פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

28/02/2016 | 18:10 | מאת: אריה בנדרס

שלום. האם יש צורך לקחת דקינט עם אסיול?

לקחת דקינט ואסיבל לאיזה צורך? אפשר ורצוי לקחת אסיבל לבד ודקינט לבד, הראשון מרדים והשני מעורר. לפעמים שניהם ניתנים ביחד כטיפול לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות כמו נוקשות שרירים.

23/02/2016 | 17:11 | מאת: פרננדז

מתי שיוצאים מבי"ח פסיכאטרי / טיפול במרפאה האדם יחזור לקחת ת'תרופות מלפני ההנ"ל ?

לא בהכרח, בזמן השחרור מקבלים מכתב שחרור לרופא המשפחה שבו רשום הטיפול התרופתי המומלץ, כי לפעמים משנים את הטיפול באשפוז.

19/02/2016 | 13:37 | מאת: נסים

בני עמיד לתרופות.עשינו בדיקת רוק להתאמת תרופות.היום מקבל פרפנן שיחסית לתרופות שניסה יעילה.הניסיון להוסיף תרופה נוספת.נשארו שתי תרופות שלא נוסו גיאודון שמופיע בהתאמה בינונית בבדיקה.או אינווגה שמופיעה בבדיקה בהתאמה טובה אך היא נגזרת של הריספרידל שקיבל בעבר ולא עזר לו. מה אתה מציע לתת מבין השתיים.

בדיקות ההתאמה לתרופות לרוב בודקות את האנזימים שפעילים במטבוליזם של התרופה (בשביל לפרק אותה או להפוך אותה לפעילה), כך שלא מדובר בתשובה מוחלטת למה יעבוד ומה לא. אי אפשר לתת יעוץ רפואי ללא בדיקה, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את בנך.

15/02/2016 | 14:21 | מאת: יעל

אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים אך מאחר והנכם רופאים פסיכאטרים אשמח לקבל עצתכם בנושא. אמי בת 64,ביום רביעי האחרון הבאנו את אמי למיון פסיכיאטרי רמב"ם בהליך כפוי,לאחר שרופא פסיכיאטר בכיר שהזמנו לביקור בית באופן פרטי, אבחן שהיא נתונה במצב פסיכוטי פעיל וצריכה להיות מאושפזת במחלקה סגורה. לאמי מחשבות שווא רבות והתפרצויות אלימות וקשות שהחמירו לאורך השנים. מאחר ולאמי לא היה מעולם רקע פסיכאטרי החליטו לבצע ברמב"ם c.t וגילו גידול בגודל 2.5 ס"מ - מנינגיומה. לדברי הנוירולוגים זה הגורם למצבה הנפשי של אמי. טרם אבחון הגידול רצו הפסיכיאטרים לאשפזה בבריאות הנפש אך לאחר אבחון הגידול החליטו לשחררה עם מרשם לתרופות אנטיפסיכוטיות (סרוקוואל). קצת התקשתי לקבל את החחלטה של הרופאים מאחר ואמי עדיין מסוכנת..הייתי מצפה שיאשפזו אותה לכל הפחות במחלקה נוירולוגית היות ואמי לא כל כך מראה נכונות ליטול את התרופות. כרגע היא בבית ולדברי אחותי (אני לא יכולה להיות בבית כי אני חלק ממחשבות השווא שלה והיא הייתה אלימה מאוד כלפיי ופגעה בי פיזית מס' רב של פעמים) היא נמצאת בסערת רגשות. התפרצויות בכי,לעיתים אלימות..מרגישה ש"בגדנו בה" בכך שהזמנו פסיכיאטר. אנחנו מנסים להסביר לה שעשינו זאת לטובתה אך ללא הועיל. רצינו לדעת מה אנחנו יכולים לעשות עבורה בשלב זה כדי לעזור לה..אנחנו מרגישים שאנחנו "מדברים לקיר". בנוסף רציתי לשאול לאור נסיונכם האם לאחר השפעת התרופות היא תחזור למציאות? ואולי אפילו תסלח לנו? אנחנו מאוד אוהבים אותה ומתוסכלים מהמצב..

אם המצב הפסיכוטי נגרם ממנינגיומה הטיפול הוא תרופות אנטיפסיכוטיות והמשך טיפול במנינגיומה לפי המלצת הנוירוכירורגים כדי לטפל בגורם. ברוב המקרים התרופות יעילות כנגד מחשבות השווא ואחרי "חזרה למציאות" היא יכולה להבין מה קרה ולמה הבאתם אותה לאשפוז. אם היא לא לוקחת את הטיפול התרופתי והמצב ממשיך הביאו אותה שוב לבית החולים. גם אם המצב הפסיכוטי הוא משני לבעיה גופנית אפשר לתת את הטיפול בכפיה אם יש סכנה לחייה או לחיי הסובבים אותה.

14/02/2016 | 11:40 | מאת: כנרת

שלום רב, אחי לא מזמן התחיל להיפגש עם בחורה בת 23 שאושפזה לפני שנתיים בבאר יעקב. היום היא נוטלת כדורים ומנהלת אורח חיים נורמלי לחלוטין. ע"פ מסמך שהציגה בפני אחי היא אובחנה ב: ב F20. הרבה אנשים המליצו לאחי לנתק את הקשר. השאלה שלי היא האם ניתן לצאת מזה? האם זה דבר שיכול להתפרץ שוב?

אבל, מחלת נפש היא כמו כל מחלה אחרת. לפי המעט שאני מבינה, אז היא מודעת למצבה. אדם יכול להיות בריא עכשיו, ובעוד רגע להיות חולה במשהו. אף אחד לא יודע מה טומן העתיד בחובו. היא מנהלת אורח חיים נורמטיבי עם הכדורים וזה מה שחשוב!

