פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

30/01/2017 | 02:25 | מאת: דודו

איזה תרופה מבין התרופות האנטיפסיכוטיות האטיפיות נחשבת לתרופה האנטיפסיכוטית החזקה והיעילה ביותר גם בטיפול בסימנים חיוביים ובסימנים שליליים וגם כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון מלבד לפונקס ומלבד אביליפיי שגרמה לי לאקתיזיה ?!

מחקר קליני גדול על השפעה של 5 תרופות אנטי פסיכוטיות לא מצא הבדל משמעותי בין התרופות. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa051688#t=article מחקר שערך חיבור סטטיסטי של 212 מחקרים (מטאנליזה) על השפעה של 15 תרופות אנטי פסיכוטיות מצא הבדלים קטנים בין היעילות האנטי פסיכוטית של התרופות והבדלים משמעותיים יותר בתופעות לוואי. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)60733-3/fulltext התגובה היא תמיד אישית, כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ איתו לגבי התרופה המתאימה.

אני בת 41 נשואה +ילדה . עברתי בגיל 16 התמוטטות עצבים. שוקמתי אחרי אשפוז ושיקום מעון יום. הכדור הבסיס שלי היה מזה 20 שנה ליתיום. אן כן את הבת הבאתי בIVF. כיום אני אחרי ניתוח מזה כמעט שנה בריאטרי שרוול ומטופלת בכדור אחר נפשי סרוקוול. השאלה אם מותר להיכנס להריון עם סרוקוול? אודה שיענו לי על השאלה תודה!

מידע לגבי השפעה של תרופות על העובר אפשר לקבל ממכון טרטולוגי, במכון אוספים מידע מכל המחקרים והדיווחים שפורסמו והם המעודכנים ביותר. ניתן לפנות למכון הטרטולוגיה של הדסה בטלפון 02-5082825. לרוב לתרופות אנטי פסיכוטיות אין השפעות טרטוגניות כמו למייצבי מצב רוח כמו ליתיום.

15/01/2017 | 03:22 | מאת: מישהו

שלום אחי התאום חולה בסכיזופרניה. אנחנו לא זהים. מה הסיכוי שגם לי יהיה? התחלתי לעשן גראס לפני שנה (בן 27) פעם בשבועיים חצי גוייט ולא יותר בסופשים. עד כמה הסיכויים שלי עולים? הייתי שמח לשמוע קצת אחוזים כדי לדעת רמת סיכון תודה

הסיכוי של תאום לא זהה של מי שחלה בסכיזופרניה לחלות גם הוא - 17%. קנאביס הוא חומר הלוצינוגני ועלול לגרום לפסיכוזה. אין תמימות דעים לגבי היכולת של קנאביס לגרום להתפרצות של סכיזופרניה אבל כן מוסכם שהוא גורם להקדמה של מספר שנים בפריצה של המחלה אצל מי שיש לו פגיעות לכך. אין מספר אחוזים מדויק אבל מי שנמצא בסיכון לחלות בסכיזופרניה לוקח סיכון בשימוש בחומרים שעלולים לגרום לפסיכוזה.

