזו היא הכי יעילה לי וכמנסים להפחית מינון אז אמי מאגיש פחות טוב . אגב .. את מכירה אותי .. אשמח לתשובה שתוביל אותי למקום טוב יותר .

01/08/2017 | 23:53 | מאת: וי

שלום, אני לוקחת תרופת Perphenan (24 mg) ליום באופן קבוע ומרגישה איתה טוב מאד. ברצוני להיכנס להריון אך הורמון הפרולקטין אצלי גבוה מהנורמה ולכן אני מקבלת ווסת לעתים רחוקות, הדבר גורם לכך שאין לי ביוץ. רופא נשים שלי רוצה שאני אקח תרופה להורדת הפרולקטין בשם Parlodel, 2.5 mg, חצי כדור ליום, עד שאכנס להריון. ידוע לי שבנוסף לפעילותו של פרלודל להפחית הפרשת פרולקטין הוא מגביר הפרשת החומר דופאמין במוח ובשל כך הוא עלול לנגוד את פעילותו של פרפנאן המפחית הפרשת דופאמין וכן להיפך. שאלתי היא האם המינון של פרלודל הוא סביר כדי שלא יפגע בפעילות הפרפנאן ולהפך? האם השילוב התרופתי הנ"ל יכול לדרדר את מצבי הנפשי?

תרופות אנטיפסיכוטיות, בעיקר מדור ראשון יכולות לגרום לעליה ברמת הפרולקטין ובכך לגרום להפסקת הוסת או קושי בכניסה להריון. יש מספר דרכים להתמודד עם עליה ברמת הפרולקטין, הפחתה במינון התרופה האנטיפסיכוטית, החלפה לתרופה מדור שני (סרוקוול) או שלישי (אביליפיי), או הוספה של תרופה אגוניסטית לדופמין (ברומוקריפטין) כפי שהציע רופא הנשים שלך. אגוניסטים של דופמין עלולים לגרום להחמרה בפסיכוזה אבל יש מספר מחקרים בהם ברומוקריפטין הביא לירידה בפרולקטין ולא גרם להחמרה בפסיכוזה. בכל מקרה כדאי שההחלטה על טיפול תרופתי תהיה יחד עם הפסיכיאטר ולא רק של רופא הנשים כדי שיהיה מעקב אחר המצב הנפשי.

31/07/2017 | 21:38 | מאת: ירון

שלום וברכה לפני מס' שנים לקחתי ציפרלקס 20 מ"ג כחודש ואז הסתמן אצלי ציקלותימיה.. בפרוטוקול היה רשום has grandiose fantasies without insight, lacks boundaries אחר כך עברתי לפקסט 60 מ"ג, הייתי עם זה כחודש וחצי בערך ללא הטבה ואז החליפו לי לונלפקסין.. בהדרגה הורדתי את הפאקסט והעלתי את הונלה, אך לא היה הפסקה של שימוש בפאקסט לחלוטין לפני שהעלתי את הונלה, אלא זה היה חופף.. כנראה בזמן הזה נכנסתי לאפיזודה פסיכוטית.. הפסקתי את הנוגדי דיכאון ואיתו הפסיק המצב.. רציתי לדעת האם הונלה והפאקסט יחד זרקו אותי למצב הזה? ז"א אם מחליפים תרופה מ-SSRI ל-SNRI - צריך לעשות הפסקה באמצע או שאפשר לעשות זאת בחפיפה? יכול להיות שזה עשה לי סינדרום סרוטונין או מאניה? זה אותו דבר? האם ניתן לקחת במצב הזה מינונים גבוהים של SSRI למחשבות והתעסקויות טורדניות עם מייצב מצב רוח או שזה עדיין סיכון? אם כן עם איזה מייצב, האם אביליפיי טוב בתור מייצב? תודה

תרופות מקבוצת SSRI וגם SNRI יכולות לגרום להופעה של מאניה, לא בהכרח ההחלפה בין שתיהן. אם אפשר עדיף שלא להשתמש בתרופות מהקבוצות האלו אבל אם כן אפשר עם מייצב. אביליפיי מאושר לטיפול כמייצב. אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי בלי היכרות עם ההיסטוריה הרפואית ובדיקה, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך.

?

הכוונה לחולה סכיזופרניה שלא נוטל אנטי-פסיכוטי. כל כמה זמן יש התקפים? אם מדובר בחולה סכיזופרניה שפעילות הדופמין תקינה בין ההתקפים. למה פסיכיאטרים רושמים לו אנטי-פסיכוטי כל הזמן? אם רמת פעילות הדופמין תקינה, והאנטי-פסיכוטי מוריד את הפעילות התקינה, נגרם נזק למח ולגוף. האנטי-פסיכוטי לא יודע לווסת את עצמו לפי רמת הפעילות.