20F הוא הקוד במדריך ה-ICD לסכיזופרניה. סכיזופרניה היא מחלה כרונית המתבטאת בהתקפים פסיכוטים וליקוי אפקטיבי, קוגניטיבי או תפקודי. אפשר למנוע התקפים ע"י טיפול תרופתי, ואפשר לחיות חיים מלאים עם המחלה. אם לאחיך יש שאלות לגבי המחלה הוא יכול לשאול את הפסיכיאטר המטפל בה אם תסכים שיבוא איתה לפגישה.

13/02/2016 | 10:45 | מאת: ויקטור

יכול להיות שרופא ( פסיכאטר מחוזי ) יזרוק חולה נפש לבית חולים לכאלה בגלל שמישהו אמר לו שהוא עושה דברים לא טובים למרות שהוא לוקח טיפול והוא נסדר ?

הפסיכיאטר המחוזי מוציא הוראה לאשפוז כפוי רק אחרי בדיקה של פסיכיאטר מומחה שהוא מינה. לא מספיק שמישהו אומר דברים לא טובים, הפסיכיאטר המחוזי ממנה אנשי מקצוע לבדוק האם יש באמת סכנה.

11/02/2016 | 22:44 | מאת: דינה

שלום רב. אני בת 35 וחולה בסכיזופרניה. הפסיכיאטרית רשמה עבורי סרוקוול בגירסת xr על מנת להפחית תופעות לוואי. מאז שאני עם התרופה יש לי ירידה דראסטית בתיאבון ובמשקל ומרוב שאינני אוכלת גם נעשיתי מדוכדכת. אני יודעת שזו לא תגובה אופיינית לתרופה משום שהסרוקוול ידועה כתרופה שדווקא מעלה במשקל אך אולי משום שזו גירסת xr המצב שונה? אני סובלת מתסמינים שליליים של המחלה שנים רבות ורק הסרוקוול התרופה היחידה שהחזירה לי סוף סוף את הרגשות וחבל לי לוותר עליה. האם לדעתך יש טעם לנסות את הגירסה הרגילה של הסרוקוול במקום של xr בכדי שכן יהיה לי תיאבון? בתודה רבה על העזרה, דינה.

נכון, בדרך כלל סרוקוול מעלה תיאבון, ולכן כדאי לפנות לרופא המשפחה ולברר שאין סיבה אחרת לירידה במשקל והכל בסדר מבחינה גופנית. לא אמור להיות הבדל גדול בין ההשפעה של סרוקוול בשחרור מיידי לשחרור מושהה, אבל אולי התגובה שלך תהיה שונה. חשוב לזכור שזמן מחצית החיים של סרוקוול קצר מאוד ובשחרור מיידי יש לחלק את המינון לפעמיים ביום לפחות.

06/05/2016 | 21:27 | מאת: יורם

שלום מה זאת אומרת ? שזמן מחצית החיים

11/02/2016 | 19:49 | מאת: רני

איך יגמר משפט אם זה שעשה ת'עבירה (איומים ) חולה נפש וזה היה לפני משהו כמו שנתיים והתביעה והבימ"ש רוצים הסתכלות ויש לו דוקומנט רפואי שאומר שהוא OK היום ?

אם בית משפט מוציע צו הסתכלות הפסיכיאטר המחוזי אמור לענות על השאלה מה מצבו הנפשי הנוכחי, והאם הוא כשיר לעמוד לדין היום, גם אם יש בדיקה של רופא אחר שאומר שמישהו בסדר עדיין נעשית בדיקה. הפסיכיאטר המחוזי צריך גם לענות על השאלה מה היה מצבו הנפשי בעת ביצוע העבירה.

11/02/2016 | 17:00 | מאת: אורלי

שלום אני מחפשת לחולה בן 35 בת זוג שיוכלו לחיות ביחד בבית האם זה אפשרי? האם יש משהו לעשות לחולה שחיי בבית עם אימו וללא תעסוקה וללא חברים ורוצה מאוד אישה. מה ההמלצות שלך?

יש מועדונים חברתיים, טיולים, חוגים במתנסים ומכון כושר שאפשר להגיע אליהם דרך סל שיקום. אם הבחור מוכר ע"י ביטוח לאומי כנכה הוא זכאי לשירותים אלו. יש מסגרות חברתיות של מתמודדים למען מתמודדים באינטרנט: http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?CommunaId=21478 "יאללה מבלים אחרת" הוא פרויקט שמוציא לפועל הרבה פעילויות חברתיות, אפשר להירשם בדף הפייסבוק שלהם ולקבל לדוא"ל עדכונים לגבי פעילויות. https://www.facebook.com/%D7%99%D7%90%D7%9C%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%AA-1481311985478348/ או לשלוח בקשה לדוא"ל moadonyalla@gmail.com.

10/02/2016 | 14:07 | מאת: אנונימוס

יכול להיות שעו"ס ילשין לפסיכאטר / מחוזי על מישהו שהוא מכיר אותו + הם קצת מסוכסכים + הם יזרקו אותו לבי"ח פסיכאטרי ?

עו"ס צריך לפנות לפסיכיאטר המחוזי אם הוא יודע על אדם שמסכן את עצמו או את הסובבים אותו בגלל בעיה נפשית שגורמת לפגיעה בשיפוט. במקרה כזה הפסיכיאטר המחוזי פונה למרפאה שתזמן את אותו אדם אם הוא מטופל, או שהוא יכול להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית שתעשה במיון. אפשר לאשפז בכפיה רק אחרי בדיקה של פסיכיאטר מומחה שמונה ע"י הפסיכיאטר המחוזי, אם בבדיקה נמצא שיש סכנה בגלל פגיעה בשיפוט.