05/01/2017 | 14:13 | מאת: י

שלום וברכה אני בן 28 לפני כארבע שנים הייתי אצל פסיכיאטר, לפני שהגעתי אליו לבדיקה הפסיכולוג שלי דיבר אתו עליי והיה רשום Psychologist feels: he is cyclothymic has grandiose fantasies without insight, lacks boundaries לאחר מכן הרופא רשם לי 60 מ"ג פאקסט בגלל חשיבה אובססיבית (ללא אבחנה של דיכאון), ואז לאחר חודש בערך היה לי כנראה התקף מאני פסיכוטי תחת טיפול של פאקסט 60 מ"ג, לאחר מכן לקחתי הלידול והפסקתי את הפאקסט והייתה הטבה אבל הייתה לי דיסטוניה, לכן הפסקתי הלידול, ואז עברתי לקחת סוליאן 200 מ"ג והפסקתי לאחר זמן מה בגלל שהרגשתי די "כהה רגשית" ולא ספונטאני וחסר מוטיבציה וגם אי שקט.. ואז עברתי ללמיקטל 200 מ"ג שהייתה עם פחות תופעות לוואי.. כיום יש לי לעיתים תכופות התעסקויות טורדניות שבאות לידי ביטוי בכך שאני מתעסק הרבה במחלה שלי וקורא את האבחון שעשו לי שוב ושוב בשביל "למצוא משהו חדש" למרות שאני יודע שאין כ"כ מה למצוא, אני כאילו מנסה לתת לעצמי את האבחנה "הכי מדויקת" בשביל לתת לעצמי את הטיפול הכי "יעיל וטוב" ולהגדיר לעצמי סוג של "זהות", אני גם לא כ"כ סומך על הרופא שלי וחושב לצערי שאין לו זמן אליי כ"כ, אני מטופל במרפאה ציבורית ופוגש את הרופא אחת לארבעה חודשים בערך.. דווקא יש לי יכולות קוגניטיביות ורצון, אך במקום לממש אותם אני שם "פול גז בניוטרל".. מה שמפריע לי כרגע גם אלו הם חילופי מצב רוח תכופים שמתקיימים כמה פעמים ביום, ובעיות בוויסות הרגשי ואימפולסיביות.. לדוגמא אני יכול לקום בבוקר ולצאת וללכת לקבוצת תמיכה שאני נמצא בה, ואז להרגיש שם טוב ולחשוף את עצמי ולשתף פעולה, ואז אני חוזר הביתה פתאום ומרגיש לבד וריקני, ואין לי מוטיבציה לעשות שום דבר, למרות שאני יודע שאם אעשה דברים מסוימים – ארגיש טוב, אך אין לי "דרייב" או כוחות לקום לעשות זאת.. ואז אני שוקע למחשבות על ייאוש עד לפעמים שזה יכול להגיע לחשיבה אובדנית (למרות שזה ללא מעשה).. או שלפעמים לדוג' אני פוחד להיתקל בסיטואציות טעונות רגשית עם אנשים ולהתפרץ עליהם, למרות שאני לא כך בד"כ וזה לא מאפיין אותי, אבל החשיבה על כך היא תמיד מתמשכת ושוחקת אותי.. לפני בערך פחות משנה הלכתי לבי"ח בעקבות מחשבות טורדניות וכתבו לי בבדיקה שהייתה לי "חשיבה overvalued idea (אמונות דתיות), התעסקות כפייתית סביב נושא של מחלה והביטויים שלה, חשיבה מגית ופחדים רבים "להיות חולה עוד יותר" ולאבד בוחן מציאות.." כרגע אני מטופל בלוסטרל 100 מ"ג ולמיקטל 150 מ"ג, יש לי אישור לתרופת ARIPLY מהקופה ואף לקחתי מינון של 2.5 מ"ג עד לפני כשבועיים, אך הפסקתי אותה כי חשבתי שזה "מנפח" אותי וגורם לי לתיאבון מוגבר כשזה יחד עם הלוסטרל.. (אני שוקל 104 ק"ג) באבחון פסיכולוגי שעשיתי לפני מס' חודשים היה כתוב שיש לי "בוחן מציאות גבולי", רשום שם שיש בו פערים, ואל מול גירויים מובנים וברורים בהם אני לא מעורב רגשית, השיפוט ובוחן מציאות תקינים. ובמצבים ברורים פחות, עמומים או בעלי מטען רגשי, תתכן פגיעה בשיפוט. רשום שאני "יכול להיתפס כמוזר ובעל שיפוט לא תואם, ולעתים הסקת המסקנות יכולה להיות שרירותית עם נטייה להיתפס לפרטים שוליים ולפרש על פיהם את הסיטואציה באופן לא מספיק מדויק, ואז גם תתכן פגיעה בשיפוט.. ומבחינה בינאישית עולה הצפה רגשית וקושי להבין ולנהל את הסיטואציה באופן יעיל, ככלל מול מצבים רגשיים יכול להיות אימפולסיבי ולבטא רגש באופן עוצמתי, בלתי מווסת וסוער" עוד ניכר אצלי בעיות בתפקוד בעיקר התעסוקתי, אני עובד לסירוגין בעבודות מזדמנות ואני נורא חושש לפתוח את עצמי למקומות אחרים וכיוונים שונים מפאת הפחד להיכשל ולא להצליח, או להיתקל באנשים שונים וחדשים, כל הזמן אני מנסה למצוא את הסיבות למה לא להצליח והן די משתלטות עליי ואני נשאר תקוע ופסימי. במישור החברתי אני דווקא בסדר, יש לי מעגל חברים של חברי ילדות ובת זוג כארבע שנים.. אני כרגע גם בתהליך שיקומי (מוכר בביטוח לאומי ומשרד הבריאות) ומטופל בפסיכותרפיה על בסיס שבועי.. יש לציין גם שמשהייתי ילד היו לי קשיי התנהגות ושוחררתי מהצבא על הפרעת הסתגלות, ולאחר מכן חרדת נטישה.. בילדותי עברתי דברים מאוד מורכבים (אימא שלי הייתה מכורה לסמים והתאבדה לפני 3 שנים, ועם אבא לא היה כל קשר, הורים שהתגרשו כשהייתי קטן) לגבי אבחנה, הייתי אצל כל מיני רופאים לאורך הזמן, שחלקם כתבו שיש לי הפרעת אישיות, הפרעה דו קוטבית, מאפיינים של OCD, והאחרון היה הפרעה סכיזו אפקטיבית. אני רוצה לקחת טיפול מיטבי אך אני גם רוצה להוריד נורא במשקל ולכן התופעות לוואי של התרופות קריטיות ואני חושש שזה ישפיע (אני במעקב אצל דיאטנית כרגע) יש לציין שלנוגדי דיכאון שלקחתי ושאני לוקח אני מגיב בצורה חלקית.. אשמח לדעת לאור האמור מה דעתך על הטיפול התרופתי שאני מקבל (לוסטרל 100 ולמיקטל 150) והאם יש מקום לשינוי למשהו יותר יעיל נגד ההתעסקויות הטורדניות והחשיבה האובססיבית וחילופי מצב רוח תכופים וקושי בוויסות רגשי? משהו שלא ייפגע לי בתהליך ההורדה במשקל.. תודה מראש וסוף שבוע נעים

אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה.

04/01/2017 | 23:15 | מאת: אנונימי

שלום וברכה יש לי כמה שאלות ידוע שליתיום מפחית אובדות, רציתי לדעת מה המנגנון שעליו הוא עובד בשביל זה? לגבי תרופה לוויסות רגשי, יש לי חילופי מצב רוח די קיצוניים ביום יום, איזו תרופה הכי מתאימה לזה? (קווי אישיות גבוליים) אני יודע שרוב המייצבים פועלים בין מצב מאנייה לדיכאון, העניין שאצלי זה יותר ממוקד ואני סובל מחילופי מצב רוח שמשתנים כמה פעמים ביום בתדירות די גבוהה וקושי בוויסות רגשי (כתוצאה מהפרעת אישיות כמו שציינתי) - מה התרופה הכי מתאימה לזה? האם ליתיום או למיקטל? מה המינון המתאים לציקלותימיה לבחור בן 28? האם גם למיקטל מטפל בציקלותימיה? או רק ליתיום? האם גם במינון נמוך ליתיום מראה תופעות לוואי? תודה

יש מספר מחקרים שמראים ירידה באובדנות עם טיפול בליתיום אבל לא ידוע מנגנון הפעולה. מייצבי מצב רוח יכולים לעזור גם בתנודות במצב הרוח שאינן מגיעות לאפיזודות של מאניה או דיכאון. התגובה לליתיום אישית, יש אנשים שלא חווים תופעות לוואי ויש שכן, תופעות הלוואי תלויות מינון וככל שעולים במינון יש יותר סיכוי לתופעות לוואי. אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה.

29/12/2016 | 00:43 | מאת: רון סבג

שלום אני שותה זיפרקסיה ואני בהריון , האים מותר לי לקחת את הזיפקרסיה בהריון ?

מידע לגבי טיפול תרופתי בהריון ניתן לקבל במכונים הטרטולוגים בבתי החולים. המכון הטרטולוגיה של הדסה שולח סיכום של המידע לגבי תרופה. ניתן ליצור איתם קשר בטלפון 02-5082825.

25/12/2016 | 14:18 | מאת: אבי לב

יום רביעי שאני לא לוקח ריספרידל... הורדתי את המינון לאורך 50 יום... הבנתי שאחרי 20 שעות זה יורד מ50% מהגוף ואחרי 100 שעות שזה קצת פחות מ 5 ימים ב 100%... אני יודע שעכשיו התפקיד שלי לשמור על השפיות אם זה אין לי בעיה... השאלה שלי מתי אני ידע בוודאות שהגמילה לא תגלוש להתקף פסיכוטי חס וחלילה.

הפסקה של טיפול תרופתי מומלץ לבצע בייעוץ עם הפסיכיאטר המטפל כדי לקבל מידע על הדרך הנכונה להפסיק ועל הסיכוי להתקף חוזר. גם אם הפסקת כדאי לחזור לרופא ולספר לו כדי שיוכל לעקוב אחרי המצב הנפשי.