אם אפשר תשובה רצינית, בלי סיסמת תועלת מול נזק.

כשמסתכלים על המהלך והתוצאה של סכיזופרניה אין אחידות. יש קבוצה של אנשים שסובלת ממחלה קשה, פסיכוזה מתמשכת או הרבה התקפים, אשפוזים חוזרים, סימנים שליליים וירידה משמעותית בתפקוד, הקבוצה הזאת קטנה יחסית. יש קבוצה גדולה יותר של אנשים שיש להם הפוגות במחלה, מעט סימפטומים וירידה קל בתפקוד, ויש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כמעט ללא סימפטומים או ירידה בתפקוד, חלקם ללא טיפול תרופתי, כלומר שהחלימו מהמחלה, הקבוצה הזאת לרוב לא מגיעה למערכת הפסיכיאטרית ולכן הרבה פעמים לא נכללת במחקרים. מהלך המחלה מתברר לרוב ב-5 שנים הראשונות, מהלך מחלה שכולל התחלה חריפה, התקפים של סימנים חיוביים ולא פסיכוזה מתמשכת מכוון לפרוגנוזה טובה יותר, אם יש התקפים תכופים וירידה בתפקוד הפרוגנוזה פחות טובה. לאחר מספר שנים מספר ההתקפים הולך ויורד ואז נשארים בעיקר סימנים שליליים. כאשר לוקחים טיפול תרופתי זה משנה את מהלך המחלה כי יותר זמן במצב פסיכוטי נמצא בהתאמה ליותר סימנים שליליים. בסקרים אפידמיולוגים גדולים ראו שהתרופות הביאו לירידה בתמותה של אנשים עם סכיזופרניה ממחלות גופניות ומהתאבדות. הטיפול האנטיפסיכוטי בין ההתקפים ניתן רק למניעה, הוא לא מונע במאה אחוז התקפים, אבל כשהשוו בין אנשים שקבלו את התרופות בכדורים לבין אלו שקבלו את התרופה בזריקה לטווח ארוך, אצל אנשים שקבלו זריקה הסיכון לאשפוז היה רק שליש לעומת אלו שקבלו כדורים (והפסיקו לקחת אותם).

לא קיבלתי את התשובה העיקרית לשאלה. חולה סכיזופרניה שלא לוקח כדורים ולא נמצא בהתקף. כלומר פעילות הדופמין תקינה אחרת היו לו כאילו מחשבות שווא. אם בזמן שפעילות תקינה נותנים אנטי פסיכוטי כביכול למניעה של התקף כל זמן שהפעילות תקינה הכדורים מורידים את פעילות הדופמין מתחת לרצוי, כלומר הוא יכול להיות גם 3 שנים עם תנועה לא תקינה וקהות מחשבתית כתוצאה מתת פעילות דופמין רק כדי למנוע כביכול התקף. התוצאות של המחקרים מראים פחות אישפוזים מאחר והמערכת נוטה לאשפז יותר אנשים שהפסיקו כדורים למרות שאינם במצב מצוקה שנקרא בשפה שלהם פסיכוטי. מנסיון.

25/07/2017 | 22:11 | מאת: תמרה

לאחי הייתה התפרצות פסיכוטית לפני כשנה וחצי ומאז הוא לוקח תרופות אנטי פסיכוטיות (האבחנה לא לגמרי ברורה - הוא היה פראנואיד). בכל אופן, התרופות האלה עושות אותו ישנוני ועייף תמיד, ישן הרבה מתקשה מאד לקום לפני הצהרים, וגם חשיבה איטית ולא מרוכז. השכל שלו לא נפגע, הוא בחור חכם גם היום אבל מתקשה מאד להתרכז.לא מצליח לרדת במינון כי חוזר לו ההזיות וכו. מה עושים במקרה כזה? האם לחיות ככה כמו איזה שבר כלי זה הפיתרון? קשה לי מאד לראות אותו ככה.

אם התרופות גורמות לתופעות לוואי כל כך קשות בוודאי שלא מומלץ להמשיך ככה, כדאי לעבור עם הרופא המטפל על התיק, לבדוק גורמים שיכולים להשפיע על הטיפול שהוא מקבל (לדוגמא דבקות חלקית בטיפול, שימוש בסמים וכו') ועל הטיפול התרופתי שקיבל בעבר ולשקול אפשרויות נוספות.