08/02/2016 | 18:08 | מאת: ליאת42

בת משפחה שלי שלא נמצאת בטיפול בגלל פאראנויה וחשש מרופאים גם. קיבלה בזמנו אחרי אישפוז קלופקסול 200 מל בזריקה אחת לשבועיים וזיפרקסה 10 מג פעמיים ביום וקלונקס לפי הצורך. שאלתי היא המצב לא טוב בדרך כלל אבל שורדת פחות או יותר גרה בבית עם בעלה. מה שקרה בימים האחרונים התגברו אצלה שמיעת הקולות ואינה יכולה לישון ערה מזה יום וחצי ולא מצליחה לישון. בן זוגה קורס מעייפות. מה ניתן לעשות כדי שתירדם? כמה קלונקס מותר לתת ליממה. כי מה שנתנו שניים ליום לא עוזר כנראה.

אי אפשר להמליץ על טיפול ללא בדיקה, אם מצבה החמיר חשוב להביא אותה בהקדם לרופא, במרפאה בה טופלה או במיון לבדיקה.

06/02/2016 | 15:22 | מאת: תמר לבנון

שלום נודע לי כי בני יוצא עם בחורה שאובחנה כסכיזופרנית. כיום נראה שהיא מאוזנת תרופתית. היא ידעה את בני רק לאחר שהוא התאהב בה. לצערי, אחי סובל גם הוא מהמחלה איומה שלקחה ממנו כל כך הרבה .... מה הם הסיכונים בהבאת ילדים חולים לעולם באחוזים? מה עליו לקחת בחשבון ??? אשמח לכל מידע

הסיכוי של אדם באוכלוסיה הכללית לחלות בסכיזופרניה הוא כ-1%, הסיכוי של אדם שאימו סובלת מסכיזופרניה הוא כ-9%, הסיכוי של אדם עם קרוב משפחה מדרגה שלישית הוא כ-2%, הסיכוי המצטבר מעט יותר גבוה. כלומר הסיכוי שילדיו של בנך יחלו בסכיזופרניה הוא גבוה יותר מאשר עבור אנשים אחרים, לגבי מצבה של אותה בחורה בנך יכול לבקש לדבר עם הפסיכיאטר המטפל שלה.

06/02/2016 | 11:21 | מאת: שרון

קללות + איומים בתיק קרימינלי שחוזר על עצמו הרבה יכול להיגמר בבדיקה פסיכאטרית בבימ"ש ?

אם אדם נעצר או הוגש כתב אישום בגלל איומים ויש לשופט חשד שלאותו אדם יש בעיה נפשית הוא יכול להחליט לשלוח אותו לבדיקה פסיכיאטרית.

06/02/2016 | 11:17 | מאת: בחור

איך מערערים על בי"ח פסיכיאטרי ( אם רוצים טיפול במרפאה במקום מה שהבימ"ש נתן )

אם יש צו לטיפול מרפאתי כפוי הטיפול יכול להיעשות רק במרפאה שערוכה לתת טיפול כזה, כלומר מרפאה שיש בה רופאים ואחיות. אפשר לברר האם יש באזור המגורים עוד מרפאות שיכולות לתת את הטיפול.

05/02/2016 | 15:14 | מאת: בג

אני מנסה להבין איפה עובר הגבול בין חרדה לפרנויה ומה ההבדל בין ההבחנות מבחינת ה-DSM?

חרדה ופרנויה אינן אבחנות של DSM, יש מספר הפרעות חרדה שמתוארות ב-DSM, ב-DSM-5 בוטלה החלוקה של תת סוגים של סכיזופרניה ולכן גם אין אבחנה של סכיזופרניה פרנואידית. חרדה יכולה להיות תסמין של מספר רב של הפרעות, אם יש פגיעה בבוחן המציאות – כלומר אדם תופש את המציאות הפנימית כנכונה, הוא יכול לחשוב שתחושת החרדה שלו היא בגלל שאנשים רוצים לפגוע בו.

04/02/2016 | 23:16 | מאת: רוני

תודה על ההקשבה הפסיכיטרית שלי רשמה שאני סובלת מסכיזואובססיב. מה זה אומר בדיוק. תודה.

בקרב אנשים עם סכיזופרניה יש שכיחות גבוהה של תסמינים טורדנים-כפייתיים (אובססיביים קומפולסיביים), כמו בהפרעה OCD. משתמשים בשם שמחבר את שתי ההפרעות בגלל שזה שכיח מאוד.

שלום, אני מאובחן בסכיזופרניה , וב 12 השנה האחרונות לקחתי זיפרקסה, עקב עלייה במשקל המליץ הפסיכיאטר המטפל לעבור ל פנפט, לאחר המעבר קרתה תופעה של חוסר יכולת להגיע לשפיכת זרע. האם הפנפט יכול לגרום לזה? האם יש מקרים דומים ידועים? תודה ע.

כן, פנפט עלול לגרום לתופעות כאילו. בדרך כלל לא מדובר בתופעת לוואי מסוכנת אבל אם היא מפריעה פנה לרופא המטפל.

02/02/2016 | 12:29 | מאת: אלמונית

מה זה קוד מחלה סכיזופרניה F20.0 ? 1) האם המשמעות זה סכיזופרניה פרנואידית? 2) האם סכיזופרניה F20.0 מעיד בהכרח כי קיימים הלוצנציות, מחשבות שווא, מחשבות חודרניות? תודה

קודי F הם קודים של מדריך הסיווג ICD המיודעים להפרעות נפשיות והתנהגותיות. 1. כן, F20.0 מתייחס לסכיזופרניה פרנואידית. 2. לא, אפשר לאבחן סכיזופרניה גם אם יש רק מחשבות שווא. מחשבות חודרניות הן לא תסמין של פסיכוזה. בדרך כלל בסכיזופרניה פרנואידית אין הזיות.

