שילוב תרופות ..............

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/10/2017 | 01:32 | מאת: דודו

האם אפשר לשלב ולקחת באותו זמן את התרופות אנפרניל Sr במינון 150 ביחד עם מירו 30 מג ?! האם שתי התרופות לא מתנגשות אחת עם השנייה ?! האם השילוב הזה עלול לגרום לאי שקט וליותר תופעות לוואי ?!

אנפאניל ומירו הן תרופות נוגדות דיכאון וחרדה, כל אחת פועלת במנגנון שונה. אין התווית נגד לשתי התרופות ביחד, יש צורך רק לעקוב אחרי המצב הנפשי ותופעות לוואי. לשתיהן יש השפעה סרוטונרגית ואנטיכולינרגית ואם לוקחים אותן יחד ההשפעה מצטברת. ההשפעה הסרוטונרגית יכולה לגרום לאי שקט (במינונים גבוהים תסמונת סרוטונין), ההשפעה האנטיכולינרגית יכולה לגרום לסדטיביות ועליה בתיאבון.

מנהל פורום סכיזופרניה