סכיזואפקטיב דיסאורדר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/10/2017 | 14:05 | מאת: דנה

שלום בהמשך למה שנכתב למטה לבן זוגי שונתה האבחנה לסכיזואפקטיב. כרגע יש קולות וסימני דיכאון והוא במעקב פסיכיאטרי צמוד. ברצוני רק להבין האם בהפרעה זו יכולים להיות לעיתים התקפי דיכאון ולעיתים התקפי מאניה או שבדרך כלל יש רק אחד מהם? במידה ומקפיד לקחת תרופות האם זה יכול למנוע התקפים חוזרים? אודה לתשובתך

בהפרעה סכיזואפקטיבית יכולים להיות התקפים פסיכוטיים או אפיזודות של דיכאון או מאניה, יש אנשים שיש להם יותר דיכאון ואנשים שיש להם יותר מאניה. גם כאן טיפול תרופתי מפחית מאוד את שכיחות ההתקפים אבל לא מונע אותם לגמרי. למרות שנראה שמדובר בהפרעה יותר מורכבת בדרך כלל מהלך המחלה בהפרעה סכיזואפקטיבית יותר טוב.

מנהל פורום סכיזופרניה