02/02/2016 | 11:41 | מאת: דוד

שלום רציתי לדעת אם חוסר סרטונין משפיע על השינה והאם פבוקסיל שהוא מוסיף סרטונין יכל לפתור את בעיית השינה שממנה אני סובל. כרגע אני מקבל את התרופה קספליון שהבנתי שהיא חוסמת סרטונים ו דופמין מה שיכל לגרום לבעיות שינה שלי ולפני כן כשהייתי על סרוקאל ישנתי דיי טוב. מה את ממליצה לי לעשות כדי לפתור את בעית השינה שלי. ?

מנגנון השינה מושפע ע"י מספר נוירוטרנסמיטרים, כולל סרוטונין, אבל לא ברור התפקיד של סרוטונין על מנגנון השינה והוא כלל הנראה מורכב מאוד ויש לו השפעות מעוררות ומיישנות גם יחד. יש אנשים שפבוקבסיל גורמת להם לישנוניות אבל היא לרוב חולפת, והיא לא תרופה שמשרה שינה. סרוקוול היא תרופה שגורמת לטשטוש (סדציה) ולכן עוזרת להשריית שינה, קספליון היא תרופה מרגיעה אבל פחות סדטיבית מסרוקוול. פעמים רבות במעבר משימוש בתרופה סדטיבית לתרופה סדטיבית פחות יש קושי לישון תקופה מסויימת עד להסתגלות. אי אפשר לתת ייעוץ תרופתי ללא בדיקה, אם ההחלפה מסרוקוול נעשתה לאחרונה השינה יכולה עוד להשתפר.

08/02/2016 | 14:47 | מאת: דוד

עברה כבר שנה מאז שהחלפתי מסרוקאל לקספליון והשינה לא משתפרת הרופא המליץ לי על החלפת התרופה ללפונקס. מה דעתך על תהרופה והאם היא יכלה לפתור את בעיית השינה שממנה אני סובל? האם היא משמשינה יותר מאינווגה?

29/01/2016 | 16:00 | מאת: מירב

שלום, האם בכל מקרה של הפרעה סכיזואפקטיבית צריך להימנע מנטילת נוגדי דיכאון? תודה.

בהפרעה סכיזואפקטיבית, כמו בהפרעה דו-קוטבית, צריך להיזהר במתן של נוגדי דיכאון מאחר ויש סיכון להיפוך למאניה, אין התוויית נגד מוחלטת, שוקלים את הטיפול לכל אחד באופן אישי.

29/01/2016 | 15:55 | מאת: גלי

פסיכיאטר פעם אמר לי שאביליפיי אינה תרופה בטוחה ושהיא יכולה לגרום להפרעות קשות בקצב הלב. האם זה נכון או שייתכן שחשב בטעות על גאודון? תודה

אביליפיי לא גורמת באופן מיוחד לבעיות בלב יותר מתרופות אנטי פסיכוטיות אחרות, נדירות תופעות של הפרעות קצב.

28/01/2016 | 23:50 | מאת: סכיזופרנית

שלום, יש לי שאלה בקשר לגילוי הקשר בין צורות שונות של הגן C4 להתפתחות סכיזופרניה. אם ביטוי עודף של הגן גורם לקיצוץ סינפסות במוח בגיל ההתבגרות, האם משתמע מכך שכל טיפול עתידי שיסתמך על ממצא זה יוכל לעזור רק לחולים בגיל ההתבגרות, בהנחה שבגיל מבוגר יותר השפעת הסינפסות הפחותות כבר גרמה לנזק בלתי הפיך (גם במובן הפיזיולוגי וגם בכל תהליך התפתחות הכישורים הקוגניטיביים שכבר התקבעו באופן לא תקין? תודה מראש.

במאמר שהתפרסם ב-NATURE לגבי גורם גנטי לסכיזופרניה מתוארת עבודה של קבוצת חוקרים שמצאה 108 אזורים בגנים שהיו גורמי סיכון לסכיזופרניה. זה שהיה החזק ביותר היה לגן שמקודד פקטור במערכת החיסון שנקרא "משלים" (complement). יש עליה בביטוי של הגן הזה בזמן שבו יש גיזום של סינפסות בעכברים. העבודה חשובה מאוד ומסתמכת על מדגם גדול מאוד אבל הדרך מזיהוי גורם אפשרי ועד לפיתוח טיפול ארוכה, ואפשר להשתמש בידע הזה בכל מיני צורות, לא רק במניעה של גיזום. למרות שהתוצאות ראשוניות מאוד ואי אפשר לדעת איך חוקרים ישתמשו בהן את צודקת בכך שסכיזופרניה היא מחלה התפתחותית, ולפעמים אפשר לראות שינויים נוירולוגים בילדות אצל אנשים שמפתחים אחר כך את המחלה.

25/01/2016 | 22:34 | מאת: סכיזופרניה ואדרל

יש לי סכיזופרניה ואני מטופל באריפלי 30 מילגרם ומירו 45 מילגרם העייפות והתשישות משבשת לי את מהלך היום אני גם לוקה בחוסר ריכוז וחוסר עירנות האם מותר לי לקחת אדרל או כדור אחר לעירנות ? ואם יש כדור שמותר תוכלו להגיד לי?

אדרל היא תרופה המכילה אמפטמינים ודקסטרואמפתמינים. אמפטמינים יכולים לגרום לתסמינים פסיכוטיים או להתפרצות של פסיכוזה ולכן לא מומלץ לאנשים עם מחלה פסיכוטית לקחת תרופות מסוג זה.

02/02/2016 | 01:10 | מאת: נדיר

יש כדור אחר שממריץ ומשפר את הריכוז ומגביר ערנות שמותר לי לקחת? אם כן תוכלי לי לכתוב לי את שמו? תודה על העזרה...

25/01/2016 | 15:42 | מאת: דוד

שלום רציתי לדעת על איזה קישורי דופמין וסרוטונין משפיע הקספליון והאם יש אזורים במח שהוא מעלה דופמין ואזורים אחרים שהוא מוריד או שזה רק מוריד. ועוד שאלה האם בעקבות זה שהוא מוריד דופמין באזור מסוים לא אומר שאני בחוסר דופמין או שהוא מוריד מרמה מסויימת..