האם רספרידל בכדורים ופרוזק זה טיפול הנכון?,,

פרוזק בשילוב עם רספרידל זה שילוב לא טוב. עדיף רספרידל וכדור פשוט כמו קלונקס לפי הצורך. פרוזק יכול להביא להתקף מאני, וזה סופר מסוכן. וצריך הרבה עבודה פסיכולוגית ופיחלות יומית קבועה שלא מאפשרת עיסוק עצמי בבעיות עצמן.

אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה, אם יש לך ספקות לגבי הטיפול התרופתי מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל ליעוץ.

איל להפסיק סבל של מתח חרדות ופחדים ואי שקט נפשי?,

אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה, אם הטיפול לא עוזר לבן כדאי לחזור לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ לגבי התרופות.

19/12/2016 | 06:18 | מאת: eli

יש. קול של גבר תקיף וחזק הפוקד להתאבד למות מוות סופי ומיידי/לרצוח איך אפשר להתמודד איתו?איך. אפשר להשתקם ולצאת לחיים?

אם יש קולות פוקדים יש לפנות מיד למרפאה או בערב/סופי שבוע למיון, בהחלט אפשר לקבל עזרה ולהשתקם.

19/12/2016 | 04:14 | מאת: שיר

שלום, בני בן 9 התחיל לצרוך רספידרל לפני חצי שנה בגלל טיקים מרובים, התחלנו במינון נמוך 0.3 מ"ג והעלנו אותו. לפני מספר ימים החלו לו טיקים נוראיים והרופא החליט להעלות את המינון ל1 מ"ג פעמיים ביום. האם הטיקים הם לא תופעת לוואי של התרופה, האם העלאת המינון לא מחריפה את עניין הטיקים ותגרום נזק בלתי הפיך?

ריספרדל הוא טיפול להפרעות טיקים ולא גורם להם, במינונים גבוהים הוא יכול לגרום להפרעות תנועה אקטסרפירמידליות שהן שונות מטיקים. לעתים נותנים את הטיפול ביחד עם תרופות להפרעות קשב וריכוז שמכילות מתאמפתמינים או אמפטמינים (ריטלין, קונצרטה, אדרל) ואלו ידועות כגורמות לטייקים. יש תיאור מקרה אחד על גמגום שהופיע לאחר טיפול בריספרדל. אם יש החמרה במצב כדאי לחזור בהקדם לפסיכיאטר המטפל.

18/12/2016 | 00:13 | מאת: האנונימי

האם ניתן לתת אבחנה של הפרעה דו קוטבית או הפרעה סכיזואפקטיבית כאשר ברקע היה התקף מאני פסיכוטי כשנלקח 60 מ"ג פאקסט? יש לציין שמעולם לא היה "דיכאון קלאסי\מז'ורי", אלא רק סימפטומים דיכאוניים. עשיתי אבחון פסיכולוגי ושם נכתב "ממצאי האבחון מעלים תמונה של חוסר כוחות, של צמצום, ושל סימפטומים דיכאוניים, וכן נמצאה פגיעה בשיפוט ובבוחן המציאות שבאה לידי ביטוי במצבים טעונים רגשית." כמו כן נכתב שבוחן המציאות הנו גבולי. עוד נכתב "נראה כי השילוב בין חלק אפקטיבי בולט, שבא בשנים האחרונות בגלים, לבין התמונה של צמצום, חוסר כוחות, הירידה הבולטת בתפקוד, והפגיעות שקיימות בשיפוט - מצביעים לכיוון של הפרעה סכיזואפקטיבית" רציתי לדעת האם בוחן מציאות גבולי ומה שנרשם למעלה יכול להתקיים גם בהפרעת אישיות (גבולית או אחרת)?

התקף מאני תחת טיפול בנוגדי דיכאון לא נחשב מספיק כדי לאבחן מחלה, יחד עם זאת, התקף מאני פסיכוטי משמעותי לא סביר שיקרה אצל אנשים שאין להם כל פגיעות לפתח מאניה או פסיכוזה. אבחון פסיכולוגי משתמש במונחים שונים מאבחון פסיכיאטרי. האבחון הפסיכיאטרי של הפרעה סכיזואפקטיבית מצריך התקפים פסיכוטיים נפרדים והתקפים נפרדים של מאניה או דיכאון. בוחן המציאות תלוי גם במצב שבו נעשה האבחון, אם הוא נעשה במצב מאני או פסיכוטי הוא יכול להיות פגום או גבולי. בהפרעת אישיות גבולית יש מצבים של גלישות פסיכוטיות בהם בוחן המציאות נפגם. אם יש לך שאלות על האבחנה כדאי לדבר עם הפסיכיאטר המטפל ולבקש ממנו לעבור על ההיסטוריה ולהסביר מה האבחנה הסבירה ומדוע.

15/12/2016 | 02:23 | מאת: דודו

אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פשוטה simple עם אבחנה מבדלת ל ocd ו דיכאון כפול דיסתימיה וחרדה חברתית והפרעת אישיות נמנעת , רציתי לשאול איזה טיפול פסיכולוגי עדיף במצב שלי האם זה emdr או cbt ? והאם ה emdr יותר מהיר מה cbt באופן משמעותי וכך גם יותר חסכוני ?

הטיפול המומלץ להפרעות חרדה הוא CBT, EMDR מומלץ בעיקר כטיפול להפרעה פוסט-טראומטית. שניהם טיפולים ממוקדים ותחומים בזמן

12/12/2016 | 15:08 | מאת: דד

האם במחלה זו מטופלת שהתפרץ אצלה בגיל צעיר ונוטלת כדורים היום כ8 שנים ללא שום התקף ונראית בריאה לחלוטין , מקיימת אורח חיים נורמלים לגמרי , האם ניתן לקבוע חד משמעית שהסיכויי שתתפרץ אצלה שוב הוא כמו כל אדם אחר , (כמובן במידה ותתמיד בטיפול הרפואי)

הסיכוי לפריצה של מחלה מתייחס לעצם קיום המחלה ולא לסיכוי להתקפים הפסיכוטיים נוספים מהרגע שהתפרצה מחלה. לאחר התקף פסיכוטי ראשון הסיכוי להתקף שני הוא 12-25% בשנה באנשים שמקבלים טיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות לעומת 50-75% באנשים שלא לוקחים טיפול תרופתי. על הסיכוי להתקף נוסף משפיעים גורמים נוספים כמו ארועי דחק, שימוש בסמים וכו', אי אפשר לדעת מראש האם יהיה התקף נוסף או לא, יש אנשים שעוברים התקף אחד בלבד.