23/07/2017 | 12:34 | מאת: לאה

אני לוקחת 3 סרוקסט+סרקוואל,50 מ"ג+נורטילין 2 כדורים,במשך שבוע,ועדיין מרגישה תחושה לא נעימה,שמפריעה לי בתפקוד ובעיקר בהרגשה שזה לא יעבור,מה עלי לעשות,לחשוב????

אני מניחה שהטיפול בשלוש תרופות לא הותחל בבת אחת, אם הכוונה היא שהשינוי בטיפול עדיין לא הביא לשיפור בהרגשה אז ההשפעה של התרופות מקבוצות SSRI (סרוקסט) וטריציקלים (נורטילין) היא מצטברת ומשפיעה רק לאחר מספר שבועות ומגיעה לשיא ההשפעה רק לאחר מספר חודשים, גם ההשפעה של סרוקוול על דיכאון היא לא מיידית, למרות שהוא עוזר לחרדה באופן מיידי. כדאי לפנות לרופא המטפל ולשאול אותו מתי השינוי האחרון אמור להשפיע.

23/07/2017 | 02:02 | מאת: מירב

שלום רב , בני בן 13 מטופל באוספולוט מזה מספר חודשים (אחרי תופעות לוואי קשות של דפלפט). החל לסבול מקשיי ריכוז קשים עד כדי כך שכל פעולה פשוטה לוקחת זמן ארוך באופן קיצוני כי דעתו מוסחת ללא הרף. מגלה נטיות של טורדנות כפייתית פתאום וכמו כן ישנה החמרה של דיסלקציה. ברצוני להדגיש שעד לנטילת הכדורים (הזמן בו הופיעה האפילפסיה) לפני כמעט שנה,היה ילד מאושר שמח חברותי ויצירתי! האם תופעות אלה יכולות להיות קשורות לנטילת האוספולוט?

כדאי להתייעץ בפורום נוירולוגיה או אפילפסיה, אוספולוט לא משמשת לטיפול בהפרעות נפשיות.

אובחנתי כסובל מהפרעת אישיות סכיזואידית וחרדה חברתית השתמשתי בכמות עצומה של אקסטזי במשך תקופה קצרה מעל 300 כדורי אקסטזי הייתי לוקח 50 אקסטזי במשך שלושה ימים רצופים לא ישן מסומם לגמרי זה נגמר רע מאוד הפכתי פסיכוטי והפסיכוזה נמשכה כחצי שנה הייתי מאושפז ולא הגבתי טוב למספר רב יחסית של תכשירים אנטיפסיכוטיים במינון מלא ריספרדל זיפרקסה פרפנאן פנרגן בהמשך נתנו לי סרוקוואל ואיתו היה שינוי לטובה אבל לא מלא עברו איתי לסוליאן 800 מ"ג ואיתו הושג איזון מלא מאז אני מאוזן ברמה מעולה במשך 6 וחצי שנים עובד בשוק הפרטי בתור נהג ובעבודה נוספת צדדית בתור עצמאי הכרתי בחורה אני שוכר איתה דירה וממש מרגיש טוב. מאז אני נוטל 700 מיליגרם סוליאן כל ערב אפילו יום אחד לא פיספסתי את התרופה אני חיי חיים מצויינים מאוזן לגמרי מלא חיים ואמבציה. אחרי הפסיכוזה עישנתי גראס תקופה והפסקתי מאז לא נוגע בסמים יותר. את האקסטזי לקחתי כי הייתי בדיכאון במשך תקופה ולא הצלחתי להשיג גראס עשיתי טעות חמורה ומחוסר ידע ובורות לקחתי כמויות עצומות וזה נגמר בפסיכוזה חריפה. הרופא שלי אומר תמשיך טיפול אנטיפסיכוטי במינון גבוה כל החיים אתה מרגיש מעולה ותסתכן בפסיכוזה נוספת אם תפסיק לדבריו גם אם אתה תהיה מאוזן ככה 10 שנים תמשיך עם התרופות 10 שנים נוספות אל תפסיק פסיכוזה שנמשכת זמן רב כל כך ולא מגיבה לתרופות היא לא אירוע פסיכוטי בודד היא סכיזופרניה חוויתי התקף פסיכוטי אלים שלא הגיב לתרופות אבל התקף יחיד קראתי שאחרי אירוע פסיכוטי נהוג לקחת טיפול אנטיפסיכוטי במשך שנתיים או 5 שנים ואז להוריד בהדרגה את התרופות ולראות מה קורה. הסיבה העיקרית שאני חושב להפסיק את התרופות היא שאני חושש שאני לא סכיזופרן אלה מה שקרה קרה עם טריגר ברור שהוא מסמים אני רוצה להוציא רישיון למשאית בשביל להתקדם בעבודתי ויעשו לי בעיות עם זה לכן חושב על הפסקת תרופות. כל עוד הרופא שלי לא יאמר לי שגם לדעתו אני יכול להפסיק תרופות אני לא אפסיק בעצמי אבל מקנן בי הספק אולי אני לא סכיזופרן אולי זה רק אירוע חד פעמי. מה עושים במצב כזה עם דילמה כזאת? מצטער על המגילה הארוכה