קספליון הוא חוסם דופמין וסרוטונין כמו שאר התרופות האנטי פסיכוטיות מדור שני, זאת אומרת שהוא מוריד פעילות דופמין.

23/01/2016 | 14:09 | מאת: דוד

שלום משרד הרישוי שלל לי את רישיון הנהיגה לאחר שלא הופעתי לבדיקה שהוא ביקש ממני לעשות. האם כעת כאשר מצבי התייצב אני יכל לבקש ממששרד הרישוי שיחזירו לי את הרישיון. על סמך מה הם מחליטים אם בן אדם מסוגל או לא מסוגל לנהוג??

בודאי שאפשר להגיש ערעור על שלילה של הרישיון אם המצב הנפשי השתנה, צריך להביא מכתב מפסיכיאטר על המצב הנפשי הנוכחי. מחליטים על כשירות לנהיגה אם יש מחלות שיכולות להביא לפגיעה בכשירות, לדוגמא: ירידה בכושר הראיה שאינו ניתן לתיקון באמצעות משקפיים, מצבי סחרחורת חוזרים, מצב לאחר אירוע מוחי וסקולרי, אי ספיקת לב כרונית, אפילפסיה, סוכרת שאינה מאוזנת באמצעות דיאטה ותרופות או מלווה בסיבוכים מערכתיים, אירועים של דום נשימה (SLEEP APNEA). הפרעות נפשיות עקב נזק מוחי או כתוצאה ממחלה גופנית אחרת, הפרעות באישיות ובהתנהגות עקב מחלה, נזק או ליקוי תפקודי המוח, הפרעות נפשיות קוגניטיביות והתנהגותיות כתוצאה משימוש בחומרים פסיכואקטיביים, סכיזופרניה והפרעות סכיזוטיפליות ודלוזיונליות, תגובה לדחק חמור והפרעות הסתגלות, הפרעת אישיות פרנואידית, הפרעת אישיות דיסוציאלית, הימור פתולוגי, פיגור שכלי ועוד. המצאות מחלה לא גורמת לשלילה אוטומטית של רישיון הנהיגה אלא להזמנה לבדיקה כדי לברר את מידת ההשפעה של המחלה על הנהיגה, את יציבות המחלה, את השפעת הטיפול התרופתי ואת הדבקות בטיפול ובמעקב.

22/01/2016 | 18:33 | מאת: משה

לד"ר פליישמן שלום, ב-5 בינואר כתבתי הודעה כאן בפורום, אך לא נעניתי. תפסיקו להשתמש בסמים אנטי-פסיכוטיים דור ראשון ! כחולה סכיזופרניה אני לא חיה. אני בן אדם ! ובנוסף, לא עשיתי רע לאף אחד ! תודה

לא הבנתי שמדובר בשאלה, באמת מצער שסבלת מכל תופעות הלוואי הקשות הללו אבל גם לתרופות מן הדור החדש יש תופעות לוואי, לדוגמא, הפרעות מטבוליות כמו עליה בתיאבון במשקל, עליה ברמת השומנים בדם, עליה ברמת סוכר בצום. יש אנשים שמעדיפים את התרופות מהדור הראשון כי הן גורמות פחות לתופעות האלו, הרוב לא סובלים מתופעות לוואי הקשות שתיארת ואפשר להימנע מהן אם מורידים את המינון.

22/01/2016 | 11:00 | מאת: פרידה

היי, אני יוצאת עם מישהו כבר 5 חודשים, לאחרונה חשבנו על לעבור לגור יחד והבחור אמר שפשןט הוא חייב שיהיה סורגים בדירה, גם אם הדירה בקומה 9, אחכ אמר שיש לאטום את המרפסת כי. גנבים ושודדים יכולים להשתלשל בחבל דרך חלון סמוך, הדיבורים האלה קצת מוזרים לי וישר העליתי פחד שאולי יש לו בעיה נפשית, בנוסף שמתי לב שיש לו בעיות זיכרון ושיש בעיות בדיבור, מעין גמגום כזה ולפעמים לא מצליח לבטא את עצמו.. האם יש מצב שמדובר בסכיזופרניה? אני לא שואלת אותו כי לא בטוחה עד הסוף אם יגיד את האמת.. ואיך אפשר עוד לבדוק את הנושא? למה עוד יש לשים לב? תודה מראש ..

חרדה או חשדנות יכולות להיות נורמליות ויכולות להופיע במספר רב של הפרעות נפשיות, קשה לדעת האם מדובר בהפרעה נפשית בלי בדיקה.

20/01/2016 | 20:53 | מאת: שירה

שלום רב. אני חולה בסכיזופרניה פרנואידית. נטלתי 25 מ"ג זיפרקסה, 30 מ"ג סרוקסט, 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה) ו-50 מ"ג סרוקוול xr והשילוב גרם לי לדכדוך, כשירדתי ל-20 מ"ג סרוקסט- הדכדוך נעלם. הרוקחת אמרה לי שלעיתים הרבה תרופות שמעלות סרוטונין יכולות לגרום לסינדרום סרוטונין שעלול להוביל לדיכאון מג'ורי- האם זה נכון וזה למעשה מה שקרה לי? (דרך אגב, הרופאה שלי במגמה להחליף לי את הזיפרקסה בסרוקוול xr, היא עושה זאת בהדרגה ואני לא אמורה להשאר עם 2 תרופות אנטי פסיכוטיות, זהו ההסבר לריבוי התרופות הנוכחי). בתודה מראש על העזרה, שירה.