10/12/2016 | 03:37 | מאת: דודו

שלום , אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פשוטה עם אבחנה מבדלת ל- OCD ודיכאון כפול דיסתימיה וחרדה חברתית (אימה חברתית קשה עד חוסר יציאה מוחלט מהבית) והפרעת אישיות נמנעת קשה , בימים אלה אני סובל מדיכאון מגורי קליני קשה וחריף במיוחד עד כדי מחשבות אובדניות ממשיות כלומר אני אובדני במיוחד , אני מעביר ימים ושבועות שלמים בלי לאכול ובלי להתקלח ובלי לצחצח שיניים ובלי לשטוף את הפנים כלומר אני מזניח את עצמי בצורה קיצונית ביותר וגם כן ההורים שלי מזניחים אותי את הטיפול שלי , יש לי בראש רעיון לחתוך את ורידי היד שלי , אני מרגיש לא מאוזן , אני לא יוצא מהבית בכלל לא מתפקד בכלל אין לי מוטיבציה לשטוף את הפנים או לעשות שום דבר , פניתי בחודשיים האחרונים 3 פעמים למיון בית חולים העמק וסירבו לאשפז אותי גם כן ברמב"ם מסרבים לאשפז אותי וגם פניתי לבית חולים תל השומר שיבא וגם סירבו לאשפז אותי , פניתי לאחרונה לדר יעקב חרמון שאמר לי שהאבחנה שלי היא סכיזופרניה והמליץ לי לעשות בדיקת רוק גנטית כדי למצוא את הטיפול היעיל בשבילי , ורציתי את חוות דעת שלך על הבדיקה הזאת כי היא מאוד יקרה ? אני עכשיו נמצא במצב לא מאוזן בצורה קיצונית , אני מקבל את הטיפול הבא כבר שנתיים ללא שום שיפור , אני מקבל : Seroquel xr 600 mg Lustral 200 mg Clonex 0.5 mg 3 ביום Prolol 10 mg 3ביום פרוטיאזין 25 מ"ג פעמיים ביום סירקדין 2 מ"ג במקום זודורם לשינה אני מקבל גם לרפלוקס החזר וושטי אומפרדקס 40 ולבחילות והקאות פראמין 10 מ"ג עד 3 ביום . בעבר ניסיתי את הטיפול אביליפיי 30 מ"ג + ציפרלקס 40 מ"ג שהפסקתי אותו בגלל שגרם לי לחוסר מנוחה אקטיזיה למרות שהייתי לוקח איתו פרולול 30 מ"ג ביום וקלונקס 1.5 מ"ג ביום , גם הלידול 5 וריספרדל וזיפרקסה גרמו לי לתופעות לוואי קשות אקטיזיה ואקסטרא-פרמידליות EPS . מה חוות דעת שלך ?

טגרטול הוכחה כמפחיתה התפרצויות זעם. היא לא הוכחה כמשפרת סימנים שליליים בסכיזופרניה. בבדיקות גנטיות בודקים קשר בין רצפים של DNA מהמטופל למה שידוע על תגובה ותופעות לוואי של תרופות שכיחות, לא מדובר באבחון שנותן תוצאה מוחלטת של "יעבוד/לא יעבוד" והבדיקה באמת יקרה מאוד.

10/12/2016 | 03:35 | מאת: דודו

אני סובל מסכיזופרניה פשוטה simple עם אבחנה מבדלת ל ocd ו double דיסתימיה depression וחרדה חברתית קשה והפרעת אישיות נמנעת קשה (עד כדי חוסר יציאה מוחלט מהבית , אבל לאחר טיפול בסרקוול 600 מג התחלתי לצאת מהבית) , רציתי לשאול מהו הטיפול בסימנים שליליים של סכיזופרניה האם זה תרופות אנטי דיכאוניות ותרופות מייצבות מצב רוח ? האם תרופות מייצבות מצב רוח מטפלות בהתפרציות כעס ? האם מותר לי לקחת מינונים מקסימליים של תרופות נוגדות דיכאון ותרופות מייצבות מצב רוח ? אני מרגיש לא מאוזן , האם צריך להחליף את הסרוקוול ?

אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה, בוודאי במקרה מורכב. אין טיפול טוב לסימנים שליליים, תרופות שכן הוכח שמשפרות הן קלוזפין (לפונקס), תוספת של תרופות נוגדות דיכאון, אמיסולפיריד (סוליאן).

26/11/2016 | 00:21 | מאת: שאול

אם אני מחליף מודיקט זריקה או כל תרופה אחרת לפעם בחודש במקום שבועיים - ימשיך לגרום לרעידות ?

אם מעבירים את מתן זריקת המודיקט מפעם בשבועיים לפעם בחודש למעשה מורידים את המינון בחצי. אם הרעידות נגרמות בגלל התרופה סביר שהן יפחתו.

25/11/2016 | 17:29 | מאת: בנימין

פסיכיאטר מחוזי יכול להכריח אדם לקבל טיפול כפוי במרפאה של בתרופות אחרות ממה שהוא לוקח כרגע ואם כן איך משנים את זה ? מתי יש וועדות לדברים האלה ואיך משתחררים ?

29/11/2016 | 21:38 | מאת: בינימין

יכולים לשלוח איש לבי"ח פסיכיאטרי בגלל פשלה בכתובת בגלל שהוא גר בעיר אחרת והבימ"ש שנתן ת'צו למרפאה יושב במקום אחר ויצא שהוא לא הגיע ללקחת תרופות בגלל זה ?

אם מטופל לא התייצב במרפאה כפי שהורה בית המשפט המשטרה יכולה להביא את המטופל למרפאה. רק אם יש עילה לאשפוז כפוי ניתן לאשפז ללא הסכמה.

פסיכיאטר מחוזי יכול להוציא הוראה לטיפול מרפאתי כפוי, המרפאה יכולה להחליט על שינוי בטיפול התרופתי. ההוראה מסתיימת באופן אוטומטי אחרי חצי שנה, לכן בחודש השישי לטיפול מנהל המרפאה צריך לבדוק את המטופל ולהחליט האם יש עילה להאריך את טיפול כפוי ולשלוח בקשה לפסיכיאטר המחוזי. אם רוצים לערער על ההוראה ולא לחכות שתפוג יש לבקש מן הרופא המטפל להגיש לועדה פסיכיאטרית מחוזית.

25/11/2016 | 17:02 | מאת: נתן

איזה תרופה הכי פחות גרועה לגוף CLOPIXOL DEPOT או ריספונד וסרוקוול ואיך מצמצמים את הנזקים שלהם ?

לכל תרופה יש תופעות לוואי שונות, ההשפעה שונה אצל אנשים שונים וכל אחד מעדיף תופעות כאלה על אחרות, אין תרופה אחת שהיא הכי טובה או הכי גרועה.

21/11/2016 | 09:35 | מאת: 123

מדוע לא ניתן להזריק בישבן אקספליון?

