גאודון או אריפליי שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/08/2017 | 18:52 | מאת: אני

שלום וברכה רציתי לדעת לאיזה מהתרופות יש יותר נטייה להשמנה אריפליי או גאודון? מדובר על מינונים נמוכים עד בינוניים תודה

שתי התרופות גורמות בשכיחות נמוכה לעליה במשקל אצל מטופלים. עבור שתי התרופות נראתה ירידה במשקל כאשר עוברים מטיפול בתרופה אנטיפסיכוטית אחרת לטיפול בהן. יש מחקר אחד שהראה ירידה בסמנים מטבוליים במעבר מאביליפיי לגאודון. בסיכום מטא-אנליזה של מחקרים רבים לא נמצא הבדל משמעותי בין שתיהן. בכל מקרה ההשפעה של כל תרופה היא אישית.

08/08/2017 | 18:39 | מאת: א

אריפליי זה אנטי-פסיכוטי דומה בנזקים לדור ראשון. אבל הוריד אותי לתת משקל. גאודון לא נוסה. אין אנטי-פסיכוטי נורמלי אחד משמין אחד מוריד לתת משקל. כדורים מחורפנים לגמרי.

מנהל פורום סכיזופרניה