שילוב של סרוקסט, סרוקוול וזיפרקסה במינונים גבוהים יכול להביא לתסמונת סרוטונין, אבל התסמונת בדרך כלל מתאפיינת באי שקט ולא בדיכאון. תרופות מקבוצת SSRI כמו סרוקסט גורמות לירידה בחרדה בכך שהן מורידות את עצמת הרגשות, יש אנשים שחווים זאת כאפתיה, דיכאון או ניתוק רגשי.

18/01/2016 | 19:52 | מאת: אהרון

אם בחור לקח פעם מודיקט וזה עשה פרובלמות בזכרון ורעידות והפסיק ת'זה ועכשיו הוא מתחיל עוד פעם אז מה יקרה הפעם

אם מודיקט גרם לתופעות לוואי כדאי לשקול הפחתה במינון או שינוי בטיפול, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

18/01/2016 | 14:31 | מאת: גייסון

אם מראים דוקומנט על מצב נפשי שאומר שהבחור OK יחסית להיום ( הוא חולה נפש ) אז זה יעזור שלא יהיה הסתכלות ?

אם בית משפט מוציא צו להסתכלות יתייחסו לתיעוד הרפואי שתביא אבל עדיין יעשו בדיקה פסיכיאטרית חדשה.

18/01/2016 | 12:29 | מאת: לא משנה

זה בכלל אקטואלי לקחת תרופות שהיה פעם אם עכשיו יש טיפול מרפאתי + רוצים קלופסיקול במקום זה ?

כדאי להתייעץ עם הרופא שהמליץ על קלופיקסול על כל הטיפול התרופתי, אולי חלק כבר לא רלוונטי ואולי יש תרופות עם השפעה שונה שכן כדאי לקחת, לדוגמא תרופות נגד תופעות לוואי.

18/01/2016 | 12:25 | מאת: איגוקניטו

בעיות נפשיות יגיע לרופא של שגרירויות ?

שגרירויות לא מקבלות מידע רפואי חסוי, יש מדינות שכדי להוציא אליהן ויזה יש לענות על שאלון ובו יש שאלות לגבי המצב הנפשי ושימוש בסמים/אלכוהול.

18/01/2016 | 12:05 | מאת: ספיר

שלום רב, אבא של בן זוג שלי חולה בסכיזופרניה שהתפרצה עקב מות אימו. לא ידוע על מקרה נוסף במשפחה. השאלה שלי האם זה יכול להיות תורשתי כלפי הילדים/ הנכדים שלו. זה מהווה שיקול מבחינתי לגבי המשך מערכת היחסים , האם יש סיכון?. אשמח לעזרה להבין יותר תודה רבה!

הסיכוי לפתח סכיזופרניה הוא 1% לכל אדם באוכלוסיה הכללית, לנכד או נכדה של סבא עם סכיזופרניה יש סיכון של 5% לפתח סכיזופרניה, יש עליה בסיכון אבל הוא עדיין נמוך.

09/02/2016 | 14:08 | מאת: ריטה

שלום, שאלה על אותו בסיס.. אחות של בעלי חולה בסכיזופרניה(לא ידוע על מקרים נוספים במשפחה). מה סיכוי שילדיי יחלו?

16/01/2016 | 15:59 | מאת: דוד

שלום ד"ר ענת רציתי לדעת אם עלייה בפרולקטין קשורה גם לעלייה במשקל והשמנה או שזה לגמרי לא קשור אחד לשני

ככל הנראה יש קשר, למרות שהוא לא מוכח בבני אדם, למעלה מחצי מהאנשים עם היפורפרולקטינמיה בגלל גידול שפיר בבלוטת יותרת המוח שמפריש פרולקטין סובלים מעודף משקל.

16/01/2016 | 08:04 | מאת: דוד לוי

אני מתעניין לגבי קרוב שחושש לפנות לייעוץ רפואי שמה יאובחן כפרנואיד . ואולי ישלל ממנו רישיון הנהיגה לרכב בעקבות אבחון הפרנויה. התופעות שיש לו . 1)קושי במתן אמון לזולת . 2) חרדות לעיתים . קשיים בשינה . פגיעה בזיכרון לטווח קצר . שאלתי היא האם אבחון אדם כפרנואיד יכולה לגרום לשלילת רישיון רכב . באילו דרכים ניתן להתמודד בתופעות שהזכרתי.

התופעות שהזכרת יכולות להיות קשורות למספר מצבים נפשיים ואי אפשר לדעת מה האבחנה בלי בדיקה, אם המצב מטריד את הקרוב שלך כדאי לו לפנות לפסיכיאטר לבדיקה. פרנואיד היא לא אבחנה רשמית, אם אתה מתכוון לסכיזופרניה פרנואידית או הפרעת אישיות פרנואידית אז לא, הן לא גורמת לשלילת רישיון נהיגה, יש הרבה אנשים עם הפרעות נפשיות אלו ואחרות שנוהגים. התנהגות מסוכנת או חסרת שיפוט יכולה לגרום לשלילת הרישיון.

15/01/2016 | 23:47 | מאת: מיקי

הבן שלי מאושפז בבית חולים ונותנים לו המון תרופות יחד ואני מודאגת. נותנים לו לורויין, פרפאנן, אטומין, מודיקט, סליוואן, דפלט והמצב שלו לא משהו. מה דעתך?

הרבה פעמים אשפוז נעשה במצב חריף או חמור ואז נותנים טיפול מאסיבי בתרופות. בדרך כלל אחרי שיש שיפור במצב מורידים את כמות התרופות, אפשר לדבר עם הצוות של המחלקה ולשאול לגבי תוכנית הטיפול שלהם.

15/01/2016 | 10:52 | מאת: דוד

שלום ד"ר פליישמן ענת רציתי לדעת עם הקספליון מעורר גם כמו האביליפיי והאם לאביליפיי יש גם השפעה אנטי דיכאונית. אם כן רציתי לדעת באיזה מקרים מחליפים בין הקספליון לאביליפיי ?? יש לי בעית פרולקטין והרופא לא מוכן להחליף לי או להוסיף לי אביליפיי .מה אני יכל לעשות בנידון??

