סכיזופרניה וכדורים שלא משפיעים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/10/2017 | 17:34 | מאת: אורן

שלום. אובחנתי כחולה בסכיזופרניה פראנואידית. לקחתי כמה שבועות את הכדור "זיפרקסה" אבל הוא לא משפיע, הוא רק מדרדר את המצב. הוא גורם לישנונית כבדה מאוד ודחף להזיז את הידיים והרגליים, והפסיכוזות לא עוברות. הבעיה שהרופא דורש 600 שקל לפגישה ואין לי עוד אפשרות לשלם את זה, ובמרפאות הממשלתיות רושמים רק כדורים מהדור הראשון שלא עזרו גם כן. מה אפשר לעשות? אני בפסיכוזות קשות מאוד כבר 7 חודשים בלי הפסק, זה סבל איום שלא נגמר. כדאי להמשיך עם הזיפרקסה עד שזה ישפיע?

27/10/2017 | 08:50 | מאת: א

יכול להיות מינון גבוה. דחף להזיז ידיים ורגליים יכול לעבור עם תעסוקה מסוימת/פעילות במשהו או עם הזמן. ישנוניות לדעתי אומר שהמינון גבוה. תוכל לבקש מרופא משפחה לרשום כדורים, אבל ללא ליווי של פסיכיאטר.

לתרופות אנטיפסיכוטיות לוקח בממוצע שבועיים להתחיל להשפיע על פסיכוזה. אם התרופה לא עוזרת וגורמת לתופעות לוואי כדאי לשקול את המשך הטיפול בזיפרקסה יחד עם הרופא המטפל. במרפאות ממשלתיות או של קופת חולים ממליצים על תרופות מכל הסוגים, לא רק מדור ראשון. כדאי לפנות לטיפול בקופת חולים או מרפאה ממשלתית ולהתייעץ.

מנהל פורום סכיזופרניה