זאת באמת דילמה קשה, מצד אחד לקחת תרופה כל החיים בגלל ארוע בודד ומצד שני לסכן את ההשגים שלך בשנים האחרונות אם פתאום יחזור מצב פסיכוטי. מקובל אחרי התקף אחד לנסות אחרי 5 שנים של רמיסיה להפסיק טיפול בהדרגה כאשר הסיכוי לסכיזופרניה נמוך: אם היתה סיבה נוספת להתקף חוץ ממחלה - שימוש בסמים, אם יש סיכון גנטי - קרוב משפחה מדרגה ראשונה או שניה עם סכיזופרניה, במצב הנפשי הנוכחי - אם אדם חזר לעצמו לגמרי ומרגיש טוב, ובחומרת ההתקף. ההחלטה אם לנסות להפסיק טיפול היא שלך בלבד, בכל מקרה אם החלטת לנסות להפסיק אז רק מאוד מאוד לאט תוך כדי מעקב כדי לשים לב מהר אם יש החמרה במצב הנפשי.

אני מאוד מודה לך ד"ר על התשובה המפורטת אצטרך לעשות הרבה חושבים עם עצמי ויחד עם הרופא שלי בכל מקרה עזרת לי הרבה תודה

19/07/2017 | 17:39 | מאת: ב

שלום וברכה לפני מס' שנים הייתה לי אפיזודה פסיכוטית עם מאפיינים מאניים ופרנואידים. התחילו סימנים של התנהגות מוזרה כבר חודש וחצי לפני שהתפרץ ההתקף במלואו.. אבל למרות הסימנים שהיו דווקא תפקדתי פחות או יותר.. כשההתקף התפרץ ממש אז ישר טיפלו בי בהלידול ויצאתי מהמצב במהירות. נראה לי שההתקף במלואו ארך לא יותר מיום-יומיים.. מאז אני לא נוטל אנטי פסיכוטיים אלא רק למיקטל ולוסטרל 50 מ"ג. הייתי באותו זמן בלחץ נפשי עם מחסור בשעות שינה, לא הייתי ישן שינה עמוקה בלילה אלא שינה שטחית, ולחץ בעבודה שלא היה לי טוב שם בכלל, אך הייתי חייב את הכסף בשביל לא להיכנס לחובות ונשארתי שם בכוח, למרות שלא היה לי טוב, כמו כן היה ברקע מעבר דירה והייתי מטופל פסיכולוגית וכנראה הייתי ב"הצפה" (כך טען הפסיכולוג בזמנו). רציתי לדעת איך ניתן לדעת אם האירוע היה כתוצאה ממחלה נפשית, או שזו "גלישה פסיכוטית" כתוצאה מהפרעת אישיות? יש לציין שבאותה אפיזודה שהייתה לקחתי SSRI במינון גבוה (סרוקסט 60 מ"ג) וגם אפקסור (הייתי במעבר בין התרופות שזה קרה). יש לציין שברקע יש "מבנה אישיות גבולי" ואבחנה של הפרעת אישיות (קווים קלסטר b ו-c, תלותיות). אשמח לתשובה ע"פ התיאורים הנ"ל. תודה.

קשה להעריך אם מדובר במחלה בלי לעבור על ההיסטוריה הרפואית ובדיקה, גם כשיש את הנתונים קשה להתנבא. כנגד הסיכוי שמדובר במחלה אפשר להגיד שבדרך כלל התקף פסיכוטי נמשך יותר מיום או יומיים ו-SSRI במינון גבוה יכול לגרום למאניה או היפומאניה. אם אתה מוטרד מהסיכון לפתח מחלה כדאי לפנות לרופא המטפל ולשאול אותו.

איזו תרופה משמינה יותר ריספרדל או זיפרקסה?

זיפרקסה גורמת יותר לעליה במשקל. בין 5-40% מהמטופלים בזיפרקסה, לעומת 4-21% מהמטופלים בריספרדל עולים במשקל.