קספליון הוא תרופה אנטיפסיכוטית, בדרך כלל היא מרגיעה ולא מעוררת. אביליפיי מאושרת לשימוש כטיפול גם בדיכאון. בדרך כלל מחליפים לאביליפיי כשיש תופעות לוואי, אבל כתרופה אנטיפסיכוטית היא פחות יעילה מהשאר. אי אפשר לתת המלצה על טיפול תרופתי ללא בדיקה, נסה לדבר עם הרופא שלך על אפשרויות הטיפול אם קספליון גורם לתופעות לוואי, אם לא, נסה להתייעץ עם רופא אחר.

14/01/2016 | 01:56 | מאת: עודד

האם בן אדם שלוקה בסכיזופרניה ומטופל בכדורים יכול להצליח ללמוד באוניברסיטה, בהמשך חייו לעבוד בעבודה של אנשים נורמטיביים, אולי גם ביום מן הימים להפוך לבן אדם עצמאי בהיבט התעסוקתי ולהיות גם בקשר זוגי? תודה מראש.

לסכיזופרניה יש טווח רחב מאוד, ממחלה קלה שמתבטאת בהתקף פסיכוטי אחד, ליקוי קל שלא משפיע על מהלך החיים ורק מצריך טיפול תרופתי ומעקב ועד למחלה קשה שמתבטאת במצב פסיכוטי כרוני, ירידה משמעותית בתפקוד או אשפוזים חוזרים. לבערך שליש מהאנשים עם סכיזופרניה יש מחלה קלה והם לומדים, עובדים, ומנהלים חיי משפחה. ככל שהמחלה קשה יותר יש צורך ביותר עזרה של שירותי שיקום כדי לחזור לחיים מלאים.

12/01/2016 | 09:54 | מאת: ריקי יפה

שלום. אבקש להבין מה ההבדל בין סכיזופרניה, וסכיזואפקטיב. בתודה ריקי יפה

הפרעה סכיזואפקטיבית היא קיום של סכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית ביחד. הקריטריונים לאבחנה של סכיזופרניה הם התקף פסיכוטי וליקוי תפקודי/קוגניטיבי/רגשי. הקריטריון להפרעה אפקטיבית דו-קוטבית הוא אפיזודה מאנית אחת לפחות. מאחר ומאניה יכולה להיות פסיכוטית כדי לאבחן הפרעה סכיזואפקטיבית צריך שיהיו לפחות שבועיים בהם יש מצב פסיכוטי ללא מאניה או דיכאון.

09/01/2016 | 17:39 | מאת: _

מה שואלים בהסתכלות

לא בטוחה שהבנתי את השאלה, בדרך כלל אדם נשלח לצו הסתכלות ע"י שופט לאחר שנעצר ונחשד בביצוע עבירה. בהסתכלות אמורים להעריך את מצבו הנפשי הנוכחי והכשירות שלו לעמוד לדין וגם את מצבו הנפשי בעת ביצוע העבירה.

02/01/2016 | 19:53 | מאת: אוריה

ערב טוב ,האם קיים כדור במקום רספרידל שאין לו תופעות של השמנה בסל הבריאות

קיימות תרופות רבות עם השפעות אנטי פסיכוטיות, לכל תרופה יש תופעות רצויות ולא רצויות, הבחירה היא אישית לפי העדפה של תופעות הלוואי. תרופות מן הדור הראשון גורמות פחות לעליה במשקל מתרופות מן הדור השני והן זולות ובסל הבריאות לכולם. תרופות מן הדור השני שגורמות פחות לעליה במשקל כמו אביליפיי וגאודון נמצאות בסל הבריאות למי שסובל מסכיזופרניה או הפרעה דו-קוטבית. כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו איזה טיפול עדיף.

ומתי כדאי לקחת בבוקר או בערב מאחר והלפונקס מרדים אותי וקשה לי לקום הרופא החליטה להוסיף לי כי יש לי מחשבות שנתקעות תודה

רסיטל יכול להעלות רמה בדם של לפונקס, עבור רוב האנשים הוא לא מעורר או מרדים במיוחד ולכן לרוב אין חשיבות לשעה שבה לוקחים אותו.

10/01/2016 | 15:25 | מאת: Odi

בהמשךבהמשך לתשובתך השילוב של הלפונקס עם הרסיטל עוזר לחרדה חברתית? הוספנו את הרסיטל כי להגדיל לפונס ק גורם לעייפות מה דעתך תודה מראש

30/12/2015 | 10:20 | מאת: מאיה

היי שאלה לאבא שלי ודוד שלי יש סכיזופרניה(הם תאומים) גם אני אובחנתי ככזו מה הסיכוי שגם לילדים שלי היה את המחלה(לבעלי אין את המחלה)?

לילדים של הורה עם סכיזופרניה יש סיכוי של 9% לפתח את המחלה, לנכדים של סבא עם סכיזופרניה יש סיכוי של 5% לפתח את המחלה. אם יש מספר קרובי משפחה הסיכוי מצטבר אבל קשה לחשב באופן מדויק.

29/12/2015 | 21:38 | מאת: אריס

שלום הרבה שנים אני בודק דברים כמה פעמים כגון:אם הדלת סגורה..הגז מכובה..האוטו סגור אני בודק כל דבר 3 פעמים... לאחרונה התחילו לי מחשבות ודמיונות שאני פוגע או אפגע באדם שאני אוהב.. זה מציק לי ומעצבן אותי..אפילו שהמחשבות אינן אמיתיות וזה בעצם רק מחשבה..עדיין זה מפחיד אותי... האם זה ocd חזק ..או משהו יותר חמור חלילה?

