מחלת נפש עם כעס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/09/2017 | 12:12 | מאת: דני

למה חולה סכיזופרניה כשהוא לא לוקח טיפול הוא מקלל וצועק על אנשים והמצב רוח שלו עצבני בדרך כלל הוא מתרגז בקלות ממצבים שאנשים נורמלים לא מתרגזים הוא גם משחזר מילים שהוא שמע בעבר בסיטואציות של כעס ואומר אותם לאנשים שמרגיזים אותו ? איך אפשר לגרום לו להיות רגוע ופחות אימפולסיבי עם הסביבה מבלי להכריח אותו לקחת תרופות פסיכיאטריות ?

במצב פסיכוטי יכולים לעלות רגשות בעצמה גבוהה, תחושה של פחד שמביאה לתקוף אנשים כהגנה, יש פחות שליטה עצמית ויותר אימפולסיביות. אי אפשר להמליץ על טיפול בלי בדיקה.

מנהל פורום סכיזופרניה