אחד היתרונות של קספליון הוא העובדה שניתן להזריק אותה גם בכתף, מאחר ורוב האנשים מעדיפים זריקה בכתף ולא בישבן. ניתן לתת קספליון גם בשריר הדלטויד (כתף) וגם בשריר הגלוטאוס (ישבן), בפעם הבאה תבקש מן האחות להזריק לפי ההעדפה שלך.

איך אפשר להתמודד עם אובדנות כמו לבלוע יותר מדי כדורים/לחנוק/לתלות עצמי עם חגורה? סוליאן 1200 מג' גורם לאלימות להרביץ מכות לא משנה. למי איך אפשר לדעת לטפל בבעיה זו?

אם אתה מרגיש שיש סכנה של אובדנות או אלימות יש לפנות מיד בשעות הבוקר למרפאה המטפלת, בשעות בהן המרפאה לא פתוחה לפנות למיון פסיכיאטרי. הבדיקה בבתי החולים הפסיכיאטרים היא חינם, ניתן לפנות לכל מיון ללא קשר לכתובת המגורים.

16/11/2016 | 19:44 | מאת: אלי

שלום לד"ר. אני נוטל זיפרקסה 5 מ"ג כבר 12 שנים. וניסיתי לרדת במינון על ידי חציית הכדור לחצי ל-2.5 מ"ג, ואחרי חצי חודש הרגשתי לא רגוע ועצבני השאלות הנשאלות למה זה קרה לי? 1.האם בגלל ש 2.5 מ"ג זה מעט לי מדי? 2.והאם בגלל שחותכים את הכדור.זה כאילו אני לא שותה כלום? 3.אם אני ירד במינון במקום 2.5 מ"ג ל- 3 או 4 מ"ג זה ישפר במשהו את התופאה שציינתי בהורדת המינון? תודה על היעוץ.

אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה, בכל מקרה לא מומלץ לשנות טיפול תרופתי בלי להתייעץ עם הרופא המטפל. אם אתה מרגיש לא טוב כדאי לבקש תור לרופא בהקדם.

15/11/2016 | 00:47 | מאת: בן

שלום דר האם ניתן לחצות כדור אינווגה לשניים למרות שאין עליו קו חצייה.

טבליות אינווגה מכילות פליפרידון בשחרור מושהה ולכן אין לחצות אותן.

11/11/2016 | 20:57 | מאת: רן

ויטמינים B12 וכדורים עם פוספטידילסרין וחומצה פוספטידית באמת עוזרים לזכור יותר טוב במיוחד לאנשים עם בעיות נפשיות שלוקחים CLOPIXOL ?

פספטידיל סרין הוא פוספוליפיד המהווה מרכיב חשוב בממברנות התאים בגוף, אנחנו מקבלים את החומר במזון אבל יכולים ליצר אותו בעצמנו. חומצה פוספטידית היא גם פוספוליפיד, ממנו נוצר גם פוספטידיל סרין, יש לה תפקידים חשובים בהעברת אותות בתא. הטענה שתוספת של פוספטידיל סרין, חומצה פוספטידית או לציטין עוזרת לשיפור הזיכרון והיכולת השכלית בגיל מבוגר לא הוכחה באופן מובהק בניסויים בבני אדם. יתכן ותוספת של פוספטידיל סרין יכולה להוריד את ההידרדרות בדמנציה. B12 הוא ויטמין החשוב ביצירת כדוריות דם אדומות ובפעילות מערכת העצבים המרכזית. אין לנו אפשרות לייצר את הויטמין ואנחנו תלויים בקבלה שלו ממזון, הספיגה של הויטמין במערכת העיכול מורכבת ולכן שכיח חוסר בויטמין זה, בעיקר אצל צמחונים או טבעונים שלא מקפידים על אכילת מזון עשיר בויטמין. חוסר שלו יכול לגרום מלבד אנמיה גם להפרעות נוירולוגית ונפשיות קשות. לכן חשוב לבדוק את הרמה שלו בדם. אין עדות שתוספת שלו יעילה בשיפור זיכרון או יכולת שכלית מי שאין מחסור בויטמין. אין מחקרים שהוכיחו באופן מובהק שהוא משפר תסמינים נפשיים אם אין מחסור. לא ידוע לי על קשר לקלופיקסול.

11/11/2016 | 16:34 | מאת: שי

אם הפסיכיאטרית שלי אמרה שאין בעיה לעשות לעשות טיפול במרפאה אצלה אם בית משפט יקבע שאני צריך את זה אבל הפסיכיאטר המחוזי יושב בעיר אחרת אז איך עושים שזה יעבור לפה ? ( הקליניקה שלה )

טיפול מרפאתי כפוי יכול להיעשות במרפאה ציבורית (של המדינה או של קופת חולים), לא בקליניקה פרטית. אם הפסיכיאטרית שלך עובדת במרפאה ציבורית היא יכולה לבקש מהפסיכיאטר המחוזי להעביר את הצו לטיפול מרפאתי כפוי למרפאה שבה היא עובדת.

11/11/2016 | 16:02 | מאת: רובין

איזה תרופות לאנשים עם סכיזופרניה הכי פחות מפריעות לזכרון + לגרום לעייפות וכאלה

חלק מהתרופות האנטי פסיכוטיות הן סדטיביות וגורמות לעייפות, יתכן ובגלל עייפות יש חוסר ריכוז וכתוצאה מכך פגיעה בזיכרון. התרופות הסדטיביות ביותר הן: קלוזפין (לפונקס), אולנזפין (זיפרקסה), קווטיאפין (סרוקוול), קלוטיאפין (אטומין).

09/11/2016 | 21:23 | מאת: אלי

שלום לד"ר. אני נוטל זיפרקסה 5 מ"ג כבר 12 שנים. ואין לי שום בעיה עם הכדור חוץ מזה שהיא מקשה עליי מאוד להתעורר בבוקר. אם אני יחליף לאבילפיי לא יהיה לי תלות ספציפית לזיפרקסה? והאם אביליפיי מרדים כמו הזיפרקסה?, ואיזה תופאות לוואיי יש לאביליפיי? ואם אני יחליף לאבילפיי זה יכול לשפר את המצב שאני יוכל להתעורר נורמלי בבוקר? תודה רבה.

זיפרקסה היא תרופה מאוד סדטיבית ויכולה לגרום לקושי להתעורר בבוקר. אביליפיי היא תרופה לא סדטיבית ולכן לא סביר שתגרום לקושי בהתעוררות. את ההחלפה מזיפרקסה לאביליפיי חשוב לבצע לאט ובאופן הדרגתי אחרת עלול להיות אי שקט, כמו בכל הפסקה של תרופה סדטיבית. לאביליפיי יש יחסית מעט תופעות לוואי, תופעת הלוואי העיקרית היא אקטיזיה, אבל התופעה תלויה במהירות העליה במינון, לכן חשוב להעלות לאט.