אתה מתאר חרדות, ספק ובדיקות שיכולים להיות תסמינים של OCD, אבל אי אפשר לעשות אבחנה בלי בדיקה, אם זה מציק לך כדאי לפנות לפסיכיאטר לבדיקה.

28/12/2015 | 18:36 | מאת: אביבית

שלום רב. רציתי לדעת: האם מותר לקחת זיפרקסה וסרוקוול עם ויאפקס xr (אפקסור) ואיך התרופות משפיעות האחת על השניה אם נוטלים אותם יחד? בתודה על העזרה, אביבית.

אין התוויה נגד נטילה של שתיהן יחד והן לא משפיעות על הרמה בדם אחת של השניה. לזיפרקסה ולכל התרופות מקבוצת ה-SSRI וה-SNRI (מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראדרנלין שאליהם שייכת ויאפקס) יש השפעה על רמת סרוטונין ולכן יש עליה בסיכוי להתפתחות תסמונת סרוטונין.

28/12/2015 | 16:30 | מאת: רווק

אני רווק רווק זאת לא מחלת נפש יש לי אחיינים בגלל זה לכל החיים אני רוצה תרופה למחלה עד סוף חיי חולה נפש כי עקמת עזרו לי להיות בריא שוב לא רוצה להיות עד סוף החיים כי יש לי אחיינים חולרות לכל סכיזופרן לכל החיים חיות

30/01/2016 | 13:29 | מאת: רווק

למה בגלל שאני גיבן מפלצת לכל החיים מחלת נפש? צריך להגיד רווק חולה נפש. ז'ו ז'ו איך רווק סכיזופרן ומאושפז בכפייה בגלל האחיין? לכולם. נלחם בכם חיות. שיקרתם בצה"ל נכון תגיד יש לך בגרות מלאה צה"ל בעצמו. אז לא נסיתי אף מקצוע לא אמרו על טלפט. הייתי לומד. איך נהיים סכיזופרן? חייזרים? נתניה מדינת ישראל. לא מוכן עם הקריין הזה לכל החיים כי אחיין. גם לי יש עקמת גם אני רווק גם אני לכל החיים סכיזופרן ואוטיזם כי אחיין יש לי מחלות נפש מצאו מחלות נפש. בכלל כי אחיין אשפוז כפוי במוסד פסיכאטרי. לכולם טלפט כל רווק פסיכולוג שאחיין. כל גיבן פסיכולוג כל זה למשטרה שכל גיבן יחובר עד סוף חייו עם הקריין הזה. כי אחיין לכל החיים לכולם

25/12/2015 | 00:31 | מאת: אוריה

אני מנסה להבין. אדם שנמצא במצב של רמיסיה חלקית ישאר כך לתמיד? או שההתקפים והמצבים הפסיכוטים עלולים לשוב? ושאלה נוספת, ברגע שאדם נמצא במצב שהוא מאמין למחשבות הלא הגיוניות של עצמו, ושומע קולות, זה נקרא מצב פסיכוטי או התקף פסיכוטי? כלומר, התקף שבעקבותיו הוא חייב להתאשפז? אני פשוט מנסה להבין האם יש מצב כזה שאדם שנמצא ברימיסיה חלקית ושומע קולות ומאמין למחשבות של עצמו, יכול להשאר ככה ולא להתאשפז במידה והוא לא מהווה נזק לעצמו ולסביבה.

כל האפשרויות יכולות לקרות, אדם יכול להישאר ברמיסיה חלקית עם תסמינים פסיכוטיים קבועים, או שהמצב יכול להחמיר, או להשתפר. במצב פסיכוטי הכוונה למצב ברגע נתון, בהתקף פסיכוטי הכוונה לתקופה שבה יש תסמינים פסיכוטיים. לא כל התקף או מצב פסיכוטי מחייב אשפוז, בדרך כלל מאשפזים רק כשיש סכנה או נזק לאדם או לסובבים אותו.

23/12/2015 | 22:46 | מאת: קארין

שלום וברכה. אני חולה בסכיזופרניה ונוטלת זיפרקסה, סרוקסט ודפלפט כרונו לאפילפסיה. רציתי לדעת: איזה תרופות נוגדות דיכאון מקבוצת snri ניתן לקחת עם זיפרקסה ודפלפט במקום הסרוקסט (הבנתי שעם אפקסור יש בעיה)? תודה רבה, קארין.

כל התרופות מקבוצת SSRI ו-SNRI עלולות לגרום לשינוי ברמת המלחים בדם והסיכוי גבוה יותר בשילוב עם דפלפט.

23/12/2015 | 21:50 | מאת: שרית

שלום רב. רציתי לדעת: 1.מדוע אסור ליטול רידזין עם סרוקסט? 2. האם חולי אפילפסיה יכולים ליטול רידזין? בתודה מראש, שרית.

1. סרוקסט מעלה את הרמה בדם של רידזין ועלול להחמיר את תופעות הלוואי שלו כמו הפרעות קצב או שינויים ברמות המלחים בדם. 2. כל התרופות האנטיפסיכוטיות מורידות את סף הפרכוס ולכן יש לתת בזהירות לאנשים עם אפילפסיה, כדאי להתייעץ עם הנוירולוג המטפל לפני כן.

21/12/2015 | 00:48 | מאת: א

שלום אני מאובחנת כסיזופרנית ונוטלת כדור בשם רספרידל .אני מרגישה שיש לי בעיות של קשב וריכוז השאלה האם אפשר לתת לי כדור בנוסף למה שאני לוקחת ואיזה אני בת 44

הפרעות בקשב ובריכוז יכולות לנבוע מגורמים רבים: חרדה, דיכאון, פסיכוזה, או הפרעת קשב וריכוז ראשונית. כדי לדעת אם יש תרופה שיכולה לעזור יש לאבחן תחילה מה הגורם. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי הבעיה.