08/11/2016 | 05:38 | מאת: יוסף

קבלתי זריקה הלידול ופנרגן .איך זה משפיע על מצב פסיכוטי סכיזופרניה?

הלידול היא תרופה אנטי פסיכוטית ולכן עוזרת במצבים של פסיכוזה גם בגלל סכיזופרניה וגם מסיבות אחרות. פנרגן היא תרופה אנטיהיסטמינית שיש לה השפעה מרגיעה.

05/11/2016 | 20:57 | מאת: ויקטור

אם קרוב משפחה שלי הולך לטיפול כפוי בקליניקה זה בעיה שזה יהיה איפה שהוא גר בקופ"ח שלו ?

בדרך כלל טיפול מרפאתי כפוי נעשה במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות, מעקב אחר טיפול מרפאתי כפוי הוא אחריות גדולה ולכן בדרך כלל קופות החולים אינם עושות זאת. אם מרפאה פסיכיאטרית של קופת חולים מוכנה לקחת על עצמה את האחריות על צו מול הפסיכיאטר המחוזי ניתן לעשות זאת.

05/11/2016 | 02:44 | מאת: אבי לב

אני מתחיל תהליך של גמילה עם הרופא המטפל אבל אני רוצה לקבל כמה שיותר מידע. נאמר שירדתי למינון הכי נמוך שאפשר ואני רוצה להפסיק לגמרי. הבנתי שאפסיק וארגיש שהמחלה חוזרת זה יכול להתפרש לשני כיוונים. סימפטומים מזויפים או אמיתיים. אחרי כמה זמן יודעים שזה כבר לא תסמיני גמילה אלא באמת המחלה חוזרת? הבנתי גם שברגע שמחדשים את הכדור אז הסימפטומים (מזוייפים או לא) נעלמים. האם זה בטוח להתחיל/להפסיק כמה פעמים שרוצים? כל עוד זה בשליטה. אני תכננתי להפסיק שבוע בלי כדורים בכלל... אז לחזור לשבוע במינון הנמוך ביותר.... כל כמה זמן להגדיל את ההפסקה עד שהנפש תתייצב. האם זה טכניקה שאת מכירה? האם זה יכול לעבוד? תודה, אבי.

05/11/2016 | 06:39 | מאת: אבי לב

*** חשבתי לעשות דבר כזה: להפסיק 5 ימים - לקחת יום. להפסיק 10 ימים - לקחת יומיים. להפסיק 15 ימים - לקחת שלושה ימים. להפסיק 20 ימים - לקחת יומיים. להפסיק 25 ימים - לקחת יום. להפסיק 30 ימים - להפסיק אם יציב.

הפסקת טיפול של תרופות אנטיפסיכוטיות לרוב לא מלווה בתסמיני גמילה, אלא אם כן התרופות מאוד מרדימות ואז יכול להופיע אי שקט או קושי בשינה כשמפסיקים. הסכנה בהפסקת טיפול היא בחזרה של מצב פסיכוטי, לכן יש לבצע זאת ביחד עם הרופא המטפל. ההורדה נעשית בדרך כלל בהדרגה ובאיטיות כדי שלא ליצור שינוי חריף, לא מומלץ לקחת טיפול באופן לא רציף.

04/11/2016 | 16:37 | מאת: מיכאל

אם בחור אומר לפסיכיאטר שהוא חוסם קבצים אישיים במחשב בגלל שלא יגלו את זה אם יגנבו אותו אבל גם מרגיש מצויין בגלל מעקב רפואי - זה מצב פסיכוטי + הזיות ? עדיין פסיכוטי ?

אי אפשר לדעת בלי בדיקה.

04/11/2016 | 16:12 | מאת: אנונימי

תוך כמה נכנסים לטיפול במרפאה ולכמה זמן או בית חולים אם בית משפט אמר שאני לא כשיר ? וגם איך מבטלים את הביקורים שם

בחוות הדעת המשפטית הפסיכיאטר כותב את ההמלצה, אם הוא מוצא שהמטופל אינו כשיר לעמוד לדין הוא ממליץ לפי המצב האם יש צורך באשפוז או בטיפול מרפאתי. כדי לשנות החלטה של שופט יש לפנות לועדה פסיכיאטרית מחוזית. על מנהל מחלקה או מנהל מרפאה להגיש מטופל לפחות פעם בחצי שנה לועדה.

04/11/2016 | 10:39 | מאת: טים

יש טיפול למשהו של קצת קשה להיות יציב במחשבות וכנ"ל סטרס מלשבת הרבה במקומות סגורים ?

קשה לדעת במה מדובר, התיאור יכול להתאים למספר מצבים, אם זה מפריע לך כדאי לפנות לפסיכיאטר להתייעצות.

04/11/2016 | 09:14 | מאת: מ

מה יעבור לבימ"ש על זה שהייתי בהסתכלות שם והפסיכולוגית שאלה איך אתה יודע שאתה סובל מסכיזופרניה / אם זה טוב לעשות ת'עבירה שעשיתי ? אז אמרתי מה הסיפטומים ושזה לא טוב הפשע שעשיתי והיא הבינה שאני יודע על מה נמצא שם

מי שכותב חוות דעת משפטית הוא בדרך כלל פסיכיאטר ולא פסיכולוג, בכל מקרה כל הנתונים הרפואיים, המשפטיים והבדיקה נלקחים בחשבון כשכותבים את חוות הדעת.

29/10/2016 | 22:27 | מאת: מיקי מ

שלום וברכה רציתי לשאול האם לוסטרל (במינון של 100 מ"ג) או למיקטל (במינון של 150 מ"ג) עלולים להשפיע על תפקוד בלוטת התריס ועל הטריגלצרידים ולהוריד אותם? או שמה שמשפיע על ערכים אלו הן בעיקר תרופות אנטי פסיכוטיות? תודה מראש ושבוע טוב..

יש מקרים בודדים של היפותירוידיזם לאחר נטילת למיקטל ומדובר בתופעת לוואי נדירה מאוד, לא ידוע על קשר בין תפקוד בלוטת התריס לבין לוסטרל. לוסטרל מעלה רמת טריגליצרידים ברמה נמוכה (כ-5%), יש מקרים בודדים שבהם דווח על עליה בטריגליצרידים עם למיקטל.

29/10/2016 | 14:47 | מאת: JACOB

איזה רופא מתעסק עם בעייה של הרבה צמא וסטרס ממקומות חמים בקיץ

מה שאתה מאתר יכול לנבוע מסיבות רבות, מומלץ לפנות לרופא המשפחה כדי שיאבחן ממה נובעת הבעיה.

28/10/2016 | 10:22 | מאת: רמי

איך פסיכיאטרים קובעים אם מישהו צריך להגיע לבי"ח פסיכיאטרי אחרי הסתכלות אמבולוטורית ?

המלצה על אשפוז נעשית בדרך כלל במקרים בהם יש סכנה למטופל או לסובבים אותו כמו אובדנות, הזנחה קשה או אלימות.

28/10/2016 | 08:34 | מאת: אלכס

זה משנה לתוצאות של המלצה משפטית בבדיקה פסיכיאטרית אם באים לא מגולחים ?

פסיכיאטר שמבצע בדיקה לצורך כתיבת חוות דעת משפטית מתרשם כחלק מן הבדיקה גם ממראה המטופל. המראה הוא חלק קטן בבדיקה והוא מצטרף לשאר החלקים. חוסר גילוח הוא לא תמיד מסיבה אחת. אפשר להגיע לא מגולח לבדיקה בגלל שזה אופנתי או בגלל שאדם מזניח את עצמו.

28/10/2016 | 08:26 | מאת: דן

רספירדל וקלופיקסול וריספונד עושים רעידות או עייפות ?

ריספרדל (או ריספונד) וקלופיקסול הן תרופות אנטי פסיכוטיות, הן יכולות לגרום לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות כמו רעד וגם לעייפות. אם אתה סובל מתופעות לוואי כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ איתו לגבי הטיפול התרופתי.

28/10/2016 | 08:22 | מאת: יריב

איך משפרים את הזכרון בבעיה של לזכור חפיפה מקצועית בעבודה חדשה + חומר של לימודים כי קצת קשה לעשות את זה ושזה קורה הרבה פעמים

כדאי קודם לברר מה הסיבה לבעיה בזיכרון, מומלץ לפנות לנוירולוג.

שלום וברכה אני נוטל: אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג שוקל 106 וגובה 1.77 בעקבות עליה במשקל עשיתי בדיקות דם עם ובלי התרופות (לראות כיצד הן משפיעות על המערכת המטבולית) ראיתי שיש שינויים בטריגליצרידים ובבלוטת התריס התוצאות הן: TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl רציתי לדעת, מהתרופות הנ"ל שאני לוקח - למי יש את ההשפעה הכי גבוהה על שני ערכים אלו? אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג תודה מראש

יש מקרים בודדים של היפותירוידיזם לאחר נטילת למיקטל ומדובר בתופעת לוואי נדירה מאוד, לא ידוע על קשר בין תפקוד בלוטת התריס לבין לוסטרל. לוסטרל מעלה רמת טריגליצרידים ברמה נמוכה (כ-5%), יש מקרים בודדים שבהם דווח על עליה בטריגליצרידים עם למיקטל. לתרופות אנטיפסיכוטיות, בעיקר מן הדור השני, יש תופעות לוואי מטבוליות הכוללות עליה ברמת סוכר בצום, עליה ברמת השומנים בדם, עליה בתיאבון ובמשקל. מבין התרופות האנטי פסיכוטיות אביליפיי גורמת להכי פחות תופעות לוואי מטבוליות אבל באופן נדיר תוארו גם מקרים של עליה ברמות טריגליצרידים. בכל מקרה השינויים בתוצאות בדיקות הדם קטנים מאוד ולא סביר שתהיה להם השפעה קלינית.

23/10/2016 | 21:50 | מאת: 123

איזה תרופות נוגדות את תופעות הלווואי של הxepilion?

תלוי מה תופעות הלוואי, לכל תופעת לוואי יש תרופה אחרת שאמורה לעזור לה.

17/10/2016 | 09:39 | מאת: אמא

הרופא המליץ לבני בן 22 להחליף תרופה מזיפרקסה 10 מ"ג לאריפליי , הזיפרקסה מקשה עליו להתעורר בבוקר . בני לוקח את התרופה כבר ארבע שנים , עבר התקף אחד , עצמאי , עובד חלקית בסך הכל מגיב לה טוב ורוב הזמן הוא רגוע , יש לו הרבה פלשים מהאירוע שעבר ומידי פעם הוא חש מוטרד ממה שהיה . חשוב לציין כי הוא לא משלים עם מצבו ורוצה כל הזמן להוכיח לכולם שהוא בריא אבל מבין שהוא חלה ועבר את מה שעבר. קראתי שהחלפת התרופות היא לא פשוטה ואני מבקשת לשמוע מהניסיון שלכם על תופעות לוואי של האריפליי כל מה שתתרמו לידע שלי מבורך תודה

בכל החלפת תרופות יש סיכון להחמרה במצב. היתרון של אביליפיי היא בכך שהיא פחות סדטיבית (מרדימה) ופחות גורמת לתופעות לוואי מטבוליות כגון עליה במשקל, עליה בסוכר בצום ושינוי ברמת השומנים בדם. אביליפיי עלולה לגרום לאי שקט (אקטיזיה) בעיקר בעליה מהירה במינון. מאחר וזיפרקסה היא תרופה מרגיעה מאוד הפחתת מינון זיפרקסה והוספת אביליפיי במקביל יכולה לגרום לאי שקט ולכן מומלץ לבצע את ההחלפה באופן איטי ומדורג.

16/10/2016 | 15:58 | מאת: י.ב

שלום! יש לי אח שחולה בסכיזופרנייה.הוא מתגורר בחול ומקבל זריקה(אנטי פסיכוטית) פעם בחודש. הוא מתכוון לבקר בארץ בעוד חודש ואמר לי שבימים אלו הוא מקבל זריקה שמחזיקה כחודש. בארץ הוא יהיה בערך 4 ימים לאחר תוקף הזריקה (אמר לי שהתרופה בדם ושזה בסדר "זה גבולי") האם רצוי שיקבל זריקה נוספת בסמוך ליציאתו לחופשה בארץ? תודה

בהנחה שאחיך במצב יציב השפעת התרופה לא חולפת מהר כל כך. בנוסף לרוב התרופות הניתנות בזריקה יש כדורים המכילים את אותו חומר פעיל, אחיך יכול לבקש מן הרופא שלו כדורים לימים עד לקבלת הזריקה. בכל מקרה כדאי שיצטייד במכתב מן הפסיכיאטר המטפל בו בחו"ל הכולל את האבחנה, הטיפול התרופתי והמצב הנוכחי, כדי שאם ירגיש רע יוכל לפנות לפסיכיאטר בארץ, באופן פרטי או במיון פסיכיאטרי.

16/10/2016 | 10:59 | מאת: 123

שלום. האם יש תרופות המדכאות את ה xeplion? האם ניתן לזרז את יציאתו מהגוף ?

לא ידוע לי על תרופה ספציפית לקספליון, אם יש תופעות לוואי קיימות תרופות כנגד תופעות הלוואי.

15/10/2016 | 20:31 | מאת: יוסי חיון

שלום וברכה רציתי לדעת מה המינון היחסי (אקוויוולנטי) של פאקסט\סרוקסט 60 מ"ג בלוסטרל? לכמה שווה 100 מ"ג לוסטרל בפאקסט? לכמה שווה 150 מ"ג לוסטרל בפאקסט? לכמה שווה 200 מ"ג לוסטרל בפאקסט? האם לוסטרל תרופה יותר בטוחה מפאקסט בלא להכנס למצב מאני-פסיכוטי בי פולאר? תודה ושבוע טוב

אין השוואה מלאה, מינון מקסימלי של פאקסט הוא 60 מ"ג, מינון מקסימלי של לוסטרל הוא 200 מ"ג. הסיכוי לפריצה של אפיזודה מאנית עם טיפול ב-SSRI הוא יחסית נמוך וללא נמצא הבדל משמעותי בין התרופות בקבוצה.

11/10/2016 | 23:47 | מאת: מקס

איזה הבדל יש בין הסתכלות שעושים ממש אחרי עבירה לכזאת אחרי כמה שנים מאז ההנ"ל במיוחד שהאיש היום במצב נפשי טוב ? והבית משפט ייקח את זה ברצינות ?

במתן חוות דעת לבית משפט יש חשיבות לביצוע בדיקה פסיכיאטרית קרוב ככל האפשר למועד ביצוע העבירה. אם ההסתכלות נעשית לאחר כמה שנים מעריכים כרגע את הכשירות לעמוד למשפט ואת האחריות הפלילית במועד ביצוע העבירה לפי בדיקות שנעשו קרוב למועד זה.

שלום וברכה בן 28 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות למיקטל 150 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג אביליפיי 2.5 מ"ג הפסקתי את התרופות הנ"ל לפני כשבועיים בגלל שהגעתי למשקל של 107 קילו, דחף לפחמימות סוכרים והשמנה (לפני כ-4 שנים שקלתי 20-25 קילו פחות, לפני שהתחלתי ליטול בכלל תרופות פסיכיאטריות) עשיתי בדיקות דם, עם ובלי התרופות ואלו התוצאות.. רציתי לדעת אם אכן יש סטיות משמעותיות בבדיקה בגלל התרופות.. TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl CORTISOL-BLOOD בלי תרופות - 655 nmol/L CHOLESTEROL עם תרופות - 167.4 mg/dl בלי תרופות - 168.5 mg/dl CHOLESTEROL- HDL עם תרופות - 44 mg/dl בלי תרופות - 43 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc עם תרופות - 101.0 mg/dl בלי תרופות - 111.2 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL עם תרופות - 123 mg/dl בלי תרופות - 126 mg/dl GLUCOSE עם תרופות - 90 mg/dl בלי תרופות - 87 mg/dl PROLACTIN עם תרופות - 101.0 mIU/L בלי תרופות - 172.7 mIU/L (יש לציין שלא הייתי עירני שעתיים לפני הבדיקה של הפרולקטין כמו שהיה צריך, אלא עשיתי את הבדיקה כשעה לאחר ההתעוררות ולא שעתיים כמו שהיה צריך) יש לי עוד הרבה ערכים בבדיקות שעשיתי, אך הבנתי שאלה מרכזיים על תפקיד חילוף החומרים בגוף והשמנה.. ראיתי שהטריגליצריד יותר גבוה שכשאני לוקח תרופות - האם זו סטייה משמעותית? כנ"ל לגבי בלוטת התריס.. האם אלו סטיות גבוהות ומשפיעות? את הקורטיזול לא יצא לי לבדוק כשאני עם תרופות, אלא רק כשאני בלי.. אני ממש מדוכא בגלל שהגעתי למשקל הזה ואני לא מבין למה לי בדיוק לקחת את התרופות אם זה מעלה לי במשקל.. :\ זה עושה את האפקט ההפוך מהתרופה ומכניס אותי למצב-רוח רע.. כשאני ללא התרופות אני מרגיש יותר קל ופחות דחף לאוכל ולסוכרים\ופחמימות ויותר שולט על עצמי כנ"ל היציאות לשירותים יותר מהירות ,קלות וטובות.. בקיצור רציתי לדעת האם לפי הערכים הנ"ל התרופה באמת משפיעה על חילוף החומרים בגוף שלי? כמובן שאני יודע שצריך להקפיד על תזונה מאוזנת אך אני רוצה לדעת האם ע"פ הבדיקות הנ"ל התרופות אכן משפיעות על חילוף החומרים? או שאלו לא סטיות משמעותיות? האם יש עוד ערכים שצריך להסתכל עליהם בבדיקה? (לא רשמתי את כולן..) בנוסף קבעתי תור לדיאטנית אך זה לעוד הרבה זמן וחשוב לי לשמוע תשובה עכשיו.. תודה מראש

השאלה היא מה הסיפור שבגללו אתה נוטל תרופות. בכל טיפול רפואי יש תופעות לוואי וצריך לחשוב על התועלת מול תופעות הלוואי. שווה לדבר עם הרופא שלך.

אין אפשרות לתת יעוץ כזה ללא בדיקה, יש לפנות לרופא המשפחה עם תוצאות בדיקות הדם. לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי רק לאחר התייעצות עם הפסיכיאטר המטפל.

10/10/2016 | 08:26 | מאת: אנונימי

קיים נוגדן לXeplion זו? נגרם לבן אדם טעות

לא ידוע לי על נוגדנים לתרופה.

לדר ענת פליישמן שלום רב קיבלתי במשך כחודשיים זריקות קספליון 75 מג עכשו הפסקתי את הזריקות ועברתי לכדורים אינווגה 6 6מג פעם אחת ביום בערב מה המינון שווה ערך של זריקה קספליון 75 מג לכדורים , אך אני מרגיש קצת חרדה במעבר שאלתי איך עוברים מזריקת קספליון לכדורים האם צריך לקחת וליום או כדור אחר במעבר להורדת חרדה ומה המינון הממולץ למעבר מ75 מג בזריקה לכדורים הסיבה שהפסקתי את הזריקה היא אקטיזיה וכאבי שרירים אך כעת אני מרגיש קצת חרדה שאני עם 6מג אינווגה האם זה קשור למעבר מזריקה 75 מג קספליון לכדורים אינווגה 6 מג פעם אחת ביום בערב ואיך עושים את המעבר בצורה נכונה תוך שמירה על המצב הקיים המאוזן

75 מ"ג קספליון הם שווי ערך ל-6 מ"ג אינווגה. מאחר והספיגה תלויה בגורמים רבים יכול להיות שאתה זקוק למינון שונה. כדאי לפנות לפסיכיאטר ולבדוק האם המינון מתאים לך.